- Komentari -
  1. (pera zdera, 16. oktobar 2017 22:15)

    Tacno je da odnos dinar/evro ne zavisi od Vucica i njegove ekonomske politike, ali je cinjenica da nam je kupovna moc mnogo slabija zbog pada dinara, iako Vucic Aleksandar zeli da predstavi narodu da to njegovo povecanje plata i penzija automatski znaci i povecanje kupovne moci gradjana. (iako i nije povecanje jer jos uvek nije vratio ono sto je uzeo, ali pretpostavimo u svrhu ove diskusije da je zaista u pitanju povecanje). Dalje, ako je 2008. za vreme vlade dr Vojislava Kostunice evro bio 80 dinara, a danas je 120, znaci da mora da su ove vlade, ministri, i premijeri od tada pa do danas nesto mnogo lose radili pa da dinar oslabi citavih 50% prema evru. To automatski znaci da je gradjanima kupovna moc 50% manja. Dakle, ako neke patike koje zelim da kupim sebi ili detetu, uvezene za 30 evra, kostaju 50 evra u radnji, ja sam od svoje plate 2007. godine koja je iznosila 400 evra mogao da ih kupim i da mi ostane 350 evra. A ako mi je plata sad 300 evra (u evrima, iako je u dinarima mozda i veca, cime se Vucic Aleksandar ponosi), ostaje mi samo 250 evra posle te kupovine. I nebitno sta je u pitanju. Benzin, mobilni telefon, letovanje... npr. 10 dana u Turskoj ili Grckoj ili Spaniji je 300 evra i sad i bilo pre 10 godina. Samo sto ja vise nemam platu 400 evra od koje bih lakse ustedeo za to letovanje (32000 dinara tadasnjih) vec imam navodno vecu platu koja iznosi 36000 dinara sto je u stvari samo 300 evra danas. Eto, to su cinjenice.
    (dsf, 17. oktobar 2017 22:22)

    # Link komentara

  2. Лекар, пекар, апотекар и филолог, математиколог, и педагог и демагог, и радикал и демократокал, обмањивч, замагљивач, и премијер и председник, и новинар, ветеринар,....СВЕ, СВЕЕЕЕ ЈЕ ОООННН!
    Ко не верује, нека брише из квази правне државице Србијице.
    (Petar 3, 17. oktobar 2017 22:05)

    # Link komentara

  3. Mom ocu uzeli 12 hiljada od penzije, vracaju mu 5 i sad ima vecu penziju nego ikada. Pretpostavljam da je Vucic zato na mestu predsednika zato sto razume ovakvu matematiku i resava ovakve zadatke zmurecki. Ja i pored zavrsenog ozbiljnog fakulteta ne umem da resim ovaj zadatak nikako. Nekako se brojke ne slazu...
    (Pavle, 17. oktobar 2017 19:16)

    # Link komentara

  4. koji demagog! pa istina je da je ovo tzv povecanje mnogo manje od smanjenja koje je oteo pre tri godine! svaki radnik i penzioner je tako KULUMATIVNO uskracen za hiljade evra za ove tri godine, koje nece nikad biti vracene!
    (demagogija na delu, 17. oktobar 2017 17:45)

    # Link komentara

  5. Jozef Gebels je rekao da se laz ponovljena hiljadu puta na kraju prihvata kao istina. Isti je slucaj i sa takozvanim povecanjem plata I penzija. Da jos jednom pojasnim. Tri godine ili 36 meseci su penzije i plate umanjene za 10%. Sto znaci da je uz zateznu kamatu oduzeto 4 pune plate ili penzije. Dakle, treba prvo vratiti oteto, pa na sadasnje plate i penzije dodati +10% i tek na to onda dodatnih 5% ili 10%. Ako uracunamo I realan rast troskova zivota, onda i celih 20%. Tek tako vraceni dugovi zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima i pomenuti nacin obracuna predstavlja povecanje. Sve ostalo je laz i racunica losih djaka na vlasti, koji ili nisu savladali matematiku ili se sluze opsenama da zamazuju oci narodu. Toliko o tome ko laze.
    (bbking, 17. oktobar 2017 08:57)

    # Link komentara

  6. Zabrinjava ova lojalnost i vernost vođi!
    Zar je moguće da se na činjenice ili navedene podatke koji su potpuno tačni slepo ko kao neki ludaci udaraju minusi !
    Ako komentar bude objavljen ,
    Predsednika austrije nema u javnosti od glasanja pa do sada , možda desetak puta do sada !!!
    Šta je bre sa ovim vođom i LAŽOVOM uistoj osobi !
    Još malo pa će i nalepnice na čelu ili licu da mu nose bar ovi što ga veličaju!
    Ovo postaje već bolesno , ni
    za vreme tita nije bilo u toj meri !
    Dokle će ovaj da iskače i iz frižidera , podvožnjak ili nekog tunela !
    Da zemljaci, srbija je jedan tunel iz koga nema izlaska !

    Jedan čovek, jedna priča i to godinama bilo u obliku radikala , premijera ili.predsednika a stanje u zemlji sve gore a pogotovo od dolaska njegovih i njega na vlasti !
    Pa da ima malo karaktera on je trebao da beži iz politike nakon skandala sa njegovim bratom , ali ni onda verovatno morao da gladuje jer on sem politike i nezna nešto drugo da radi !!
    (s.nikolić , austrija, 17. oktobar 2017 08:31)

    # Link komentara

  7. Nije drzava zaradila 20% vise nego otima unapred placeni pdv od poreskih obveznika kojima je obavezna da vrati a ne vraca. Drzava ne postuje sopstvena resenja o povracaju pdv-a, pa tako ima primera da danas u drugoj polovini meseca oktobra, nije vracen pdv za period prvog tromesecja ove godine i tako namerno upropascava domacu privredu.
     (DEX, 17. oktobar 2017 08:27)

    # Link komentara

  8. Kad si vec spomenuo tih 11 autobusa i ja se setih nečeg. Pre 9 godina sam otišao u Švajcarsku vozio kamion za 5-7 hiljada CHF najzad sam dobio najbolje plaćen posao vozača u zemlji. Razvozim Smart automobile po Evropi i imam 9-10 hiljada CHF mesečno. Ali drugo nešto mislim zar ti nisi narodu pre koju godinu obećao izvoz tih mercedes autobusa? Nigde nisam video reklamu niti sam igde čuo ista o tim autobusima. Pa se pitam da nisi ti slagao narod zarad glasova?
    (Ti samo budi lepa, 17. oktobar 2017 08:27)

    # Link komentara

  9. Većega lažova i manipulatora od njega NEMA! kaže, "U SVAKOJ ZEMLJI JE 10% VELIKO SAMO KOD NAS NIJE".
    Ili se pravi lud ili ... hm, a gde smo mi sa platama, a da li je meni 700 din. na penziji VELIKO povećanje? A da li cene namirnica i komunalija MIRUJU?
    Seli nam na grbaču i njima fino, belosvetske protuve.
    (nikola, 17. oktobar 2017 08:26)

    # Link komentara

  10. nama vise nepismenih.ovde ima samo jedan nepismeni jer on nije ucio matematiku. i on nezna da ja oko imam peziju 100din pa mi neko uzme 10% ja onda imam 90din. nakon nekoliko godina taj neko mi vrati 5% na onih 90 ja onda imam 94,5din ispada da mi jos nije vratio penziju koju sam nekad imao kad je sve bilo jeftinije.dana je sve skuplje a pezije su uzasne.
    (koki, 17. oktobar 2017 07:11)

    # Link komentara

  11. Ovaj je operisan od realnosti.
     (ime moje, 17. oktobar 2017 02:43)

    # Link komentara

  12. A sta je sa "Nacionalnim" penzijama ,to niko ne pominje.Koliko su i da li su smanjene.Ja bi ih ukinuo , ostaviti istaknutim sportistima,ne fudbalerima. Pevaljkama obavezno ukinuti.Miroslav Ilic za jedan koncert uzme koliko 50 penzionera ne mogu da izmu za ceo zivot sto im je ostao , a on ima 50.000 din mesecno. Sramota.
    (Jovica, 17. oktobar 2017 01:15)

    # Link komentara

  13. Ceo ovaj tekst je žalopojka bez ijedne solidne informacije. Sve su paušalne ocene i nagađanja. Jeste, drago mi je što će mi plata biti povećana. Nije mi drago što je smanjena za 10% i nije mi drago što ni sa ovim povećanjem neće biti ista kao pre. Ali hajde da budem lud kao u onoj izreci o obećanju, pa da čekam februar i januarsku platu. TAko će vladar sebi kupiti još 5 meseci mira, dok raja čeka.
    (Branko, 17. oktobar 2017 01:11)

    # Link komentara

  14. Nema ničega što me je više zabolelo od odnosa prema penzionerima. Svi smo manje-više u istom loncu, ali nadam se da me nećete pogrešno razumeti. Penzije su najviše umanjene pre 3 godine, a u ovim nazovipovećanjima penzioneri su i po treći put najmanje dobili.

    Odnos plata i penzija, koji je regulisan zakonom, potpuno je poremećen, ali Ustavni i ostali sudovi "nemaju vremena" da se time pozabave. Možda u narednom izvlačenju. A onda će neko morati i njima (sadašnjim sudijama) da se bavi.
    (gigatrend, 17. oktobar 2017 00:36)

    # Link komentara

  15. Gospodine Vučiću, ekonomska politika Vam je totalno pogrešna. Ja sam otšao iz zemlje, jer ne vidim svoju budućnost u Srbiji, dok je na snazi osveta loših đaka i malograđanstvo. Po zanimanju sam dip. građevinski inženjer i pronašao sam posao u Republic Nemačkoj. Nije bilo lako naći poslodavca, koji može da mi da ugovor na određenu sumu koju njihov zakon propisuje. Prvi ugovor koji sam dobio bio je jako nizak, i nisam mogao dobiti dozvolu za rad od strane biroa rada Savezne Republike Nemačke. Objašnjenje je veoma jasno, ne može radnik van EU da radi za malu platu, tj. za platu koja je ispod tržišne vrednosti za to zanimanje, koja je propisana zakonom. Ovim postupkom štite tržišne rada.
    Kada budete uveli platne razrede i zakonom obavezali poslodavce da visoko obrazovani kadar koji radi u privatnom sektoru ne sme biti ovca muzara i da radi za 200-300€, onda može reći da ste na dobrom put.
    Mit feundlichen Grüßen ;)
    (Jos jedan koji je otišao, 17. oktobar 2017 00:08)

