Vesti -

Prestižan program edukacije lidera 1. put u Srbiji i regiji!

Po prvi put u Srbiji i regionu, održava se sertifikacioni Agile Leadership program, od strane svetski priznatih stručnjaka Scrum Alliance, Olaf Lewitz i Christine Neidhardt! Ovo je dvodnevni kurs i održaće se 23. i 24. novembra, u Beogradu. Svi polaznici kursa dobijaju prestižni, međunarodno priznat sertifikat od Scrum Alliance. Pored toga, sertifikat se boduje pri daljem usavršavanju i od strane Scrum Alliance (14 SEU), kao i od strane Project Management Institute (14 PDU).

Podeli

Ovaj prestižan program osmišljen je kao odgovor na potrebu zaposlenih u svetskim kompanijama da ih predvode lideri, umesto da se njima „upravlja“. Zaposleni žele da imaju lidera koji će ih podstaći da pokažu inicijativu, a ne šefa koji će ih „zarobiti“ operativnim zadacima i osporiti im pravo na kreativnost i inovativnost. Prema istraživanjima koja su sprovedena u svetu, zaposleni žele da imaju lidera koji će ih voditi ka novim uspesima. Stoga su na svetskom tržištu sve više traženi efektivni agilni lideri.

Efektivni lideri podstiču dobre odnose sa svojim zaposlenima i preuzimaju odgovornost za neuspehe svog tima. Najvažnija osobina efektivnog lidera je njegova agillnost. Agilan efektivni lider je spreman i sposoban da vodi organizaciju i svoje zaposlene u turbulentom okruženju sa čestim promenama. Takođe, on podstiče liderske sposobnosti kod svojih zaposlenih i teži da od njih stvori nove efektivne agilne lidere.

Jedan od trenera Agile Leadership programa, Olaf Lewitz, pokušao je tokom intervjua da nam predstavi širi kontekst: Liderstvo i menadžment su, sa jedne strane vođenje tima, a sa druge potreba da ga zaštitite - to su komplementarne, a ne suprotstavljene aktivnosti i obe iziskuju veliki nivo odgovornosti. Kao menadžer, morate osigurati stabilnost organizacije, da će proizvod biti isporučen, zaposleni plaćeni i slično. Sve ovo zahteva da vodite računa o ograničenim resursima, smanjenju rizika, povećanju stabilnosti. Kada se stvari malo promene – ili ih vi promenite – fokusirate se na veći broj mogućnosti, preuzimanje rizika i kretanje u nove akcije, to prelazi u liderstvo. Svetu su potrebni i lideri, i menadžeri.“

Agile Leadership program će vam dati odgovor na pitanje kako da se izdvojite u vremenu brzih promena i pomoći će vam da otkrijete koji stil liderstva vam leži. Svi polaznici će naučiti šta su agilne organizacije, pristupi koje one koriste i pronaći će odgovor na pitanje zašto su kompanije koje posluju po agilnim metodologijama među najuspešnijima u svojoj oblasti. Saznaćete kako rade efektivni agilni lideri, kao i kako vode agilne promene i transformacije čitave organizacije. Nakon završenog kursa znaćete da primenjujete agilne principe na svom timu, u svojoj organizaciji, ali i u svakodnevnom životu.

Agile Leadership kurs će se održati u sklopu Agile Month-a, serije edukacija posvećenih agilnom razvoju softvera. Rane prijave su u toku – za više informacija posetite Agile Serbia sajt http://www.agile-serbia.rs/scrum-extended-education/certified-agile-leadership-course.