Vesti -

700 krava juri poljima i ruši sve pred sobom VIDEO

Beograd -- Stado od preko 700 krava slobodno šeta selom i tako pustoši sve pred sobom. Već 5 godina ista slika - ograda porušena, krave puštene, na farmi 2 do 3 radnika.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot/Dobra zemlja
Foto: Screenshot/Dobra zemlja

Iako se zna vlasnik firme Kvark, meštani tvrde da pomenutoj firmi pripada zemljište, a da se pravi vlasnik ne zna.

Tako se i ponašaju krave koje se poljima Ruskog Krstura šetaju bez ikakvog nadzora i reda. Pustoše sve pred sobom, a štetu do sada niko nije u potpunosti isplatio.

„Ponekad su nedelju dana zatvore, a onda izađu i sve po starom“, priča Zvonimir Rat. Kaže da nekada tu dolazi i gazda, nekad ima radnika, nekada niko, pa ne zna ni čime se hrane krave.

Kaže da ima uginuća, ali da je to sorta koja je izdrživa, ali zato beže i gaze soju, kukuruz, žito.

On kaže da ima oko 800 grla, i da njima farma ne smeta, ali da ih hrane na svom imanju nje njihovom.

Nekada je cela farma i imanje pripadala kombinatu „Prvi maj“ koji je privatizovan pre nekoliko godina i od tog trenutka počinju problemi za poljoprivrednike.

„Ja mislim da je farma zbog državne zemlje. Jer navodno ako imaš farmu - jedna krava, jedan hektar zemlje“, kaže Vladimir Edelinski.

„Ja ovde imam njivu pored pored farme, Višen nisam mogao sve ovo da podnesaem i zbog zdravstvenih razloga ja sam napustio i više ovde ne sadim papriku. Dolazio sam svaku noć da čuvam, svako jutro, međutim napravljena je ogromna šteta. Bio sam i na sudu, ne zna se čija je krava, i ne znaš od koga da tražiš“, objašnjava on

On kaže da se krave i ljudi pate, da bi neko dobio državnu zemlju.

Opširnije o ovom problemu pogledajte u video prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.