- Komentari -
  1. Hrvatsko more je najljepse, to znaju svi koji su posjetili Hrvatsku. Dragi gradjani Srbije, vise ste nego dobro dosli. Uvijek dragi gosti, potrose sve sto su donijeli i jos se zaduze za koji dan vise na moru. Isto vrijedi za gradjane BiH. Vidimo se i nagodinu, od Istre do Cavtata!! A za Brite koji iznajmljuju garaze za 20 eura dnevno pa odlaze doma u soku ne brinimo, takvima je bolje ostati doma uz fish, chips, njihove debele zanemarene zene, tekmu na telki i koktel od litre (ako je moguce, za jedan euro)
    (Kako god okrenes, 19. novembar 2017 14:00)

    # Link komentara

  2. Kupao sam se u mnogim morima svijeta, od Floresovog u Indoneziji do Kariba, ali nigdje nemam osjećaja kao u Dalmaciji kada se kupam i gledam Biokovo. To je neopisivo, možda i meni malo previše sentimentalno, ali definitvno jedinstven doživljaj. Ovo ljeta sam za 140 kuna u jednom restoranu u Baškoj Vodi pojeo najbolji tuna steak na svijetu, a probao sam mnoge jer mi je jedno od omiljenih jela. Hoteli sa 3* u Hrvatskoj poput recimo onih u Brelima jači mnogo od 4* hotela u ostatku Mediterana, ali i ostalih destinacija. Ne, nisam Hrvat, Bosanac sam.
    (Ahilej, 17. novembar 2017 19:27)

    # Link komentara

  3. Molitva običnog turističkog radnika sa Bleda: turista iz Engleske i Izraela reši nas, o gospode Bože!:)
    (samo da primetim, 17. novembar 2017 12:03)

    # Link komentara

  4. brate, ja ne verujem da je ovo klasicno britansko, da ne kazem sta, od price bleji u najcitanije.
    svaki drugi dan naslovi tipa "hrvatska u kolapsu", "hrvati na kolenima", "srbija najjaca na (severozapadnom) balkanu" i gluposti. koji kompleksas i maloumnik treba da budes da se lozis na te price. pa bre lekar specijalista u srbiji ima manju platu nego ucitelj u hrvatskoj. o cemu mi bre pricamo.
    al zato prosecan srboljub klikce li klice. jedan tab zmaj od sipova najbolje provale kompilacija, drugi tab hrvati na aparatima, i njemu super. aj bre bude me sramota
    (pepi, 17. novembar 2017 11:36)

    # Link komentara

  5. Evo prošao sam pedesetu, a nije prošla niti jedna godina da nisam bio na Jadranu. U tih 50 godina bio sam u cca. 100 mjesta na Jadranu i kupao se na cca. 300 plaža (idem par dana na jednu pa drugu i tako redom). Mislim da sam se jednom ili dva puta od tih 300 kupao u prljavom moru, a zadnji puta prije 20 i više godina. Nije mi padalo na pamet da se kupam u luci među brodovima koji ispuštaju benzin.
    Uglavnom zato plaže i nisu usred mjesta nego malo dalje od luke. To znaju svi osim ovih "pametnih" Britanaca.
    Ovi Britanci su iznajmili jedan kat kuće. Ako žele biti sami neka iznajme cijelu. Sumnjam da ih je budio miris pečenja jer nitko ne peče meso za doručak. Prije će bit da im je smetalo za ručak jer oni nemaju pečenje. Vlasnik nije smio ostaviti svoje stvari u iznajmljenom prostoru, ali im je sigurno ispraznio dovoljno ormara za smještaj njihovih stvari.
    Iskustvo iz SAD-a:
    Las Vegas, hotel 3*,75$ noćenje i doručak. Soba nije usisana koji mjesec, a tepison je debel 2 cm. Kada u uglu sobe (jakuzi) ima 8 vidljivih rubova od 8 prethodnih parova koji su se kupali. Spremačica poprska sa dezinfekcijskim sprejom i to je gotovo čišćenje kade (vidio na svoje oči). Čistoća 1. Hoteli u HR su čisti kao operacione sale. U sobi ima 4 žmirkave štedljive žarulje od koji rade dvije. Kada upalite svjetlo treba pričekati 20 sekundi da se išta vidi u sobi!?
    (Ivan ZG, 17. novembar 2017 10:59)

    # Link komentara

  6. Slazem se da toga ima bukvalno u svakom mestu. Zasto ne objavljujete one super komentare letovanja u Hrvatskoj? Ja od nasih ljudi koji idu tamo nista lose nisam cuo, osim sto je skuplje nego u CG i Grckoj.
    (Dovla, 17. novembar 2017 09:05)

    # Link komentara

  7. Ovog ima svuda, nista cudno, zato i postoje ocene i komentari apartmana i kuca za rentiranje. A sad sto mi pravimo senzaciju od svake vesti vezane za Hrvatsku to je nas problem.
    (jony, 17. novembar 2017 07:46)

    # Link komentara

  8. A mozemo malo i o Londonu. Hotelska soba sa slike i soba u stvarnosti nebo i zemlja.Na slici moderno uredjena u stvarnosti iz viktorijanskog doba- stvarno smjestaj tako star. Uzegli zrak u sobi,ustajao, mozes prozor otvoriti ne osvjezava se.Dorucak opet u sobi koja nije soba s pogledom vec bunker u podrumu. Obavezno davanje 5 funti napojnica svako jutro kuharima. Na ulicama milijun turista,kante za smece prepune,baca se se pored njih,nitko i ne cisti(znam da nisu britanci krivi vec turisti). Kupim pivo u ducanu kojeg inace rijetko ima jer su muslimani vlasnici,izadjem van i nagnem kad netko vice-policajac-hoce mi odvalit kaznu-ne smije se piti na ulici.Svaki deset metara doslovno te vuku za rukav nudeci turisticke ture-neugodno za moje dijete. Pa opet kad maknes sve na stranu bilo je lijepo.
    (dado, 17. novembar 2017 06:20)

    # Link komentara

  9. @samo da kazem
    "Ako niste znali klima samo malo više troši ako održava temperaturu stalnom, nego ako je uključite punom snagom kada se vratite. U prvom slučaju održavate zidove hladnim, a u drugom samo ohladite vazduh, i čim ugasite klimu on se brzo ugreje."

