- Komentari -

"Vlade će da se uspaniče, ukinuće poreze"

Stokholm -- Član švedske Piratske stranke i stručnjak za virtuelne valute Rik Falkvinge tvrdi da će ta vrsta valuta, poput bitkoina, zameniti standardne.

Izvor: Nezavisne novine
Pošaljite komentar
  1. Svidja mi se ta mogucnost da drzave ne mogu da te kontrolisu i da mozes slobodno da trgujes

    To bi bilo super
     (dule, 22. novembar 2017 20:03)

    # Link komentara

  2. Kriptovalute jesu realan problem za postojeći monetarni sistem, zaobilaze sva pravila koja smo vekovima definisali. Zamislite da treba da se razvedete, i sud ne može da podeli, jer nema pojma ni gde je, ni koliko je ima, niti to može da sazna. Zamislite državu koja ne može da naplati porez od novčane transakcije. Zamislite firme iz Rusije i Amerike kako obavljaju novčane transakcije mimo sankcija, da niko ne zna za to. Čudno mi je da do sada centralne banke nisu uvidele taj problem. Rotšild je jednom prilikom rekao: "Dajte mi kontrolu nad novcem, i ne zanima me ko će pisati zakone." Kriptovalute su udar u centar našeg sistema. Oduzimaju centralnoj banci ekskluzivno pravo "stvaranja" novca, i još gore, oduzima joj kontrolu nad novcem.
     (Zeleni zmaj, 22. novembar 2017 18:29)

    # Link komentara

  3. Ala ste naivni. Cim postane ozbiljnija pretnja toliko ce biti od virtuelnih valuta. Imajte na umu da iza drzavnih para stoji drzava koja ima metode (CIA i ostali) da ima da vas nema u roku od nedelju dana.
    (smuki, 22. novembar 2017 16:26)

    # Link komentara

  4. samo se vi nadajte...
    nazalost ne funkcionise svet na ta taj nacin tj kako bi trebalo...
    kad rese pohapsice vas iz raznoraznih razloga i taj naduvani balon ce preko noci puci...
    sa papirom barem mozes du*e da obrises, sa time nece ni to da mozete
    (aleksa, 22. novembar 2017 16:14)

    # Link komentara