    # Link komentara

  16. otkud vam ljudi ideja da zakon vazi tri godine i da vazi do 1.1.2018. zakon o otimanju para od glupog baroda nema vremensko ogeanicenje i vazi dok se ne donese drugi zakon,a sa ce se donetu drugi zakon niko do sada nije spomenuo.znaci,ne palite se ovaj zakob vazi i dalje i ko zna dokle ce vaziti.a sad mi odgovorite na jedno pitanje.penzije nisu smanjene onima koji imaju manje od 25000 din.sa ovim povecanjem od pet posto mnogi ce preci granicu od 25000 i onda ce im automatski penzija biti smanjena za 10 posto.zato dragi nam pecednik nikad ne govori o vracanju na staro nego govori o povecanju.a za vece penzije su i veci procenti smanjenja pa sad vi vidite koliko ce njih sa ovim povecanjem preci odredjene granice i zapravo imati vece smanjenje nego sto su imali.isto vazi i ta plate.povecanje jeste 5 ili 10 posto,ali smanjenje od 10 posto ostaje tako da je sada i smanjenje vece. eto tako se preveslava naivan narod. samo u Srbiji povecanje u stvari znaci smanjenje.
     (idem tetki da odnesem lek, 16. oktobar 2017 23:40)

    # Link komentara

  17. @artiljerac
    zena ti dobija platu u evrima a ima drzavni posao?

    ne sumnjam da joj je realno plata manja nego 2012 ali znas, odnos evra i dinara nije nesto zapisano u kamenu i zavisi od mnogih drugih a najmanje od Vucica, tebe i tvoje zene.
    to kao oni sto su kupili stan u dinarima, placaju kredit u svajcarcima a interno sve racunaju u evrima. logike nigde.
    evo prodje leto a dinar i dalje jaci nego na pocetku kad su svi govorili da je to zbog gastarbajtera.
    ne postujete drzavu, njene zakone, njenu valutu a hocete napred. logike nigde.
     (pera zdera, 16. oktobar 2017 22:15)

    # Link komentara

  18. Kada već govori o činjenicama,činjenica je da je ova država postojala i pre dvehiljadite.Činjenica je da su i tada ovi bili na vlasti.Da su opljačkali staru deviznu štednju,zajam za preporod Srbije,penzioni fond.Izumeli su takse za mobilni i za izlazak iz zemlje.Činjenica je da smo tada imali najveće plate,u dinarima.Setite se novčanica sa pečatom dodatim nulama.Činjenica je da ništa nismo imali da kupimo u prodavnicama,a nismo imali ni sa čim.Činjenica je da su tada nastali tajkuni,navijači,fantomi.Beše,posle njih,dim i prašina.Vreme sadašnje,višestruko povećani svi porezi,novo uvedene akcize,smanjene plate i penzije,skuplja struja,registracija vozila.Enormno zadužena država,neki novi navijači i fantomi.Jedna stvar koja je poboljšala ili barem olakšala život gradjanima ovih 5 godina?Perspektiva je biti pisač nebuloznih komentara u tvoju čast?Prosperitet je biti lutajući putnik u autobusu,sa mitinga na miting?Brže,jače,bolje nas vraćaš u vesele devedesete.
    (Dokolica, 16. oktobar 2017 21:20)

    # Link komentara

  19. Penzija mi je sa povecanjem manja od penzije 2014 godine. I ko sada laze?
     (Midrag, 16. oktobar 2017 20:20)

    # Link komentara

  20. Smanjite plate u upravnim odborima, smanjite plate raznih rukovodilaca i direktora. Pa da li je u redu da guvernerka Narodne banke prima, koliko bese, 600.000 dinara mesecno, ej? I prestanite vise da obmanjujete ovaj narod, ako Boga znate. Ako skinete deset odsto, pa vratite deset odsto, dosli ste na isto, nominalno, ali realno to danas manje vredi nego kada je do smanjenja prvobitno doslo.
    (Aleksandar, 16. oktobar 2017 19:55)

    # Link komentara

  21. Koliko je toga on izrekao, a da nije bila istina...
    (Aleksandar, 16. oktobar 2017 19:44)

    # Link komentara

  22. Ako imaš platu 100 dinara, pa ti neko smanji 10%, ostane ti 90 din. Onda ti na tu osnovicu od 90 povećaju 10%, dobijete 99 din. To je za 1% manje nego pre smanjenja i nikako ne može biti najveća plata ikad, osim u Vučićevoj mašti koja je baš bujna. Pritom su cene sve vreme skakale kao lude i nema toga što od smanjenja plata i penzija nije poskupelo bar za 50%.
    (kole, 16. oktobar 2017 19:41)

    # Link komentara

  23. Samo proverite koliki je spoljni dug Srbije bio u poslednjih 10 godina. Nijedan drugi podatak vam ne treba.
    (phreak, 16. oktobar 2017 19:36)

    # Link komentara

  24. Svetu se ne moze ugoditi. Sto bi moja baba rekla: ,,I zvezdu na celu da nosis nisi dobar``. Nije mi jasno zasto ne umemo da budemo zahvalni na onome sto dobijamo, nego tezimo da kritikujemo...
    (Mita, 16. oktobar 2017 14:27)

    Evo ja cu da kazem.
    Meni ce da ugodi kada mi vrati protivustavno uzetih 200 000 za tri godine.
     (Mikan, 16. oktobar 2017 19:04)

    # Link komentara

  25. evro 2011 = 100 dinara

    da ne spominjem povećanje pdv-a, akciza, poskupljenje struje i svega ostalog...
    (u međuvremenu, 16. oktobar 2017 18:25)

    # Link komentara

  26. Narod koji veruje da može da se oslepi od pomračenje sunca po oblačnom danu nije bolje zaslužio. Mladji nek pitaju mamu i tatu kako je bilo 90-tih.Tada mi je bilo jasno da nam nema spasa.
     (zoran, 16. oktobar 2017 16:57)

    # Link komentara

  27. Posto narod laze, da li je B92 u mogucnosti da otvori jednu online galeriju, pa cemo lepo da postujemo slike plata i penzija pre i posle, a takodje bi mogli i racuna za komunalije itd. Posto, eto, narod laze, a preCednik je jadan nepravedno optuzen. Jos samo da nam pokaze na osnovu kog zakona je donosio takve odluke.
    (ajme, 16. oktobar 2017 16:15)

    # Link komentara

  28. Nije strašno šta ovaj čovek priča, strašno je što mu ogroman broj ljudi veruje. Sećate se šta je sve pričao od 2012. (čipovi, mercedes, više autoputeva nego u Nemačkoj ... ovako mogu do sutra), normalnom i obrazovanom čoveku muka da padne. Pa pre neki dan je rekao da će penzije posle ovog povećanja biti najveće u istoriji. Ne znam samo od koje godine počinje istorija po njemu? Verovatno je sredinom 80-ih penzioner kao i srednja klasa mogao da živi komotno sa svojom penzijom a ne da čeka 10. i 25. u mesecu ispred banke da bi primio 10-tak hiljada dinara kao pola penzije. Zamislite da u Nemačkoj kaže kancelar ili predsednik Nemcima: "Smanjiću vam penzije 10% pa ću da ih povećam 10% i imaćete više nego pre smanjenja." Momentalno bi bio prisiljen da da ostavku i verovatno odveden u ludaru. Ali ovde je većina nepismenih i ovo je za njih matematika na nivou doktorata.
    (Bojan Živković, 16. oktobar 2017 15:52)

    # Link komentara

  29. "Svetu se ne moze ugoditi. Sto bi moja baba rekla: ,,I zvezdu na celu da nosis nisi dobar``. Nije mi jasno zasto ne umemo da budemo zahvalni na onome sto dobijamo, nego tezimo da kritikujemo... (Mita, 16. oktobar 2017 14:27)"

    Zato, bedniče, što slobodnom čoveku nije cilj da nešto DOBIJE i bude zahvalan, nego da pošteno radi, zaradi i potroši u zdravlju i veselju na ono što mu padne na pamet. Rajinski mentalitet "dobro je dok ne biju" nas je i doveo dovde, bedo bedna. Ustani, digni glavu, traži svoja oteta prava! Da budem zahvalan jednom političarčiću, čoveku bez JEDNOG DANA RADNOG STAŽA, nosaču Šešeljevih gajbi piva, donosiocu čistih majica sa značkama SRS-a, skrivaču seksualnih manijaka i rušioca helikoptera? Njemu da budem zahvalan? Na čemu? Na oslobađanju od Kosmeta, od Ustava, od penzija, od vojske, od firmi koje su ponešto i radile...? Na čemu da mu se zahvalimo, kaži nam da znamo i mi...
    (Bio sam ti sa babom, 16. oktobar 2017 15:30)

    # Link komentara

  30. Trebala bi ona decija zezancija spiner da se zove po našem predsedniku.
    (spin, 16. oktobar 2017 15:30)

    # Link komentara

  31. Postoji srednja klasa. Ali to su samci poput mene koji zive sa roditeljima i primaju 350e.
     (Ja, 16. oktobar 2017 15:25)

    # Link komentara

  32. aman dokle cemo da budemo najgori 450€ plata,a cene ko u Svajcarskoj!!!
     (pera, 16. oktobar 2017 15:11)

    # Link komentara

  33. Kad skines 10% od necega, pa posle vratis 10% onda si opet u minusu. Npr. 5000 -10% = 4500. 4500 +10% = 4950 :)
    Jel vam sad jasno kako su ucarili cak i kad vrate "na staro"?
    (Mile, 16. oktobar 2017 15:11)

    # Link komentara

  34. Jadnicak sada je ranjen kao lav
    (Tetka Novka 011, 16. oktobar 2017 15:04)

    # Link komentara

  35. Ne nasedajte samo na te price kako nam je MMF nesto kriv za ovo. MMF nije smetao Irskoj da se izvuce iz problema, MMF nikad ne odredjuje sta neka zemlja mora da uradi, oni kazu sta bi trebalo da se postigne a vi vidite sta cete uraditi. E onda se pojave 'vizionari', 'najbolji studenti' i 'najomiljenije vodje' pa odluce da to postignu otimanjem penzija i smanjivanjima plata (i pravljenjem muzickih fontana i gigantskih barjaka) - eto TO je problem a ne MMF, EU, USA ili neko treci
    (MMF, 16. oktobar 2017 15:03)

    # Link komentara

  36. И још ово Вучићу.Моја супруга,дипломирани правник+правосудни испит
    (који ти немаш)ради у органима државне Управе.Кад си дошао на ВЛАС
    њена плата је била 650 евра.Сад је 450 Евра.И да добије тих 10%,а
    изгледа да неће,плата ће јој бити 495 евра.Далеко од оних 650 које
    је имала кад си ТИ дошао на ВЛАС.Има стажа да се ти покријеш по
    ушима.Раде и прековремено(јер си ти демагошки забранио пријем нових
    људи,па долази у 7 увече цркнута)што им се плаћа,боље да не причам.
    Свестан сам да људи живе доста лошије од нас,али ме то не спречава
    да кажем:ЛАЖЕШ ВУЧИЋУ.Лажеш,све време,од кад си дошао на власт.
    Ничим се другим и не бавиш осим смишљања нових лажи и превара.
    (артиљерац, 16. oktobar 2017 15:01)

