- Komentari -
  1. Sta Vas briga sto medecinsko osoblje odlazi iz zemlje,jer vi i ostali politicari ni zub ne popravljate u Srbiji vec u renomiranim klinikama EU,a mi, narod to placamo.
    (Draginja, 16. novembar 2017 15:21)

    # Link komentara

  2. Narode, ne slusaj ovo jalovo naklapanje i ne guraj kamen uzbrdo, cekajuci da bude bolje za dve godine, nego pakuj osnovne stvari, sitnuriju za ruku, pa na najblizu granicu. ODMAH!
    Sunce zaista greje i s one strane grane - licno proverila vise puta!
    (Toliko, 16. novembar 2017 11:25)

    # Link komentara

  3. Tra-la-la s posebnim osvrtom na tandara-broc!
    Cak nije ni (samo) do para, ali ZASTO BI IKO ko moze da "zapali" i spase i sebe i decu, ili ih radja u inostranstvu, sedeo u ovom raspalom krsu od drzave koji NE NUDI BAS NISTA, osim eventualno - a i to samo eventualno - pukog prezivljavanja od danas do sutra?
    Mislim prezivljavanje, ako te niko iz brojnih "klanova" slucajno ne umlati na ulici tokom medjusobnog prijateljskog ubedjivanja!
    (Jadno i prejadno!, 16. novembar 2017 11:21)

    # Link komentara

  4. Gdjo Brnabic, krenite ovim redom i niko nece prepoznati Srbiju za 3g: 1) dozivotno osudite za bilo kakvu korupciju. 2) otpustite 70% administracije i politickog (politikantskog) kadra. 3) blokirajte zaposljavanje i napredovanje svih koji nemaju SVE potrebne uslove za bilo koju poziciju. 4) smanjite ukupan porez na bruto platu na najvise 25% 5) uskladite novcanu masu dinara sta kolicinom prometa fizickih roba 6) zakonom zastite domacu poljoprivrednu proizvodnju i oslobodite je poreza na 3g. 7) pojednostavite otvaranje malih preduzeca i oslobodite ih poreza 1g 8) smanjite porez za porodice sa decom 9) ukinite SVA budzetska davanja sportskim klubovima i usmerite ih na fakultete i srednje skole 10) na svim tv kanalima zabranite smece koje se sada emituje. Drugo A) da se policija ocisti od sumnjivih elemenata B) da se sudstvo ocisti od sumnjivih elemenata C) da se vojska prebaci u iskljucivo odbrambenu - sa naglaskom na PVO, umesto na RV, obucenom pesadijom i artiljercima, umesto tenkova i da se potpuno ukinu recne i pomorske jedinice! Je li komplikovano, ili su vam interesi zgazeni bez ostatka? Druga opcija, i sadasnja, vam je osmanska srbija - sirbistan!
    (miloje, 16. novembar 2017 08:51)

    # Link komentara

  5. Mislim da ste vi kao vlada najveci krivac za lose uslove u drzavi jer kada ste dolazili na vlast obecavate i moguce i nemoguce a kada dođete onda su vam krivi predhodni i tako u krug.da ste ulagali u kadrove ne bi do ovoga ni doslo konkretno imam svoj primer skolovao sam se zaposlio vredno i odgovorno radio svoj posao 10g i vi dolazite na vlast ostavljate mene suprugu i celu porodicu bez posla i sta vi da ocekujete od nas nego da pobegnemo iz ove agonije i drzave koja samo pere svoj prljav ves
    (Citalac, 16. novembar 2017 08:49)

    # Link komentara

  6. Sta kazete?Ni tolika plata ih ne bi zadrzala?Probajte,napravite exsperiment.
    Ovaj experiment kolike su im sada plate,vidite sta je doneo! Jedno je Hipokratova zakletva,a drugo je šest godina studiranja+specijalizacija.
    Malo vise se potrudite oko plata,a sredjivanje ustanova je vazno,to cete vec uspeti tako sto obustavite sve "popravke" i slavlja oko Nove godine,uredjenja da gradovi bljeste.
    Videcete kako ce degradirani doktori i medicinsko osoblje ostati i istolerisati to sto im je pola bolnice sredjeno,a druga polovina se sredjuje.
    Prevalite drugu pricu preko jezika i bacite se na dela.Naravno,ako vam je stalo da ostanu.
    Trece ne postoji!
    (XY, 16. novembar 2017 08:19)

    # Link komentara

  7. Ja imam 180000 mesecno, neto, prijavljen na belo. Razmisljam da idem jer ovde nista ne funkcionise kako treba... nije vise samo stvar u parama, ne treba neko d ame pravi budalom na svakom koraku
    (nikola, 16. novembar 2017 07:58)

    # Link komentara

  8. Plata medicinskoj sestri sa VSS u nemackoj je 2100e neto, u Srbiji 30000din
    Stan je dobila od bolnice i placa ga 10% od plate, tj 210e plus 30e godisnje za struju! Da da, godisnje! Kirija za stan ovde je oko 150e sto je 60% od plate, prevoz, hrana i racuni i jos se zaduzis na kraju meseca..
    U nemackoj Hrana i ostale potrebe su oko 100-200e znaci ostane joj oko 1500e i Da li vas je sramota pitati se uopste zasto narod ide preko??
    (Boris, 16. novembar 2017 07:52)

