Vesti -

"42 zadrugara se udruže, a država stane iza njih"

Inđija -- Udruživanje u zadruge je najbolji način voćarima za ostvarivanje podsticaja koje država nudi, izjavio je član Predsedništva Srpske napredne Branislav Nedimović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Ovo je primer kako treba u Srbiji da funkcioniše zadružni sistem i kako trebaju nosioci poljoprivrednih gazdinstava sa različitim vrstama poljoprivredne proizvodnje da se udružuju”, kazao je Nedimović tokom posete zemljoradničkoj zadruzi "Voćar" u Novom Slankamenu.

“Četrdesetdva zadrugara sa svim svojim poteškoćama, mukama i potrebama, kad se udruže, Ministarstvo stoji iza toga i ako se budu povezivali na više tačaka u Srbiji, dobićemo mogućnost izvoza, jer dobijamo količinu i standardizovanost kvaliteta", rekao je Nedimović.

Nedimović je istakao da je dolaskom SNS na vlast doživljen ekonomski procvat, uvedena stabilnost i oživljena poljoprivredna proizvodnja što ova zadruga tome i svedoči.

Predsednik Opštinskog odbora SNS Inđija Vladimir Gak je izjavio da su podsticaji za poljoprivredu Opštine Indđja za ovu godinu znatno uvećani, što će u mnogome osetiti i slankamenački voćari.

"Mislim da je ova hladnjača najbolji primer kako zadrugarstvo može da funkcioniše dobro i moj savet svim drugim privrednicima je da se udruže poput naših voćara", izjavio je Gak, saopštio je medija centar za Vojvodinu SNS.

Gak je izrazio zadovoljstvo što je svedok razvitka i boljitka života kako u Opštini Inđiji tako i u celoj Srbiji zahvaljujući SNS i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću koji je u kratkom roku uradio toliko mnogo stvari organizovanom strukturom vrednih ljudi.

Predstavnici Srpske napredne stranke posetili su i Nove Karlovce gde su sa poljoprivrednicima razgovarali o svim aktuelnim temama, pozivajući ih da drugog aprila izadju na glasanje i svoj glas daju Aleksandru Vučiću, jer je njegov dosadašnji rad "eminentni dokaz da će kao predsednik raditi još brže, jače, bolje sa svoju Srbiju i svoj narod", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.