Vesti -

Srpski "Globe Scout Me" putuje u Izrael

Strartap "Globe Scout Me“ pobednik je četvrtog takmičenja Start Tel Aviv i njihov tim putuje u Izrael na festival inovacija.

Izvor: B92
Podeli

Pobednički startap, iza kojeg stoji preduzetnik Ognjen Vlaškalin, zasniva se na jedinstvenoj internet platformi pomoću koje sportisti mogu besplatno da prikažu svoje sposobnosti širom sveta.

"Jednostavno, na našoj platformi sportisti mogu da kreiraju svoj profil i nikad se ne zna ko, odnosno koji trener može da ih pronađe. Mi pokušavamo da i sportiste iz regiona i iz možda manje razvijenih zemalja osiguramo i damo im jednaku šansu “, kaže Vlaškalin i dodaje da im je možda to i donelo prednost u finalu.

A o samom takmičenju kaže:

"Odlično je što pruža prilika i startapovima iz regiona, pogotovo iz Srbije i što postoji veza između Izraela i Srbije već nekoliko godina. Mislim da bi trebalo to da iskoristimo, s obzirom da je izraelski ekosistem, kada je reč o startapovima, drugi najveći na svetu“, kaže Vlaškalin za B92 Biz.

Nagradu vidi kao šansu za razgovor sa potencijalnim investitorima, možda i nekoj konkretnoj poslovnoj saradnji.

"Dobro je što ćemo moći i da se poredimo, da vidimo kako oni to rade, u kojoj su fazi...“, kaže.

Za takmičenje, koje ambasada Izraela organizuje po četvrti put, prijavilo se više od deset startapova, a u uži izbor je ušlo pet kompanija koje su rešenja predstavila stučnom žiriju.

"Start Tel Aviv“ je ove godine bio posvećen socijalnom preduzetništvu i urbanim inovacijama.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer-Kam istakla je da će pobednici, zajedno sa predstavnicima iz 23 metropole, imati priliku da učestvuju na DLD festivalu, najvećem međunarodnom festivalu inovacija, koji se u septembru održava u Tel Avivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.