    # Link komentara

  9. Ekipa će još malo da pokrene najveće masovne seobe Srba posle Čarnojevića. Ima da prešišamo i Sirijce.
    (Srbo, 16. novembar 2017 07:36)

    # Link komentara

  10. Kad bi u Srbiji plata i socijalna pomoc bila na nivou Nemacke sigurno niko ne bi napustio Srbiju.
    (doc, 16. novembar 2017 07:16)

    # Link komentara

  11. Kakva prasina u oci - pare, pare, 2,000 evra tri pet... Pa napunili ste sve (zdravstvene) institucije svojim stranackim dzukelama, podelili otkaze iskusnim dokazanim i u svojim disciplinama cenjenim strucnjacima (lekarima), preostaloj boraniji ukinuli mogucnosti usavrsavanja i napredovanja i tako dalje i tako dalje, a tek onda na red dodju te mizerne plate koje kao da delite iz vlastitog dzepa i ponasate se kao da su vase licno, o vi bozanstva sto virite ispod skuta vrhovnog demagoga... Dobro vam je reko Sergej.
    (dzukelus dzukelei lat. prim. prev., 16. novembar 2017 04:32)

    # Link komentara

  12. Slažem se da su opšti uslovi rada i plate lekara u Srbiji užasni. Naravno da bi mnogima pomoglo da su im plate i 1000, a kamoli 2000 evra. Ali kao doktor, mada ne medicinski, koji živi u inostranstvu, ne bih se vratila i ne bih prihvatila čak ni poziciju na univerzitetu. Kao sto neko već reče, nije sve u parama. Imala sam ok platu u drzavnoj firmi kad sam otišla pre skoro 20 godina, i nisam ostala napolju zbog para. Stavise, prvih 8 godina sam živela na minimalcu. Problem, bar za mene, je sveopste ludilo, negativa, zajedljivost, grubost, pljuvanje po svacemu i svakome, kako u politici tako i u svakoj sferi života. To se od Slobe pa naovamo nije promenilo.
    (Doktor, 16. novembar 2017 01:06)

    # Link komentara

  13. Odavno u Srbiji političari vlast doživljavaju kao mogućnost da dobro zarade na račun države. Planovi i ideje su samo za dobijanje izbora. Država i narod su im sredstvo za zadovoljavanje ličnih interesa. Sve je počelo sa direktorima SPSiJUL-a u Skupštini koji su fabrike stavili u svoj džep. Svi su samo nastavljači. Dakle, treba osuditi sve političare za nanetu štetu državi da bi sav novac išao tamo gde treba.
    (Rajna, 16. novembar 2017 00:49)

    # Link komentara

  14. Koliku platu ima najbolji hirurg ili ginekolog, a koliku platu najbolji ekonomista u Srbiji Jorgovanka. Koliko bi oni imali u Nemackoj, a koliko ona. To sve govori.
    (zoran, 15. novembar 2017 23:12)

    # Link komentara

  15. pa da pitamo ljude koji rade u Nemačkoj i drugim zemljama koliki su im troškovi spram plata?
     (Nije mi jasno, 15. novembar 2017 23:07)

    # Link komentara

  16. Ostali bi za 2000. Tačka.
     (koja, 15. novembar 2017 22:47)

    # Link komentara

  17. Meni je tuzno da neko ko je na funkciji premijera nije u mogucnosti da razumije pojam trzisne ekonomije. Za mene kao laika to bih definisao kao ekonomski sistem gdje se odluke u vezi sa investicijama, proizvodnjom i distribuciji baziraju na osnovu odnosa ponude i potraznje koja odredjuje cenu dobara i usluga.
    Stoga, reci da je nerealno za ocekivati da u Srbiji lekari imaju iste plate kao u Njemackoj i Svajcarskoj smatram kao besmislicu. Naravno, nije sve u parama, ali citav paket (nazovimo ga kvalitet zivota) treba da bude nesto sto bi lekara (ili bilo koju drugu profesiju) zadrzalo u Srbiji. Ukoliko je zemlji Srbiji stalo do toga da ima dobre lekare, ona ce uciniti sve da ih zadrzi (i otkriti sta je to sto bi nekog zadrzalo ovdje).
    Zasto politicari ne idu da rade u Njemacku ili Svajcarsku. Ukoliko su strucnjaci, sigurno je da to mogu, ali nismo mi te srece da ih i tamo traze.
    Vec duze vrijeme sam srecan van Srbije (u poslednje dvije godine dosao sam na jedan vikend i to povodom vjencanja), ali shodno tome da i dalje imam porodicu koja je u Srbiji pa pratim desavanja u nadi da ce nesto da se promijeni na bolje. Sve sto iole vrijedi odlazi zato sto je kvalitet zivota nizak (licno misljenje).
    (TamoDaleko, 15. novembar 2017 21:31)

    # Link komentara

  18. Cica mi je otisao prosle god.za SALCBURG vozi autobus to je isto i ovde radio.ali tamo ima 2100 do 2500evra.a ovde 40000tak hiljada.a kad odbije kredit itd.ostane malo.jedino za sada ne moze da vodi decu jer su punoletni.a to po njihovom zakonu ne moze.
    (SELJAK, 15. novembar 2017 21:13)

    # Link komentara

  19. Nisu u Srbiji samo lekari loše plaćeni,to se odnosi na sve zaposlene!
     (Ujka Vasa, 15. novembar 2017 20:32)

    # Link komentara

  20. Pa kad već ne bi ostali ni za 2000 eura, zašto nam onda dati tu platu. Radite i dalje za 600 i idite to nam je jeftinije.
     (Miki, 15. novembar 2017 19:48)

