Vesti -

CG: Od Podgorice do Budve za manje od sata

Podgorica -- Turiste u Crnoj Gori dočekuju novi i bezbedniji putevi, jer je za šest meseci rekonstruisano više desetina kilometara kolovoza i isto toliko presvučeno asfaltom

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Najviše je urađeno na modernizaciji puta od Podgorice preko Cetinja do Budve, pošto je izgrađeno više kilometara treće trake, sanirane su mostovske konstrukcije, uklonjene takozvane crne tačke i zasečene mnoge kamene kosine.

Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović kazao je da se za put od Podgorice do Budve može reći da je nov i dodao da se sada dužina od 60 kilometara može preći za manje od sata.

Na prilazu Budvi urađen je potpuno nov kružni tok, s kolovoznom galerijom pored morske obale, čime će biti izbegnuti zastoji koji su godinama mučili i Budvane i njihove goste.

Na putu od Podgorice do Cetinja, takođe, na više mesta izgrađena je treća traka, a ceo put je presvučen novim asfaltom.

Strahuje se, međutim, da treća traka na putu do Budve može biti veći izazov za one koji voze prebrzo upravo na ovom putu i da bi to moglo da ugrožava bezbednost saobraćaja.

Budva i Bečići spojeni su novim bulevarom, s kolovoznom galerijom uz samu morsku obalu, što je saobraćajnici dalo sasvim novi izgled.

Treća traka, u dužini od nekoliko kilometara, izgrađena je i na putu od Nikšića prema Risnu, u mestu Trubjela. Modernizuje se i putni prilaz Žabljaku, iz pravca Šavnika.

Putna mreža u celoj Crnoj Gori je uoči glavne turističke sezone u veoma dobrom stanju. Put od Bijelog Polja do Podgorice još ranijih godina modernizovan je trećim trakama na više lokaliteta, a asfalt se redovno obnavlja.

I sporedni, regionalni, putevi su u mnogo boljem stanju, što se posebno odnosi na put od Slijepač Mosta, od magistrale Bijelo Polje–Podgorica, u pravcu Pljevalja. Od Slijepač Mosta gotovo do mesta Kovren je potpuno novi put.

Pre jedne godine modernizovan je i put od Biljelog Polja prema Beranama, pre svega, izgradnjom novog tunela u klisuri Tifran, na prilazu Beranama.

I crnogorske planine su saobraćajno dostupnije, zahvaljujući novim putevima. Oko Durmitora je izgrađen putni prsten dug 90 kilometara, tako da se ta planina sada može obići asfaltiranim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.