    Ha, ovo je malo realnija verzija tvrdnje da bojler manje trosi ako se ne iskljucuje uopste ! A to malo vise moze da bude i mnogo vise u zavisnosti koliko dugo ste u stanu.
    (Da li je duplo malo ili mnogo ?, 17. novembar 2017 00:47)

    # Link komentara

  10. Ja sledece godine malo menjam, ne mogu 5 godina na isto mesto, ali već one tamo, eto mene nazad u Labinu mom i Rovinju.
    (kam, 16. novembar 2017 23:29)

    # Link komentara

  11. Engleski turisti...pih
    (mile, 16. novembar 2017 23:16)

    # Link komentara

  12. Море, у сутоморе би ја њих !!! Да виде како би тек тамо прошли ! И то на почетку плаже где се уливају фекалије у море ! Тешко да би сада могли да куцкају уопште ! ;-)
    (леле, 16. novembar 2017 22:53)

    # Link komentara

  13. Хахахаха идите у црну гору да видите како је тек тамо !!!
    (да да, 16. novembar 2017 22:51)

    # Link komentara

  14. @Ante, Zadar

    Шумадија је, стари, давно престала бити Србија, а већина мојих сународника Срби. Да не објашњавам сад, о оном о чему пишем певали су Шербеџија и покојни Кемал у њиховом чувеном дуету на обали Бриона. Та песма је, за мене, света истина о ономе што се десило овим несрећним Балканцима. А вама шаљем мој срдачни и сетни поздрав.
    (Џони, 16. novembar 2017 22:45)

    # Link komentara

  15. Eh bio sam i u Ublima na Lastovu ako ti je to relativno čista voda nemamo o čemu razgovarati.
    Lastovo je raj.
    (TEDZG, 16. novembar 2017 22:14)

    # Link komentara

  16. danas jos jedino Hrvati zamisljaju da je njihov deo Jadrana najlepse more na svetu, pitajte nekoga bilo gde u svetu, da li bi radije na Mikonos ili na Brac, na Korculu ili na Santorini, u Split ili u Atinu ?
    (putnik, 16. novembar 2017 21:45)

    # Link komentara

  17. Ja bih mu naplatio casipise.
    (Referendum o Eu-Nato-Kosovu, 16. novembar 2017 21:35)

    # Link komentara

  18. Dobro je sto mu je oslobodio kucu, Grci obicno iznajmlju Srbima garaze i neke supe a oni si zive kao gospoda u kuci.
    (doc, 16. novembar 2017 20:30)

    # Link komentara

  19. Sta je bilo, komsije, susjedi i ostali Balkanci? Ne dopada vam se sto gradjanin U.K. ima primedbe na ljetovanje ili letovanje? Ne cijenite i ne cenite najuspjesniju i najuspesniju naciju na svijetu ili svetu? I ja bih se dicio i pomalo bahatio da sam pripadnik tako usjesne i uspesne nacije koja je pola Zemljine lopte pretvorila od divljine u civilizaciju. A sto ste vi, ili sta ste vi postigli? 100% sam siguran da takvih stanoizdavaca ima u dobrom procentu i na hrvatskom moru. Tek sto je izgradio kucu pa bi da mu Englezi financiraju ostalo, ma moreee...

    @ (milojko balkan

    Možeš nazivati Hrvatsku Balkanom, Azijom ili bilo čime drugo, no na listi koju je sastavio Telegraph s najgorim iskustvima nalaze se i Slovenija, Francuska, Novi Zeland...

    Naslov je tu samo da privuče čitatelje i linkove, čim je HR u pitanju.

    HR je u EU i može ići samo naprijed i ići će.

    Hvala.
    (Jurica, 16. novembar 2017 20:04)

    # Link komentara

  20. Sta je bilo, komsije, susjedi i ostali Balkanci? Ne dopada vam se sto gradjanin U.K. ima primedbe na ljetovanje ili letovanje? Ne cijenite i ne cenite najuspjesniju i najuspesniju naciju na svijetu ili svetu? I ja bih se dicio i pomalo bahatio da sam pripadnik tako usjesne i uspesne nacije koja je pola Zemljine lopte pretvorila od divljine u civilizaciju. A sto ste vi, ili sta ste vi postigli? 100% sam siguran da takvih stanoizdavaca ima u dobrom procentu i na hrvatskom moru. Tek sto je izgradio kucu pa bi da mu Englezi financiraju ostalo, ma moreee...
    (milojko balkan, 16. novembar 2017 18:45)

    # Link komentara

  21. ne postoji lepse more od hrvatske obale...
    (zoran, 16. novembar 2017 18:13)

    # Link komentara

  22. A ti idi u Sautempton ili Dover na more. Od Jadrana lepše more ne postoji.
    (Šumadinac pali topa!, 16. novembar 2017 17:11)

    # Link komentara

  23. Bio sam tamo u hr 2014 I bilo mi je super,ljudi,more,hrana I dolazim tamo opet 2018 I to iz kalifornije,
    (zz top, 16. novembar 2017 17:09)

    # Link komentara

  24. Ja sam horor doziveo kada sam video ponasanje Engleza na letovanju. Turisti koji su se nasli u njihovoj neposrednoj blizini su jednostavno imali potrebu da nam kazu da su oni Cesi i da pokazu da nisu u grupi sa Englezima koji su direktno iz nocnog provoda dosli na plazu....
    (hm?, 16. novembar 2017 17:07)

    # Link komentara

  25. Lupeta gluposti,primitivac.Brac i Hvar,najlepse more na celom svetu.Videla sam stvarno mnogo,Havaje,Karibe,Francusku Polineziju,Maldive,Kanare,Azurnu obalu,Krit,Sardiniju...Dalmacije nema nigde.Deda mi je imao kucu na Bracu,koju sam ja renovirala pre desetak godina.Imam tako divne komsije mestane tamo,kao familija su.Mnogo kvalitetni,divni ljudi.Jednom recju,rodjena sam i odrasla u Beogradu,mnogo ga volim,ali i Dalmacija je deo moga srca,svake godine rado joj se vracam
    (Tea New York, 16. novembar 2017 17:01)

    # Link komentara

  26. To je engleska fora da bi dobili novac nazad i jos para za oštetu jer ih tako savetuju agencije i uvek se žale na stomačne tegobe jer dobiju pare nazad plus oštetu i ispljuju smeštaj na internetu španci su ih ignorisali i ne iznajmljuju im smeštaj jel ovo rade godinama.
    (jovan, 16. novembar 2017 16:38)

    # Link komentara

  27. Sledeći put će u Vrnjačku Banju...
    (viki, 16. novembar 2017 16:37)

    # Link komentara

  28. posto su britanci u potanju, a svima je poznato kakvi su britanci kao gosti, na odlasku zadovoljstvo je bilo obostrano siguran sam.
    (Lo, 16. novembar 2017 16:36)

    # Link komentara

  29. Englezi su najgori gosti, misle da im se svi trebaju klanjati. 

    Овде се ради о томе да нису добили обећано. Цена је могла да буде 1€ по глави по дану, то их се не тиче. Е сад, џаба им што су у праву, кад им је пропао одмор. А за Енглезе си 200% посто у праву, грђих туриста нисам видео.
    (Јабучило, 16. novembar 2017 16:31)

    # Link komentara

  30. У сваком случају, доћи ћу поново!
    (Џони, 16. novembar 2017 14:48)


    Dođi brate, ko ti brani!

    Bili ove godine moji kolege iz Novog Sada, pa i Beograda... vodio ih kroz manastire Srednje Dalmacije. Rekli su da su se osjećali više Srbima nego usred Šumadije...
    (Ante, Zadar, 16. novembar 2017 15:51)

    # Link komentara

  31. Neka ide u Španiju, Portugal, Grčku, . . . Ajjjjjajjj, tamo su ih provalili da su bahata kasto, pa ih ljubazno odbijaju.
    (plaćenik & domaći izdajnik, 16. novembar 2017 15:47)

    # Link komentara

  32. Ne moze i jeftino i lepo.
    Ili makad, tesko.
    (Petar, 16. novembar 2017 15:42)

    # Link komentara

  33. Moj zadnje letovanje u Hrvatskoj, u stvari pokusaj, 1979 godina, uplatio Umag, apartman, preko Atlasa u Beogradu, par dana pred polazak, nema mesta, otkazali, stigli Nemci.Nikada mi vise nisu pali na pamet.
    (eh, 16. novembar 2017 14:31)

    Da, Atlas je znao biti krajnje neprofesionalan.
    (Tereza, 16. novembar 2017 15:29)

    # Link komentara

  34. (TEDZG, 16. novembar 2017 14:27)
    Pa da Vam objasim, 1976 godina, uvala Ubli na Lastovu, sakupljali smo plasticne flase i kese i nosili u Split. Tesko je danas naci cisto more za plivanje.I kese beze sa otvorenog mora u uvale.E sad, ako imas jahtu, mozes da se kupas u relativno cistoj vodi.
    (eh, 16. novembar 2017 15:25)

    # Link komentara

  35. Verovatno je i njima horor kada gledaju pijane britance kako povracaju i goli se valjaju po ulicama...
    (True Batman Fan, 16. novembar 2017 15:13)

    # Link komentara

  36. "Od kad mi je domaćica u Breli izvadila osigurače, zato što smo ostavljali klimu da bi se vratili sa plaže u svež apartman NE IDEM više u Dalmaciju. Istra je zakon."

    To sa klimom može samo kod kuće da ti prođe. U Istri to može?? Pa svaki hotel ti danas isključuje struju u sobi odmah pošto je napustiš u toku dana i ključ/karticu poneseš sa sobom
    (NekoKoZna, 16. novembar 2017 15:12)

    # Link komentara

  37. (@Dobro si ti i prošao za to bahaćenje! Šta, kod kuće tako radiš? Upališ klimu, odeš na posao, pa da ti bude prijatno kad se vratiš?) Možda on ne, ali ja da... Što bi to bilo bahaćenje? Ako niste znali klima samo malo više troši ako održava temperaturu stalnom, nego ako je uključite punom snagom kada se vratite. U prvom slučaju održavate zidove hladnim, a u drugom samo ohladite vazduh, i čim ugasite klimu on se brzo ugreje. Poslušajte savet onih koji se greju klimom preko zime. Oni znaju šta je najefikasnije...
    (samo da kazem..., 16. novembar 2017 15:01)

    # Link komentara

  38. Ajoj ljudi moji ovo nije istina sto čitam, oni se kupali u luci medu brodovima i čude se da je prljavo more gdje jahte iligalno ispuštaju svoje septičke i pijani turisti osobito britanci povraćaju i pisaju u more. Vidio ove godine u Zadru.
    (Jo, 16. novembar 2017 14:55)

    # Link komentara

  39. Grčka druže ! Grčka je odmor!
    (deki, 16. novembar 2017 14:52)

    # Link komentara

  40. Od kad mi je domaćica u Breli izvadila osigurače, zato što smo ostavljali klimu da bi se vratili sa plaže u svež apartman NE IDEM više u Dalmaciju. Istra je zakon.
    (Pero, 16. novembar 2017 11:59)

    To je vrlo ružno i bahato. Konstantnu klimatizaciju možete samo očekivati u hotelima sa 3 ili 4 * , a apartmani u kojima ste odsijedali se mogu rashladiti za 15-ak minuta. To kući ne radite sigurno.
    (Toni, 16. novembar 2017 14:50)

    # Link komentara

  41. Обични Хрвати су дивни људи. То кажем као неко коме су хрватски војници средином 90-их протерали бабу из Босне (иначе, земље мојих предака по оцу). Нисам никада, још од детињства, имао проблем да правим разлику између хрватских политичара и војске с једне, и њихових грађана (бар већине њих) с друге стране. Таквом размишљању ме је и баба учила. А једно од најлепших лета којих се сећам било је 2007, кад сам био у посети рођацима у Ријеци. Углавном чак ни нисам водио рачуна да причам ијекавицом. Додуше, ваљда су били сувише унети у разговоре са мном да би обратили пажњу (што би требало да значи да је национализам хоби доконих?). У сваком случају, доћи ћу поново!
    (Џони, 16. novembar 2017 14:48)

    # Link komentara

  42. Moj zadnje letovanje u Hrvatskoj, u stvari pokusaj, 1979 godina, uplatio Umag, apartman, preko Atlasa u Beogradu, par dana pred polazak, nema mesta, otkazali, stigli Nemci.Nikada mi vise nisu pali na pamet.
    (eh, 16. novembar 2017 14:31)

    # Link komentara

  43. More prljavo na Braču hahahahahah.
    Ma idi kupaj se u Temzi bahati mamlaze.
    Englezi misle da mi nemamo struju na koji način peremo robu i slično.
    Kakva ignorancija a to što pijani rigaju i pišaju po našim gradovima to je valjda ok jer eto mi smo nekakvo barbarsko pleme.
    (TEDZG, 16. novembar 2017 14:27)

    # Link komentara

  44. Nadam se da će ovo pročitati i ostali Britanci i odmah otkazati dolazak
    na našu obalu...
    (igor, 16. novembar 2017 14:14)

    # Link komentara

  45. Bio jednom u Croasaniji i vise nikada. I to jos otisao po preporuci iako su mi drugi govorili da odem u Grcku, Tursku i mnoge druge lepse i popularnije destinacije. Nisam slusao i pokajao sam se. O cenama da ne pisem u odnosu na ono sto se nudi.
    (Sasa, 16. novembar 2017 14:13)

    # Link komentara

  46. Baš mi žao Britanaca... Suza suzu stiže.
    (salijeri, 16. novembar 2017 13:57)

    # Link komentara

  47. ovaj clanak deluje izvrsno svakome ko nije uspeo porodici priustiti odmor na moru... veliki broj ljudi nema love za tako nesto, ali kada procita koliko samo aviona zamalo da padne ili padne, koliko je incidenata i nezadovoljnih na morima (crna gora, grcka, hrvatska... da ne pominjemo one tajfune i milionere sto ostase bez vila), koliko poginulih u nezgodama na putevima... kad malo razmislis bolje nemati auto i ne ici nikuda. (bio jednom jedan dzoni...)
    (ivan bg, 16. novembar 2017 13:34)

    # Link komentara

  48. Jesam li se bunio? Nisam! U to vrijeme nije bilo ni Interneta niti sam znao kamo idem. Sada bar kroz ove puste aplikacije, slike, google map i slično, možeš dobiti i opis kreveta u kojem ćeš spavati.
    (Ante, Zadar, 16. novembar 2017 12:38)

    Upravo internet je vlasnicima koje kakvih rupcaga u Dalmaciji omogucio da fotografijama i opisom "smjestaja" obmanjuju nadobudne turiste. Za vlasnike rupcaga je vazno da si stigao...Ako se pozalis na "smjestaj", sledi pitanje: "A sta ste ocekivali za te pare?"
    (sjaj i BEDA balkanskog turizma, 16. novembar 2017 13:25)

    # Link komentara

  49. Гост сам на Јадрану,сваке године,има слабости,али најгори су гости прљави и пиајни ЕНГЛЕЗИ.Далеко им лепа кућа.
    (teofil2, 16. novembar 2017 13:20)

    # Link komentara

  50. Hrvatksa je predivna,jako Sam srecan jer bikvalno mogu da skoknem do Straduna da popijem kafu.Brata Nikolu iz Dubrovnika,ne bih menjao za 1.000 engleza.Ovaj gospodin kome je mirsalo na "koze i luk",jel njemu smeta kada se secka Lesterom a tamo vonja sve na Indijsku hranu?
    (Slobodan Petrovic, 16. novembar 2017 13:14)

