Vesti -

Vip unapredio mrežu širom Srbije

Kompanija Vip mobile saopštila je da će 2015. godini uložiti 27 miliona evra u jačanje pokrivenosti 3G signalom i pripremu za uvođenje mobilne mreže četvrte generacije. Tokom ove godine, kako se dodaje, Vip je u unapređenje mreže uložio 23 miliona evra.

Podeli

Povodom završetka projekta unapređenja Vipove mreže širom Srbije, Vip je predstavio rezultate u kojima se navodi da je u Beogradu obezbeđena pet odsto veća pokrivenost signalom na otvorenom i više od 11 odsto unutar objekata, kao i bolji kvalitet razgovora i prosečna brzina prenosa podataka (od 10 Mbp/s).

U Beogradu je mrežna oprema modernizovana uređajima najnovije generacije na 336 lokacija, a izgrađeno je i oko 40 novih baznih stanica. Modernizovana je i 2G i 3G mreža na više od 550 lokacija u 21 gradu Srbije, a izgrađeno je i više od 350 novih 2G i 3G baznih stanica duž glavnih saobraćajnica i u manjim mestima.

"Vip je do sada uložio skoro 827 miliona evra u poslovanje, što nas i dalje čini najvećim grinfild investitorom u Srbiji. Naš strateški fokus ostaje na pružanju najboljeg korisničkog iskustva koje podrazumeva i dalje unapređenje mreže, kao i inovativne ponude. Tokom naredne godine uložićemo čak 27 miliona evra u našu mrežu“, rekao je Dejan Turk, direktor/CEO Vip mobile .

Operater će tokom 2015. nastaviti da poboljšava pokrivenost i kvalitet mreže kroz modernizaciju opreme na više od 800 lokacija širom Srbije i izgradnju više od 450 baznih stanica svih tehnologija.

Kompanija će se, kako se navodi, u narednoj godini fokusirati na punu digitalizaciju poslovanja i nove poslovne moguć‡nosti kroz partnerstva sa različitim sektorima, kao i podršku start-up projektima koji su okrenuti inovacijama.