    # Link komentara

  37. Tako treba Vučiću sa lažima odgovarati na laži. Šta očekuješ da ti svi aplaudiraju kada uzmeš i onda to vraćaš delimično da to ne može da ublaži svo vreme gde su ljudi koji su imali već malo morali da se pomire sa tim da dobiju još manje. Tu taktiku si naučio u devedesetim kada je istim principom i Milošević radio ti tvoji imate neke vajde od toga da se tim novcem nisu samo putevi gradili nego i vaš rejting koji ti dozvoljava da svakim danom izgleda kao da će izbori biti sutra. Sve je polovično, napravljen je put a nije kanalizacija i signalno obezbeđenje puta, greške koje je napravljene ne popravljaju se pa rupe sve veće, kontrola izgradnje koja bi svakodnevno trebala da bude aktuelna vrši se tek posle šest meseci i onda se sa time ministarka još diči eto to je vaša metoda rada da čak i vaše greške prodajete kao uspehe pa se pitam ko ovde ne govori istinu.
    (milan, 16. oktobar 2017 14:56)

    # Link komentara

  38. Pod hitno ovoga skinuti sa vlasti. Ne pricaj u procentima vec u evrima. Zar je puno 10 ili 20 evra a pri tome smo daleko najsiromasniji u Evropi? Koje kredite ti uzimas u ime naroda i pod kojim uslovima niko ne sme da pomene.
     (Gladni smo, 16. oktobar 2017 14:55)

    # Link komentara

  39. UVREDLJIVO ....gos'n Predsednice, ponasete se kao premjer, krsite Ustav...mi penzioneri ne lazemo, ne krademo, svoj radni vek odradili...
    dok ste bili premjer uzeli ste procenat penzionerima i to prikazali kad dobrovoljni doprinos..neka bude, ali sad vracanje oduzetog prikazujete kao povecanje, a konkretno ja nisam ni sa tih ,, velikih 5%"dostigao nivo penzije po resenju! Zato je uvredljivo...!
    Savet...proverite vase ,, saradnike"..mozda vas pogresno informisu, ili mazda LAZU !!!
     (Penzioner, 16. oktobar 2017 14:55)

    # Link komentara

  40. @Bojan

    I mnogo sto sta jos. A svi cute, niti se bore protiv toga. Ne znam onda cemu vise ovaj narod ovde. Cemu policija i BiA. Cemu bilo ko. Ne razumem to sto je svet odlepio, a jos vise sto je Srbija pukla na svakom milimetru. Ovoliko lazovcina i haosa do sada jos nismo imali.
     (NoName, 16. oktobar 2017 14:48)

    # Link komentara

  41. Nasi ljudi su generalno nezadovoljni sta god da se uradi...nas predsednik daje narodu,za razliku od njegovih prethodnika koji su samo uzimali...
    (zOKI, 16. oktobar 2017 12:37)

    Kako te, bre, nije sramota...
    (Mitar, 16. oktobar 2017 14:47)

    # Link komentara

  42. Jadni mi paušalci...ala će da nas oderu sledeće godine kad bude došlo da se uplati razlika od skontacije do konačnog rešenja....valja namiriti javni sektor...
     (Lajavi krelac, 16. oktobar 2017 14:47)

    # Link komentara

  43. A inflacija za 4 godine,poskupela struja,komunalije,porez na imovinu-stanove porastao za 25%.Nemoj da se lazemo realni standard je losiji nego pre 4-5 godina.Uzmite racune od 2013 i 2017 ,resenja za struju, porez i sl i digitron u ruke i sve ce vam biti jasno.
     (vagar, 16. oktobar 2017 14:47)

    # Link komentara

  44. Generaciji, aj pošteni reci jel stvarno to misliš? Jel si svestan toga što čitaš? Ne mogu da verujem da ti veruješ u to što pričaš! Preruši se u običnog čoveka,dodji u ljude obične da vidiš bolje realnost i čuješ istinu.
    (Dexini, 16. oktobar 2017 14:46)

    # Link komentara

  45. Vučiću.Nista ne Povećavaj,samo vrati Penzije na PRVOBITNO STANJE,pa da se lepo RAZILAZIMO.
    (BGD, 16. oktobar 2017 14:44)

    # Link komentara

  46. alo bre ti si pobrkao malo loncice... nisi vise Premijer sada si Predsednik... sujetni covece!
     (Stanimir Ceperkovic Caco, 16. oktobar 2017 14:44)

    # Link komentara

  47. Ako vi kazete da lazemo nema potrebe za daljom raspravom?
    (cast svakome veresija nikome, 16. oktobar 2017 14:43)

    # Link komentara

  48. Svako povecanje plata i penzija treba pozdraviti, a pogotovo ukoliko nije na štetu budzeta i na stetu drzave.
    (Lela, 16. oktobar 2017 13:06)

    A drzava, to je on (sam insistira na tome). Dakle lepo si objasnio svima ono sto mnogi vec znaju.
     (Hopla, 16. oktobar 2017 14:42)

    # Link komentara

  49. Majstore niko ti nije ravan... samo cepaj ovaj narod koji glasa za tebe! STOP Tiraniji!
     (Stanimir Ceperkovic Caco, 16. oktobar 2017 14:41)

    # Link komentara

  50. Aco, ti lepo organizuj okrugli sto sa ekonomistima, na primer pozovi gospodina Zeca i pričajte na ovu temu. Dokaži, ali ne svojim glasačima, da to što pričaš i radiš ima realnu i dobronamernu osnovu. Nešto ovde ne štima. Jutros slušam na jednom radiju sa nacionalnom frekvencijom program uživo. 100% ali zaista 100% neazdovoljnih, penzionera, profesora, itd... Radi se o radio stanici koju još uvek SNS nije uzeo pod svoje.
    (Zlatko, 16. oktobar 2017 14:39)

    # Link komentara

  51. Ha, ha, pa kad 'volimo' da te 'mrzimo', jadan ti! Nego, da vidimo racunicu-svima njima su plate i penzije bile smanjene za 10%, inflacija je u medjuvremenu svoj toj sirotinji pojela novcanike za jos baren 25%. Ukupno, dakle, baren 35% su u manjku. A sad ide povecanje od 10%, sto, konacno, znaci 25% minusa. O cemu bre ti lupetas? Stvarno, znaci ti i tvoji saradnici, tvoj brat, mislite da je ovaj narod idiot koji ne zna matematiku za osnovnu skolu. E to treba da ti se naplati. Sramota!
    (Milena, 16. oktobar 2017 14:37)

    # Link komentara

  52. Najvažnije je da se dobro radi, da se ide ka tome da se stvari vrate na svoje mesto, onda će i plate da se normalizuju i stvoriće se dobri uslovi za život, polako, malo strpljenja.
    (Šile, 16. oktobar 2017 14:37)

    # Link komentara

  53. Evo da posteno kazem, Penzija mi je umanjena za 16.100. din, lepo pise na ceku. Obzirom da sam u penziji od juna 2016. god. do sada mi je "dobrovoljno" oteto 240.000. din. Evo ja posteno rekoh, a sad bi lepo bilo da preposteni kaze sto mi otima steceno. Takodje bi bilo lepo da preposteni objasni kojom matematickom operacijom se vodio kad kaze da se radi o 5% uvecanja (u mom i slicnim slucajevima iskljucivo je rec o vracanju otetog) ako se procenti obracunavaju na umanjeni a ne stvarni iznos penzije, tako da pomente % ja i meni slicni necemo videti. Kako to da ja drzavu, "dobrovoljno" pomogoh, do sada, sa 240.000. din, a i na dalje, a sad meni drzava daje "pomoc" od 5.000 din. Nesto tu nije u skladu sa zdravim razumom. Meni ne treba pomoc drzave al zato drzavi treba ruka u mom dzepu. Iskreno se nadam da cemo se "njegova" drzava i ja dogovoriti jednog dana u Strazburu.
     (sole, 16. oktobar 2017 14:33)

    # Link komentara

  54. Baron Minhauzen je osetljiv na istinu...
     (Mile, 16. oktobar 2017 14:32)

    # Link komentara

  55. Nastavnik sa sadašnjom platom od 45.000,00 od 01.01.2018. kada prestaje uredba o smanjenju plata za 10% treba da primi 50.000,00 dinara, ako na to ide 10% to je 55.000,00. 

    E sad, ako tako računa to jeste lepo povećanje.
    (tom, 16. oktobar 2017 13:21)

    Kada bi tako racunao onda bi to i izgovorio i mahao pred svima do iznemoglosti. Umesto toga krije racunicu ko zmija noge.
     (Ma neko tamo, 16. oktobar 2017 14:32)

    # Link komentara

  56. mozda nas dragi predsednik neke stvari i prica realno.ali je nazalost ova zemlja opustosena i opljackana toliko da mi nismo ni svesni jer se cuti iz straha ,koliko su se pojedinci iz vlasti obogatili za kratko vreme,jer ne znaju sta sve imaju u svom vlasnistvu.mozda sad drzava isplacuje zaista samo zaradjeno.a sto se tice vracanja uzetog..da u skupstinu je uslo sa predlogom da se oroci vracanje do kraja 2017,ali nije tako usvojeno,nazalost i to malo ljudi zna.zato ,neke stvari su takve kakve su.jedni psuju jedni se smeju..
     (mozaks, 16. oktobar 2017 14:31)

    # Link komentara

  57. Pa predsjednice, premijeru, covjece budi sretan da uopste imas ljude koji rade za te mizerne plate!!! I ne vrijedjaj im bar inteligenciju. Srbi su svugdje veoma cijenjeni kao radnici, nezavisno od toga cime se bave, svugdje osim kod tebe?! Boze mili sta li je???
    (NZZ, 16. oktobar 2017 14:31)

    # Link komentara

  58. Ma dok ne kazes koliko procenata potrosacke korpe je cinila prosecna plata 2012, a koliko sada (i posebno za penzije), nemoj da se javljas uopste. Em se svadjas sa izmisljenim protivnicima em stalno i sve sto izgovoris izmisljas.
     (Ma neko tamo, 16. oktobar 2017 14:31)

    # Link komentara

  59. Od povećanja oduzmete ukupnu infaciju za ove 3 gpdine i dobijete koliko je realno povećanje. Biće dobro ako ne bude u minusu.
     (dingoslav, 16. oktobar 2017 14:30)

    # Link komentara

  60. Srbiju je zaduzio za ovih 5 gidina od kako je dosao na vlast duplo, smanjio plate i penzije privredu opteretio do maksimuma, neznam sta je dobro uradio za narid sem sto je zaposlio svoje botove i poltrone.Kako te nije sramota lagot.Zatekao si dug od 15 milijardi sad je verovatno 30 milijardi vise se i ne objavljuje.Koji je to napredak.
     (Hoki, 16. oktobar 2017 14:28)

    # Link komentara

  61. Laž do laži, nema stvari koja me toliko zabolela koliko me zabolelo pre par dana kada sam mom detetu mahao na pasoškoj kontroli pre poletanja za Peking. Ceo život sam ih vaspitavao da je poštenje i rad jedino što će ih pogurati napred. Vredno studirala (i akademske i master studije na državnom fakultetu završila pre roka-prosek 8,9) i usput radila da olakša meni i supruzi. Čekali zaposlenje, kažu bez partiske knjižice teško. Sve što sam je učio pade u vodu, sve što ste obećavali takođe.
    LAŽ DO LAŽI NIKAD ME NIJE TAKO ZABOLELO
    (Hranislav, 16. oktobar 2017 14:27)

