- Komentari -

Vujović: MMF priznao grešku

Beograd -- Međunarodni monetarni fond sa zadovoljstvom priznaje grešku u prognozi deficita Srbije, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Dosta više PENZIONERI PENZIONERI do juče su bili mašinerija SPS a sada ih sažaljevate
    (vujica, 20. april 2015 12:07)

    # Link komentara

  2. Ovaj ako je za finansije, onda to moze da bude i svaki sa osnovnom skolom.
    Penzionerima je naneo veliku stetu pa mu sigurno uskoro stizu optuzenja.
    On, nedomicilni srbin, mora da zna da srbin nije glup.
     (Duda, 20. april 2015 11:14)

    # Link komentara

  3. Samo vi nastavite da nervirate narod sa svojim nebuloznim izjavama...Bojim se da cete vrlo lose zavrsiti...Vrlo, vrlo lose...
    (Goran, 20. april 2015 10:40)

    # Link komentara

  4. A meni je ovde najtužnije što moj otac, koji je u penziji i čija je penzija smanjena, a koju je pošteno zaradio za 40 godina rada, veruje ovakvim vestima... I on će opet da zaokruži ove nesposobne za Srbiju nazadnjake...
    (pop, 20. april 2015 10:21)

    # Link komentara

  5. Prestanite vise da nam zaduzujete unuke i praunuke i da ih gurate u neokolonijalno ropstvo. Jasno je zasto nas MMF podrzava, platicemo im podrsku jeftinim EPS-om, Telekomom, aerodromom Nikola Tesla, ... Siromasni jesmo, ali pameti bar imamo. Ne treba nam kredit da bi sproveli strukturne reforme u administraciji. Ako niste u stanju nesto da napravite, idite.
    (Srba, 20. april 2015 09:22)

    # Link komentara

  6. "Cega se pametan stidi, budala se hvali"

    Bravo, uzeli ste JOS DVA kredita, samo tako, pa ce onda uslov biti jos jedno smanjenj plata i penzija, sve dok toliko ne pokleknemo ekonomski da ce i Tanzanija moci da nam daje kredite da imamo da se prehranimo. JEDINI lek za deficit je prizvodnja i izvoz to svaka budala zna, pa cak i vi. Sve te cifre koje spominjete su lazne to i oni znaju. Koju ste vi to granu industruje za tri godine pokrenuli, zaposlili radnike, koje ste fabrike otvorili da pune budzet, da radnici upacuju doprinose i tako se puni penzioni fond. KOJE su to fabrike. Jedino punjenje budzeta je pokretanjem proizvodnje i otvaranjem radnih mesta. To je kao da ja imam platu od 50.000 din i svakog meseca sam kratak. Onda ukinem sebi meso, grickalice, izlaske u bioskop, poneki restoran, ne kupam se... i ja sam na kraju meseca u plusu. Jel to uspeh u zivotu. NE. Uspeh je kada bi imao posao od 80.000din i ziveo normalno. Isto to i vi radite, smanjujete plate i penzije, uzimate kretite da popunite nesposobnost, vasi rashodi su isti i kao ustedeli ste.
    (Pedja, 20. april 2015 09:14)

    # Link komentara

  7. Strukturna reforme bila bi da ste zatvorili Zelezaru, prekinuli sve subvencije propalim preduzecima i zatvorili ona potpuno nekompatibilna zahtevima danasnjeg trzista, da ste sredstva koja su tu isla preusmerili u pomoc za otvaranje malih i srednjih preduzeca, da ste potpuno olaksali prodaju predmeta, rukotvorina i proizvoda preko interneta koje izradjuju pojedinci ili mala preduzeca, da ste ljudima koji rade kao frilenseri u mnogim oblastima omogucili da nadoknade za to primaju redovnim putem, da ste umanjili visinu poreza, taksi, akciza prema privrednim subjektima, da ste umanjili drzavni aparat kako bi ta mera imala smisla, vi ste se na kraju odlucili da vam je glavna mera da umnjite plate u oblastima vitalnim za jedno drustvo uz porazavajucu cinjenicu da zaposleni u njima vec cetvrt veka ne mogu da zive od svojih primanja i resili ste da protivzakonito umanjite penzije, da prodate Telekom, EPS i sve ostalo sto iole vredi u Srbiji i krenuli u kreiranje drustva u kojem ce svi biti jednako siromasni a jedan delic ekstremno bogat dok ce i oni sa znanjem ali i oni bez njega gledati da pobegnu iz ove drzave jer ne postoji perspektiva.
    A taj Vas suficit mozete da "obesite macku o rep" sto bi moja baka rekla. On samo moze da znaci da su potencijalni izbori u najavi i da ce vlast po oprobanom receptu davati i sakom i kapom samo da se zadrzi u fotelji. A sta ce biti posle toga nikog ne zanima. Jer to sto se da, moze i da se uzme.
     (Silver Surfer, 20. april 2015 09:08)

