Vesti -

Vlasnik H&M investirao u srpsko-švedski startap dibhotel.com

Da li ste znali da hotelsku sobu možete platiti i mnogo manje nego što očekujete? Ne, nisu u pitanju loši hoteli, sa sumnjivim gostima. Zapravo, radi se o dobro poznatim hotelima koji su spremni da saslušaju šta je to što Vi kao gost možete da im ponudite.

Podeli
Donji red: Miroslav Mijajlović, Darko Miladinović, Daniel Vasiljević, Đorđe Abramović; Gornji red: Milan Hakaj, Maxim Garkavij, Dejan Janković
Donji red: Miroslav Mijajlović, Darko Miladinović, Daniel Vasiljević, Đorđe Abramović; Gornji red: Milan Hakaj, Maxim Garkavij, Dejan Janković

DibHotel Vam omogućava da hotelsku sobu platite 30-65% jeftinije nego što to možete platiti bilo gde drugde. Kako je to moguće?

U Srbiji je prosečno popunjeno manje od 40% soba u hotelima, a to znači da je preko 60% hotelskih soba prazno. Slična situacija je i u drugim zemljama.

Sa druge strane, hoteli plaćaju astronomske provizije posrednicima preko kojih prodaju svoje sobe, što za rezultat ima baš to, da mogu prodati samo toliko soba koliko i inače prodaju. Dakle, I dalje je prazno više od polovine soba.

DibHotel ne želi da to ostane tako. Zašto onda hotel ne ponudi te sobe onima koji žele platiti za njih manju cenu?

Hotel ne želi javno ponuditi manju cenu, jer bi tako narušio svoj brend i onda bi ubuduće teško prodao svoje sobe po višim cenama. I upravo to je ono što DibHotel radi – omogućava hotelima da prodaju višak slobodnih soba i da pritom zaštite svoj brend.

Ova ideja je osnova srpsko-švedskog startapa, koji su 2015. godine pokrenuli Daniel Vasiljević i Timothy Walentynowicz, i koji je iste godine pobedio kao najbolja poslovna ideja na prestižnom Venture Cup takmičenju u Švedskoj.

Na dibhotel.com vi ne birate hotel u kome ćete boraviti. Vi birate kvalitet hotela (tri, četri ili pet zvezdica). Nakon što vam sistem kaže kolika je preporučena cena za izabrano mesto I kategoriju hotela, na Vama je da odlučite koliko zapravo želite platiti i pošaljete svoju ponudu. Vašu ponudu Dibhotel šalje svim hotelima sa kojima sarađuje, i prvi hotel koji prihvati ponudu postaće hotel u kome ćete boraviti.

· Mi dajemo našim korisnicima moć da sami odrede cenu koju žele platiti, a hoteli mogu sami birati ponude koje žele prihvatiti. Naša ambicija je da postanemo sistem za rezervaciju soba u hotelima koji će doneti najviše koristi obema stranama - gostima I hotelima, kaže Direktor DibHotel servisa za Balkan Darko Miladinović.

Koliko zapravo ova ideja ima potencijala govori i činjenica da se danas među investitorima u ovaj srpski startap nalaze i vlasnik kompanije H&M g-din Karl-Johan Persson, kao i osnivač kompanije Kivra g-din Stefan Krook.

Hotel ne mora plaćati visoku proviziju za korišćenje posredničkog servisa, i za taj iznos, koji bi inače platio nekom posredniku, može Vama ponuditi nižu cenu.

· Hotelske sobe su veoma specifična “roba” na tržištu. Ono što ne bude prodato danas, zauvek ostaje propuštena prilika za zaradu za hotel. Jer sutra je to neka potpuno nova “roba”, koja se takođe treba prodati. Mi im omogućavamo da iskoriste sve mogućnosti tržišta, a da pritom zaštite svoj hotelski brend, kaže osnivač DibHotel-a Daniel Vasiljević.

Dibhotel.com se već danas može koristiti u čitavoj Evropi. To govori više od svih novinskih članaka. To znači da su njegovu vrednost prepoznali i hoteli i gosti.