- Komentari -
  1. Našli primer za poređeje ni maje ni više nego grad od 15-tak miliona stanovnika(konurbacija) i to luka na drugom kraju sveta. K'o d**e i milihprot!
    Dovoljno je bilo da SKOKNETE do Zagreba(autobuska povratna oko 30-tak Eura) manji grad od Beograda, doduše, ali javni prevoz im je Ženeva za naš. Ako hoćete isto ima i Sofija. Skoro isti broj stanovnika, avion 100 Evra povratna i to je to.
    Gde nađođe baš Buenos Ajres o mojem trošku da mi je znati...
    (Zoran, 22. novembar 2017 17:42)

    # Link komentara

  2. Zabraniti lepljenje reklama preko celog autobusa! Pitajte oftalmologe zašto.
    I ne, crvena boja nije najvidljivija u uslovima slabe vidljivosti, najvidljivija je žuta. Pitajte ronioce zašto.
     (Mhm, 22. novembar 2017 15:14)

    # Link komentara

  3. Ajde to za metro sto pominjete...na to smo vec svi oguglali...znamo da nema nista od toga...aliiiii...Dvodnevna zvanicna poseta ?! Pa ko normalan prelazi 12.000 km zbog dva dana...Ovo je zapravo dvodnevna zvanicna i dvonedeljna nezvanicna poseta...nasim parama se razbacujete...
     (Ironichna, 22. novembar 2017 14:44)

    # Link komentara

  4. Beogradu fali metro, ali bi i od postojećeg sistema moglo da se izvuče puno vise.
    Tramvaje treba dodatno odvojiti od ostatka saobracaja, napraviti od njih "rapid transit" linije. Isto treba uraditi i sa glavnim autobusnim pravcima.
    Povecati broj travaja i autobusa, i uvesti naplacivanje ulaska automobila u gradsko jezgro. Na obodima naplatne zone odrediti P+R mesta za parkiranje.
    I na kraju postaviti sto vise biciklističkih staza i kamerom zasticenih parkinga za bicikle.
    (Radomir, 22. novembar 2017 14:23)

    # Link komentara

  5. Usluga javnog prevoza je katastrofalna decenijama. Povremeno se popravi na kratko pa onda iz početka. Uveli su bus plus gde grad gubi novac, a ništa novo nije dobio. Možda bi naplata karata skočila kada bi usluga makar za milimetar bila bolja, a ne kao sada. Uglavnom ništa se neće rešiti ni novim busevima, tramvajima ili ne znam čime već iskljucivo metroom. Takodje ulazak na prva vrata nije moguć! Sajam je haotican već sada, a zamislite gužvu da mora da se udje na prva vrata. Problem je sto narodu prekipelo i neće više da placa 10% plate (za većinu) za uslugu koja je sramotno loša.
    (ne i ne, 22. novembar 2017 13:52)

    # Link komentara

  6. За почетак, цена градске вожње је 35 динара, месечна је 1000 динар за запослене а просечна плата је иста као у Београду. Срамота је да увек поредите ствари које су лоше. У Дигитално доба градски превоз треба да се плаћа аутоматски за сваког запосленог на рачун града и да се укине и бусплус и све остале глупости које извлаче паре из буџета и грађана! Држава је сервис а не социјална установа!
    (мики, 22. novembar 2017 13:46)

    # Link komentara

  7. Gosn Nikodijevicu, otisli ste 10000km daleko da bi videli nesto sto imate na manje od 2 sata letom u gradu Istanbulu gde metrobus funkcionise kao sat.
    Uzgred ne znam kako bi osmislili tj izmislili tu posebnu traku u uzem gradskom jezgru Beograda, a i u sirem.
    Mozda ste mislili da bude lebdeca traka?!
    Ali pazite na strujne kablove za trolejbuse
     (NebaCar, 22. novembar 2017 13:37)

    # Link komentara

  8. Egzotika na racun poreskih obveznika.
    (da, da, 22. novembar 2017 13:00)

    # Link komentara

  9. hocu da znam cenu njihove karte da bih iskazao svoje misljenje o svemu ovome! Od skoro idem kolima i od jula meseca ne koristim gradski prevoz ali do tada deceniju drndanja i trpanja kao sardine, dosta mi je muke. dajte nama kartu 50 din, ja cu odmah mesecnu da uplatim pa ako zatreba ne daj Boze, tu je.
     (jezza, 22. novembar 2017 12:59)

    # Link komentara

  10. "trebalo da počne 2020." u prevodu znači da nema ništa od metroa.
     (bananamen, 22. novembar 2017 12:55)

    # Link komentara

  11. Slican sistem postoji i u Hondurasu i Gvatemali i odlicno funkcionise. Treba da ucimo od njih i primenimo njihova iskustva.
    (Pingvin, 22. novembar 2017 12:54)

    # Link komentara

  12. To se tiče samo Beograda. Ono što se tiče cele Srbije... 1. Pa i u Kini koriste mobilni telefon za plaćanje svega i svačega preko aplikacija WeChat i Alipay, jedino je to kod nas naučna fantastika. 2. Pa ceo svet kupuje e-knjige na Amazonu jedino je kod nas naučna fantastika ponuditi knjige na maternjem jeziku u e-formatu. 3. Pa i ceo svet smanjuje administraciju jedino mi gomilamo taj kadar. 4. ...
    A to što je "tako u Buenos Ajresu", preživećemo.
     (Zlatko, 22. novembar 2017 12:45)

    # Link komentara

  13. Cekajte ljudi, sta radite vi tamo?
     (Antibot br. 58, 22. novembar 2017 12:45)

    # Link komentara

  14. "Delegacija Grada Beograda, koja boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Buenos Ajresu,"
    Koji je ovo grad po redu u koju odlazi delegacija grada Beograda ... 5-i, 6-i?
    Nisu nasli neki grad nesto blize ... lepog li turizma o trosku poreskih obveznika.
    (mikin, 22. novembar 2017 12:34)

    # Link komentara

  15. Nije samo ova delegacija otisla tamo u Argentinu nego bezbroj delegacija je putovalo a malo toga videlo. Primer Nemacke. Po gradovima jasno obelezeno putokazima za delove grada. Na uglu svake ulice stub sa dve table i nazivi ulica ( u Becu ispod table i broj dela grada bezirka). Znaci raskrsnica, cetri ugla cetri stuba, osam table nema sanse da zalutas. Kod nas tabla na zidu zgrade a prekrio je simsir. Svako stajaliste za autobuse red voznje koji se postuje u minut. Beogradu treba metro. Oni to ne vide jer ih tamo drugi vozi a i sta ce im kad im deca idu preko.
     (SASA, 22. novembar 2017 12:30)

    # Link komentara

  16. U Beogradu nema dovoljno autobusa. Vozimo se ko sardine. Vozaci preskacu polaske, kasne ili krecu ranije, prijavljuju kvar i odlaze za garazu jer ih mrzi da rade. Na saju GSP-a, postoji mogucnost prijave, al vi prijavite autobus, oni kazu videli smo prijavu i nista se povodom toga ne preduzme, a preskakanje polazaka se nastavlja. Posebno bih napomenuo poslednji dnevni autobus 73 koji iz Batajnice svaki drugi dan ne ide, jer vozaca mrzi i odlazi u garazu. Jednom sam zvao nadlezne uvece, on mi se pijan javio i dao broj dispacera u bloku 45, koji mi je rekao da je vozac prijavio kvar i otisao u garazu, iako je autobus koji je bio na liniji to vece novi Ikarbusov potpuno ispravan. (a ko se vozi u ili iz Batajnice, zna da pola autobusa onda ne bi trebalo da uopste bude na ulicama).
    Ja u radnju kad odem uzmem cokoladu i platim je, otvorim, pojedem, tu je svih 100 grama. A GSP u Beogradu platim unapred, autobusi ne valjaju, ne krecu na vreme ili ne krecu uopste, klima ne radi, grejanje ne radi, prozori su hermeticki zatvoreni i jos se vozimo nabijeni toliko da stojimo na jednoj nozi dok nas pljackaju dzeparosi koje niko ne sme da dira. Poenta, apsolutno razumem ljude koji ne placaju.
    (Mirko, 22. novembar 2017 12:26)

    # Link komentara

  17. Otišli su u Buenos Aires da nauče nešto o čudu modernog prevoza "autobusi koji se kroz uži centar grada i kroz gusto naseljeno gradsko jezgro, gde su velike gužve, kreću zaštićenom i posebnom linijom". Pa to u Beogradu postoji već decenijama i zove se žuta traka!
    Svakako dobro potrošen novac na lepo putovanje. Da nije tragično, bilo bi veoma smešno
    (Suvi genije, 22. novembar 2017 12:23)

    # Link komentara

  18. Sve će da urade i napričaju, samo da izbegnu izgradnju metroa.
    (aleksa, 22. novembar 2017 12:21)

    # Link komentara

  19. Ne izmisljajte toplu vodu nego pravac Nemacka pa polako od prvog razreda...
     (Brica, 22. novembar 2017 12:20)

    # Link komentara

  20. Za pocetak valjda cete da naucite da biciklisticka staza NIJE OFARBANA ulica ili OFARBAN trotoar.
    (Hulk, 22. novembar 2017 12:08)

    # Link komentara

  21. sve to si mogao i na netu da vidis
     (hnmm, 22. novembar 2017 11:57)

    # Link komentara