Vesti -

Startap obećavao, skupio 9 mil $ i onda nestao

Plastc kompanija uspela je da skupi 9 miliona dolara, i onda je - propala.

Izvor: B92, PC Press
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Plastc je startap komanija pokrenuta 2014. godine uz obećanje da će korisnicima isporučivati jednu karticu koja bi mogla digitalno da zamenjuje i do 20 kreditnih ili debitnih kartica, a korisnik bi mogao da bira kada i koju će od njih koristiti.

Kompanija je podigla više od 9 miliona dolara u vidu ljudi koji su podržali ideju preko crowdfunding sajtova, a sada, pošto nije isporučila kartice kupcima, najavila je da planira da podnese zahtev za stečaj i da će se ugasiti.

Uz to, novac je izgubljen, a Plastc kartice se neće isporučivati. Plastc je objavio ovu vest na svom sajtu zajedno sa činjenicom da su svi radnici otpušteni. Korisnički centri i kanali na društvenim mrežama ove kompanije su takođe zatvoreni. Tim piše da je „Razočaran i emotivno uznemiren, i dok mi znamo da je ovo krajnje razočaravajuće i za vas, želimo da naše pristalice i kupci znaju da smo uradili sve što smo mogli da napravimo Plastc karticu realnost“.

Kompanija objašnjava da je planirala da prekine finansiranje od 3,5 miliona dolara do februara ove godine, ali to je propalo. Još jedna moguća investicija od 6,75 miliona dolara je, takođe, propala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.