    # Link komentara

  8. opet novi zajam? tako vi znaco funkcionisete...isti scenario kao demokrate samo sa deset puta vecim nametima.kod demokrata smo imali dorucak i veceru a kod vas samo dorucak.uzmite jos koji kredit a nek dragica kupi jos neku skupu haljinu a mi cemo jos malo na javnu kuhinju ako i to ne ukinete....
     (andrijano, 20. april 2015 09:05)

    # Link komentara

  9. svaka cast vucicu sto je doveo ovakve ministre i svaka cast belim listicima sto su doveli vucica na vlast!
    (teks, 20. april 2015 08:51)

    # Link komentara

  10. Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!
    (Igor, 20. april 2015 08:31)

    # Link komentara

  11. Priznali su grešku. Deficit će biti veći.
     (Mihailo, 20. april 2015 08:21)

    # Link komentara

  12. Recite ovom sluđenom narodu sledeće: Sve i da se ostvare vaše najoptimističnije prognoze i da sledećih 10 godina beležimo rast od 2-3% godišnje, 2025.g ćemo biti na nivou iz 1975. Verovatno ne postoji društvo na planeti koje nije mrdnulo napred 50 godina. Sjajan start od 0% ove godine će sigurno vrlo pomoći u ostvarivanju tog cilja!

    I da ne zaboravim, sunovrat je nastao devedesetih kada su vladali Vučić, Nikolić, Dačić...
     (gugy, 20. april 2015 08:00)

    # Link komentara

  13. Ja se zaista pribojavam da će ovi jako da iznerviraju narod.
     (Dejan, 20. april 2015 07:54)

    # Link komentara

  14. Da su pogresili objavili bi zvanicno ispravku.

    To sto kitite recenice "sa zadovoljstvom priznao" izgleda tako smesno u srpskom jeziku.

    Good job, my friend! To kad vam kazu, koristite kako bi narodu rekli da vas svi hvale i da su vam mnogi dobri, skoro intimni prijatelji. Provaljeni ste kod nekih brze kod nekih sporije, ali provaljeni, my friends.

    I, my friends, recesija ima ekonomske pokazatelje. Put ka izlasku iz recesije i izlazak iz recesije ima svoje jasne ekonomske pokazatelje. Nema sta ko tu da misli, smatra, veruje, kiti recenice.

    Znanje, umece i rad onih koji su izabrani da upravljaju resursima odvesce nas ka izlasku iz recesije, a potom i do boljih uslova zivota.

    Zato, my friend, ovoj zemlji treba mobilizacija svih ekonomskih eksperata (znanje, znanje, znanje) da se reprogramiraju dugovi, da se ustede naprave stopiranjem novih zaduzivanja, a posebno onih za ispunjavanje decackih snova, da se prizna recesija, narodu objasni sta je recesija i da se krene ka izlasku iz recesije. Svako ce tada moci da proceni sam kada ce mu biti bolje, my friend.
    (Zorica, 20. april 2015 07:36)

    # Link komentara

  15. Pozdrav iz Amerike gde sa srpskom PhD diplomom zaradjujem 8.000 dolara mesecno...cisto...nakon placanja poreza
    A u Srbiji mi nudili 400 evra
    (slovo H nesto si hteo da kazes?, 20. april 2015 07:34)

    # Link komentara

  16. E ovo ne mirise na dobro,sad cemo da vidimo kako ce MMF da ispravi gresku preko nasih ledja.
    (humanista, 20. april 2015 07:33)

    # Link komentara

  17. "Vujović: MMF priznao grešku"
    I? Pojeo vuk magarca! A magarac smo svi mi koji smo vam omogucili da dodjete na vlast. I ko ce odgovarati za tu grsku koju placa ovaj narod? Pa ti si zaposlen u tom MMF-u, prevarantu jedan.
    (mikin, 20. april 2015 07:31)

