- Komentari -

"Vučić mi se izvinio, nije znao"

Beograd -- Generalna sekretarka Međunanarodne konfederacije sindikata Šaron Barou kaže da mere koje podrazumevaju smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku privrede.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Sve to mi znamo ne morate vi da nas ucite, ali to je jedino moguce resenje u ovoj teskoj situaciji, ako necemo Grcki aranzman moramo to sada da radimo.
    (Igra prestola 5, 28. novembar 2014 19:43)

    # Link komentara

  2. Da li je neko dotičnu gospođu obavestio da se plate ne smanjuju svima, već samo onima u javnom sektoru. Pred toga, da li je dotična upoznata sa brojem zaposlenih u javnom sektoru??
    (Sotir, 28. novembar 2014 17:33)

    # Link komentara

  3. covek i stranka koja sve kontrolisu kao nisu znali, da se nesto (nije) desilo u njihovom vilajetu! kakvo licemerje! Na to mogu da nasednu samo naivni stranci. Ali istovremeno znak da vlast cvika pred eventualnim nezadovoljstvom mase, koja je ovim merama egzistencijalno pogodjena u samu srz. A masa prvo cuti i trpi i ceka dok se casa ne prelije i ne doceka... Ali to je i sredstvo tehnike vladanja kojim su gospodara Vucica poducili u MMFu. Jer licemerno je i to, da se smanjenje plata pretstavlja kao uslov za ekonomski oporavak. Kao 2016 rasce privreda kao nigde na svetu - pa naravno da hoce, ali na kom nivou? I kao da nema iskustava iz zemalja istocnog bloka devedesetih!! Ali Srbije je davno unistina i bez pomoci MMFa - upravo od onih koji danas obecavaju kule i gradove. Ako neko hoce da povuce paralelu sa socijalizmom, koji isto tako bio tranzicija u svetlu buducnost komunizma, u onome sam mogao da placam redovno racune, skolujem dete na fakultetu (nije moralo da ga deda i baba penzioneri izdrzavaju) itd. - postojala je kakva takva sadasnjost. A sta reci o razlici u statusu i stanju radnika onda i danas? Jad i cemer. Ali za utehu nam je Srbija velika a obecanja za buducnost jos veca.
    (jad i cemer, 28. novembar 2014 14:08)

    # Link komentara

  4. jasno je normalnom da cim smanjis zarade pada i potrosnja,pada naplata pdv,uz sve to,padaju investicije jer niko nece u zemlju gde narod Nema para,roba ide tamo gde su pare,gde se trosi.ako Nema investicija,ni potrosnje,Nema ni radnih mesta.sistem se urusava i ta drzava lagano tone.e to je politika mmf pa prestanite ovaj narod da siromasite vec jednom.dosta je bilo pljacke.40 godina muzete ovu drzavu zvala se ovako ili onako.kakav bolji zivot za dve godine.o Boze oprosti im,nisu znali sta cine
     (dalibor, 28. novembar 2014 12:22)

    # Link komentara

  5. Konacno nesto lepo
    (sanjakocic, 28. novembar 2014 12:00)

    # Link komentara

  6. Pa da, smanjenje plata i penzija, samo dobro doslo da se zaposle jos neki clanovi SNSa i da dobiju platu!!
    (spacebound, 28. novembar 2014 11:21)

    # Link komentara

  7. Vlast je pogresila sto je isla na smanjivanje zarada! Trebalo je ukinuti nepotrebna radna mesta i naterati te nepotrebne sluzbenike da traze zaposlenje u privatnom sektoru. Mnogi od njih imaju zalihe novca ali sto bi radili privatno kada ih drzava uposljava!Tako bi ostatak naroda imao bolji zivot i trosio vise a iz slamarica bi izasla dodatna traznja! Ova losa procena ce ih na kraju kostati vlasti jer narod ne prasta smanjenje zarada!
    (iskren, 28. novembar 2014 11:20)