    # Link komentara

  21. Plate lekara u Srbiji su ponižavajuće, a stanje zdravstva katastrofalno. Ipak, nije tačno da su troškovi života u Srbiji veći; mnoge stvari JESU skuplje, ali hleb, meso, voće i povrće su znatno jeftiniji. Takođe, troškovi stanovanja, svi mesečni računi, porezi, su znatno niži u odnosu na Zapad. No, To i nije bitno, sve ispod 1000 eura za lekara opšte prakse, pa naviše za specijaliste, je sramota. U Hrvatskoj lekari zarađuju mnoooogo više.
     (jelena, 15. novembar 2017 19:03)

    # Link komentara

  22. Deset godina je bilo specijalizacija. Sadasnji ministar je zavrsio specijalizaciju tih "mracnih godina". Ovakav sistem pogoduje svima, samo sto je to javna tajna. Lekari zaradjuju preko dezurstava, beneficirani radni staz i sl. Vecina specijalista radi privatno. Neki u Bg i u 3-4 privatne ustanove. Drzani posao mi sluzi da nastave lecenje privatnih pacijenata, za odmor,socijalno i penziono. Poseban problem su tzv. Klinicki Centri. Kako je moguce da prof u KC obavlja istovtemeno dva posla u punom radnom vremenu??? O testiranju lekova,bombonjerama, viskijima, nenaplacenim kaznama u saobracaju... da ne govorim. U najgorem polozaju su sestre i tehnicari. Kojih se niko ne seti. Oni rade za kafu i cokoladu. U trendu suzavanja Srbije grade se bolnice samo u Beogradu i okolini. Sta je sa Kreljevom, Uzicem, Vranjem...? Pacijenti, vole da odu kod lekara da se ispricaju. Vecina ne placa ociguranje, a gotovo niko participaciju. Dok god Srbi ne zele da rade (BDP od 5000$) narodu nece biti bolje.
    (VolimNarandze, 15. novembar 2017 18:23)

    # Link komentara

  23. U Nisu nije zaposljen lekar veoma dugo, samo tehnicari i to na odredjeno. A zasto bi i zaposljavali kada posao rade specijalizanti volonteri koje niko ne placa, sami sve finansiraju, a sama specijalizacija kosta 120.000 dinara godisnje. Placaju da bi radili, da li to negde na svetu ima? Nema novca za prevoz, topli obrok, dezursta ... pa ko je lud da nekog zaposli ako ima sve to besplatno.
    (DA, 15. novembar 2017 18:13)

    # Link komentara

  24. Probaj sa 2000 eura pa da vidiš...
     (veljkoni, 15. novembar 2017 17:58)

    # Link komentara

  25. Deco moja!Nije zlato sve sto sija!
    Razmislite malo i o dijamantima!
     (Baba Vanga, 15. novembar 2017 17:43)

    # Link komentara

  26. Gde su Vam te specijalizacije ? Deceniju i po radim i samo sam jednom imao mogućnost da konkurisem. Naravno dobio je odbornik lokalnog parlamenta. U 43. godini života profesionalno se ničemu dobrom ne nadam u zdravstvu Srbije. Da nemam troje male dece otišao bih iz Srbije, ovako njih spremam za inostranstvo. Srbija,politika koja se vodi i ljudi u njoj su u ne zaslužuju nas.
     (Jode, 15. novembar 2017 17:13)

    # Link komentara

  27. Cuj ovu....NEMOGU SE DATI ISTE PLATE JER TROSKOVI ZIVOTA NISU ISTI...HAHAHAHHAH....Pa gospodjo dobro je poznato da su ovde troskovi zivota mnogo veci.Dace bog da cela drzava ode u neke bolje i lepse zemlje a vi onda igrajte tablica izmedju sebe
     (marrssa, 15. novembar 2017 17:07)

    # Link komentara

  28. Bitno da neki banderas ili slicni imaju vece plate od hirurga...
     (milos, 15. novembar 2017 16:28)

    # Link komentara

  29. evo ja sam u toku ucenja njemackog jezika... trenutna neto plata mi je 550 eura, i stalno ide SILAZNOM putanjom.. U Njemackoj je plata (sa licencom, nakon godinu rada za 1300eura i polozenog strucnog ispita) 3300 eur(isto neto(MINIMALAC), znam iz prve ruke, a u skandinavskim
    zemljama još i više .. Svaka subota mi je radna.... Zašto da ostanem u Bih ???( kod vas u Srbiji je još gore, kum mi je mr. ph srbijanac :)) pa znam..) POLITIČARI, DOKLE VAMA U DŽEP????? a daaaaa, do sljedećih izbora.....
     (mr. ph. Banja Luka, 15. novembar 2017 16:21)

    # Link komentara

  30. "Skoro deset godina u Srbiji su bile zabranjene specijalizacije lekara i sada će nam, kako kaže ministar zdravlja, trebati četiri do pet godina da nadoknadimo to što je neko zabranio usavršavanje", rekla je predsednica Vlade.

    Od tih "skoro deset godina" SNS-SPS je na vlasti skoro 5,5 godina.
    O tome nije razmišljao ni Ivica Dačić predsednik vlade od jula 2012., a ni Aleksandar Vučić predsednik vlada od aprila 2014. i avgusta 2016..

    Naravno da je nedopustivo "što je neko zabranio usavršavanje", ali da su vlade od 2012. HTELE to da isprave, problem bi VEĆ bio rešen, zar ne?

    Uzgred, gospodin Lončar ("kako kaže ministar zdravlja, trebaće četiri do pet godina da to nadoknadimo") je ministar zdravlja od 2014. godine.
    (A., 15. novembar 2017 16:13)

    # Link komentara

  31. Moja supruga je dobila „volontersku“ specijalizaciju na GAKu. Cetiri godine rada, bez plate( samo dezurstva su bila placena). Danas je lekar specijalista u Nemackoj...
    (ajme, 15. novembar 2017 15:50)

    # Link komentara

  32. U pravu ste... Ne bih se vratila ni za 5000€ mesečno! Nije sve u novcu.
     (Skandinavka, 15. novembar 2017 15:42)

    # Link komentara

  33. Zagi

    100x bravo za komentar. Pogodi ga u srce.
    Da napomenem: moja plata u jednoj klinici je 77.000. To je za VIII1 nivo strucne spreme (doktor nauka) , zvanje subspecijaliste i nn godina staža.
    Evo dovedite vi hirurga iz Nemačke u Srbiju za 650 evra, i ja ću pristati da se meni skine još 20% sa plate.
     (Dragan Kojić Piksi, 15. novembar 2017 15:05)

    # Link komentara

  34. Ne možete povećati plate kad nema odakle. Povećajte ono što je u opisu posla premijera a to je BDP koji je katastrofalno nizak-ispod 40mlrd e što je oko 5000e po glavi. Istočna Evropa ima preko 15mlrd e a zapadna mnogo više od istočne. Kad povećate proizvodnju i izvoz biće i za zdravstvo, vojsku policiju, prosvetu i to ne samo za plate nego i za uslove rada, jer nije merilo života samo plata nego i uslovi. Uostalom pitajte one što su otišli. Pročitajte i komentare naših koji su otišli. Idu radosni na posao i kući...
     (Milence, 15. novembar 2017 15:05)

    # Link komentara

  35. Premijerka je u pravu nisu isti troskovi kao u inostranstvu tamo je sve jeftinije nego kod nas ali bukvalno sve... osim cigara i viskija a izgleda zbog toga ne da vece plate ljudima...
     (Djuza, 15. novembar 2017 15:02)

    # Link komentara

  36. @Oslo
    Ja sam isto u Norveskoj. Nema tih para koji bi me vratili nazad u Srbiju dok se ne promeni mentalitet drustva.
    (bla bla, 15. novembar 2017 14:54)

    # Link komentara

  37. Ljudi njima je u interesu da sta visr ljudi ide vanka i zaradjuje,jel ti koji otidju makar 1/3 plate ce slat svojima u Srbiju,a onda ovamo skace standard :)))
    To premijeru,imas moju podrsku,sve pocerat vanka nek deru
     (BOSS, 15. novembar 2017 14:53)

    # Link komentara

  38. Dobro jutro dzezeri......... sta vam vrede svetske zvake kad svirate narodnjake. PROMENITE PLOCU
     (Sloba, 15. novembar 2017 14:37)

    # Link komentara

  39. 3000 za gospodina!
     (Mirko79, 15. novembar 2017 14:37)

    # Link komentara

  40. Gospodjo Brnabić u potpunosti se slažem sa vama.
    Shvatite da se u ovoj državi konstantno krade...
    (darko, 15. novembar 2017 12:49)

    Nema ona šta tu da shvati... Zna ona to jaaaaako dobro! Jer, deo je tima.
    (razlog, 15. novembar 2017 14:31)

    # Link komentara

  41. Neka daju 2.000 evra platu, pa makar se mucili. :D
    (Zika Pavlovic, 15. novembar 2017 14:23)

    # Link komentara

  42. Lekar opste prakse 500€ - MESEČNO.
    Rijaliti učesnik 500€ - NEDELJNO.
    Srbija.
     (Ns, 15. novembar 2017 14:23)

    # Link komentara

  43. Čekaj, je l' ona opet indirektno oplela po prethodnoj vlasti? Neko je zabranio specijalizacije i sada mi jadni to moramo da ispravljamo. A to je naravno, opet laž. Kako ju je istrenirao Vučko, nemam reči... Uvek je neko drugi kriv.
     (Pronicljivi, 15. novembar 2017 14:20)

    # Link komentara

  44. Svi zaboravljaju da su i medicinske sestre i medicinski tehnicari takodje zdravstveni radnici. Sa platom manjom od 300€ negujes i vodis racuna o pacijentu, u intezivnim smenama gde si 12 na nogama (pre svega mislim na bolnice). Samotno je koliko su niske plate i koliko su losi uslovi rada! Stanje u zdravstvu je tesko ponizenje za sve, sto zdravstvene radnike sto za nas nesrecne pacijente!
     (Sale, 15. novembar 2017 14:18)

    # Link komentara

  45. Pet godina ste na vlasti. Šta je sa specijalizacijama od 2012? Podsticaji specijalistima su ukinuti 2013. Za neupućene, 2013. je nakon 2012.
     (pox, 15. novembar 2017 14:18)

    # Link komentara

  46. Hahah, pa srpski političari sve manje poznaju obične Srbe. Ne znaju baš ništa o njima, zapravo.
    (MonteDushano, 15. novembar 2017 14:12)

    # Link komentara

  47. Ja bih ostao za 2500 eura
     (Mile, 15. novembar 2017 14:12)

    # Link komentara

  48. Gospodjo premijeru

    Proverite brojke koke stalno izbacujete i medije tipa do leta 2000 medicinskih radnika do nove godine 4000 i tako par godina unazad - plasirate laži u medije ti ljudi se ne zapošljavanju- budite iskreni i realni zaposlite 200 pa kazite evo 200 ljidi smo zaposlili !
    (Mirko, 15. novembar 2017 14:11)

    # Link komentara

  49. Nesto je broj minusa mali, gde su botovi, zaspali?
    (Langus, 15. novembar 2017 14:09)

    # Link komentara

  50. hahaha kakva zamena teza, pa ponudite im 2000 pa da vidite dali bi ostali... 
    Pritom gospodjo u Srbiji se lepse zivi sa 2000e nego u Svajcarskoj za 4000, tako da nemojte molim vas vise da lupetate gluposti samo se blamiraS.
    (mich, 15. novembar 2017 13:09)

    Da mi je ponudila kada sam odlazio ostao bih....Sada kada vidim kako ovde stvari funkcionisu (Norveska), koliko sam postovan ovde iskljucivo zbog svog rada, ne bih se vratio ni za duplo vecu platu...jer ne radi se tu samo o parama....sve sfere zivota su na zalost otisle u aut dole....
     (Oslo, 15. novembar 2017 14:08)

    # Link komentara

  51. "Skoro deset godina u Srbiji su bile zabranjene specijalizacije lekara i sada će nam, kako kaže ministar zdravlja, trebati četiri do pet godina da nadoknadimo to što je neko zabranio usavršavanje", rekla je predsednica Vlade...
    SNS je na vlasti 5, zašto ste čekali 5 godina ?
    (stonefan, 15. novembar 2017 14:06)

    # Link komentara

  52. Jedino resenje je da se otvori megatrend medicinski fakultet.
    (sotir zvani djubre, 15. novembar 2017 13:58)

    # Link komentara

  53. Taj neko ko je zabranio specijalizacije je tvoj predsednik. Zabrana je trajala za vreme vlasti Vučića i Dačića.
     (Srba, 15. novembar 2017 13:47)

    # Link komentara

  54. Živim u U.K te dodjoh u Beograd da vidim sestru
    Odem do marketa i gledam cene hrani samo što me šlog nije stremi. Zn platu moje sestre i pitam je kako ljudi ovo mogu da istrpe. Cene više no U.K..!!!!!! Kako gospođice premijerka. .? Razliku u platama ne bih navodio, jer većina plata u Srbiji je nivo socijalne pomoći u U.K.
    Na žalost troškovi života su isti a hrana čak i skuplja no na zapadu
    (Zoran, 15. novembar 2017 13:44)

    # Link komentara

  55. "Skoro deset godina u Srbiji su bile zabranjene specijalizacije lekara i sada će nam, kako kaže ministar zdravlja, trebati četiri do pet godina da nadoknadimo to što je neko zabranio usavršavanje" а ви сте директно на власти од 2012. што значи да сте сигурно већ директно 5 година на власти што значи да сте имали директних 5г да то измените. Али Боже мој, народ је као овца па воли да га шишају и верује вашим речима
    (Svetozar miletiä, 15. novembar 2017 13:41)

    # Link komentara

  56. Ej, ljudi, hirurzi, onkolozi, specijalitet u moraju da imaju dobre plate jer kad legnete na operacioni sto vi im svoj život stavljate u ruke. Zar vaš život vredi samo 80.000 dinara.
     (Veki, 15. novembar 2017 13:40)

    # Link komentara

  57. Idem u nemačku pa makar ovde bila plata i 2000e, jednostavno sve je bolje i jeftinije tamo. Pozzz.
     (rralno, 15. novembar 2017 13:39)

    # Link komentara

  58. odgovorno tvrdim da, kao zdravstveni radnik, bih rado radio ovde za 2000e, ali isto tako bih se i zalagao za dalje unapredjenje zdr.sistema. Za mito i korupciju, u tom slucaju, bih strogo kaznjavao zatvorom i gubitkom licence a kontrole bih stalno sprovodio i pokusavao lekare da navucem na gresku po tom pitanju. Dozvolio bih i privatan rad ali uz strogu kontrolu poreza
     (znalac, 15. novembar 2017 13:39)

    # Link komentara

  59. Sta naprica ova? Ne mogu 2000 da daju jasno je. A meni nije jasno zasto onda ne daju 800? Cisto da probaju.
     (seljober, 15. novembar 2017 13:38)

    # Link komentara

  60. Zamislite da imate platu 3000€ i osecate se kao covek, a vase dete odrasta u divnoj uredjenoj drzavi. Zamislite da vam dete niko ne tuce, da dete ima sjajne uslove u skoli gde biraju sta ce da jede i sto sta potrebno. Skole imaju salu, bazen, teren, neko se bavi njima. Na poslu je tako stanje da vas salju na odmore, uslove kupovine kuce i kola da ne pominjem. Molio bih politicare iz Srbije nase lepe da tri puta ratmisle pre nego ponude nesto.
     (utorak, 15. novembar 2017 13:32)

    # Link komentara

  61. hahaha kakva zamena teza, pa ponudite im 2000 pa da vidite dali bi ostali...
    Pritom gospodjo u Srbiji se lepse zivi sa 2000e nego u Svajcarskoj za 4000, tako da nemojte molim vas vise da lupetate gluposti samo se blamiraS.
     (mich, 15. novembar 2017 13:09)

    # Link komentara

  62. Napravite normalni,sredjeni drzavu ukojoj se postuje ustav i zakon,mozda neko i ostane.
    U ovom tipu monarhije,tesko....
    (Boki, 15. novembar 2017 13:06)

    # Link komentara

  63. Nije plata jedini faktor kada se ljudi odlučuju za odlazak.
    Fizička i pravna nesigurnost, kafkijanski administrativni sistem, nemogućnost planiranja na period duži od 15 dana...
    (Vazduplohovac, 15. novembar 2017 13:06)

    # Link komentara

  64. Sve lepo receno, jos samo kad biste napisali istinu a to je uskov da dobijete posao :) javna je tajna da za posao lekara u Nisu treba izdvijiti 10 000e. Pojedine funkcije kosraju i vise, zanima me koliko treba da se radi da ti se otplatilo radno mesto. Idemo svi odavde :))
     (jelena, 15. novembar 2017 13:05)

    # Link komentara

  65. Verovatno ne bi ostali ni za vise,kad bilo koji polupismeni “clan partije” moze da mlati sa njima kako hoce.
    (Boki, 15. novembar 2017 13:05)

    # Link komentara

  66. O cemu prica? Medicinska sestra na najtezim i strucno najzahtevnijim poslovima (koja bi trebalo od med sestara da ima najvecu platu) ima mnogo manju platu od prosecne u drzavi (sa sve radom nocu, nedeljom, praznicima).
     (tt, 15. novembar 2017 13:05)

    # Link komentara

  67. Pet godina ste na vlasti. Samo pricate, i samo pricate, radi vase pogubne politike. Doci ce vreme kad ce politicari odgovarati, i kad ce se sve vratiti na svoje mesto.
    (Mirko, 15. novembar 2017 13:04)

    # Link komentara

  68. dajte im vi lepo tih 2000 evra platu, pa neka vide jel im to odgovara.
    (cvele, 15. novembar 2017 13:04)

    # Link komentara

  69. Samo nastavite tako da ih zadrzavate i narod ce uskoro iskljucivo leciti seoski vidari.
    (laki78, 15. novembar 2017 13:03)

    # Link komentara

  70. Kaze bice dozvoljeno 4000 ljudi da se zaposli. A nije rekla da to nije novih 4000 nego postojecih koji samo nemaju status stalnog zaposlenog!
     (trtmrt, 15. novembar 2017 13:01)

    # Link komentara

  71. Pomoglo bi kad bi vi i vama slicni malo sjahali. Ali, to vam kao opcija ne pada na pamet.
    (Posteno i haos je bolji, 15. novembar 2017 12:58)

    # Link komentara

  72. Nisi u pravu, za 2000€ bih ostao.
     (ampoo, 15. novembar 2017 12:57)

    # Link komentara

  73. Trči jelen po polju nosi papagaja.
     (mils, 15. novembar 2017 12:56)

    # Link komentara

  74. Postovana gospodjo Brnabic, dobar deo toga sto ste naveli je tacan. Ono sto ste precutali, ili mozda niste znali, je da Srbija skoluje previse lekara koji do posla ili specijalizacije nece doci dobrim ocenama ili radom, vec gotovo iskljucivo rodjackim ili politickim intervencijama. Jedan takav covek, pogotovo kasnije, na rukovodecoj funkciji, aktivno gusi struku i zalaganje, jer ni on ni njegova deca u pomenutim disciplinama nisu konkurentni. Drugo, troskovi frizera, automehanicara i slicnih usluznih delatnosti u Srbiji jesu u apsolutnom smislu nizi nego, recimo u Nemackoj. Medjutim, shodno proseku primanja, nisu. Vecina toga sto se u Srbiji ne proizvodi, a ne prozvodi se gotovo nista, je, recimo, u istoj toj Nemackoj apsolutno jeftinija. Predlazem da uporedite cene cokolada, putera, cipela, sampona, motornog ulja itd. Trece, Srbija vatreno neguje svoje kafkijansko drzavno upravljanje u lokalu i globalu, ne sprovodi zakone dosledno i medju ostalim drzavama, sa kojima bi da se poredi, vise deluje kao psihijatrijski bolesnik nego poslovno sposobna osoba. Ja sam od otadzbine digao ruke, jer se za zivota mog i mog oca u Srbiji nista promenilo nije, a svoju decu gledam da zastitim od raznog basibozuka na funkcijama. U to ime, sve najbolje.
    (Lekar tamo daleko, 15. novembar 2017 12:55)

    # Link komentara

  75. Kad vide ko im vodi drzavu,ne bi ostali ni za 5000 evra.Ipak su to skolovani i pametni ljudi.
    (mix, 15. novembar 2017 12:49)

    # Link komentara

  76. nije svejedno? pa sve je skuplje i loseg kvaliteta nego u nemackoj a 2000€ je i malo za posao i odgovornost koju imaju na poslu
     (djolefrankfurt, 15. novembar 2017 12:49)

    # Link komentara

  77. "10 godina bile zabranjene specijalizacije" ???!!!???

    Ova je u bunilu...

    Radim u zdravstvenoj ustanovi i odgovorno tvrdim da to nije tačno, i da je ista procedura, kriterijumi i učestalost odobravanja specijalizacija i subspecijalizacija sada, kao i pre deset godina...

    Nego, utisak je, da sada ipak ima mnogo manje lekara, jer čak i početnici beže čim završe fakultet, polože stručni ispit i upišu se u lekarsku komoru (jer ovi u inostranstvu traže i dokaz da si bio član komore makar jedan dan, ne prave prodlem samo da si član), specijalizaciju više ni ne čekaju...
    (Kure, 15. novembar 2017 12:49)

    # Link komentara

  78. Gospodjo Brnabić u potpunosti se slažem sa vama.
    Shvatite da se u ovoj državi konstantno krade i da je samo u poslednjih 30 godina ukradeno toliko da je moglo da se asfaltira sve što treba od koridora do najudaljenijih kuća na selu.
    Da je ukradeno toliko da u 21 veku bolnice izgledaju kao štale.
    U celoj evropi je hrana i hemija za kuću jeftinija nego u Srbiji.
    Plate svuda neuporedivo bolje.
    Mnogo se krade premijerko i zbog toga svi planiramo bekstvo iz Srbije.
    Kao magistar tehnoloških nauka sa prosečnom ocenom 9,2 ne mogu da nadjem adekvatan posao.
    Mislite li da ću čekati da i poslednji lopov napuni džepove da bi se nama običnim gradjanima podigla i onako bedna plata za 10% ?
    Ne naravno da ne kada mi se u Norveškoj nudi stan posao i auto sa platom od 6000€ mesečno.
    Do kraja ove vaše godine više neću biti u zemlji.
    Laži i manipulacije i lopovluk opšta neobrazovanost vladajuće oligarhije je dovela Srbiju u stanje kliničke smrti.
    (darko, 15. novembar 2017 12:49)

    # Link komentara

  79. Ovo je velika istina. Uslovi u nasim zdravstvenim objekitima su (cast izuzecima) katastrofalni.

    "Premijerka je dodala da nije svejedno u kakvim uslovima rade lekari i da medicinski radnici ne bi ostali u Srbiji ni za platu od 2.000 evra, ako moraju da rade u bolnicama koje izgledaju kao poljske bolnice."
    (ns posmatrac, 15. novembar 2017 12:48)

    # Link komentara

  80. Da se ne lažemo, nikoga od vas nije ni najmanje briga za svoj narod, rodoljublje je u vasim krugovima jedna potpuno nepoželjna osobina.
    (urke, 15. novembar 2017 12:48)

    # Link komentara

  81. Gospodjo gospodine imate apsolutno pravo da troskovi zivota nisu isti u Srbiji i Nemackoj. Evo ja cu potvrditi hrana i sve ostale stvari koje cine potrosacku korpu znacajno su jeftinije u Nemackoj. Nasi kada se vrate tek ih onda stigne sok i kazu gde ja izgubih mladost...
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Slobodan, 15. novembar 2017 12:29)

    Potpuno tacno. Evo moji rodjaci gastarbajteri su ranije vukli hranu iz Srbije, a sada donose hranu kad dolaze ovde i to im je znacajna usteda. Ponesu hranu i ustede za gorivo na razlici u ceni.
    (boki, 15. novembar 2017 12:48)

    # Link komentara

  82. (Slobodan, 15. novembar 2017 12:29)

    Ala me nasmeja sa ovim "gospodjo gospodine" :-))))
     (Veseli, 15. novembar 2017 12:46)

    # Link komentara

  83. Premijerka se sve vise bruka neprimerenim izjavama.
    (neko to odgore vidi sve, 15. novembar 2017 12:46)

    # Link komentara

  84. Nista se prakticno ne menja, samo su im puna usta praznih obecanja.
     (Alex, 15. novembar 2017 12:46)

    # Link komentara

  85. Ne vidite vi ono najbitnije! Ljudi odavde odlaze zato što nemaju stomak za sve ono što vi i vaši politički saradnici predstavljate. Neću ulaziti u detalje, već ću vam dati samo jedan primer. Nekada je bilo čast, privilegija i velika odgovornost, biti narodni poslanik! Danas su to ljudi kojima je potrebno zvonce da bi znali kada za nešto treba da glasaju. E zbog toga vam ljudi odlaze i tek će odlaziti! Zbog negativne selekcije, partijskog zaposljavanja i napredovanja, diletantizma na svim nivoima koji će uništiti ovu zemlju ...
    (Zagi, 15. novembar 2017 12:43)

    # Link komentara

  86. Broj jedan što bi pod hitno moralo da se uradi jeste proširenje kapaciteta Urgentnog centra u Beogradu u koji dolaze iz cele Srbije. Ono je strašno koliko je tamo gužva, pacijenti nemaju gde ni da sednu, čekaju satima u hodniku, jauču, zapomažu. Možete zamisliti kako je tek na državni praznik.
    (Rade, 15. novembar 2017 12:41)

    # Link komentara

  87. "Lekari ne bi radili ni za 2000 eura".
    Jel zato plata lekara specijaliste 500 eura sa ukinutom naknadom za dežurstvo?
    U pančevačkoj bolnici lekari specijalisti su primorani da "dobrovoljno" rade četiri sata nedeljom bez ikakve nadoknade. Primaju se pacijenti koji nisu na listi čekanja.
    (Prinudni radnik, 15. novembar 2017 12:40)

