Vesti -

Ako odlučite da "potegnete vezu" za posao, prvo pročitajte ovaj tekst

Kaže pesma da je sve lako kad si mlad, ali život nije pesma i nije uvek sve lako, posebno kad si mlad i tražiš posao. Da li zaista mora da bude preko veze? Da li se učenje isplati?

Podeli
Foto: Delta holding daje šansu mladim liderima foto: Depositphotos/ depositedhar
Foto: Delta holding daje šansu mladim liderima foto: Depositphotos/ depositedhar

Nepotizam je termin kojim se označava, najjednostavnije rečeno, zapošljavanje preko rodbinskih ili prijateljskih veza. Mladi ljudi često su ubeđeni da je nepotizam jedan od osnovnih kriterijuma za zapošljavanje i zato odustaju na samom startu trke.

Ništa novo niste saznali iz navedenog, pomislićete, to i vrapci na grani znaju. Na svu sreću, niste u pravu.

Ima nešto novo. Drugačije. Bolje. Potpuno suprotno od stereotipnog mišljenja. Nada za mlad , vredne ljude koji vole da uče, da rade i da razvijaju svoju karijeru i znanja.

Za posao u ovoj kompaniji nisu vam potrebni ni veza, ni radno iskustvo, već samo lične kvalifikacije i afiniteti.

U pitanju je program Mladi lideri koji kompanija Delta Holding sprovodi već osam godina.

-Program Mladi lideri je trajno opredeljenje naše kompanije. Njime jačamo naš tim i stvaramo budući vodeći menadžment. Veoma nam je važno što na ovaj način značajan broj mladih stručnjaka zadržavamo u Srbiji, da ovde grade karijeru i daju doprinos razvoju zemlje u kojoj su odrasli i školovali se - kaže Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj.

Konkurs za 8. generaciju programa Mladi lideri otvoren je od 9. do 22. septembra u ponoć. U tom periodu, kandidati će moći da se prijave za jednogodišnji plaćeni program u kome mladi talenti rade i usavršavaju se u različitim delovima poslovnog sistema Delta Holdinga, a najuspešniji nastavljaju da rade u toj kompaniji.

Konkurs je otvoren za mlade građane Srbije koji su završili bilo koji fakultet ili imaju apsolventski status. Prijavljivanje na konkurs moguće je isključivo online, na konkurs.mladilideri.rs

A šta kažu mladi koji su prošli program i nastavili karijeru u toj kompaniji?