- Komentari -
  1. ,,Svetska banka i ove godine očekuje snažan priliv stranih investicija u Crnoj Gori, ali i nastavak fiskalne konsolidacije"

    Voleli mi to ili ne, od kada je Crna Gora odlucila da udje u NATO porasle su investicije u tu malu drzavu.To je pokazatelj kojim putem treba da ide Srbija, ako zelimo brzi uspon nase privrede.Drzavna politika se ne vodi emocijama, vec ekonomskim i politickim interesom.
    (Zemun grad SPO, 18. novembar 2017 09:08)

    # Link komentara

  2. (kont, 16. novembar 2017 16:59)

    A rast Srbije je na realnijim osnovama? Baziran na kolosalnom projektu Beograda na vodi za koji se ne zna sto je drzava dala da privoli takvu investiciju, vjerojatno nikada niti nece osim u slucaju pristupa EU, i nepovoljnih kredita za izgradnju autoputeva na jugu i oko Beograda, pa cak nesto malo i po koridoru 11. A da ne spominjemo ''subvencije'' stranim privrednicima koji otvore pogone po Srbiji koliko dobivaju po uposlenom radniku. I uz sve to, rast je jadan i jedva dovoljan, a refroma nema niti na vodiku.

    Uz to, Srbija vec sad ima veliku zaduzenost po BDP-u i trend je i dalje se zaduzivat jer infrastrukturu nece moci niti odrzavati iz postojecih sredstava s obzirom da bi nastala velika rupa u budzetu. S time da Srbija nema ''kolateral'' kao CG i Hrvatska da tijekom ljeta dobija injekciju u vecem broju milijardi...
    (bubimir13, 17. novembar 2017 08:23)

    # Link komentara

  3. Kakvo ludilo od izvjestaja
     (Beli, 16. novembar 2017 17:39)

    # Link komentara

  4. Zašto niste objavili da bi regionalni rast bio veći da srbija nije na pretposlednjem mestu tog rasta!?
    (nišlija, 16. novembar 2017 17:24)

    # Link komentara

  5. Znam da necete objaviti ali ovome imam onako od srca da porucim: Ne s***!
     (Sou program, 16. novembar 2017 17:07)

    # Link komentara

  6. Cg najbrze raste ali na jako losim osnovama.Da ostavimo po strani to sto se oslanjaju na strane kompanije koje prave velike turisticke komplekse poput Lustice,Porto Montenegra i Portonovog koje godisnje upumpaju stotine miliona evra pa to stvara privid privrednog rasta ali sami gradjani Cg nemaju neke velike koristi od toga.Budu zaposleni i to sezonski a ne cele godine i to za male pare dok se sve u tim kompleksima od hrane do modnih brendova uvozi.Druga jos gora stvar je sto javni dug Cg vrtoglavo raste.Pre par godina su imali 40 posto,sad preko 70 a optimisticno planiraju da negde na 80 posto zaustave rast.Ovo znaci da napredak privrede iskljucivo zavisi od potrosnje koju drzava forsira zaduzivanjem a sve moze da se srusi kao kula od karata.Tu je jos i autoput koji je kolosalni projekat za tako malu zemlju i koji dovodi do novog zaduzivanja.Ne bih voleo da sam u pravu ali cini mi se da ce Crna gora u naredne 4 godine da se suoci ili sa bankrotom ili sa jakim padom standarda gradjana.
     (kont, 16. novembar 2017 16:59)

    # Link komentara

  7. super. .jedini ceh je izgubljena decenija zivota
     (Chef, 16. novembar 2017 16:56)

    # Link komentara