- Komentari -
  1. Jel bolja ili ne... Hmmm. I Latini su jos govorili : De gustibus (et coloribus) non est disputandum. Da je zdravija od kafe tu se nema sto razgovarati. Za razliku od kafe, cikorija je bogata inulinom koji je izuzetno zdrav za varenje i metabolizam. I da ne nabrajam ostalo. Kao deca smo je pili i zvali bela kafa. Deca su bila daleko zdravija nego danas. Doduse i mleko je nekada bilo mleko, a danas je...
    (hm, 18. novembar 2017 12:54)

    # Link komentara

  2. To se dodaje u mleko za tzv. belu kafu, a solo ima grozan ukus. Pila se za vreme velike bede i rata.
    (dejanR, 18. novembar 2017 11:49)

    # Link komentara

  3. Ovo su pripreme za nove sankcije čim nas ubeđuju da je divka bolja od prave kafe.Još da nas ubedite da je glupo ići leti na more i po nekad se voziti kolima , izaći na ručak sa prijateljima... Jer sve su šanse da će ekipa na vlasti da nam … " završi "ponovo ko devedesetih da zabiravimo ukus prave kafe i ostalih gluposti sa zapada....
    (Aca, 18. novembar 2017 11:19)

    # Link komentara

  4. Uželeo sam se je, idem da kupim!:)
    (Slovenac 1952, 18. novembar 2017 08:05)

    # Link komentara

  5. Secam se kao dete kod babe sam je pio par puta, okus je nesto izmedju cementa (da cementa, ne cimeta) i mlevenog uglja iz Kostolca.
    (Klo, 18. novembar 2017 07:00)

    # Link komentara

  6. kafa od cikorije je odvratna
    (Mihailo, 18. novembar 2017 04:58)

    # Link komentara

  7. Mislim da se u konzervi zvala "Zdravka", a zvali smo je i cigura.
    (jelena, 17. novembar 2017 23:59)

    # Link komentara

  8. Ovim Hrvatima svaka čast, stvarno su prvi u proizvodnji hrane od poljoprivrednih proizvoda, od evo Franka, do Podravke. Ali jaki su i u slatkišima, alkoholu i mesnoj industriji. Kraš, Badel, Zvijezda, Gavrilovic, Pik Vrbovec i još toga. Pitam se zašto mi nemamo takvu bogatu i jaku industriju a naša Vojvodina puna vrednih ljudi i stručnjaka ali sve stoji? Malo je to šta mi imamo u poređenju sa Hrvatima.
    (Dragan_BL, 17. novembar 2017 21:14)

    # Link komentara

  9. Gospodo, u limenoj konzervi se pakovala Frankova kafa, od 250 gr pa na vise. Divka je bila i kartonskom pakovanju, na kutiji je bila zenska osoba u narodnoj nosnji. Divka se koristila za belu kafu, ukusan napitak za decu. Dolaskom Milke Planinc na celo vlade je doslo do velikih nestasica kafe i cikorija se na velika vrata vratila u nase domove. Pila se mesavina kafe i cikorije. Toliko.
    (Zaostala srbenda, 17. novembar 2017 20:58)

    # Link komentara

  10. Mozda zaista I jeste jeftinija zamena za kafu ali sigurno je i zdravija, tako da jedino što nam je falilo je ono što zapad ima na pretek, a to je pre svega propaganda. Skorojevići su sve naše dobre proizvode i običaje zanemenili njihovim smećem, ali šta i očekivati od žabe osim da želi da se potkuje.
    (e-doktor, 17. novembar 2017 20:09)

    # Link komentara

  11. Konzerva divke jeste bila u svakoj kući u Jugoslaviji zato što nije bilo kafe. Ja je pamtim kao simbol bede i nemaštine komunističke planske privrede. Poslednje konzerve sam video po kućama osamdesetih samo je u njima bio šećer ili tako nešto. To niko nije hteo da pije. Sad razmislite u kom smo razvojnom trenutku kada nam je opet nude kao mnoooogooooo zdravo piće koje eno vidi piju i Italijani.
    (Rob Sinji, 17. novembar 2017 17:46)


