- Teme -

Mrkonjić: Pronađite boljeg

Beograd -- "Ne osećam se krivim za kašnjenje Koridora 10, jer kašnjenja nema. Radove ništa neće zaustaviti. Ako u tome ne uspem - podneću ostavku", kaže Milutin Mrkonjić.

Izvor: Novosti
Podeli

Ministar infrastrukture kaže da pre njega nije bilo projekata, niti je bila pokrenuta eksproprijacija, zbog čega drugi ministri ne treba da ga opominju.

"Neka brinu o svojim resorima, a mene neka ostave na miru, da završim ono što sam započeo. Ili, ako imaju boljeg - neka ga dovedu. Koridor će, tvrdim, biti završen do 1. maja 2012.", kaže Mrkonjić.

On dodaje i da na Koridoru 10 iako je proglašen nacionalnim strateškim prioritetom ništa nije rađeno osam godina, što je i razlog da je od 250 kilometara koridora sagrađeno 47 kilometara, kao i da ostatak puta ne može da bude igrađen preko noći.

"Nažalost, tenderska procedura je složena i dugotrajna i zato sam ”omašio” za nedelju-dve, jer su se neki izvođači žalili", kaže Mrkonjić.

Ministar infrastrukture dodaje da se ne oseća prozvanim ni nakon brojnih ukazivanja da građevinski radovi na putnoj infrastrukturi znatno kasne.

"Kada se bude podvukla crta na kraju našeg mandata, videćemo ko je koliko uradio. Tvrdim, ovu Vladu pamtiće po Koridoru 10. Dokazaću da Mrkonjić nikada nije gradio Potemkinova sela!", naveo je MRkonjić.

On je ponovio da kašnjenja koja se tiču izgradnje Koridora 10 nema, i da bi Vlada bi do kraja nedelje trebalo da ”Koridor 10”, kćerku-firmu ”Puteva Srbije”, kadrovski ojača, osamostali i pretvori u novo preduzeće ”Koridori Srbije”.

Mrkonjić je naglasio i da Srbija godišnje izgubi više od 150 miliona evra zbog toga što Koridor 10 nije završen.

"Milion kamiona luta između Bugarske, Rumunije i Srbije u traženju najkvalitetnijeg puta ka Evropi i Turskoj. Ko prvi završi svoju deonicu Koridora, privući će najveći deo ovog saobraćaja", naveo je Mrkonjić.

MInistar infrastrukture, nije direktno odgovorio na pitanje ko po njegovom mišljenjeu treba da snosi odgovornost zbog toga što je u zemlju od 2001, po raznim osnovama, ušlo skoro 70 milijardi evra, a Koridor nije završen, nijedan most nije izgrađen. Ali je obasnio da je tek ovoj vladi, uz veliku podršku predsednika Borisa Tadića, uspeo da objasni značaj Koridora 10 i velikih infrastrukturnih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Biz

Mrkonjić: Koridor važniji od Vlade

Vlade mogu i da se menjaju, ali infrastrukturni projekti ne smeju da se prekidaju, kaže ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i dodaje da bi i da nije dobio "punu podršku predsednika Tadića i Vlade, i sam gurao taj projekat". Mrkonjić ponavlja da je „nenormalno“ da se gradnja obilaznice oko Dimitrovgrada na Koridoru 10 poveri Alpini, kao i da je interes Srbije kad je reč o barskoj luci "politički, ali i ekonomski".

petak 12.02. 18:03 Komentara: 11

Srbiji garancija za koncesiju

Beč -- Vlada Srbije je uspela da na drugostepenoj instanci u Beču dobije presudu po kojoj će 10 mil. evra garancije za koncesiju biti uplaćeno Srbiji, prenosi Tanjug.

Srbija četvrtak 22.10. 09:12 Komentara: 5
strana 1 od 8 idi na stranu