    # Link komentara

  8. Nerealna radna mesta i ogroman visak zaposlenih i uzasno glomazan drzavni aparat koji je korumpiran do srzi.Pravosudni sistem koji je tako bolesno ne efikasan da prosto komicno.Ne regulisana imovinska situacija u kojoj se ne zna cije je sta.Opsti haos i javasluk a svaka nova garnitura vlasti se samo zaduzuje u inostranstvu i prevaljuje na nas gradjane svoje probleme preko poreza.Nafta je u svetu jeftina a kod nas je dve trecine njima u dzep a mi crkavamo zivi.I Aleksandar Vucic to sve da dovede u red molim vas,molim vas,molim vas ne zasmejavajte me ionako se samo smejem.
    (dragutin, 28. novembar 2014 11:16)

    # Link komentara

  9. Taj je zakon pisao Vuli, a njega je Vučić imenovao za ministra u svojoj vladi.Vulin je branio zakon u skupštini rečima da je bilo javne rasprave i da ne razume čemu optužbe sindikata da ih nije bilo. U većini javnih nastupa Vulin je pored Vučića i priča u ime vlade. Pitanje koje se postavlja je "Da li je moguće da Vučić nije znao da javne rasprave nije bilo". Ako je tako, Vulin treba da leti iz vlade, ako pre toga ne izleti zbog raznih malverzacija u svom ministarstvu , a zakon vratiti na javnu raspravu i doradu. Posle svega Vučić bi bio "kralj".
    (lena djorovic, 28. novembar 2014 11:11)

    # Link komentara

  10. Postovanje gospodjo... Nek bar neko kaze (i da se to cuje) ...
     (Kum, 28. novembar 2014 10:34)

    # Link komentara

  11. Narod zna da smo u teškoj situaciji, a ta teška situacija traje više od dvadeset godina. Jasno je da od toga što su meni i mnogim drugima smanjili prvo platu po osnovu minulog rada pa sad još deset posto držasva neće uštedeti mnogo ili bolje rečeno skoro ništa. Jasno je svima da ni dosada nismo mogli živeti normalno od plate a sad ni pogotovo. Umesto da smanjuju i oanko male plate što nisu ograničili najveće plate koje isplaćuju najvećim gubitašima.
    (PSL, 28. novembar 2014 09:12)

    # Link komentara

  12. Slazem se da izmedju sindikata i vlade Srbije mora da postoji dijalog i da se odrzava socijalni mir. Cilj i vlade i sindikata je da imamo efikasnu drzavu. Pa sednite jos jednom i dogovorite se. Jeste tesko, neka se uvedu platni razredi na primer ili neka se nadje bolje resenje
    (Selestija79, 28. novembar 2014 08:52)

    # Link komentara

  13. u ovoj zemlji nista nesme da se uradi a da vucic nezna ali nazalost nema opoziciju i moze mu se
     (bratic, 28. novembar 2014 08:14)

    # Link komentara

  14. Slazem se da izmedju sindikata i vlade Srbije mora da postoji dijalog i da se odrzava socijalni mir. Cilj i vlade i sindikata je da imamo efikasnu drzavu. Pa sednite jos jednom i dogovorite se. Jeste tesko, neka se uvedu platni razredi na primer ili neka se nadje bolje resenje
    (Selestija79, 28. novembar 2014 07:44)

    # Link komentara

  15. "On (Vučić) se izvnio, ali izvinjenje ne menja stvari i dalje mora da se radi na popravljanju zakona", rekla je Šaron Barou."
    ---…--
    On se izvinio posto je meni ukrao 21% plate. Petinu! Jos mozete izdrzati kada vam od 1000€ uzmu 200€, ali kada vam gospodin neobavesteni od 360€ uzme 80€ e onda je to prevrsilo svaku meru. Gospodjo Barou, vi vrlo dobro znate da je u Srbiji inzenjerska plata sramotno manja od socijalne pomoci u vasoj drzavi. E, to su komparativne prednosti Srbije pomocu kojih vlade ove drzavi dovlace strane investitore.

    ps. ovo nece proci ...Ta.....i
    (mikin, 28. novembar 2014 07:37)

    # Link komentara

  16. Zar ne bi trebao premijer koji "mnogo toga ne zna" umesto izvinjenja da da ostavku? Ne, on je pre svega decacic koji je spletom losih okolnosti ostao sam zakljucan u prodavnici igracaka preko vikenda. Nece u "ponedeljak" nijedna polica ostati na svom mestu. To je onaj dan koji se u clanku zove " realno stanje u zemlji" i koji ce biti sve crnji sto se "decacic" duze bude igrao.
     (Mini, 28. novembar 2014 07:07)