    # Link komentara

  18. a kad jorgobanka predvodi delegaciju, uspeh je neupitan:)
    (neda, 20. april 2015 07:24)

    # Link komentara

  19. Bravo majstori, garant će MMF da sad šalje svoje stručnjake na doškolovavanje u Vladu Srbije. Eno Štiglic cepa Nobelovu diplomu i umesto nje u ram stavlja Duletov portret, dok Varufakis šalje bar tri SMS-a dnevno da iskamči recept od Duleta. Svaka čast Vučiću!
     (Botovanje ludom radovanje, 20. april 2015 07:21)

    # Link komentara

  20. Ti ces zbog svoje gluposti,i laganja obog izmucenog naroda,zavrsiti,gde i svi prevaranti zavrsavaju,jos i ona Jorgovanka,koja je zaposlila,preko sto clanova SNSa u NB,i povisila sebi i ostalima u NB primanja,jer za Vas ne vaze mere stednje,ovu Srbiju upropasticete,da nece moci godinama da se oporavi.Ma i ovi iz MMF-a neznalice grese,pa cete ti i Jorgovanka da ih poducite malo kako se ispravno radi,zasto ne odes dok ti je vreme,pisle neces moci,ni ti ni ostali prevaranti,jer ce Vas voditi ,gde vam je mesto.
     (Jelena, 20. april 2015 07:16)

    # Link komentara

  21. Ovaj covek je radio za Svetsku banku dok mu je sadasnji shef igrao klikete (osamdesetih) , a koji u medjuvremenu nije radio nista strucno i sada mu taj nestrucni shefuje. I ajde sada ti njemu veruj... Mislim, tu nesto nije u redu... Zar je tolika dominacija politike nad strukom!?
     (cika Laza, 20. april 2015 07:15)

    # Link komentara

  22. Pazite dokle je to doslo, kada u nedostatku ikakvih argumenata, ovaj gospodin kaze da je MMF pogresio !!! Time hoce da pokaze kako su nasi "naucnici" bolji od njihovih, da dobro pricaju narodu, da narod treba njima da veruje i da ce nam uz velikog vodju biti bolje !! Da li to samo ja ,ovako zaslepljen, vidim ili to vide i drugi !!!???
    (Stiglo, 20. april 2015 06:52)

    # Link komentara

  23. ja neznam da li imaju obraza vise pa o ovolikom blagostanju nije pricano ni u milosevicevo vreme
     (ma da, 20. april 2015 05:02)

    # Link komentara

  24. O bože...
    (A-teist, 20. april 2015 02:09)

    # Link komentara

  25. Jos se lik uozbiljio kao da je izrekao neku veliku mudrost.I sta sad,treba svi da se osecaju bolje posle njegove izjave?
     (Miki, 20. april 2015 01:58)

    # Link komentara

  26. Ah Jorgovanka ce bas da se nauziva u Vasingotnu. Nije do sad imala prilike da poseti SAD. Gle srece, viza sredjena, a karta o trosku drzave. Taman da se te pare potrose na neki malo veci soping.. Nek je sa srecom gdj. Tabakovic. Uzivajte i za nas male i napacene koji ostajemo ovde sa crkavicom koju ste nam vi dali..
    (blahblah, 20. april 2015 01:47)

    # Link komentara

  27. Bio sam ubedjen da je Vujovic gospodin i jedini ozbiljan iz citave ekipe ministara, ali se prevarih. I on je ipak cirkuzant iz cirkusa SNSa. Iz price se vidi populizam i zelja za parama.
     (Ako me pitate, 20. april 2015 01:42)

    # Link komentara

  28. kakvi ste vi bre ludaci, bas me zanima koja se drzava izvukla iz krize sa reformama mmf-a, pa oni i sluze da bi mogli dozivotno da nas muzu i da se nikad ali bas nikad nijedna drzava ne oporavi
    (novosadjanin, 19. april 2015 23:38)

    Irska
     (steve, 20. april 2015 01:00)

    # Link komentara

  29. pozajmili 10 milijardi evra za manje od tri godine a raduju se za par milijardi dinarchica.... u redu.... mi smo svi ludi i mozga nemamo
     (LordMikula, 20. april 2015 00:58)

    # Link komentara

  30. Jel ovu zemlju vodi Vlada Srbije ili MMF? G17 i dalje vodi finansije sa bivsim direktorom g17 Vujovucem..
    (smesni su, 20. april 2015 00:39)

    # Link komentara

  31. I šta sada.Sve ovo se dešava ,mi i dalje blejimo i živimo sve gore i gore.Deficit,suficit mi smo i dalje u živom blatu i može nas izvući samo Bog svevišnji.Ne radujem se mnogo što je MMF naravio gršku.Nemamo mi ništa od toga.Ma bre, neka Vujović pusti ljude da otvore privatan biznis,a ne odmah da ga kolju sa fiskalima i korumpiranom inspekcijom. Ja hoću da radim ,ali plati bre Vujoviću evropski a ne etiopski.!!!Pa da vidiš šta je privredni rast!
    (ASTOR, 20. april 2015 00:36)

    # Link komentara

  32. Hahaha... Od sve muke se smejem! Da li ste vi iz SNS-a svesni da ste ,,zakopali‘‘ ovaj izbezumljen, bedan narod? O kakvim uspesima pričate, doveli ste nas do prosjačkog štapa. Sram vas bilo! ZAJEČARAC
     (Cvele, 19. april 2015 23:54)

    # Link komentara

  33. Smesno.
    (igor, 19. april 2015 23:47)

    # Link komentara

  34. kakvi ste vi bre ludaci, bas me zanima koja se drzava izvukla iz krize sa reformama mmf-a, pa oni i sluze da bi mogli dozivotno da nas muzu i da se nikad ali bas nikad nijedna drzava ne oporavi
     (novosadjanin, 19. april 2015 23:38)

    # Link komentara

  35. Dovršetak pljačke što se zove tranzicija tj privatizacija.
    Ovde u Srbiju niko nije doneo ništa, samo su odavde nosisli.

    Vujoviću, Lazar Paču se prevrće u grobu kada čuje šta ti radiš.
    (Drugi Sava, 19. april 2015 23:36)

    # Link komentara

  36. Не знам, да ли лажете само народ или и себе. Какво признање грешке, какав успех... Желе да нас што пре узму под своје да се неби сувише предали и подали Русима, то сви знају, а ви само користитте за лаке политичке поене.
    (jovanvrdlovski, 19. april 2015 23:35)

    # Link komentara

  37. Čovek pregovara sa bivšim- a i budućim, poslodavcem?!
    (Antitheist, 19. april 2015 23:34)

    # Link komentara

  38. Динкић је златан.
     (Стоп цензури коментара!, 19. april 2015 23:32)

    # Link komentara

  39. ...predobro nam ide. Jos kada bi to narod barem malo osjetio... Magla magla svuda oko nas
     (torrent, 19. april 2015 23:27)

    # Link komentara

  40. Sad nam je zajsta "sramoton"dobro!Bez ovoga nam je bilo lose,a sad "sramota kako nam je dobro".
    (a, 19. april 2015 23:23)

    # Link komentara

  41. Vi ste pajaci iz istog cirkusa. Šarlatani i žongleri što su im uspešniji trikovi mi se više smejemo i kao hipnotisani aplaudiramo.
    (Padaju maske, 19. april 2015 23:16)

    # Link komentara

  42. E ovi nas prave budalama!
     (ko, 19. april 2015 23:13)

    # Link komentara

  43. Kako ovom liku ne verujem ni kada bi rekao da ce, sutra, Sunce izaci na istoku, ne verujem mu ni ovo. Pogotovo posle cuvene izjave na Kopaoniku.
    (Blago nama svama, 19. april 2015 23:12)

    # Link komentara

  44. Ne verujem da je "MMF priznao grešku", kao što ni vi nikad ne biste priznali vaše greške.
    (A., 19. april 2015 23:08)

    # Link komentara

  45. Sad su plate i penzije vece? Nastavljam sa licnom stednjom na maksimumu (nista ne kupujem sem hrane), pozdrav MMF i lokalnim ispostavama.
     (Luber, 19. april 2015 23:05)

    # Link komentara

  46. Složili ste zajedničkim snagama, sistemom deduktivne logike, na osnovu ličnih procena, i samoocena, koje ste iskoristili, kao činjenice, iz kojih proističe ovaj zaključak, koji ste sami logično izveli, i u njihovo ime priznali.
     (Djoshica, 19. april 2015 23:04)

    # Link komentara

  47. Ahahhahahaha cirkus Kolorado,nastavlja da radi punom parom!
    (Advokat svih Srba, 19. april 2015 22:56)

    # Link komentara