    # Link komentara

  62. Svetu se ne moze ugoditi. Sto bi moja baba rekla: ,,I zvezdu na celu da nosis nisi dobar``. Nije mi jasno zasto ne umemo da budemo zahvalni na onome sto dobijamo, nego tezimo da kritikujemo...
    (Mita, 16. oktobar 2017 14:27)

    # Link komentara

  63. Ako je nekome malo, neka se odrekne svog povecanja! Da li se neko javlja? Naravno da ne!
    (oli, 16. oktobar 2017 13:12)

    Kakav je to naopaki rezon?! Zasto da se odreknem povecanja?? Necu da se odreknem svog povecanja nego cu da trazim jos, da vrati sve!
    Laz do lazi, nema stvari koja me je toliko zabolela kao rezultati proslih izbora.
    (bljak, 16. oktobar 2017 14:24)

    # Link komentara

  64. I nas boli što nas lažeš svaki dan i ništa...Ta kasa jeste možda puna, ali naša je dibidus prazna, oteo si nam iz dzepa a sada te kao fol boli što se bunimo i kažemo da je malo to povećanje..povećao si cene tako da ovo navodno povećanje plate i penzija ništa ne znači.
     (DD, 16. oktobar 2017 14:24)

    # Link komentara

  65. Pa nista, padni u depresiju, a mi cemo se svi jako potresti. O srce malo kako se on potresao...
     (Ni Amer ni Rus, 16. oktobar 2017 14:23)

    # Link komentara

  66. Vucicu te pare koje cemo dobit ne vrede vise kao 2012 , koliko si poskupio struju, poreze na kuce i stanove, poskupilo gorivo i sve nephodno za zivot, podigao PDV na 20%.Prvi put u istoriji je uvedena akciza na struju kao da je to luksuz, kad kuvamo rucak i kupamo se. SRAMOTA OTEZAO SI NAM ZIVOT ODLAZI.
     (Toza, 16. oktobar 2017 14:23)

    # Link komentara

  67. Vucic se trudi da Srbija napreduje i da se mnogi problemi rese,i gradjani to vide,a oni koji pricaju lazi,znaju samo to da pricaju lazi i nista drugo.
    (mija, 16. oktobar 2017 14:23)

    # Link komentara

  68. zemljo otvori se
     (madjionicar, 16. oktobar 2017 14:22)

    # Link komentara

  69. Problem države i vlasti nije u velikim penzijama. Problem je u malim platama. Zašto? Plate su toliko male da su ih prešle penzije pa imamo slučajeve da hirurg u penziji ima veću penziju nego hirurg koi radi platu, što složićete se nije u redu. Zašto je to tako. Pa navešću samo nekoliko primera. Prvi; zahvatanja iz budžeta su 30% nepotrebna zahvatanja odnosno bacanje para na izmišljene upravne odbore, agencije za koje bi čovek normalan se krstio zašta služe. Imate slučaj supruge jednog političara iz devedesetih godina koi je žario i palio Srbiju ona sedi u tri upravna odbora i za to prima 7000€ nadoknadu. Koliko je takvih u ovoj zemlji? Ali taj političar sada ćuti nemaga ni u mišijoj rupi.
    Pisao sam i ranije da ovaj problem u kome se našla Srbija mora da plati narod. NEMA KO DRUGI sve drugo je laž. E, zašto je narod ogorčen. ZATO ŠTO "VADJENJE SRBIJE" podnosi samo sirotinja. Oni koi imaju mnogo njima se to i ne oseti a sirotinja postaje još veća sirotinja. Pitam što je penzioneru sa 26000 penzije više potrebna ova država od recimo poslanika koi realno ima PRIMANJA 200 000,00, ili što je takvom potebnija Srbija od svih onih koi imaju veća primanja od 1000,00E a takvih ima mnogo. Pa ako svima treba ova Srbija hajde Predsedniče od tebe pa do čistačice/mada znam mnoge čistačice u javnim službama koje imaju veće plate od lekara/ da živimo svi sa 26000 dinara godinu dana i da spasemo zemlju u kojoj živimo.
    (Vasilije, 16. oktobar 2017 14:22)

    # Link komentara

  70. Uvek je povecanje bolje nego da ga nema, ali... Ako lekar radi posao koji u susednim zemljama u EU vredi mesecno $3,000, u Nemackoj $5,000, u Svajcarskoj $10,000 a u Americi $20,000, onda u srbiji gde se isto to vrednuje $700 povecanje plate od 10% deluje zaista nedovoljno i smesno. Bez povecanja od 200-300% ce strucni ljudi nastaviti da odlaze u inostranstvo i bice to ogroman problem koji ce tek isplivati. Nedostatak strucnog kadra.
     (trt, 16. oktobar 2017 14:22)

    # Link komentara

  71. немам ја проблем са смањењем пензија и плата у државном сектору. Жао ми је, држава је трула, пензиони фондови су лоше инветирали новац, нема пара. И то је ОК. Не смета ми чак ни његово изношење података о висини повећања (двапут ништа је ништа, према томе црва нема или "100-10%=90+10%" рачуница). Оно што ми смета је што је и то што се плаћа превише. Државни апарат не зарађује тих 90%, пензиони фондови и даље не инвестирају добро. Ок је ако смањиш расходе а подигнеш приходе, реално је да пензије и плате оду на инфлацијске милионе ако нема прихода, али чини ми се да драги нам Ким ништа није учинио на повећању ефикасности државног апарата, као и да пензије и даље долазе из "живог меса" а не из оставе, и да ускоро, са огромним одливом људи, више неће бити ни меса.
    (Aleksa, 16. oktobar 2017 14:21)

    # Link komentara

  72. Opet svesno obmanjuje ljude.Sta ce biti sa 70000 ljudi u komunalnom sektoru?Kada je bilo smanjenje plata nama je skinuo deset posto,sada se pravi da ne postojimo.
    (sasha, 16. oktobar 2017 14:20)

    # Link komentara

  73. I nas boli što nas lažeš svaki dan i ništa..
     (DD, 16. oktobar 2017 14:19)

    # Link komentara

  74. @bucko lazmisljam
    Plate jesu slobodne za razgovor ali penzije nisu jer se od plate odbijaju izdaci proporcionalno primanjima tako da ne moze da se menja osnovica kako kome dune. Drugo ovde se radi i o preraspodeli plata u drzavnom sektoru ili u prevodu ako neko radi kao tetkica u EPSu ne moze da ima vecu platu od medicinske sestre, profesora ili doktora! A sto se tice privatnika i tu nam je poznato koliko im lose ide na racun plata koje svi isplacuju u minimalcima jer im se moze posto doticni umesto da pravi poreski raj on nabija globe i stiti lokalne monopole
     (mica2, 16. oktobar 2017 14:17)

    # Link komentara

  75. Vazno je da ce biti povecanja,i to je napredak,sa obzirom u kakvom je stanju Srbija bila,sad se stanje popravlja,i vazno je da ce biti povecanja.
    (miki, 16. oktobar 2017 13:41
    Pa u kakvom je stanju srbija bila meni recimo zarada i standard najbolji 2007. Gorivo i odnos plate najbolji, životne namirnice. E sad ako ćemo da se kažemo ajde, sad je najbolje nikad bolje. Drugo mislio sam da će Vucić kako je obećavao da zaustavi korupciju i krađu iz javnih preduzeća da popravi stanje u zdravstvu u smislu da nemora da se plati hirurgu da bi se došlo na listu za operaciju a da li je...... Aj jednom da prestanemo da se šlihtamo i pogledamo se u oči onako iskreno. Ne kažem da je sve crno ali najbolje, najviše itd nije sigurno
    (mirko, 16. oktobar 2017 14:16)

    # Link komentara

  76. A zasto Vucicu ne spominjes javno komunalna preduzeca? Zasto javno ne kazes da oni nisu ljudi i da za njih nema povecanja plata? Kada si smanjivao plate,komunalci su BILI javni sektor a sada kada "povecavas" plate,komunalna preduzeca NE SPADAJU u javni sektor,kako to Vucicu?
     (dejan, 16. oktobar 2017 14:16)

    # Link komentara

  77. Bogami danas su botovi veoma aktivni biće da su i oni dobili 10% povećanja
     (Bojan_Niš, 16. oktobar 2017 14:15)

    # Link komentara

  78. Njegov metod je takav da što više ponavljam šta mi odgovara narod će poverovati!Na našu žalost istina je suprotna od onog šta on i njegovi pričaju.Ko su ti što glasaju za ovakve ljude? Ništa mi nije jasno.
     (ne verujem, 16. oktobar 2017 14:10)

    # Link komentara

  79. Koliko ovaj čovek vrši pritisak na rts pa to je prevršilo svaku meru, evo nek Željko vodi i rts. Usudili se da objave da je malo, a što skoro i nema kritike na toj televiziji nema veze.
     (eeee, 16. oktobar 2017 14:10)

    # Link komentara

  80. Zašto Predsednik govori o povećanju plata i penzija kad to nije u njegovoj nadležnosti? Ne plaćamo ga mi da radi tuđ' posao.
    (Aleksandar, 16. oktobar 2017 14:09)

    # Link komentara

  81. Bolje da je pitao, u kojoj to zemlji se oduzima stecena penzija!?
     (lola, 16. oktobar 2017 14:08)

    # Link komentara

  82. L a ž.. sve je Laž, ž ivot nam je postao Šarena laža..svi lažu,dokle bre..!?
     (sanja, 16. oktobar 2017 14:08)

    # Link komentara

  83. Joj kad se setim kako se pre 10 godina lagano moglo ici svakog vikedna u restoran sto ne bi trebalo da predstavlja luksuz i onda cujem AV kako mu je zao...Ali kad mi igramo kako MMF svira, cemu se onda nadamo
     (mmf, 16. oktobar 2017 14:06)

    # Link komentara

  84. Ne znam zašto stalno optužujete Vučića. On je meni uvek sasvim transparentan. Na primer:
    Kada optužuje protivnike da ih finansiraju tajkuni, Karić se zvanično uključi u Vučićevu izbornu kampanju i finansira SNS.
    Dok priča da su oni pre njega zadužili zemlju, on za 5 godina podigne spoljni dug Srbije sa 12 na 23 milijarde evra (zvanični podaci).
    Kada napada druge zbog partijskog zapošljavanja, njegov SNS to radi više od svih pre toga zajedno.
    Dok preti onima koji su pre njega popljačkali zemlju, njegova ekipa radi na sve strane a razmere pljačke su postale sasvim vidljive.
    Kad izjavi da se neće kandidovati za predsednika, on se posle 3 meseca kandiduje.
    Kad obeća da neće smanjivati penzije ako dođe na vlast ("ne dam da bilo ko dira penzionere"), on ih smanji čim dođe na vlast.
    Kada se kune u Kosovo, on podrži Haradinaja na mestu premijera ili potpiše Briselski sporazum.
    Kada optužuje one pre njega da su prodali zemlju, on Arapima pokloni 200 hektara u centru Beograda, Nemcima zemlju u Vojvodini, sprema prodaju Telekoma i EPS-a, a Kinezima nudi Borske rudnike.
    Samo treba pravilno čitati.
    Sada napada protivnike da lažu.
    (Bojan, 16. oktobar 2017 14:03)

