Vesti -

COTRUGLI polaznik govori o Executive/MBA stipendijama

Kosta Andrić je izvršni direktor ICT Hub-a. Iako je po zanimanju diplomirani pravnik, karijeru je posvetio vođenju projekata i organizacija sa ciljem da pozitivno utiče na zajednicu. Jedan je od predvodnika beogradske Kancelarije za mlade koja je pokrenula veliki broj novih servisa, a pored toga je radio i kao konsultant za međunarodne organizacije koje se bave volontiranjem i korporativnom društvenom odgovornošću.

Podeli

Kosta je bio stipendista različitih organizacija, fondova i škola, među kojima se nalazi i COTRUGLI poslovna škola. COTRUGLI i ove godine organizuje stipendijski proces, koji menadžerima pruža jedinstvenu priliku da osvoje jednu od šest Executive MBA ili MBA stipendija, kako bi se usavršavali i svojim primerom menjali društvo na bolje. Značaj EMBA programa i stipendija koje škola dodeljuje najlakše se može istaći kroz iskustvo polaznika i stipendista kao što je Kosta.

1. Kako ste se odlučili da upišete EMBA program?

Imao sam želju da se dalje usavršavam i stičem dodatna znanja, a EMBA program vidim kao platformu koja omogućava dosta praktičnog rada. Pored toga, poznajem veliki broj alumnista poslovne škole COTRUGLI koji su mi preporučili ovaj program.

2. Kako je tekao sam stipendijski proces?

Nakon što sam popunio aplikacijski formular i poslao svoj CV, usledio je individualni intervju u školi. Posle izvesnog vremena sam pozvan na jednodnevnu radionicu na kojoj su bili najbolji kandidati za stipendije. Radionica nam je dala uvid u to na koji način funkcioniše program, a svako od nas, pojedinačno, imao je priliku da predstavi sebe i vrednosti koje može da donese na program. Kasnije sam primio poziv iz škole i saznao da sam dobio jednu od šest stipendija.

3. Koji deo procesa je bio najizazovniji, a koji najlakši?

Kada donesete odluku da zaista želite da radite na sebi, najlakše je prijaviti se za stipendijski proces, odnosno poslati CV. Najzahtevniji deo je radionica na kojoj se pedeset sjajnih ljudi takmiči za stipendiju. Kada sam upoznao sve kandidate, bilo mi je jasno da će nijanse odlučivati o tome ko će biti stipendista.

4. Koja su bila Vaša očekivanja od EMBA programa? S obzirom na to da je program u toku, da li su neka očekivanja već ispunjena?

Jako sam zadovoljan jer prepoznajem oblasti svoga rada koje mogu dodatno da unapredim. Dopadaju mi se kolege sa programa i čini mi se da najviše učim od njih kroz grupne vežbe tokom svakog modula. Koliko god da je EMBA vremenski zahtevan, ostavlja vam dovoljno vremena da razmišljate o poslu iz drugačijeg ugla i u diskusiji sa kolegama. To vreme u svakodnevnom poslu uglavnom nemate.

5. Da li se i na koji način EMBA pokazao kao koristan u poslu kojim se bavite?

Naravno, jer kroz module saznajemo alate i tehnike za unapređenje posla. Trudim se da testiram nove stvari i da primenim neka od rešenja o kojima diskutujemo na programu.

6. Kakve su mogućnosti umrežavanja, odnosno networkinga, sa ostalim polaznicima škole?

Tokom studija ste upućeni na kolege i imate mogućnost da se za kratko vreme jako dobro upoznate i povežete. Najveću vrednost u interakciji sa ostalim polaznicima škole vidim u prilici da učim iz njihovih iskustava.

7. Koji biste savet dali ovogodišnjim kandidatima za stipendiju?

Moj savet je da se ne plaše, da testiraju sebe i svoje znanje, jer nemaju šta da izgube. Želim im svima puno sreće!

Kako se prijaviti za stipendije?

COTRUGLI ove godine dodeljuje MBA i Executive MBA stipendije u iznosu od 200.000 evra, koje variraju od polovičnih stipendija do tridesetpostotnih. Vrednost Executive MBA programa iznosi 18.000 EUR + PDV, dok je vrednost MBA programa 10.000 EUR + PDV.

Možete se prijaviti putem web stranice: