- Komentari -
  1. @Smiljko i bosiljko

    verovatno ste hteli da kazete "slovenacki" jezik, jer slovenski jezik kao nacionalni jezik ne postoji. Postoje slovenski jezici, tj, grupa jezika slovenskih naroda u koje spadaju i srpski i slovenacki jezik
    (Realno, 19. oktobar 2017 13:17)

    # Link komentara

  2. "U Centru za gazdovanje kršom Trebinje, koji su na sopstvenom zemljištu zasadili 2,4 hektara smilja, kažu da su proizveli 15 litara ulja, ali još ništa nisu uspeli prodati."

    Ovo je zaista održiva ekonomija.

    Inače, riječ krš došla je u srpski iz Dalmacije gdje je uvezena iz slovenskog jer oni region Carso pokraj Trsta zovu Kras, a od toga se izvodi kraški pa onda krški i od toga krš. U Trstu Carso ne izgovaraju Karso/Karzo kako bi to bilo u većem dijelu Italije, nego Karšo po venecijanskom izgovoru. Riječ za krš se inače u većini jezika izvori iz naziva te pokrajine: engleski i njemački je Karst itd.

    Dakle - Italija -> Slovenija -> Dalmacija -> srpski

    Smilje, uglavnom, ima potpuno obrnuti tok i proizvodi se na krševitim područjima Hercegovine, Dalmacije i Crne Gore i ide u Italiju ili Francusku.
    (Smiljko i bosiljko, 19. oktobar 2017 10:59)

    # Link komentara

  3. @(Debeli Sava, 19. oktobar 2017 08:40)

    Komentar sasvim dostojan čoveka kojem su osnovni izvor znanja Pink, rialiti programi, fejs, ulica, kladionica i zvezde Granda. Inače, postoji jedna nauka koja se zove GEOGRAFIJA i tamo se može naći objašnjenje reči "krš" ali je izgleda tebi krš u glavi.
    (Bgd, 19. oktobar 2017 10:43)

    # Link komentara

  4. Kod nas i u BiH padaju svi zakoni ekonomije. Kada je susna godina i ponuda smilja i maline se smanji istovremeno pada i cena.
    (Goblin, 19. oktobar 2017 10:21)

    # Link komentara

  5. @debeli sava debeli, da znaš da se u drugim srpskim dijalketima rec krš ne koristi samo za lom i haos, shvatio bi da je ime sasvim na mestu. Smilje raste u krsevitim predelima. mozda ti je sad jasnjje. #stopbeogradizaciji
     (duskodugousko, 19. oktobar 2017 09:08)

    # Link komentara

  6. Au ljudi osvežili ste mi dan-Centar za gazdovanje kršom.Da se pod hitno i kod nas osnuje više ovakvih centara pa da nam krene biznis.
     (Debeli Sava, 19. oktobar 2017 08:40)

    # Link komentara