    # Link komentara

  85. Za poslednje tri godine inflacija je preko 10% ukupno (oko 3,5% godišnje), tako da je ovo navodno povećanje ustvari NIŠTA!
     (Miki, 16. oktobar 2017 13:42)

    # Link komentara

  86. Vazno je da ce biti povecanja,i to je napredak,sa obzirom u kakvom je stanju Srbija bila,sad se stanje popravlja,i vazno je da ce biti povecanja.
    (miki, 16. oktobar 2017 13:41)

    # Link komentara

  87. Baš mi je žao ovog čoveka kad vidim koliko se trudi da nas sve pretvori u veverice...
    (Čovek, 16. oktobar 2017 13:41)

    # Link komentara

  88. s kime se ovaj stalno svadja?
     (mile, 16. oktobar 2017 13:35)

    # Link komentara

  89. Srbija se ne zaduzuje a povecavaju se plate i penzije. To je uspeh ove drzave
    (Micko, 16. oktobar 2017 13:35)

    # Link komentara

  90. Dzaba sve kad 70% ljudi zivi na minimalcu a ostalih 30% izvlace prosek. Pa cak i da prosecna plata bude 450€ vecina nece osetiti nikakvu promenu.
    (Mrgud, 16. oktobar 2017 13:34)

    # Link komentara

  91. Predsedniče,MOLIM vAS, ne tražim ni ja,niti neko drugi, bilo kakvo povećanje penzija.Samo nam vrati ono što si uzeo bez naše saglasnosti,uz burno i idiotsko(izvinjavam se) obrazloženje Krkobabića da su pebzioneri dobrovolnno se odrekli smanjenja. Zato je taj idiot avanzovao za ministra. A moja je penzija bila 44.000 dinara. Oduzeto mi je 25 odsto, poštovani Predsedniče.Govorim u ime mnogih...Zašto nam dajete 5000 dinara kada to ne ulazi u penzijsku osnovicu.
    (dragiša petrović,KG, 16. oktobar 2017 13:33)

    # Link komentara

  92. pa i ti prijatelju lažeš i mažeš od 1991!
     (kako sam sistematski uništen od idiota, 16. oktobar 2017 13:32)

    # Link komentara

  93. 25.000 -10% (2.500) = 22.500 +5% (1.125) = 23.625 RSD > ikada?
    (Dragan, 16. oktobar 2017 13:32)

    # Link komentara

  94. @C i n i k, сложио бих се са Вама у свему наведеном сем са овим за војску. Ми немамо стајаћу војску под један. Под два, када бисмо и ушли у НАТО и даље бисмо имали трошкове пошто бисмо уплаћивали у заједничку касу. Треће, ако немамо јаку војску немамо ни јаку земљу, нажалост тако је. Ово није мантра пса рата већ тачно стање ствари. Неутрална Швајцарска има већу и јачу војску него неке чланице ЕУ ... не иде човек на борилачке вештине да би млатио друге око себе већ да би се сачувао од напада других
    (Светозар Милетић, 16. oktobar 2017 13:32)

    # Link komentara

  95. Koliko mu biračko telo mora biti glupo da veruje u ovo?!
    (Kimi Rocket, 16. oktobar 2017 13:31)

    # Link komentara

  96. Zar ne beše zakon o privremenom smanjenju penzija važi do decembra 2017? Od tada bi penzije morale biti cele, bez umanjenja. Ili će doneti neki novi zakon.....svi familiji da uplateza duševni bol i članarinu za stranku
    (Milan Nikolić, 16. oktobar 2017 13:30)

    # Link komentara

  97. Kalimero mu nike ravan.
     (Sloba, 16. oktobar 2017 13:30)

    # Link komentara

  98. ...za 11 odsto imati više nego pre smanjenja, “govorim o kumulativno povećanje u tri godine”.

    Neverovatno! Vučiću, kažite koliko je povećanje troškova života "kumulativno u tri godine”?

    Zaista bih volela da pročitam vest u kojoj piše koliko se iz budžeta Republike Srbije izdvoji za penzije, a koliko se uplati u budžet po osnovu 'privremene obustave dela penzije'. Za bilo koji mesec. Ne u procentima, nego u iznosima u RSD.
    Ako je taj podatak moguće videti na nekom sajtu, zna li neko na kom?
    (A., 16. oktobar 2017 13:29)

    # Link komentara

  99. Sve što, Vučiću, izgovoriš je teška laž. Samo zahvaljujući lažima ti vladaš i terorišeš narod. Ne prenemaži se više, ako je i od tebe, dosta je!
     (novica, 16. oktobar 2017 13:28)

    # Link komentara

  100. Nije tacno da radnik u Srbiji radi manje od onog na zapadu. To je najveca laz. Pare pojedu nesposobni vlastodrsci na svim nivoima i to zna svako iole ekonomski pismen.
     (Sloba, 16. oktobar 2017 13:28)

    # Link komentara

  101. Samo je Ukrajina gora od nas.I Kosovo ima bolje plate.
    Vucicu znam da provodis svoj celi radni dan tako što čitaš komentare po sajtovima pa pročitaj i ovaj ,,narod ti je gladan,,!!!
     (look1, 16. oktobar 2017 13:28)

    # Link komentara

  102. Najveci lazov planete zemlje a i sire!!!
    (cobex, 16. oktobar 2017 13:27)

    # Link komentara

  103. Najveci demagog u istoriji Srbije.
     (aco rs, 16. oktobar 2017 13:27)

    # Link komentara

  104. Ceo život sam pošteno radio da bih imao mizeriju od penzije, pokušaj ti da preživiš sa 24000 kada samo za lekove ode 7000. Od tvog dolaska na vlast kupovna moć građana je smanjena 2 do 2,5X, to su vaši rezultati.
    (Mladen, 16. oktobar 2017 13:26)

    # Link komentara

  105. Ma niko nece da te kritikuje vise, samo se ne javljaj...
     (Sloba, 16. oktobar 2017 13:26)

    # Link komentara

  106. A koliko procenata se povećala potrošačka korpa za ovo vreme? Kolika je bila inflacija? Treba da bude pošten i da kaže i taj podatak. Da li je plata realno veća za tih 11 ili 10 procenata ili je to možda samo 2-3%? Te poluistine su me kod njega uvek najviše nervirale. Jedino je tačno da će plata u evrima porasti jer se kurs nije mnogo menjao.
    (Neša, 16. oktobar 2017 13:25)

    # Link komentara

  107. Koji pateticni manipulator, taj da moze bio bi gori diktator od onog koreanskog debeljka, mada su mu propaganda i retorika veoma blizu, doduse nema atomsko naoruzanje
    Izrazavanje mu je na nivou nekog seoskog djilkosa, ni pijacna baba mu nije ravna. Jadna si Srbijo sa ovakvim Vodjom i njegovom nepismenom svitom.
    (Milosav, 16. oktobar 2017 13:24)

    # Link komentara

  108. Ne da mu đavo mira pa čita komentare po forumima i nervira se. Inače u njegovom okruženju i njegovim medijima ne daj Bože kritike...Ukinite internet da se ne sekira...
     (Oskar Smit, 16. oktobar 2017 13:23)

    # Link komentara

  109. Državna kasa puna, a džepovi penzionera prazni. I sa time se ti hvališ.
     (MiRa, 16. oktobar 2017 13:22)

    # Link komentara

  110. Ti ces da im kazes?!!!
     (dinGospo, 16. oktobar 2017 13:22)

    # Link komentara

  111. Nastavnik sa sadašnjom platom od 45.000,00 od 01.01.2018. kada prestaje uredba o smanjenju plata za 10% treba da primi 50.000,00 dinara, ako na to ide 10% to je 55.000,00.

    E sad, ako tako računa to jeste lepo povećanje.
    (tom, 16. oktobar 2017 13:21)

    # Link komentara

  112. Oprostite premijeru, on dana radnog staza van politike nema, pa ne shvata da je i ovo malo povecanje nista u odnosu na akcize, povecanje poreza i nameta koje su u prethodnim godinama on i njegovi sproveli, a da ne govorimo o prethodnim smanjenjima.
    Matematika je medjutim egzaktna, pa kaze:

    1000-10%=900
    900+10% =990
     (dex, 16. oktobar 2017 13:20)

    # Link komentara

  113. Moja firma ne pripada javnom sektoru..pa si nam opet zakinuo 23% od plata ...kada mislis to da vratis ??? Cutimo a??
     (Dorcolac, 16. oktobar 2017 13:13)

    # Link komentara

  114. Moj otac je 2005 godine otisao u penziju. Imao je tacno 1115 eura(tada oko 74000). Od 2005 do Vucicevog smanjivanja bilo je ukupno 6x povecanja penzija. Sa tih 6 povecanja, moj otac je od penzije izrazene u evrima 1115, imao penziju od 720 eura, znaci evro je skocio, cene isto a penzija od 1115 sa 6 povecanja dosla na 720. E onda je dosao Vule i uzeo svoj deo. Tako da se mom ocu penzija prepolovila, ako gledamo eure za 12 godina.
    A realna penzija bi trebala da mu bude oko 1400 eura(danas), tj od 2005 ako gledamo eure i procente povecanja ona bi iznosila toliko, sto nam govori da smo od 2005 godine oko 2-2.5x siromasniji (vise nego duplo)
     (brat pantela, 16. oktobar 2017 13:12)

    # Link komentara

  115. Ako je nekome malo, neka se odrekne svog povecanja! Da li se neko javlja? Naravno da ne!
    (oli, 16. oktobar 2017 13:12)

    # Link komentara

  116. Ajde naljuti se pa otiđi.
     (Ja, 16. oktobar 2017 13:12)

    # Link komentara

  117. A šta tebe kao predsednika Republike briga ko će koliko imati povećanje?
     (Zool, 16. oktobar 2017 13:12)

    # Link komentara

  118. Pa ljudi treba i ove silne botove platiti. Koliko ih je, taman ta razlika.
     (zemunac, 16. oktobar 2017 13:11)

    # Link komentara

  119. Kako je bolno kad ljudi kažu da je danas ponedeljak, 16.10.2017! Ne veruju meni kad kažem da je već januar 2018!
    (Logic, 16. oktobar 2017 13:11)

    # Link komentara

  120. Premijer Vucic je za vreme kampanje i ustolicenja Ane Brnabic najavljivao povecanje od ne 5 % nego 8%, 9%, 10% I vise. I to ne 2018 godine, nego u septembru ili oktobru... Izgleda da je to bilo obecanje za odobrovoljavanje izbora Ane Brnabic...
    [link]
    (Drzavni sluzbenik, 16. oktobar 2017 13:11)

    # Link komentara

  121. Волео бих да упознам макар једног од 155 који су негативно гласали о мом коментару,да би ми отворили очи ,можда ја грешим.Само да ми кажу шта није тачно што сам ја написао.
    (Б, 16. oktobar 2017 13:10)