    Vidi moja familija je Divku to davala deci i pre rata i nisu bili u nekoj nemaštini - sasvim obična srednja klasa- i imam i dalje limene Frankove kutije. Dajem i ja svojoj deci i nikako to ne smatram komunističkom nemaštinom. Tada i sada pijete mlevenu kafu koja ima i preprženi ječam i šta ti ja sve znam i klimate glavom kako je to ono pravo . Da se razumemo , pijem i ja kafu , kupujem je u zrnu i sam meljem i znam šta pijem. Takođe popijem i cikoriju u vidu bele kafe i nisam baš siguran da mi smeta zbog komunizma. Ili misliš da treba da prestanemo da jedemo i kukuruz i kačamak - palentu jer je povezano sa nemaštinom iz komunizma?
    (Til Ojlenšpigel, 17. novembar 2017 19:51)

    # Link komentara

  12. Proizveli količinu za dve godine za ceo region? Pa sta ce sledece godine?
    (ja, 17. novembar 2017 19:22)

    # Link komentara

  13. "U Francku, pak, kažu kako je ovogodišnja kampanja s Puškarićevih 25 hektara zapažena po iznadprosečnom kvalitetu, a realizovano je približno 740 tona sirovine.

    “Nakon prerade, rezanja, sušenja i mlevenja dobijeno je 174 tone suve cikorije, što je količina koja bi trebalo da bude dovoljna za sledeće dve godine za potrebe regionalnog tržišta...."

    Bitne su dve stvari: gaje je na 25 ha i predstavlja 5% proizvodnje Agro Puškarića, i jedna kampanja je dovoljna da zadovolji regionalno trziste za dve godine. Pa onda se cudite sto nema vise proizvodjaca. Verovatno bi trebali da nagrnu svi da sade cikoriju posto je trziste vec zasiceno.
    (Pogresna procena, 17. novembar 2017 18:57)

    # Link komentara

  14. Konzerva divke jeste bila u svakoj kući u Jugoslaviji zato što nije bilo kafe. Ja je pamtim kao simbol bede i nemaštine komunističke planske privrede. Poslednje konzerve sam video po kućama osamdesetih samo je u njima bio šećer ili tako nešto. To niko nije hteo da pije. Sad razmislite u kom smo razvojnom trenutku kada nam je opet nude kao mnoooogooooo zdravo piće koje eno vidi piju i Italijani.
    (Rob Sinji, 17. novembar 2017 17:46)

    # Link komentara

  15. Nakon malina, lesnjaka, puzeva, glista, paulovnije, aronije, logicno sledi cikorija. Pa sve onda kako je zdrava, dobra, leci ovo, leci ono, snizava pritisak, pa sentimentalne vrednosti iz proslosti i naravno svaka biljka za koju sam cuo topi kilograme i poboljsava potenciju! Hvala
    (Oliver Nedeljkovic, 17. novembar 2017 16:39)

    # Link komentara

  16. Hvala što ste me podsetili. Kafa od cikorije sa toplim mlekom - savršeni doručak.Moja ćerka je obožavala, dok je bila mala.Nije mogla čak ni da izgovori chikoree, već je to bila "šika- kafa"
    (vojvodjanka, 17. novembar 2017 16:27)

    # Link komentara

  17. kafu od cikorije, mislim strašno . kafa je kafa a od cikorije napitak koji se servira u šalici od kafe. ili ne?
    (bush, 17. novembar 2017 15:59)

    # Link komentara

  18. Divkaaaaa...predstavu nisam imala da sam odrasla na cikoriji.
    (Zbunjena, 17. novembar 2017 15:43)

    # Link komentara

  19. Konzerva DIVKE,bila skoro u svakoj kući u SFRJ
    (BGD, 17. novembar 2017 15:41)

    # Link komentara

  20. nemojte sad ce i kod nas odmah da pocnu
    (avav, 17. novembar 2017 15:24)

    # Link komentara