Vesti -

Indija nudi pomoć Srbiji u oblasti IT sektora

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Beogradu sa ambasadorkom Indije Narinder Čauhan, o odnosima dve zemlje i ekonomskoj saradnji.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Takođe, tema razgovora su bile i mogućnosti za nove investicije i projekte.

U godini kada Srbija i Indija obeležavaju 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, premijerka Brnabić istakla je značaj tradicionalnih i prijateljskih odnosa dve zemlje i posebno zahvalila na podršci Indije teritorijalnom integritetu i suvereninetu Srbije, saopštila je Vlada Srbije.

Čauhan je predstavila projekat "Digital India" koji ta zemlja sprovodi i ponudila pomoć i saradnju indijskih i srpskih kompanija u oblasti digitalizacije i IT sektora, a upravo su to prioriteti u radu Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Indije je izdvojila tehnološki park u Inđiji kao jednu od najvažnijih indijskih investicija u Srbiji

Čauhan, koja je Ani Brnabić prenela čestitke indijskog premijera povodom izbora na premijersku funkciju, ;naglasila je da se Indija protivi članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama.Premijerka Brnabić i ambasadorka Čauhan istakle su značaj razvoja saradnje u oblasti turizma, kao i u oblasti kreativne i filmske industrije.

Kako je navedeno, očekuje se da u narednom periodu Srbiju poseti indijska delegacija kako bi se razgovaralo o konkretnim projektima u oblasti filmske produkcije.

Brnabić i Čauhan su razgovarale i o potencijalima za saradnju u oblasti proizvodnje traktora, infrastrukturnih projekata, kao i saradnji odbrambenih industrija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.