    # Link komentara

  122. Neće biti da nismo radili i zaradili već je neko rađeno i zarađeno pokrao, a nastavljaju da i dalje kradu šakom i kapom... Dosta više demagogije o platama ministara koji rade za 100 000 dinara, a na konferencijama za stampu nose sako i odela od 60 000 dinara pa navise. Da nije od plate mozda? Dosta više demagogije koja pokriva krađu.
    (NijeNego, 16. oktobar 2017 13:10)

    # Link komentara

  123. Care kako bese zivot sa trideset hiljada kada si bio u skupstini koliko si bese izdrzao? Kada su tih trideset hiljada bili mnogo veci nego danas.
     (Sasa, 16. oktobar 2017 13:06)

    # Link komentara

  124. Zašto gospodina zamerke toliko bole, pa nisu upućene njemu nego vladi.
    (Milosav Jovandić, 16. oktobar 2017 13:06)

    # Link komentara

  125. Mogu da te mrze zuti .
     (jelica, 16. oktobar 2017 13:06)

    # Link komentara

  126. Svako povecanje plata i penzija treba pozdraviti, a pogotovo ukoliko nije na štetu budzeta i na stetu drzave.
    (Lela, 16. oktobar 2017 13:06)

    # Link komentara

  127. Do kada važi urdba o umanjenju plata i penzija?Ništa nije povećano,delimično se vraća ono što je nezakonito oteto?Radio sam 38 godina,znači, spavao sam(?),lagali su me sličnim pričama,ovo je sada"istina",hvala na otvorenim očima .
    (Dragan, 16. oktobar 2017 13:06)

    # Link komentara

  128. Ove bajke mozes da prodajes polupismenim botovima i ograničeni m penzionerima - nama koji mislimo svojom glavom ove fore ne prolaze......
     (kataklizma komunizma, 16. oktobar 2017 13:06)

    # Link komentara

  129. Ti samo mislis da cinis dobre stvari, u stvari si MAJSTOR da zavadis ovaj narod. Sto je podeljen politicki nije problem nego ih teras da mrze I NE PODNOSE jedni druge.
    (misko, 16. oktobar 2017 13:05)

    # Link komentara

  130. A gde je ovde posta,bitno da smo kupili gsp 11 autobusa za beograd.i da dajemo drzavi,a nase plate minimalac.
    (Ptt, 16. oktobar 2017 13:03)

    # Link komentara

  131. E pa lepa prilika da se izjadam‚da kazem sta mene i narod boli.Bole nas lazi o lepom zivotu a zivimo kao misevi sa i bez diploma.Boli nas sto nam drzava rastura porodice po belom svetu jer nema posla sem po partijskoj liniji.Boli nas sila kojom se vlada,uterivanje straha i onako osiromasenom narodu preko njihovih izvrsitelja,boli nas otimacina stanova sirotinji(najnoviji slucaj porodice Petrovic iz Nisa),boli nas bahacenje starleta sa kupljenim diplomama i navodno zavrsenim raznim menadzment fakultetima,boli nas tolika pamet u Sbiji,sve doktor do doktora nauka,boli nas bacanje kulture i srpskih vrednosti pod noge vasim raznoraznim rijalitijima,bole nas lazi koje slusamo svakodnevno preko vase ruzicastePink TV.Boli nas navijacko nevaspitanje kojim vladate.
    (biba, 16. oktobar 2017 13:02)

    # Link komentara

  132. @berkut ja mislim da je i glupost, ako je rast 2% ajmo povecati za 2% plate. Uvek kad se govori procentni racun, mora da se kaze procenat od cega. Kolika je osnovica?
    (gojko, 16. oktobar 2017 13:02)

    # Link komentara

  133. Moja supruga je vaspitac i od smanjenja plate 20% pre tri godine nije imala NI JEDNO POVECANJE. Ali dobro, ja sam lazov, svi smo mi lazovi, samo prepodobni uvek govori istinu.
    (MisterNo, 16. oktobar 2017 13:00)

    # Link komentara

  134. I mene "boli" minus od skoro 200 Evra mesečno, koliko ste mi uzimali prethodne tri godine. Pridodajte tome udvostručene režije i poreze, pa ćete dobiti punu sliku mog "bola".

    Što se laganja tiče, vi ste na svim medijima deset puta dnevno a ne mi, građani. Nemojte mi reći da je sve (išta ?) od onoga što ste tom prilikom govorili bila istina, jer će me pride zaboleti i stomak od smejanja.
    (IBJ, 16. oktobar 2017 13:00)

    # Link komentara

  135. LAZOVCINO!
     (peki, 16. oktobar 2017 12:58)

    # Link komentara

  136. Živ nisam!!!
     (darth vader sa B.Brda!!!, 16. oktobar 2017 12:58)

    # Link komentara

  137. Dan kad smo supruga i ja emigrirali u Dansku, slavimo kao drugu slavu! Toliko!
     (hirurg, 16. oktobar 2017 12:55)

    # Link komentara

  138. najveci lazov i glumac si ti
    (svemirko, 16. oktobar 2017 12:55)

    # Link komentara

  139. Ne moze se svima ugoditi.
    (Milos, 16. oktobar 2017 12:55)

    # Link komentara

  140. 3000 za gospodina Vucica!!
     (Dacha, 16. oktobar 2017 12:55)

    # Link komentara

  141. Cale imao penziju 61.000. Smanjena na 53.000. Sad sa "povecanjem" bice 55.500. Koga ti zavlacis ovde? Toliko o privremenom smanjenju i vracanjem na staro iako taj zakon istice 1. januara.
    (Ghost Protocol, 16. oktobar 2017 12:55)

    # Link komentara

  142. Prosvetari su i sa ovim povećanjem daleko ispod republičkog proseka.
     (joker, 16. oktobar 2017 12:54)

    # Link komentara

  143. A u kojoj to državi uzmu 10 % sa plate i penzija? Kakve čovek mora da ima đonove umesto obraza da tako laže i još pri tome napada sve osim sebe
    (Penzioner, 16. oktobar 2017 12:53)

    # Link komentara

  144. Sit gladnom ne veruje
    (Doktor, 16. oktobar 2017 12:52)

    # Link komentara

  145. Zaista nekapiram ove botove koji na ljudsku muku i nemastinu lupaju minise Pa dabogda vi svi sa vucocem.ziveli sa 20000 din mesecno pa lupajte onda minuse ***** nepismena bez trunke mozga ako mozete ikako skapirate da smanjenje od 10 % pa onda povecanje od 10 posto nikako nempze da bude isto nito vise nego ikad kako predatavlja ovaj costi demagog.
     (promenjen nick, 16. oktobar 2017 12:51)

    # Link komentara

  146. Samo pročitajte "Životinjsku farmu" i videćete jasan prikaz današnje Srbije.
    (slam, 16. oktobar 2017 12:51)

    # Link komentara

  147. Ti mene opljačkaš više puta,posle vratiš opljačkano u ratama i ti si pošten ?
     (dragan, 16. oktobar 2017 12:50)

    # Link komentara

  148. Na takve gluposti se ne treba obazirati. Rezultati se vide, a to je ono sto njima smeta, pa se sluze najgorim sredstvima.
    (kick, 16. oktobar 2017 12:50)

    # Link komentara

  149. E pa tako reci šta te pogađa.U tom slučaju i ja da kažem da je povećanje plata malo.To stvarno i mislim jer je standard totalno opao i sramota je hvaliti se kad narod živi gore nego pre 5 godina.Sve ostalo što dotični kaže je demagogija.
    (laki78, 16. oktobar 2017 12:50)

    # Link komentara

  150. Dok se ne desi povecanje od 100% bolje da cuti i da se pokrije preko glave.
    (Xli, 16. oktobar 2017 12:50)

    # Link komentara

  151. "Laže, lopov, pljačka, kriminalac..." stalni radikalski rečnik Drama Queen - a.
    (Naopak, 16. oktobar 2017 12:49)

    # Link komentara

  152. Mozda nije malo 10% nominalno, ali je realno 10% na prosecne plate (bar zvanicne ) od 405 e, jako malo. Nepristojno je uporedjivati sa njegove strane nemacke proseke i povecanja, zato jer je situacija sa platama u Srbiji jeziva, a to sve zato jer imamo 850 000 stranackih vojnika na drzavna jasla, od tog broja oko 450 000 samo na lokalu! I AV to vrlo dobro zna, on nije ni poceo reformu drzavnih jasli! Visak je bar 250 000 ljudi,a da bi ovi sto ostanu imali bar 600 ili 700 e prosecne plate, mora da ode taj visak od 250 000 ! To je ceo problem a on nije ni poceo da ga resava.Naravno da nastavnici i lekari moraju da budu placeni pristojno, a pre svega nastavnici, meni je to vise nego normalno. Za vojsku koja nam ne treba, realno nam ne treba, ne bih se sekirao jer oni zarade tako sto dobiju stan od drzave za DZ,ili idu u strane misije ili zarade na velikim dnevnicama, a nista ne rade godinama, bukvalni nista. Stajaca vojska je najskuplja stvar za svaku zemlju,zna to AV,zato je prirodno da udjemo u Nato. Da se oslobodimo nepotrebnih troskova.
     (C i n i k, 16. oktobar 2017 12:49)

    # Link komentara

  153. Demagog br.1...
     (Dacha, 16. oktobar 2017 12:48)

    # Link komentara

  154. Svako povecanje je dobrodoslo, a nezadovoljnih ce uvek biti jer su navikli da samo nesto prigovaraju.
    (strahinja, 16. oktobar 2017 12:48)

    # Link komentara

  155. Изгледа да сви видимо једно, а Он нешто друго!
     (Miki kontiki, 16. oktobar 2017 12:48)

    # Link komentara

  156. Kad tolko ima da preliva, što se zadužujete opet, za još 200 miliona eura? Zapisi kojekakvi... Ko će to i odakle da vrati?
    (Kuralimurali, 16. oktobar 2017 12:47)

    # Link komentara

  157. Prdsednik treba da uzme bolovanje, ako ga zaista istina boli.
    Neko treba da vodi računa o zdravljiu, naročito mentalnom, ovog čoveka!
    (bogdan trojkaš, 16. oktobar 2017 12:47)

    # Link komentara

  158. Izgelda da bi ljudima bilo malo i da su platu povecali za 100%.
    (Milos, 16. oktobar 2017 12:47)

    # Link komentara

  159. Dobro naj je VUCKOoooo... Meni samo nije jasno kolika je armija botova ,koji lupaju minuse ovim komentarima. Samo sisaj vule! Ovaca nikad vise...
     (bot 1704, 16. oktobar 2017 12:46)

    # Link komentara

  160. Ovo je da se covek prepadne! On zna bolje nego mi kako je ziveti u Srbiji!
    Ispade da narod laze kada kaze da nema novca da plati sve NARASLE dazbine.
    Koliko ja vidim, oko mene skoro sve sirotinja!
    (izadje na videlo, 16. oktobar 2017 12:46)

    # Link komentara

  161. Puno je negativnih ljudi a i ljudi koji su uvek nezadovoljni. Lako je samo kritikovati, tesko je nesto napraviti!
    (Mikica, 16. oktobar 2017 12:45)