    # Link komentara

  88. Te stvari nisu (ovde) u Nemackoj jeftinije, ali su pristupacnije, npr. kostaju jedan i po do dva ili tri puta skuplje, ali su primanja 4-6 puta veca. Sistem organizacije zivota i kvalitet necu ni spominjati jer izmedju Srbije i Nemacke i sl. ne postoji niti jedna paralela koja se moze povuci. Nazalost
     (Oliver Nedeljkovic, 15. novembar 2017 12:40)

    # Link komentara

  89. do juce bilo bas joj je svejedno za 200.000€ dok vlada pokazuje rezultate, a sada se tu brine za 2000€....
     (maslac, 15. novembar 2017 12:39)

    # Link komentara

  90. Nadam se da ce sve pomenuto pomoci da Srbija sacuva najbolji lekarski kadar. Kao paralelu bih napomenuo nesto o cemu se ne pise mnogo. A paradoksalno je. Niko kao Srbija ne nagradjuje sportiste, niko u regionu ne daje penzije od 1200 evra od 40. godine za medalju na prvenstvu Evrope. Jednom pobedis i obezbedio si se za ceo zivot, pa gde to ima? Da li je neko postavio pitanje zasto nasi kosarkasi, vaterpolisti, odbojkasi i odbojkasice odlaze u inostranstvo sa dvadesetak godina, ako im je drzava dala nagrade od 40.000 evra i pomenute penzije. Idu da zarade jos. Kada bi lekari i naucni radnici bili tretirani kao sportisti sigurno ne bi odlazili. Mladi lekari tek sa 30 godina pocinju da zaradjuju, uce i usavrsavaju se ceo zivot, dok neko, ako se bavi sportom i osvoji medalju u nekom nepopularnom sportu moze da zaradi penziju sa 17 godina, u skolskoj klupi, npr. u tekvondu.
    (alek, 15. novembar 2017 12:38)

    # Link komentara

  91. bio sam.kod devojke u italiji mesec dana,do tog trenutka,nisam zeleo da u buducnosti napustim srbiju,al judi moji kad sam video kako oni zive,kako su uredili instituciji,ostao sam sokiran,sad samo gledam kako mogu legalno da odem tamo da zivim i radim
     (sibke, 15. novembar 2017 12:37)

    # Link komentara

  92. Fikusu,ako neznas da ti ja Kazem,kako je u stavri jako lako resiti Problem zdrastva u Srbiji....Jedini nacin je da se dozvoli trzisna utakmica,da svaki lekar ili specijalista PRIVATNIK...moze da radi i da naplacuje svoje usluge od zdrastvenog osiguranja,i time ce te resiti odlazak lekara i setara u Inostranstvo i time ce te poboljstai zdrastvenu zastitu gradjana,koja je vise nego ocajna,narvno davanjem prava privatnim lekarima da lece o drzavnom trosku mora se regulisati u smislu fiksnih cenovnika za odredjene uslove,,,,drugog resenja nema,niti su lekari zadovoljni a gradjanstvo u katastrofalnom stanju.Recimo kao primer navodim naselja preko pancevackog mosta...Tamo imate dom zdravljha u Krnjaci,kao da je iz 1945,mali dom zdravlja u Kotezu sa par lekara i malo ali malo veci u Borci,a u Tom delu zivi preko 50.000.000 ljudi...morate priznati da su sa pravom nezadovoljni gradjani,....PUSTITE LEKARE DA OTVARAJU PRIVATNE ORDINACIJE SVI CE SE UPOSLITI OVDE...To isto vAZI I ZA DOMOVE STARIH LICA...
    (Dr., 15. novembar 2017 12:36)

    # Link komentara

  93. Pa daj onda platu 2000e, pa cemo da vidimo da li ce ostati ;-)
     (demagoyanisko@gmail.com, 15. novembar 2017 12:35)

    # Link komentara

  94. Tačno draga premijerko, troškovi života nisu isti, nego su u Nemačkoj u mnogim segmentima čak i niži nego u Srbiji!
    (Dragan(če), 15. novembar 2017 12:32)

    # Link komentara

  95. lekar opšte prakse 500e
    lekar specijalista 560e
    ima li iko manje plate u zdravstvu u regionu?
     (luli, 15. novembar 2017 12:32)

    # Link komentara

  96. дајте им 2000е па да видите како ће да остану, а ови што су отишли да се врате...
    (Kajzer, 15. novembar 2017 12:30)

    # Link komentara

  97. Radili bi za 2000e u bilo kakvim uslovima!
    (radnik leonija, 15. novembar 2017 12:30)

    # Link komentara

  98. "Ipak, ne mogu da se daju plate koje su konkurentne onima u Švajcarskoj i Nemačkoj, jer troškovi života nisu isti..."
    O čemu priča ova(j)?
    Koliki su troškovi života kod nas, trebale bi nam dve prosečne svajcarske ili nemacke plate.
    A, ta priča:"... ne bi ni za 2000...", pusti to. Try me.
    (Rade, 15. novembar 2017 12:29)

    # Link komentara

  99. Gospodjo gospodine imate apsolutno pravo da troskovi zivota nisu isti u Srbiji i Nemackoj. Evo ja cu potvrditi hrana i sve ostale stvari koje cine potrosacku korpu znacajno su jeftinije u Nemackoj. Nasi kada se vrate tek ih onda stigne sok i kazu gde ja izgubih mladost...
     (Slobodan, 15. novembar 2017 12:29)

    # Link komentara