    # Link komentara

  17. Toliko koliko je decko pametan I kime je okruzen...Nista vise....
     (Misa, 28. novembar 2014 06:36)

    # Link komentara

  18. A Vi gospodjo ste bas entuzijasta, priucenim drmr sns ekspertima pokusavate nesto da objasnite...
     (opusteno, 28. novembar 2014 06:26)

    # Link komentara

  19. čitam komentare i pratim pluseve i minuse...sad tek vidim da mi što nismo glasali, smo krivi što su ovi( ne znam kako da ih nazove više) trenutno na vlasti....želim samo jedno da kažem,nikad se nisam više nervirao gledajući političara na tv kao sad.pre nekog vremena umalo se nisam udavio večerajući,kada je tadašnji ministar krstić rekao "uspeli smo da se ne zadužimo uzimajući ovaj kredit".a tak vucić kakve nebuloze priča...užas.oni su toliko ne pismeni i misle da smo mi narod poput onih njihovih članova koji e im čvrsto verovati,ali ne ja nisam član nemam posao pošto nisam član i ja ne lupam minuse ljudima kojima je svega preko glave i koji su realni po pitanju ovog javašluka.ljudi za njih je glasalo pola od pola srbije,nemoj da tako bude i sledeci put.pozdrav za normalne ljude i drž'te se braćo
     (čaki, 28. novembar 2014 02:04)

    # Link komentara

  20. Mere štednje su neophodne za oporavak naše ekonomske situacije, u to nema sumnje. Narod mora da shvati da se trenutno nalazimo u teškoj situaciji i da se mora uraditi sve kako bi što pre krenuli ka napretku i razvoju. Nadam se da ćemo u tome uskoro i uspeti.
    (Dorijan, 28. novembar 2014 00:52)

    # Link komentara

  21. Preovladava negativno misljenje o merama Vlade. Problem je u redosledu koraka. U reformi države i društva, frontalno se udarilo na gradjane, a sitem organizacije Države ostao je još uvek ne taknut, gde su uzgred i najveći finansijski i organizaciujski problemi.
    Bukvalno se "đonom" udarilo na najosetljiviji deo društva, na narod zatečen u tranziciji, finansijskim i drugim porodičnim nedovršenim pričama i sudbinama. Preduzete mere valsti to ne prepoznaju. Razleteli se poreznici, izvršitelji, komunalci, električari, policajci kao sa druge planete nemilosrdno Zakon sprovode. Velika većina zapošljenog stanovništava i penzionera sa malom platom ili smanjenom platom i penzijom je u dozvoljenom minusu i sa maksimalnim kreditinim opterećenjima. Na iste su se sda svalili dugovi neplaćenih obaveza iz ranijeg perioda uz višestruku kamatu. Tkavo stanje višestruko premašuje osnovne objektivne mogućnosti građana. Ovu analizu i činjenice Premijer nikada nije sagledao. To je stanje naroda u celini i predstavlja situaciju pred "pucanje".
    Boljitak od FAP-a, Železare, Petrohemije itd, kada bude definitivno krenulo sve , pa još nekoliko godina. Za to vreme problemi i dugovanja gradjana i države prema istim, svodiće se na individulane probleme i tragdeije. Neko ovde strahovito greši....
    (Petar, 28. novembar 2014 00:09)

    # Link komentara

  22. On nije znao ni da mu brat drži fantom firmu, ni da su smanjene plate, ni da Kosovo nije srpsko, ni za drona...nisu ga obavestili...mimikrija...prvo bio Sloba...sad je u fazi Koštunica...pa dolazi Tadić...šta je sledeće...koferče pa na put ?!
     (Milan, 28. novembar 2014 00:02)

    # Link komentara

  23. "Kada se smanjuju plate i penzije osiromašuju se ljudi, ako oni ne mogu da plate svoje račune, ako ne mogu da investiraju, to direktno utiče na kvalitet tražnje i sigurno ne pomaže oporavku ekonomije", rekla je Šaron Barou.