    # Link komentara

  162. Svi komentari koje sam procitao su samo licna i sa licnog aspekta. Mene ovo povecanje vasih penzija i radnog sata mnogo vise pogadja nego vas. Od januara radni sat ce biti visi i treba da bude,jer ako je moj zappsleni ne zadovoljan i ide kuci sa brigama lose ce da radi. Drugo kada pricate o predhodnom periodu setite se kolika je inflacija bila? Nikada ispod 13%. Dobijali ste 10-15% povecanja plata i penzija, a realno to je bilo 1-1,5%. Poslusajte sta kaze fiskalni savet koji se pre sest sedam godina nije moga videti u medijima. Po njima bi penzije trebale bti povecane 2,5% a plate 5%. Gde pise u Ustavu kolika penzija treba da bude? To ustavno pravo nikom nije uskraceno. U Ustavu pise da zaposleni ima pravo na nadoknadu za svoj rad, ali nigde ne pise da poslodavac mora da mu da platu od 3000 evra vec je to regulisano trzisnim uslovima. Naucite da je proslo samupravljanja i komiteta kada je naredjivano isplati plate nije vazno jeste li zaradili? Sada je vreme sto si zaradio to mozes i da trosis.
    Neki ovde izvode nekakvu racunicu i pokazuju da nije tacno uvecanje mesajuci babe zabe. Prosecna plata nije i tvoja licna plata na koju ti racunas procente. Prosecna plata je skup svih zapslenih u Srbiji pa je dobijena isplacena masa podeljena sa br.uposljenika. Plat onih iz IT sektora od 1500-2000 evra uvecava procenat prosecnosti. Drugo ne mozes kvalitetnog vodoinstalatera, varioca, zidara, keramicara da nadjes iako su plate visestruko vece. Niko nece da se prekvalifikuje. Dnevnica za branje voca 20 -30 evra puta 30 dana to je tri minimalca, ali niko nece da bere voce. Svi bi platu da ne rade nista.
     (bucko lazmisljam, 16. oktobar 2017 12:45)

    # Link komentara

  163. Ljudi moraju shvatiti u kakvom je stanju zemlja i da je svako povecanje znacajno,od kuknjave nemamo nista,niti moze neko da magicnim stapicem promeni stvari odjednom nabolje,sami postepeno sve moramo menjati.
    (wishman, 16. oktobar 2017 12:44)

    # Link komentara

  164. Pa bile su plate i 500 milijardi dinara, kada ste devedesetih vi isti bili na vlasti, ali to je nominalna vrednost. Realno je to onda vredelo pet maraka.
     (DDD, 16. oktobar 2017 12:43)

    # Link komentara

  165. Sunce ti poljubim koliko ovih botova ili kako se vec zovu! Zemlja ludaka.
     (ja realno, 16. oktobar 2017 12:42)

    # Link komentara

  166. A inflacija!? Cene ne znate po radnjama, sta je sve poskupelo u tom periodu o kome pricate. To nije vazno. Prodavci magle.
     (ja realno, 16. oktobar 2017 12:41)

    # Link komentara

  167. Nasi ljudi su generalno nezadovoljni sta god da se uradi...nas predsednik daje narodu,za razliku od njegovih prethodnika koji su samo uzimali...
    (zOKI, 16. oktobar 2017 12:37)

    # Link komentara

  168. Minimalac je prava ekonomska slika zemlje a ne prosečna plata. Ja primam 200€ a Bajatović 5000€ i mi prosečno primamo 2600€?! Ljudi koji radom u proivodnji podužu ekonomiju i bukvalno padaju u nesvest pored proizvodne trake primaju 200€ i nemaju pravo na dostojanstven život.
    (AleksA, 16. oktobar 2017 12:36)

    # Link komentara

  169. Sve ovo je uspeh koji smo mukotrpno i zasluzno postigli!
    (Danica, 16. oktobar 2017 12:34)

    # Link komentara

  170. Realno ce mi plata biti veca mozda 3 % nego pre smanjenja. Ali, gde je tu razlika u kursu, porast cena apsolutno svega (potrosacka korpa, struja, komunalije, porezi, akcize...) , gde su dnevnice koje su bile od uvek oko 20e a sad su 150din, i da ne nabrajam dalje.
    Toliko o tome ko laze!
     (policajac, 16. oktobar 2017 12:34)

    # Link komentara

  171. Kako kaze kralj Ibi "Ja hocu drugi narod... ".
     (Marko, 16. oktobar 2017 12:34)

    # Link komentara

  172. Biće povećanja i to je bitno!
    (crvic, 16. oktobar 2017 12:33)

    # Link komentara

  173. Nekoliko dana dijaloga o predaji Kosova, nekoliko dana glumljena patriote uz polovne avione da bi se popravio rejting patriote nakon price o dijalogu-predaji Kosova, nekoliko dana nam povecava plate koje su vec najvece u regionu, nekoliko dana ce da nam serviraju kako nam je vojska najaca u regionu sa par prefarbanih polovnjaka i nekoliko prototipova, nekoliko dana ce nas ubedjivati da euro raste zahvaljujuci njihovim sposobnostima, nekoliko dana su nas ubedjivali kako Skoda je jedina alternativa za MUP Srbije te da treba Cesku industriju pomagati kao i svaku drugu stranu industriju nasim parama te i dalje davati strancima subvencije, nekoliko dana o tetki iz Kanade i nema hapsenja niti poreznika da ispitaju imovinu ministara...

    Da, zasita, laz do lazi, jedinio je istina sto nas svo vreme ubedjuju kako smo svi mi glupi a samo su oni pametni...
    (DPolitika, 16. oktobar 2017 12:33)

    # Link komentara

  174. Čovek uveo doživotnu zabranu zapošljavanja(toga nema nigde na svetu i neustavno je i diskriminatorski ,pootpuštao samo sirotinju koja je radila za 230 evra i javnog sektora ,takodje razjurio ljude koji su radili marljivo i bez ičije pomoći (ima takvih verujte mi samo bez političke taledjine i mladi su )ali na odredjeno vreme decenijama i tako im uništio život ,otkinuo plate i penzije a sad vratio delimično (još nije priča od nove godine ali ja njima ne bi verovao ništa dok ne vidim stari su to maheri ) ...A priča da radi dobro za koga za MMF I OSTALU BRATIJU TO JEST EU MAFIJU ?????
     (Major Žohar, 16. oktobar 2017 12:30)

    # Link komentara

  175. Ne treba se nervirati zbog toga, povecanje koliko god da je, narodu nece biti dovoljno. Prosto je u prirodi coveka da zeli vise. A dobar je rezultat vlasti sto je povecanje na realnim osnovama. .
    (Misa, 16. oktobar 2017 12:29)

    # Link komentara

  176. Patoloski lazov je onaj koji pred vama prica pricu kojoj ste zaista prisustvovali, a vi jedva cekate da zavrsi pricu da vidite sta ce da bude na kraju.....
     (Srx Bg, 16. oktobar 2017 12:29)

    # Link komentara

  177. Pa nemojte ljudi da nam potresate predsednika. Tako se lepo uljuljkao u svoj imaginarijum...
     (Delija, 16. oktobar 2017 12:28)

    # Link komentara

  178. Demagogu! Demagogu! Demagogu!
    (rusofil Grozni, 16. oktobar 2017 12:27)

    # Link komentara

  179. Ti lažeš, poštanskim radnicima nisi do sada vratio ni dinara oteto. Kaži koliko si vratio poštanskim radnicima do sada.
     (Marko, 16. oktobar 2017 12:27)

    # Link komentara

  180. Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija ("Sl. glasnik RS", br. 116/2014 i 99/2016), prestaje da važi 31.12.2017. godine. Shodno tome, penzije (i plate) od 01.01.2018. mora da se vrate na staro. O kakvom se onda povećanju radi
    (sz, 16. oktobar 2017 12:24)

    # Link komentara

  181. Imas 10 klikera, dodje siledzija i uzme ti 4 i posle se odluci da ti "pokloni" jedan. Koliko imas klikera? O kakvom to povecanju se prica kada su ljudima smanjene penzije i nisu vracene na predjasnji nivo?
    (zadatak za prvi razred, 16. oktobar 2017 12:21)

    # Link komentara

  182. Vređanje intelegencije. Prvo uzme, pa kao povećanje. Haha! Nisu svi glupi. On hvata na tu foru jadne penzionere kao povećanje, a mnogi neuki i glasaju za njega onda.
    Onda i ovi botovi, tačno se vidi način pisanja po komentarima.
     (Werewolf, 16. oktobar 2017 12:20)

    # Link komentara

  183. Boli i meni(da ne kažem šta) što nas lažeš!!! Cene su otišle gore, a platu niste vratili na staro. Vraćaš jedan deo od ukradenih. Odgovori na ovo:Od januara biće još "umanjenje plate"???
     (Google, 16. oktobar 2017 12:20)

    # Link komentara

  184. sine uzo si mi pre 4 godine 20 000 din od plate. 4 x12 x 20 000 do sada. u 2018 god vratices mi 5 000 din na platu. jel treba da ti kazem hvala. ne hvala ...
     (lazarevic, 16. oktobar 2017 12:17)

    # Link komentara

  185. Mislim da je povećanje realno a kada bude bilo za još podićići se,polako.
    (Darko, 16. oktobar 2017 12:16)

    # Link komentara

  186. Zamisli kako je nama koji pet godina slusamo tvoje lazi....
    (Boki, 16. oktobar 2017 12:15)

    # Link komentara

  187. I opet pitanje, gde je tu Pošta?
    Nema nas nigde!
     (marko, 16. oktobar 2017 12:15)

    # Link komentara

  188. Ako neko laže to je Vlada Srbije na čelu sa Predsednikom Vučićem.
     (Henry Chinasky, 16. oktobar 2017 12:14)

    # Link komentara

  189. Profesorici koja je 2012. imala €500 "povećao" si na €350.
    No to je zapravo matematički moguće, kad se pretvori 350 iz dekadskog u oktalni to je 536, a tek u binarnom, to je 101.011.110, ne znaš kud bi s tolikim parama!
    (Meister Jakob, 16. oktobar 2017 12:13)

    # Link komentara

  190. znamo mi sta tebe boli za sve komentare...
    (som, 16. oktobar 2017 12:13)

    # Link komentara

  191. SVetu se ne moze ugoditi, uvek ce neko biti nezadovoljan.
    (Sara, 16. oktobar 2017 12:13)

    # Link komentara

  192. Plate treba da budu 1000e za sredju strucnu spremu svi ostali bi trebalo da imaju vece plate crnjak je sto ovde nemaju ni oni sa faksom 1000e.
     (dzoni, 16. oktobar 2017 12:12)