    # Link komentara

  51. Pre će biti da je ovako : Prosečni britanski turista je horor za svako turističko mesto koje poseti...
    (Saul Goodman, 16. novembar 2017 13:13)

    # Link komentara

  52. Ne bih isao tamo ni da me plate.
    (Pera Ždera, 16. novembar 2017 12:19)

    Pre bih rekao da nemas para pa 'ti je grozdje kiselo'. Ko nadje prljavo more na Bracu pravi je pronalazac!
    (NS, 16. novembar 2017 13:13)

    # Link komentara

  53. Sva sreća što mi nemamo more...
    (pop, 16. novembar 2017 13:10)

    # Link komentara

  54. Stvarno ne razumijem ove sto se samo nesto zale na Hrvatsku i Crnu Goru. Ako platis smjestaj 5 eura ne mozes nista bolje ni da ocekujes. To je kao da kazes kampovao sam u Crnoj Gori bilo je katastrofa ujeo me pauk pola glave mi je oteklo. Nikad vise u Crnu Goru. Za dobar smjestaj ima milion vrhunskih hotela i u CG i Hrvatskoj dje ce da vas tretiraju kao Englesku Kraljicu. Koliko para toliko muzike.
    (Nikad dobro, 16. novembar 2017 13:09)

    # Link komentara

  55. @Nicky boy
    Nema dalje od Paralije, jel da?
    (Stojko, 16. novembar 2017 13:08)

    # Link komentara

  56. Letovao u Bolu na Bracu, odusevio se. Nema onog prostakluka kao kod juznih komsija kao i u kontinentalnom delu Dalmacije.Britanci nisu nigde pozeljni i to je fakt. U Spaniji su isli doktorima zaleci se da su se otrovali hranom u Hotelu da bi od Hotela dobili povrat novca. Afera isplivala na videlo. U GRckoj ih ne mogu videti. Tako da ovo u opste ne pije vodu.
    (Dragan, 16. novembar 2017 13:08)

    # Link komentara

  57. Svako ima pravo da da oglas i da svoj stambeni prostor iznajmi. Naravno, cena za takav prostor je mizerna, tek da se nešto plati. Britanci kao poznate cicije zalepili su se kao picajzle za tu niskku cenu misleći da će to biti u najmanju ruku tri zvezdice i da su prošli kao niko. Ja sam tako prošao jednoma svu sreću bio sam u prolazu samo noćenje, na Balatonu u Mađarskoj. Čak nisam birao zbog cene nego zbog bliziine autoputa jer sam nastavljao za Zagreb kod prijatelja. Smeštaj je bio grozan, sanitarni čvor u dvorištu, soba na kojoj se ne mogu otvoriti prozori, na ulaznim vratima nema mrežica pa ni to nije moglo da se otvori jer su na Balatonu komarci veliki kao rode. Bilo je užasno, tek u jutro sam video da sam spavao na već korištenoj posteljini, našao sam na jastuku crnih ženskih dugih vlasi. No ipak ne mogu da generalizujem da je to tako u celoj Mađarskoj kao što to radi ovaj Englez. Hrvatsko primorje je najlepše nja celom Jadranu sviđalo se to kome ili ne. Zato Italijani koji su takođe na Jadranu imaju svoju feragostu i navale na Hrvatsko primorje jer su plaže hoteli i usluga prvoklasni. Da napomenem, ja nisam Hrvat ja sam Srbin ali nije mi to zanimanje kao nekim drugim Hrvatima ili Srbima.
    (petar, 16. novembar 2017 13:08)

    # Link komentara

  58. Od kad mi je domaćica u Breli izvadila osigurače, zato što smo ostavljali klimu da bi se vratili sa plaže u svež apartman NE IDEM više u Dalmaciju. Istra je zakon.
    (Pero, 16. novembar 2017 11:59)

    Dobro si ti i prošao za to bahaćenje! Šta, kod kuće tako radiš? Upališ klimu, odeš na posao, pa da ti bude prijatno kad se vratiš?
    (rani, 16. novembar 2017 13:05)

    # Link komentara

  59. Sto kaze kolega kad bih morao da biram izmedju Britanca i Hrvata izabrao bih Hrvata.
    (kroasani su nam braca, 16. novembar 2017 13:05)

    # Link komentara

  60. Britanac željan senzacionalizma. Više govori o njegovom odnosu prema životu nego domaćinima. Postoje ljudi koje sve oko sebe vide negativno i ne dozvoljavaju da im bude lepo jer su u suštini hejteri. Stav tipa 'ja sam jedini kul, svi oko mene su kreteni' je opasan izraz sebičnosti. Podrška za hrvatske domaćine.
    I pozdrav za divne ljude u mom okruženju.
    (Yo, 16. novembar 2017 12:52)

    # Link komentara

  61. Otvoriš orman da se raspakuješ, a ono već pun tudjih stvari, romana, dedinih sablji i ordenja i sl. Nazad u kofer. Da, to zvuči kao YU turizam. Ja uvek volim da imam dobru priču da ispricam lada se vratim sa odmora...ovi englezi su imali sreće sa dozivljajem!
    (Bridge, 16. novembar 2017 12:49)

    # Link komentara

  62. Evo ja sam iznajmljivač sa Jadrana i ovo o čemu priča ovaj Englez je čista glupost.

    Više od pola ljudi se tijekom sezone seli u garaže / podrume, da bi preko iznajmilo svoj krevet. Jel to dobro, loše, žalosno, radosno il kako, to nije uopće tema. To jednostavno tako je. Uostalom, kad sam ja na odmoru, baš me briga gdje je domaćin, pa sad da spava u kokošinjcu!