    Pametnom, dosta! Ja ne znam, možda grešim, ali neoliberalna ekonomija je prosta! Kupiš 4 paradajza (jer toliko para imaš), umesto 6, znači proizvodnja paradajza se smanji jer nema potrebe za ta dva po glavi stanovnika ove zemlje (Proizvođač baci jedan deo). Kupiš patike dok imaš pare za iste. Ako nemaš, ne kupiš i krpiš stare. Dakle jedan od radnika u prodavnici patika ostane bez posla jer nema zarade za gazdu, a taj radnik ostaje i bez para koje bi trošio, i tako sve redom...
    Posle se čude što neće ljudi u pozorišta!? Pa, nema se za to!
    Što više stegnesš, manje se troši, što se manje troši, manje i zaposlenih i potrošača!
    Nema taze para iz Evrope, tu je problem! A, ovo je samo posledica toga!
    (Ian, 27. novembar 2014 23:42)

    # Link komentara

  24. "Tranzicija kod nas traje vec 25 godina" - kako i ne bi kad prvo dolazi misija MMF, pa onda g-dja Saron. Taman se vlada obaveze da sprovodi jednu politiku, pocinju pritisci da se od toga odustane i tako vec 25 godina. Iako mnogima u ovoj drzavi odgovara vecna tranzicija, nazalost ona najmanje odgovara osiromasenim gradjanima Srbije. Izvinite, mnogo se "izvinjavam" sto ovako razmisljam.
    (Oprostaj, 27. novembar 2014 23:37)

    # Link komentara

  25. Problem je sto imamo drzavni aparat kao bivsa juga,sto su izvrsene kriminalne privatizacije organizovane pljacke banaka preko kredita.To je genocid ucinjen od strane nasih Srba prema nasim Srbima i to se kao fenomen ima izucavati na visokim svetskim skolama.Nasa deca u buducnosti ce uciti da su njihovi najveci neprijatelji,njihovi preci.Voleo bih da ovo objavite jer mogu i matematicki da dokazem i dozvoljavam da se moji podaci objave.Zao mi je sto je tako i bilo bi mi lakse da su to uradili stranci.
     (Srbijanac, 27. novembar 2014 23:10)

    # Link komentara

  26. Nije bio obavesten...
     (SuperS, 27. novembar 2014 23:05)

    # Link komentara

  27. To je jasno i l....u, samo nasim mocnicima to ne ide u glavu. Spas postoji, ovako: uposliti sto veci broj radnika, proizvesti proizvode koji se mogu prodati na svetskoj pijaci, (likove koji mogu prodati proizvode potraziti na medjunarodnom konkursu i platiti ih, ako su uspesni, platiti ih extra, moze i na procenat). Lagano sistem uhodati, znaci sve povecavati kroz dogledni vremenski period. Ovo je proces, ako se odgovorno i posteno radi, garant daje rezultate.
     (Dragan, 27. novembar 2014 23:04)

    # Link komentara

  28. Naravno da je znao, za neobavestene kucajte na youtube vucic necu popustiti ni za jotu ili mozete da nas spalite u skupstini ili vucic vredja narod. Botovi se mole da ne lupaju minuse, jer ispadate glupi kada ocigledne i dokazive cinjenice negodujete.
    (Maree, 27. novembar 2014 22:57)

    # Link komentara

  29. Naravno, ovo se odnosi na smanjivanje nepotrebne administracije i suvisnih radnih mesta, medjutim i tu cujemo samo price a u praksi se ne cini nista po tom pitanju.
    (Mairon, 27. novembar 2014 20:11)

    Ispravka, mislio sam "Ovo se 'ne' odnosi na smanjivanje nepotrebne administracije i suvisnih radnih mesta, medjutim i tu cujemo samo price a u praksi se ne cini nista po tom pitanju."

    Moja greska, nadam se da cete objaviti ispravku.
    (Mairon, 27. novembar 2014 22:22)

    # Link komentara

  30. Ne kapiram, kako nije znao da nije bilo rasprave oko Zakona o radu? Jel ovo neka sala?
     (Kancelarija za brze odgovore., 27. novembar 2014 22:20)

    # Link komentara

  31. Idi pogledaj Kosovski autoput i uveri se u kvalitet i ozbiljnost firme
    (Dada, 27. novembar 2014 22:20)

    # Link komentara

  32. Šta bre nije znao? Alo bre!
     (Dioloma, 27. novembar 2014 22:11)

    # Link komentara

  33. Nije znao, premijer drzave nije znao????
     (cacanin, 27. novembar 2014 22:01)

    # Link komentara

  34. Vucicu, kad lažeš, laži okruglo...da se kotrlja
    (Penzioner, 27. novembar 2014 21:51)

    # Link komentara

  35. Pa sada kada zna, neka menja nakaradne odluke i zakone.
    Nije ga sramota da zeni prica neistinu koju znaju i vrapci na grani.
    To izvinjenje bice jedan od dokaza za napad na penzije i plate.
    Posto je siguran uspeh penzionera pred sufom u Strazburu, tada mora da njima isplati materijalnu i nematerijalnu stetu i troskove postupka sve sa kamatom.Hoce li i tada da kaze nije znao iako je bi tvorac tako nesto.
     (Jova, 27. novembar 2014 21:45)

    # Link komentara

  36. Gospođa Šaron zagovara politiku bankarskog zaduživanja, tj. stavljanja Srbiji omče oko vrata! Neka hvala na brizi!
    (Simke, 27. novembar 2014 21:18)

    # Link komentara

  37. Baron Minhauzen je mala beba za AV.
    (SNS prevaranti, 27. novembar 2014 21:15)

    # Link komentara

  38. Glasali ste za tiraniju. Evo vam sad. Videvsi da se smanjuju plate u drzavnim sluzbama i mnogi privatnici su vec poceli da smanjuju plate. Ali zato smanjenja nacionalnih pevackih penzija nema, ministar kulture daje drzavne pare na porno film, baba julinac deli pare registrovanim organizacija od dva clana, poslanici ne izlaze iz skupstine kao da nijedan zakon donet pre njih ne valja ali zato poslanik iz Vranja uzima 35000 mesecno na putne troskove dok radnici u Srbiji ne primaju ni platu. Dok se ne krene u opste proteste nece biti bolje. A dotle necemo da radimo osim onog sto bas moramo i kad moramo.
     (Sasa, 27. novembar 2014 21:04)

    # Link komentara

  39. koja baroncina, bez blama
     (goran, 27. novembar 2014 21:01)

    # Link komentara

  40. "...za šta on nije znao", izvini Vučiću ali da se u ovoj zemlji takve važne stvari događaju i to u više pokušaja a da ti to ne znaš je nemoguće i mi to svi znamo.
    (milan, 27. novembar 2014 20:58)

    # Link komentara

  41. ...pitam se gde ce doticnu gospodju da ugoste veceras posle "napornih" sindikalnih sastanaka...mozda u sindikalni hotel u Vrnjackoj banji?!
     (...a veceras Vrnjacka banja..., 27. novembar 2014 20:52)

    # Link komentara

  42. U Srbiji nikada nije bio odvojen rad od nerada sto se tice plata.Mozes raditi kao konj ali ti to nece povecati platu.Sada su smanjili plate svima sto bi trebalo dovesti do toga da jos vise radimo?
    (zdravko, 27. novembar 2014 20:39)

    # Link komentara

  43. Neobavešten.
     (Room 101, 27. novembar 2014 20:26)

    # Link komentara

  44. Dobili smo novog Kostunicu! I ovaj je neobavesten?!

    Verovatno je takodje neobavesten da pravosudni sistem ne postoji vec vise od 2 meseca, da prosvetari strajkuju, da je zemlja zvanicno u recesiji, da investicija imamo najmanje od 1999 kad smo bili pod bombama...

    I ako nije znao, sta nam je svima pokazao time? Da ga boli uvo za zakon o radu i time za prava radnika tj gradjana Srbije!
    (pera pisar iz administratinog..., 27. novembar 2014 20:20)

    # Link komentara

  45. ..Vlada javnosti govori jedno, a radi sasvim drugo - i to je oprobana praksa, posteno receno, svaka vlada je radila isto - i dok Vucic govori o oporavku ekonomije, naravno za dve do tri godine - moze se samo ocekivati dalje stagnacija. Koncept stednje i dalje smanjivanje prava radnika ide na ruku samo krupnom kapitalu i finansijskog oligarhiji, dakle, ovde se u sustini kaze 'Rasprodajmo sve resurse stranom kapitalu, oni ce nam popraviti ekonomiju i otvoriti radna mesta', izlisno je govoriti da to u praksi izgleda drugacije, strani kapital je tu zbog svog interesa a ne ljudi iz zemlje u koju dolazi.

    Vlada uvodi i nove poreze i namete sto ce samo jos vise oslabiti potrosnju. Ukratko, primenjuje se koncept koji je vec primenjivan u mediteranskim zemljama i koji je doneo samo dalju ekonomsku stagnaciju. Ekonomiju niko nije izgradio na stednji i povecanju nameta, niti ce. Naravno, ovo se odnosi na smanjivanje nepotrebne administracije i suvisnih radnih mesta, medjutim i tu cujemo samo price a u praksi se ne cini nista po tom pitanju.
    (Mairon, 27. novembar 2014 20:11)

    # Link komentara

  46. Zamisljam facu zene kada je shvatila da prica sa ljudima koji ne poznaju ni sopstvene zakone
     (Vodja, 27. novembar 2014 20:09)

    # Link komentara

  47. Nije znao? Hahaha
    (Damjan, 27. novembar 2014 19:37)

    # Link komentara

  48. Sve su to lepe price za tamo neku razvijeniju daleku zemlju a ne za nasu Srbiju koja pokusava da se izmigolji iz blata gde je godinama unazad bila.
    (Jeca, 27. novembar 2014 19:18)

    # Link komentara

  49. ... Ona je prenela da se Vučić izvinio što nije bilo javne rasprave o zakonu o radu, za šta on nije znao ... užaaaaaaaaaas
     (trudna buva, 27. novembar 2014 19:06)

    # Link komentara

  50. Naši sindikati su prodati, isti ljudi su nacelu sindikata, a do sad nista nisu uradili, bar ovi prosvetni.
    (vladoKLC, 27. novembar 2014 19:01)

    # Link komentara

  51. Nije znao da nije bilo javne rasprave o zakonu o radu!?!
    (Boki, 27. novembar 2014 18:53)

    # Link komentara

  52. Našla si kome ćeš to da pričaš...
    (rade, 27. novembar 2014 18:43)

    # Link komentara

  53. Svi političari znaju šta bi mi da čujemo, a pitam ja dal će nam i sad već reći kako dalje od plate da platimo komunaliju, i da kako preživimo, kad pored svega najavljuju i poskupljenja!!To je cena umesto kadrovskog direktore, postali su partijski direktori i tu je rezultat gde smo dogurali a takve su i novoformirani agencije koga ni ne znamo da postoje i to sve na teret obveznika. Tako bi na kraju izdali bi enciklopediju, možda time bolje zaradili ime bi bio (Kako upropastiti državu.)
    (Tenyi Ferenc, 27. novembar 2014 18:35)

    # Link komentara

  54. Nadam se da ce ove komentare neko prevesti ljudima u svetu koji ce sami prepoznati u kakvoj se situaciji nalazi radnik u Srbiji a sto se tice ovih minusa ukapirao sam da su naruceni.
     (Spale, 27. novembar 2014 18:20)

    # Link komentara

  55. ovaj ne laze samo nas nego i strance
     (seljak e, 27. novembar 2014 17:45)

    # Link komentara

  56. Vučić, učtiv čovek! Izvinjenjem će uspešno privoleti ekonomske dobitke. Elegantno rešenje, uostalom.
    (Čitaj prva slova, 27. novembar 2014 17:37)

    # Link komentara

  57. Nije znao da nije bilo javne rasprave!!! Što bi rekao Sloba - malo morgen!
     (greyhound, 27. novembar 2014 17:30)

    # Link komentara

  58. E pa dragi moji čuvari lika i dela dragog vam Vođe AV-a, sad ste se uverili da on i laže, i to notorno. Ako to nije dovoljno da mu uskratite podršku, ja vala neznam šta više treba da se desi. Nazdravlje vam i neka vam je sam bog u pomoći...
    (raja babeja, 27. novembar 2014 17:29)

    # Link komentara

  59. Samo Vucic i njegovi pajtosi ne kapiraju zacarni krug: ako smanjih i onako male plate i penzije, ljudi manje trose, ako manje trose, manji je obrt kapitala, manja je potraznja za proizvodima, a samim tim i manja proizvodnja, a ako je manja proizvodnja, radnici ili ostaju bez posla ili manje zaradjuju, a to opet jos vise smanjuje potrosnju i tako u krug. Nije poenta da se svi svedu na puko prezivljavanje jer onda manje ljudi placa racune, odricu se svega, vec o nalazenju nacina za nove investicije kroz promenu zakona o privatnom sektoru, oporezivanju istog, stimulisanju zaposljavanja novih radnika i, na kraju, borbi protiv korupcije.
    (Bata, 27. novembar 2014 17:25)

    # Link komentara

  60. Smanjuju se plate i penzije da bi se finansirali paraziti u javnom sektoru...i to su reforme?
     (Srdjan, 27. novembar 2014 17:22)

    # Link komentara

  61. Meni iskljucise struju zbog pedeset hiljada a firma mi duguje trista hiljada,ja ovde lepo pitah kada ce se u Srbiji poceti da isplacuju plate a u komentarima dobih toliko minusa od verovatno onih koji su na budzeti i sve dobijaju na vreme!
     (Spale, 27. novembar 2014 17:14)

    # Link komentara

  62. Budite se penzioneri !!! ima vas 1,8 miliona, samo jedna setnja oko Vlade je dovoljna. Ne dozvolite imperatoru da Vam otme 25% na iznos viši od 25.000 dinara. (a to počinje već 10.decembra) Ostatak "srećnih" penzionera kojima nema šta da se otme ima penziju 230€! Takvih u Srbiji ima jedan milion. Osiromašiće iovako jadan narod, a računi će redovno da stižu, hrana redovno da poskupljuje...
     (penzija je stečeno pravo, 27. novembar 2014 17:13)

    # Link komentara

  63. Slusajte malo ljude koji znaju sta pricaju i koji su svoje zemlje uredili. Ova vlast siguran sam ne krade ali nanece ogromnu stetu nesposobnoscu i bezobrazlukom. Na kraju se sve svede da ce narod patiti i platiti.
     (Duci0167, 27. novembar 2014 17:12)

    # Link komentara

  64. A odgovor je.Izvinite u pravu ste, ali ovo nista nije.Sledeci put vec 2015.skinucu jos 20% i nece uopste biti minulog rada.Takodje porez ce se placati na sve,izmislicu i na vazduh koji se dise. Bolje da ljudi imaju 100-200e nego da se mi (ja i Vlada) zameramo i da nas zamrznu bogati,kvazi privatnici,
    gradjevinska mafija kriminalaca bivsih koja zida gde stigne,uvoznicki lobiji,advokati,tajkuni,lopovi koji placaju minimalne poreze i dazbine nesrazmerne bogatstvu koje sticu od privatnih apoteka,ordinacija zdravstvenih,kladionica,kockarnica,vlasnika cafana,splavova,(koji kradu struju sa bandera cak)raznih salona lepota,spa centara i kozmetike, restorana,lobija raznoraznih,politickih smutljivaca sto uzimaju xxx plata na izmisljenim raznim mestima i projektima,profesora sto su to na 5-6 fakultetima,raznim farmakomafijama itd.Ne,ne njih necemo dirati.Nikako.Taman posla.Necemo dirati i nestrucne nase kadrove sto udomismo zadnje dve godine. Ni ove sto muzu na Kosovu budzet.
    Evo cujem danas prica covek dao 2500e kod privatnog stomatologa,ovaj mu ni papirce nije dao za to,a kamoli racun.Ovo je zemlja prevara nad prevarama i strada jadan,bedan,mali posten covek. I nece nikada uci u strajk mnogi sto najavljaju silne proteste, ni prosvetari ni lekari jel ipak imaju pored plata jos plus koje platice na razne nacine.Znaci nema ko.Radnicka klasa sto je ostala vec je privatizovana,matora,ubijena sankcijama i ratovima.Pink domacice i konzumenti serija turskih i sl i penzioneri svakako nece.
    (izvinite_mnogo, 27. novembar 2014 17:11)

    # Link komentara

  65. Živo me inzeresuje gde je ova bila kada je DS bio na vlasti? Zašto je Orbović tada nije zvao, kada smo ostali bez 400.000 radnih mesta. Mora da je došla da otvori hotel sindikalaca u Vrnjačkoj Banji. Svaka li šuša dolazi da nam priča priče kao da smo pali sa duda. Gde ste bili kada su vaše vlade uvodile sankcije i htele da nas unište?
     (patriota, 27. novembar 2014 17:09)

    # Link komentara

  66. Sindikati prigovaraju da nema reformi, a cim nesto hoce da se promeni oni su prvi protiv. Njima izgleda najvise odgovara da sve ostane po starom.
    (Mary, 27. novembar 2014 17:04)

    # Link komentara

  67. Da li ovaj covek zna sta prica,koga i koliko laze.Pa ceo mesec se o tome govorilo.Pa SNS je napala zajedno sa Vulinom sindikat Slogu sto je organizovao javnu raspravu.Ovo ne vec vise nego ozbiljna patologija.
     (Disident, 27. novembar 2014 16:57)

    # Link komentara

  68. Neznam samo sta mi svi imamo od toga sto se ON izvinio. Posla nema, para nema. Najbolje bi bilo da svi radimo za dzabe i da na svakih cetriri
    godine glasamo za njih da bi oni imali posla i primali plate.
     (Bozanstvena komedija, 27. novembar 2014 16:50)

    # Link komentara

  69. Vucic je covek na mestu. Njegove reforme ce dati povoljne rezultate. A mere stednje su neophodne.
    (Nikla, 27. novembar 2014 16:40)

    # Link komentara

  70. Ne primamo plate,otpremnine iskljucuju nam struju,opomene za porez stizu kao i pisma od banaka i ostalih javnih preduzeca!samo jedno prosto pitanje za sve kada ce se u Srbiji isplacivati ono sto je zaradjeno i sto radniku po zakonu pripada,samo jedan odgovor nemojte da date....para nema firme tj direktori ih potrosise a vi radnici necete dobiti nista.
     (Spale, 27. novembar 2014 16:27)

    # Link komentara

  71. kako joj je profi odradio "evo, sutra cu" foru.
    (mrmlj, 27. novembar 2014 16:10)

    # Link komentara

  72. o,bravo,koja hrabrost,puštena vest da je neko vučića kritikovao.Ma ,jeli to moguće,našeg sveznajučeg,svuda umešenog,drugovenčanog Supermena mekog srca neko nije nahvalio...Srbija,zemlja čuda...i čudovišta...
     (malkolm, 27. novembar 2014 16:08)

    # Link komentara

  73. On se izvinio jer nije znao da nije bilo javne rasprave o izmeni zakona o radu???
    Pa on je organizovao celu tu ujdurmu. Sindikati izlazili na ulicu novine pisale o tome a on kao nije znao da nije bilo javne rasprave
    (Pera, 27. novembar 2014 15:59)

    # Link komentara

  74. Zakon o radu je odavno zahtevao izmene,opozicija bi se potrudila da se javna rasprava rastegne iako sustinski nista pametno ni konkretno ne bi imali sta da predloze.
    (Sale, 27. novembar 2014 15:54)

    # Link komentara

  75. Nema te drzave koja svoj aranzman sa MMF-om objavljuje u potpunosti.Ni Srbija nije izuzetak.Mislim kada bi obelodanili kopmletan aranzman u potpunosti ispali bi vrlo neozbiljni i za potencijalne investitore neubedljivi.
    (Jeca, 27. novembar 2014 15:49)

    # Link komentara

  76. Dakle, od svega napisanog u clanku je najvaznije da se Vucic izvinio?!
    (E, moj B92, 27. novembar 2014 15:48)

    # Link komentara

  77. Prema njegovim recima tranzicija u nasoj zemlji traje vise od 25-godina a jos uvek su glavni dogadjaji u kuci (aveti,prazan kamen ispod kojeg niceg osim peska nema navodno zbog prevelikog SMRADA )cveca i filmovi o valter brani sarajevo i podsmeva se srbima,VONJ komunistickog SMRADA oseca ce se jos dugo dugo u srbiji i tek za dvadeset godina nove generacije udahnu ce svez vazduh slobodnog ZIVOTA,kao sto se i vidi posle 25-godina sve je isto samo njega nema.....
    (krle - dron, 27. novembar 2014 15:44)

    # Link komentara

  78. I on je neobavesten pa se sad izvinjava.
     (lokator, 27. novembar 2014 15:11)

    # Link komentara

  79. Čovek nema problem da kaze izvini kad nije u pravu. To je jos jedan pokazatelj ko je kakav.
    (Nejt, 27. novembar 2014 15:11)

    # Link komentara