- Teme -

Fijati iz Srbije u svet preko Bara

Bar -- Sredinom naredne godine, preko Luke Bar će početi izvoz automobila italijanskog Fijata, koji će biti montirani u kragujevačkoj fabrici.

Izvor: Pobjeda
Podeli

Izvršni direktor kompanije Luka Bar Slobodan Pajović kaže da su "gosti iz Italije posetili Luku Bar, obišli skladišni prostor koji je određen za lager automobila i uverili se da je luka potpuno spremna da odgovori svim zahtevima u vezi ovog posla".

On kaže da je planirano da se za prve dve godine preko Luke Bar pretovari u proseku po 50.000 vozila.

"Plan je da u narednim godinama broj pretovarenih automobila ide uzlaznom linijom. To će zahtevati dolazak dva do tri broda sedmično, da bi se u četvrtoj i petoj godini dostigao pretovar od oko 200.000 automobila", kaže on.

Na pitanje koliki prihod od ovog posla zajednički očekuju njegovi realizatori u Crnoj Gori - Luka Bar, Željeznica i špediteri, Pajović kaže da je to, u ovom trenutku, teško predvideti.

"Za očekivati je da zbirni prihodi na godišnjem nivou budu između dva i tri miliona evra u toku prve dve godine rada. Nakon četiri ili pet godina, prihod bi, po sadašnjim računicama, dostigao osam do deset miliona evra", smatra direktor Luke Bar i dodaje da ni taj, niti bilo koji drugi posao, ne može biti ugrožen odnosom zaposlenih "koji bi imao karakter neprofesionalnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Biz

strana 1 od 5 idi na stranu