- Teme -

Đilas: Iz NIP-a 600 miliona evra

Beograd -- Ministar Dragan Đilas je izjavio da će u narednoj godini za finansiranje projekata iz NIP-a biti izdvojeno oko 600 miliona evra.

Izvor: B92, FoNet
Podeli

"Nadamo se da ćemo potrošiti sav novac i da ćemo izabrati projekte koji mogu da se realizuju, a ne kao do sada da mnogi kandiduju projekte koje ne mogu da završe", izjavio je Đilas novinarima posle obraćanja članovima Američke privredne komore u Srbiji.

Đilas je najavio da će naredne godine oko 70 odsto novca iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) biti uloženo u infrastrukturne projekte.

"Znam da to neće biti popularno i da će se neke moje kolege ministri malo ljutiti zbog toga, jer će neke oblasti koje zaslužuju da u njih investiramo ostati bez dovoljno para, ali mi moramo da uđemo u priču završetka velikih puteva, gasovoda i ozbiljnih investicija", rekao je Đilas.

On je istakao da će prioriteti u narednoj godini biti završetak obilaznice oko Beograda, izgradnja mostova, gasovoda, investicije u vojsku i rekonstrukcija aerodroma Batajnica kako bi on mogao da se koristi za civilni saobraćaj.

Prema rečima Đilasa, do danas je potrošeno oko dve trećine novca iz NIP koji je predviđen za projekte u ovoj godini.

"Nisam srećan zbog toga. Odgovorni za to su oni koju su predlagali projekte koji ne mogu da se završe i koji su pokušali da rade mimo Zakona o javnim nabavkama", rekao je Đilas.

Ove godine za NIP je bilo izdvojeno 550 miliona evra, a pretpostavlja se da će 20 odsto sredstava ostati neiskorišćeno, dok bi naredne godine trebalo da sva predviđena sredstva budu potrošena, istakao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Biz

Koridor 10: Gde naći 1,6 milijardi evra

Koridor 10 ponovo je top tema u Srbiji. Nacionalni značaj ove saobraćajnice odnedavno je ozvaničen kroz Nacionalni investicioni plan koji je koridoru dodelio ulogu okosnice razvoja domaće saobraćajne infrastrukture, a time i cele privrede.

četvrtak 28.09. 15:34 Komentara: 2

NIP: Najvažniji putevi

Nacionalnim investicionim planom za ovu i sledeću godinu predviđene su investicije u ukupnoj vrednosti od 1,674 milijarde evra. Od toga će 1,385 milijardi evra biti finansirano iz privatizacionih prihoda i budžetskog suficita, dok će ostatak biti realizovan iz kredita i donacija.

sreda 27.09. 15:45 Komentara: 2

30 miliona evra iz NIP za Kraljevo

Opština Kraljevo je iz Nacionalnog investicionog plana dobila 30 miliona evra, potvrdio je menadžer kraljevačke opštine Jovan Nešović i dodao da su u kratkom periodu Projektnom centru ministarstva finansija Srbije poslata 24 projekta iz svih sektora predviđenih Planom.

Srbija četvrtak 31.08. 16:59 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu