- Komentari -
  1. Jedan šleper doveze prikolicu do distributivnog centra, drugi je preuzima i vozi na konačnu destinaciju u gradu. Taj drugi može da bude električni i vozi ga vozač koji poznaje grad i konačne destinacije. Šleper za grad ne mora da ima krevete za spavanje i ostalu opremu drumskih krstarica.
    (solo, 23. novembar 2017 04:56)

    # Link komentara

  2. А што није кренуо у развој електричних мотоцикала и електричних бицикала? Многи људи би се одрекли вожње колима до посла када би могли да седну на бицикл и стигну неознојени.
    (Има нешто труло у држави Данској, 22. novembar 2017 16:30)

    To vec ima i moze se kupiti .... vidi na netu!
     (Ce Gevara, 22. novembar 2017 20:43)

    # Link komentara

  3. Mala dostavna vozila, kao sto su za postu, UPS, sladoled, pekare sl su najocigledniji kandidat za EV, jer operisu u gradovima i pregradjima, imaju stani-kreni rezim voznje i mogu da se pune tokom utovara. Sledeci ocigledan kandidat bi bio namensko taxi vozilo iz istih razloga. Ova vozila bi najvise smanjila emisije CO2 po vozilu jer se voze po ceo dan, a ne dva puta dnevno kao licni automobili.
    (Dragan, 22. novembar 2017 19:57)

    # Link komentara

  4. Za efikasne kamione je najbolji Lng ili da idu na vodonik s gorivim celijama.
     (jssjssjhs, 22. novembar 2017 17:37)

    # Link komentara

  5. Mask je otkrio maksimalan domet kamiona, koji je veći od očekivanog. Niko ne brani kupcima da naruče kamione manjeg dometa koji će samim tim biti lakši, jeftiniji i moći da povuku više tereta. Tržište kamionskog prevoza jeste konzervativno, ali mislim da analitičari podcenjuju komercijalni efekt. Jest da ekološki propisi i zabarana kretanja kroz gradove mogu imati uticaja na brže prihvatanje, ali osnovno je cena izvezene tone po kilometru. Ako ona bude povoljna (a mora biti jer je stuja 5-6 puta jeftinija od dizela, a kamion bi trebao da se manje kvari jer ima mnogo manje delova) nema te sile koja će zaustaviti i najvećeg skeptika i konzervativca da kupi električni kamion jer se sve na kraju ipak svodi na moguću zaradu.
    (Sinko, 22. novembar 2017 16:47)

    # Link komentara

  6. А што није кренуо у развој електричних мотоцикала и електричних бицикала? Многи људи би се одрекли вожње колима до посла када би могли да седну на бицикл и стигну неознојени.
    (Има нешто труло у држави Данској, 22. novembar 2017 16:30)

    # Link komentara