Vesti -

Britanija krenula putem NEZAVISNOSTI! Šta će biti sa funtom?

23. juna 2016. godine Velika Britanija je glasala na referendumu da li želi da izađe ili ostane u Evropskoj uniji. Za izlazak je glasalo 51,9% građana ili preko 17 miliona, što je uticalo da od tada do nedavno funta padne na najniži nivo u poslednjih 30 godina u odnosu na dolar, ali znatno oslabi i u odnosu na evro.

Podeli

.

Samo danas, svi čitaoci B92 imaju mogućnost da preuzmu besplatnih 50 EURA za trgovanje funtom (takozvani CFD-i) i iskoriste priliku tokom nestabilnosti na valutnom tržištu, jedinom tržištu na kome možete ostvariti potencijalni profit i kad vrednosti valuta rastu ali i kad vrednosti valuta opadaju.

Preuzmite ovde bespovratnih 50 EURA za trgovanje i spremni dočekajte predstojeće turbulencije usled Brexita.

.

Premijerka Velike Britanije, Theresa May, prošle nedelje je i zvanično pokrenula ovaj proces koji će trajati dve godine. Jedno od najvažnijih pitanja je kako će biti definisan protok ljudi i roba između Velike Britanije i država-članica EU.

Stručnjaci smatraju da će Brexit imati jak negativan uticaj na britansku ekonomiju, a to je podstaklo i Banku Engleske da u avgustu spusti svoju kamatnu stopu na rekordno nizak nivo od 0,25%. Niske kamatne stope, u vezi sa političkim rizikom, uticale su da tražnja za britanskom valutom opadne, a time i njena vrednost, tako da je od sredine prošle godine do danas funta opala oko 20% u odnosu na američki dolar.

Budite spremni tokom predstojećih nestabilnosti na valutnom tržištu usled Brexita. Preuzmite bespovratnih 50 EURA za trgovanje ovde.

.

Škotska, zemlja u kojoj je većina glasala za ostanak u EU može da donese glavobolju Velikoj Britaniji. Pre samo desetak dana, Parlament Škotske je trebalo da glasa o zvaničnom zahtevu za ponovni referendum u vezi sa izdvajanjem iz Velike Britanije koji bi trebalo da se održi krajem 2018. ili početkom 2019. godine. Glasanje je odloženo nakon terorističkog napada u Londonu, pa je u utorak uveče ovo predstavničko telo donelo odluku da se referendum o nezavisnosti održi ponovo.

Sve u svemu, Brexit koji je otpočeo doneće mnoge neizvesnosti kao i izazove, kako političke prirode tako i na samom tržištu kapitala.

Budite spremni tokom predstojećih nestabilnosti na valutnom tržištu usled Brexita. Preuzmite bespovratnih 50 EURA za trgovanje ovde.

Svi materijali su pripremljeni i odobreni od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.