    Činjenica da domaćin nije uredio apartman, da je ostavio odjeću u ormaru i porno časopise u ladicama, je vrlo ružna, to se slažem. ALI, sve je to Englez mogao ustanoviti prilikom dolaska i jednostavno reći frajeru da ili uredi apartman ili otići u neki hotel, kojih bar na Braču i Srednjoj Dalmaciji ne fali.

    Uostalom, ja sam bio u Engleskoj 1998. godine na učenju engleskog i imao sam smještaj u kući, na spratu u sobi do vlasnika. Frajer je hrkao i proizvodio neke čudne zvukove cijelu noć. Umro sam od straha te dvi sedmice boravka tamo.

    Jesam li se bunio? Nisam! U to vrijeme nije bilo ni Interneta niti sam znao kamo idem. Sada bar kroz ove puste aplikacije, slike, google map i slično, možeš dobiti i opis kreveta u kojem ćeš spavati.
    (Ante, Zadar, 16. novembar 2017 12:38)

    # Link komentara

  63. Pakao,mogu da zamislim,kako je sve to izgledalo,ali toga ima svuda,mora da je bilo jeftino 10€ po osobi dnevno..;-)
    (Mika, 16. novembar 2017 12:32)

    # Link komentara

  64. Koliko para toliko muzike. Oni bi da prodju jeftino, a da imaju luksuz. Osim toga, ova porodica je ili naivna ili glupa. Ne znam preko koga su iznajmili stan, ali bar u danasnje vreme postoji internet i možete da se raspitate gde idete, proverite mišljenje prethodnih gostiju i pročitate utiske.
    (City Girl, 16. novembar 2017 11:17)

    ne verujem da su bas toliko naivni. a nisu ni pokusali da prodju jeftino, kako sugerisu mnogi u komentarima, jer su zakupili celu kucu, sto nigde na moru nije jeftino. ni internet nije uvek sto posto siguran da dobijate ono sto se oglasava; meni se preko airbnb-ja jednom desilo da sam morao da otkazem boravak i prijavim domacine zbog neprofesionalnog oglasavanja. nebitno sto je bilo ljudi koji su pre njih pohvalili domacina - jednostavno moja ocekivanja i standard nisu bili isti kao i tih drugih ljudi. domacin se zalio u fazonu 'sta ocekujes za 30 evra?', cime se samo jos vise ukopao! prijatleju, ne zanima me da li je skupo ili jefitno, oglasio si to sto si oglasio i stavio cenu koju si sam odredio. da li je cena onoga sto nudis niska ili ne se mene ne tice! i da je 5 evra, osnovni stanradi higijene i civilizacijskog ponasanja moraju da se ispostuju! a sta tek reci za gomilu komentara u kojima se ponasanje ovog 'domacina' opravdava samo zato sto je gost birtanac!? znaci ako neku naciju ne volite, opravdano je da ih bilo ko vara, zavlaci, ili maltertira, jel tako!? pa sto se onda bunite kada nas srbe gledaju popreko?
    (andreas kisser, 16. novembar 2017 12:31)

    # Link komentara

  65. Englezi su najgori gosti, misle da im se svi trebaju klanjati.
    Mo'š mislit, žali se na Brač, pored Hvara najelitnije ljetovalište na Jadranu gdje dolaze sve najveće svjetske zvijezde!
    (Meister Jakob, 16. novembar 2017 10:55)

    Brac je obicna selendra. Dodjes, vidis, da se vise nikada ne bi vratio. Mislim da i te "svetske zvezde" slicno misle.
    (U sirokom luku obilaziti, 16. novembar 2017 12:28)

    # Link komentara

  66. A ko je izabrao bas ovaj tekst? Neko ko mrzi Hrvate pa ce da se nasladjuje sto ih Englezi pljuju? Pa mozemo da tragamo za ovakvim tekstovima, uvek ce biti barem deset puta vise onih koji hvale Dubrovnik, Rovinj, Split, Zadar i more malih mesta kojima njihova obala obiluje. A nama ostaje de ih kao mrzimo i da se lozimo na ovakve tekstove. Ajd prevodite nesto od cega cemo biti obrazovaniji
    (Sanja, 16. novembar 2017 12:28)

    # Link komentara

  67. dovla...zasto Sutomore,neka idu u Tivat(porto mintenegro),Kotor,Budvu,Herceg Novi...
    (coki, 16. novembar 2017 12:26)

    # Link komentara

  68. Ne bih isao tamo ni da me plate.
    (Pera Ždera, 16. novembar 2017 12:19)

    # Link komentara

  69. Pa to vam je Hrvatska, to vam je Balkan, šta ste očekivali ?

    Da ste bili u Crnoj Gori, još gore biste se proveli.

    Da ste bili u Srbiji ... ups, pardon, mi nemamo more.

    Najravoučenije: Grčka je zakon !
    (Nicky boy, 16. novembar 2017 12:18)

    # Link komentara

  70. Jeste, turisti se žale na svašta (Britanci posebno), ama ovde je (verovatno) problem lažna reklama, precutkivanje istine u oglasu. Da im je odmah rečeno da će "barba Šime" sa porodicom biti u garaži ispod apartmana, da će njihove stvari biti u ormarima, da more jeste preko puta ulice ali da je krstena plaža ipak dalje - možda turisti ne bi uzeli baš taj apartman, a možda se ne bi ni žalili...Ne razumem komentare tipa: "Hteli su jeftino...". I ako je jeftino neki minimum pristojnosti i čistoće i reda mora da postoji, zar ne?
    (anbeast, 16. novembar 2017 12:18)

    # Link komentara

  71. Da budem iskren, tesko je oceniti situaciju koju je ovaj Englez opisao, bez da se zna realno stanje. Englezi su u principu okej gosti, radio sam u turizmu u vise zemalja sa njima. Isto tako, imaju (kao i svi ostali sa zapada) dosta razlicitih ciljnih grupa: a) Mladi i pijani ( uglavnom su u Spaniji i Porugalu), b)porodice (sasvim OK) i b) parovi, uglavnom obrazovani i cesto sa visokim ocekivanjima, i zbog toga cesto nezadovoljni. Isto tako, zavisi iz kog su staleza: radnici ili obrazovani.
    Sto se Hrvatske tice, ove godine su imali odlicnu, mozda i najbolju sezonu ikada, a najveci broj gostiju je jako zadovoljan sa svime. Sto se razlika tice, Istra nije toliko lepa, ali je profesionalna po svim pitanjima, a Dalmacija je prelepa, ali im fali slifa i osecaja. To se gradi decenijama, ali imaju dobre uslove. Ostrva, gradove, sve. Sa Airbnb (iznajmljivanjem apartmana i kuca preko internteta) dolazi se jako cesto do situacije da su ljudi koji iznajmljuju dosta nespretni i ne bas profesionalni, kao verovatno ovaj tip na Bracu.
    Proslog leta sam bio (fly-drive i Airbnb) u oklini Splita i Dubrovnika, sve je bilo za 10!
    Cene su ponekad malo 'ljute' pogotovo na Hvaru i Dubrovniku, ali uvek ima lokalnih jeftinijih alternativa. Hrvatska je dobra zemlja za odmor.

    Iz zemlje lala, uvek Vas,
    (Dobro, 16. novembar 2017 12:06)

    # Link komentara

  72. Jos su dobro i prosli?!
    (Posi, 16. novembar 2017 11:59)

    # Link komentara

  73. Da nema naslova, pomislio bih da se radi o CG.
    (kele, 16. novembar 2017 11:59)

    # Link komentara

  74. Od kad mi je domaćica u Breli izvadila osigurače, zato što smo ostavljali klimu da bi se vratili sa plaže u svež apartman NE IDEM više u Dalmaciju. Istra je zakon.
    (Pero, 16. novembar 2017 11:59)

    # Link komentara

  75. Trebali su prvo da odu u Crnu Goru, onda bi im sve izgledalo mnogo lepše!
    (Ivan, 16. novembar 2017 11:56)

    # Link komentara

  76. apsolutno se slazem sa gospodinom
    (fawlty towers, 16. novembar 2017 11:56)

    # Link komentara

  77. Zato su milion i vise nemaca i Austrijanaca prezadovoljni hrvatskom !!!
    (Mala Maca, 16. novembar 2017 11:54)

    # Link komentara

  78. Uobrazeni Britanci,nikad im nista nevalja.Radio sam u Hrvatskoj par godina po primorju, ljudi ne da se trude i sve polazu na ugostiteljstvo tako da zaiste ne vjerujem u ovu pricu.
    (Aco RS, 16. novembar 2017 11:53)

    # Link komentara

  79. Bas mi zao
    (dragan, 16. novembar 2017 11:50)

    # Link komentara

  80. Za početak, mogao je samo da pogleda mapu i vidi da li je kuća "uz more" u blizini marine. Za gazde može da priča šta hoće, tu ima svakakvih (iako obično ide metodom "koliko para, toliko i mizike"), al' za bračko more da ne valja- ne može. To znaju svi koji su ikad bili. A neće Brač propasti zbog nedostatka ovakvih i onih koji se na osnovu ovakve "recenzije" odluče da ne idu tamo. Srećom.
    (Miki, 16. novembar 2017 11:49)

    # Link komentara

  81. Znači sledeće godine Buljarice rules.
    (Kole, 16. novembar 2017 11:46)

    # Link komentara

  82. Pa da, Britanci su inače poznati po lepom i civilizovanom ponašanju. Mogao bih napisati tri knjige o njihovom primitivizmu, počevši od skrnavljenja na Exitu, do bahanalija po Grčkoj i na Krfu, koje im je omiljeno ostrvo za iživljavanje.
    (Ivan NS, 16. novembar 2017 11:44)

    # Link komentara

  83. Pa zašto idete tamo?!
    (STFU, 16. novembar 2017 11:38)

    # Link komentara

  84. a sto si isao u hrvatsku? sta si tamo ocekivao med i mleko?
    (ja, 16. novembar 2017 11:37)

    # Link komentara

  85. Pa vi Englezi, imate svoje more, sa svih strana, pa se tamo kupajte! Ponekad sam srećan što Srbija nema more, samim tim, nema ni Engleze!
    (rani, 16. novembar 2017 11:32)

    # Link komentara

  86. Ahahahaha iznajmio im svoju gajbu (postelju) a on se preselio u garažu sa komplet porodicom.
    (dotakli su dno života, 16. novembar 2017 10:14)

    A zasto mislite da je to cudno? To je sasvim normalna praksa po svetu, samo se obicno radi kad i ti odes na odmor, a ne da sedis u podrumu, pardon garazi, i da po ceo dan zaprskom smradis i zagorcavas zivot ljudima koji su posteno platili da letuju!
    (Svasta, 16. novembar 2017 11:31)

    # Link komentara

  87. Газда је сумњичаво гледао шта раде. Проверавао да случајно нису Срби маскирани у Енглезе.
    (Штилцована катаболцна, 16. novembar 2017 11:31)

    # Link komentara

  88. isti su I jedni I drugi!
    (Mile, 16. novembar 2017 11:28)

    # Link komentara

  89. Koliko para toliko muzike. Oni bi da prodju jeftino, a da imaju luksuz. Osim toga, ova porodica je ili naivna ili glupa. Ne znam preko koga su iznajmili stan, ali bar u danasnje vreme postoji internet i možete da se raspitate gde idete, proverite mišljenje prethodnih gostiju i pročitate utiske.
    (City Girl, 16. novembar 2017 11:17)

    # Link komentara

  90. I sad je vlasnik vile kriv sto je more prvljavo?Da nije mozda kriv i za rupu u ozonskom omotacu.
    (rade, 16. novembar 2017 11:17)

    # Link komentara

  91. I svi su oni u Evropskoj Uniji!
    Ma dzaba im.
    (How yes no, 16. novembar 2017 11:15)

    # Link komentara

  92. Ako cu da biram izmedju britanaca i hrvata, biram hrvate, koliko god je netrpeljivost izmedju nas.
    (kaokakao, 16. novembar 2017 11:14)

    # Link komentara

  93. Pa vi bar imate pare da letujete u nekom hotelu sa 3,4 zvezdice, da li Vam volja Istra, Dalmacija, neko hrvatsko ostrvo, svuda je lepo. OK, ja se ne bih tamo vracao iz poznatih razloga. Ali ko vam je kriv, hteli ste da ustedite. Ma uostalom i da ste u hotelu, kao i svi Britanci imali biste primedbe na boju sapuna u kupatilu, horizontalne a ne vertikalne strafte na tepihu i sl.
    (iggy, 16. novembar 2017 11:14)

    # Link komentara

  94. Svuda ima loših iskustava i neprijatnosti ali u svakom slučaju ružno je prenositi i širiti negativnosti. Velika većina gostiju u Hr je zadovoljna.
    (Slobodan-Bg, 16. novembar 2017 11:10)

    # Link komentara

  95. plati covece hotel pa uzivaj
    (bojan, 16. novembar 2017 11:09)

    # Link komentara

  96. Bez obzira sto je rec o hrvatskom turizmu, ali britanske izvestaje o svemu smuti pa prospi. Svuda se nepozvani trpaju da nesto kritikuju, u politici, ekonomiji itd. Njihovi turisti su posebno bahati. Skorije je pisano kako ih u Spaniji ne zele jer pijani unistavaju sobe po hotelima.
    (Bojan, 16. novembar 2017 11:08)

    # Link komentara

  97. Ono kad se Hrvati (Istrijane izostavljam) pokušavaju baviti turizmom. Treba znati da nije žvaka za seljaka :) A i ovi britanski turisti mi nisu jasni... pored toliko lepih i normalnih zemalja sa višedecenijskom tradicijom turizma i prepoznatljivom gostoljubivošću, koje zahvaljujući svom standardu mogu da priušte, (Španija, Grčka, Francuska, pa čak i Slovenija) oni našli da idu u Hrvatsku (prvenstveno mislim na Dalmaciju, Istra je 100 svetlosnih godina ispred njih). E pa kad hoćeš da uštediš, ništa osim mirisa isprženog luka i neokupanog barba Šime nisi ni zaslužio ;)
    (Mica neverica, 16. novembar 2017 11:05)

    # Link komentara

  98. Englezi su najgori gosti, misle da im se svi trebaju klanjati.
    Mo'š mislit, žali se na Brač, pored Hvara najelitnije ljetovalište na Jadranu gdje dolaze sve najveće svjetske zvijezde!
    (Meister Jakob, 16. novembar 2017 10:55)

    # Link komentara

  99. Dijete našlo časopise?A šta će Dalmoš raditi kad sezona prođe a bura udari?!
    (M, 16. novembar 2017 10:49)

    # Link komentara

  100. jbg,ne znam shta da vam kazzem,Britanci....mozzda da probate sa Crnom Gorom?....Sutomore,npr!?...:-D
    (dovla, 16. novembar 2017 10:49)

    # Link komentara

  101. Drugi put da idu jeftino da letuju...u Zimbabve...
    (Jago, 16. novembar 2017 10:47)

    # Link komentara

  102. Jao ono kada se Britanci zale a oni su zali boze.
    (Back in Black, 16. novembar 2017 10:46)

    # Link komentara

  103. Ma smizle obicne, dosli na odmor u zakupljenu vilu i zale se samo zbog smrada, prljavog mora, lazne lokacije, prljavih nepristojnih domacina, kanalizacije i koznog oboljenja! Pih, pa to nije nista, sta sve ljudi dozivljavaju!
    (Oliver Nedeljkovic, 16. novembar 2017 10:32)

    # Link komentara

  104. Nije sve sto je jeftino ujedno i lepo. Britanci su naucili da ustede svoje radnicke plate na letovanjima u egzoticnim siromasnim a zemljama. Kad ono, nema vise. Ono sto je dobro je i skuplje nego na drugim mestima, a ono pristupacno je tacno opisano u tekstu.
    (igor, 16. novembar 2017 10:28)

    # Link komentara

  105. Ahahahaha iznajmio im svoju gajbu (postelju) a on se preselio u garažu sa komplet porodicom.
    (dotakli su dno života, 16. novembar 2017 10:14)

    # Link komentara