- Teme -

Ilić nastavlja poslovanje u Srbiji

Beograd -- Vlasnik firme "Junivorld" Srba Ilić izjavio je da nastavlja poslovanje u Srbiji i pored problema sa državom oko TA Putnik.

Izvor: Beta
Podeli

"Iako imam debele razloge da budem razočaran nastaviću sa poslovanjem i investiranjem u Srbiji, mada ne u onom obimu koji sam imao u vidu pre četiri godine", naveo je Ilić i izrazio nadu da će svi njegovi sporovi sa Agencijom za privatizaciju biti rešeni i "da će to vremenom da se zaboravi".

Ilićeva kompanija "Junivorld" kupila je Putnik 2003. godine, ali je Agencija za privatizaciju 2005. raskinula ugovor sa obrazloženjem da novi vlasnik nije ispunio ugovorene obaveze, ali on kaže da tvrdnja da nije ulagao u Putnik nije tačna.

Protiv njega je, kako je rekao, "u to vreme postojao jedan medijski zid, i ja sam zaustavljen posle prve godine investiranja" i dodao da je u prvoj godini upravljanja Putnikom izvršio sve ugovorne obaveze, što je potvrdio i KPMG kao nezavisni revizor, ali je Agencija za privatizaciju odbila da prihvati izveštaj KPMG-a o tome.

Agencija za privatizaciju je naprotiv požurila da naplati garanciju od 2,2 miliona dolara i time je dalje investiranje u Putnik obesmišljeno, rekao je Ilić. 

Obavezujućom odlukom Međunarodnog arbitražnog suda u Parizu, bivšem vlasniku agencije Putnik bi trebalo da se vrati 12,1 miliona dolara, u šta je uračunat i brod Sirona. Brod je Iliću vratilo rukovodstvo ruske kompanije Metropol koja je pre dva meseca kupila za 40 miliona evra 70 odsto akcija Putnika, najstarije turističke agencije u Srbiji.

Pored broda, Ilić traži da mu Putnik i Agencija za privatizaciju koja je zastupala državu u postupku privatizacije Putnika, vrate i 1,7 miliona dolara sa kamatom, da mu se namire troškovi spora i vrati garancija, i da mu se isplati 5,2 miliona dolara, koliko je iznosila kupoprodajna cena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Biz

Ko stoji iza Asione?

Beograd -- Zastupnici Lucenka tvrde da su proverom u Registru kompanija na Kipru utvrdili da Metropol nije vlasnik Asione, već da su to kipranske firme

Srbija subota 28.04. 11:37 Komentara: 3

Trice, kučine i još ponešto

Objava sada već većinskog vlasnika Putnika da će otkupiti i sve preostale akcije sigurno neće smiriti strasti u novostvorenom korporativnom skandalu koji je nova karika u nizu koju koju čine Apatinska pivara, Knjaz Miloš, Večernje novosti itd.

četvrtak 26.04. 09:55 Komentara: 6
strana 1 od 3 idi na stranu