    # Link komentara

  193. Jedina država u Evropi koja ima lošiji životni standard od Srbije je Moldavija.Ali ne zadugo jer Moldavija će i ove godine imati duplo veći rast BDP-a od Srbije a par godina u nazad je bio i trostruko veći.
    Po novoj rang listi u Evropi spred nas su Makedonija, BiH i Albanija.
    Ovo je veštačko podizanje plata od 10% iako je rast BDP-a jedva 2% pod izgovorom "ušparali smo" a šta kada se posle 2-3 plate to ušparano potroši kako mislite isplaćivati te 10% veće plate i penzije.
    Moldavija za maksimalno 2-3 godine ispred Srbije!!!!
     (berkut, 16. oktobar 2017 12:07)

    # Link komentara

  194. BDP Srbije:
    2000. 6.5 milijarde dolara
    2008. 49 milijardi dolara
    2011. 46 milijardi dolara
    2012. 42 milijardi dolara
    2016. 37 milijardi dolara

    Javni dug:
    2000. 14.16 milijardi dolara
    2011. 14.79 milijardi dolara
    2015. 22.86 milijardi dolara
    2016. 27.99 milijardi dolara

    Koja od ovih "laži" te najviše zabolela?!
    (Sava Centar, 16. oktobar 2017 12:04)

    # Link komentara

  195. A kolko su cene skocile ?
     (Toma, 16. oktobar 2017 12:01)

    # Link komentara

  196. Gospodine Vučiću po cenama i životnim troškovima u Srbiji današnje plate bi trebale da budu ne plate nego topli obrok.
    Današnje plate ni blizu ne pokrivaju život dostojan čoveka,obesmislili ste rad obesmislili ste platu.
    Ono što se danas naziva platom u Srbiji bi trebalo da bude topli obrok.
     (gojko 12, 16. oktobar 2017 12:00)

    # Link komentara

  197. Ja ništa nisam razumeo šta je hteo reći - ko laže i gde ga boli? Ovoj vlasti treba bolji narod. Strašne priče već godinama. Nismo sjajni ali ovo nismo zaslužili.
     (Slabočitamizmeđuredova, 16. oktobar 2017 11:57)

    # Link komentara

  198. Vratite penzionerima ukradeno, posle pricajte o povecanjima!!!
    (Berliner, 16. oktobar 2017 11:51)

    # Link komentara

  199. Nikad veće?
    Nikad veće cene struje; nikad veće cene komunalije; nikad veće iseljavanje mladih; nika veće partisko zapošljavanje; nikad veće ...
    Pametnom dosta
    (Hranislav, 16. oktobar 2017 11:48)

    # Link komentara

  200. Ne razumem.Ali evo lekar npr.Dodje na posao radi od 7 do 3.Sta on ima manje odnosno vise da radi?!Sta on da radi vise pa da zaradi vise.Sta profesor vise da predaje od 45 min casa,pa da zaradi vise.Kako meri ovaj covek to manje,vise rada kod ovih profesija korisnika budzeta?!
     (Strelac, 16. oktobar 2017 11:47)

    # Link komentara

  201. Ako je sad 350, a u januaru 450, to nije 10%? kako se frljamo brojkama to je strasno. 350+10%=385. kada bi nova plata bila 450 , to bi bilo povecanje od gotovo 30% - tacnije 28.5%!
    plate i penzije koje su snizene za 10% pa povecane za 10 (ili 5) nisu iste kao pre!
    plate 100*0.9*1.1= 99
    penzije 100*0.9*1.05=94.5
    dakle, to su procenti u odnosu na pocetnu vrednost, sa najavljenim povecanjima, ako se dese. Matematika ne laze.
    Voleo bih da oni koji lupe minus objasne sta nije tacno u mom komentaru. Hvala.
     (vanja, 16. oktobar 2017 11:44)

    # Link komentara

  202. 100 - 10% = 90
    100 + 10%= 99

    Struja,grejanje i namirnice sve poskupelo...
     (Marija, 16. oktobar 2017 11:43)

    # Link komentara

  203. ...vrati prvo ono što si oteo, tek posle možemo da pričamo o nekakvom povećanju, a inače plate i penzije su bile veće dok SNS nije bio na vlasti, toliko o tome da su ovo najveće plate i penzije ikada...
    (tony, 16. oktobar 2017 11:41)

    # Link komentara

  204. Znači ovako. Dva puta mesečno zavlači ruku u moj dzep i uzima moj zaradjeni i uplaćeni novac i sad je uvredjen i zabolelo ga je jer se ja žalim . Izvini Djuro jer si me tukao. Bezobrazluk bez premca.
    (Ne verujem, 16. oktobar 2017 11:40)

    # Link komentara

  205. Baš mu je dobro .I treba tako ,većina je odlučila !
    (Deks, 16. oktobar 2017 11:39)

    # Link komentara

  206. Vrati prvo pokradene penzije.
     (Sramota, 16. oktobar 2017 11:39)

    # Link komentara

  207. Ne razumem - da li su u Nemackoj smanjene penzije 10%?
    (Biljana, 16. oktobar 2017 11:38)

    # Link komentara

  208. Suza suzu stiže.
     (Vlado, 16. oktobar 2017 11:37)

    # Link komentara

  209. ali meni ni 110 posto ne bi bilo dovoljno za normalan i pristojan život dostojan čoveka. Ne zato što ja previše zelim, već zato što mi je plata toliko bedna.
     (bravo, 16. oktobar 2017 11:37)

    # Link komentara

  210. 2014.god. plata: 45.000 din.
    2017.god. plata: 32.000 din.
    Mnogo sam ljut!!!!!
    (Kalimero, 16. oktobar 2017 11:37)

    # Link komentara

  211. Ma drama.. Ma skandal !
    (Lažem danju lažem noću, 16. oktobar 2017 11:34)

    # Link komentara

  212. Ponavljam NIJE POVEĆANJE NEGO DELIMIČNI POVRAĆAJ. Verovatno da se stanje popravlja , ali mi to ne osećamo. SREDNJE KLASE NEMA-MRTVA JE, VI VLADATE VEĆ ŠESTU GODINU I MI SMO SVE BEDNIJI NIJE NAM BOLJE I TAČKA .
    (Despasito, 16. oktobar 2017 11:33)

    # Link komentara

  213. Napad je najbolja odbrana...
    (som, 16. oktobar 2017 11:32)

    # Link komentara

  214. Sta ovaj covek prica? Poredi Srbiju i Nemacku...kad tamo povecaju plate i penzije za 1 % to ima vecu realnu vrednost nego 10% u Srbiji.Sa ovim povecanjem meni ce penzija jos uvek biti manja za oko 5000 nego pre smenjenja. Znaci laz je da je ovo povecanje, on samo nama vraca na kasikicu sto je uzeo kutlacom pre 3 godine...i pri tome prekrsio ustav jer penzije su neotudjivo steceno pravo. I jos se kao ljuti...nadam se da ce vec beogradski izbori pokazati ko je zapravo ljut. Prema njegovim izjavama narod zivi u blagostanju, samo to ne zna niko osim njega. Prestani Vucicu da zamajavas ovaj narod i vredjas mu inteligenciju.
     (Fenomen, 16. oktobar 2017 11:32)

    # Link komentara

  215. Vucicu, ok je sto si povecao plate i penzije. Nije ok, da se to predstavlja kao nekakav uspeh nenormalni kad nije. Pa nisu se vratili na nivo od pre 3 godine, znaci da mi kasnimo toliko. Nije uracunata in inflacija, ni kurs evra. Prosto fiskalnda konsolidacija i ta smanjena nas ubijaju, komplet ekonomiju.

    Mene kao gradjanina jako bole i vase napumpane izjave o ekonomiji. Napisao sam stotine puta i koristio ovaj javni prostor da vam posaljem pitanje zasto ne pricate o zivotnom standardu i rastu BDPu po glavi stanovnika? Znam da volis brojeve, ali ove izuzetno izbegavas jer pokazuju istinu o ekonomiji.

    Evo ko ne verujue nek se uveri:
    [link]

    SNS 2012 - dosao na vlast a standard 2016 je ispod toga. Znaci da mi nazadujemo za sve vase vreme vladavine.

    Zasto je problem to reci? Sledece godine ce izaci podatak za 2017, pa 2018, pitanje je kad cemo postici pred krizni nivo 2008?

    Istorijske 2008 kad je standard bio najvisi. Vucicu to je bilo pre 9 godina. Kad se to desi, skinucu ti kapu dole i reci cu PRVI PUT U ISTORIJI.

    Znam da bi voleo da budes prvi put u istoriji upamcen po mnogocemu, ali efekti vase vladavine nisu toliko dobri koliko vi pricate i koliko bi voleli.

    Ovo vazi sa tebe i premijerku i za ministra finansija. Da pricate o markoekonomiji a cutite 5 godina o BDPu po glavi stanovnika to je sramota. Pa nismo svi neuki ili ludi?!
    (gojko, 16. oktobar 2017 11:31)

    # Link komentara

  216. Можеш да измишљаш колико хоћеш, али бројеви не лажу. После "повећања", плате и пензије ће бити још увек мање од онога што су биле после твојих назови реформи. А лаж је да је наш БДП највећи у региону.
    (Кривокапић, 16. oktobar 2017 11:31)

    # Link komentara

  217. Vucicu 2005,6,7i 8 gidine , imao sam platu 450 evra, placao sam kiriju 100 evra i sa ostatkom sam solidno ziveo...sad imam platu manju 430 evra (kako je to moguce ne znam jer po tebi imamo najvece plate ikada ) stanujem kod mojih jer su mi deca na fakultetu i ne mogu da sastavim kraj s krajem. Toliko o tvojim lazima vise!!!
     (floki, 16. oktobar 2017 11:30)

    # Link komentara

  218. "Kako je kazao, platа će u januaru biti 450 evra a bila je 350."

    Како сад то? Па зар није још прошле године просечна плата била 500 евра (изјава
    Александра Вучића у септембру 2016. у емисији "Тешка реч").

    Да, исправан је наслов, све "лаж до лажи".
     (Много сам памитан, 16. oktobar 2017 11:30)

    # Link komentara

  219. Inflacija gospodine predsednice, sta je sa inflacijom za ovih par godina? Povecanje nije dovoljno samo inflaciju da amortizuje, a kamo li floskulu "vece nego ikad".
     (mali, 16. oktobar 2017 11:29)

    # Link komentara

  220. 100 RSD - 50% = 50 RSD
    50 RSD + 60% = 80 RSD
    Nisu svi idiJoti vučiću!
    (radmila2, 16. oktobar 2017 11:28)

    # Link komentara

  221. Pa kad u nemackoj povecas 10% to je 300 evra, a kod nas je to 30 evra.
     (Truth, 16. oktobar 2017 11:28)

    # Link komentara

  222. odavno veceg manipulatora Srbija nije imala...
     (autoBOT, 16. oktobar 2017 11:28)

    # Link komentara

  223. Vučiću, nikad brži, jači i bolji političar nije vodio nezahvalniji i bezobrazniji narod.
    Svaka ti čast kako izdržavaš.
     (1€ satnica srpskog shljakera, 16. oktobar 2017 11:28)

    # Link komentara

  224. Lepa je to priča, samo je za ove 3 godine inflacija pojela više od tih 11%, tako da komparacijski, dođoše skoro na istu cifru od pre 3 godine...
    (BlahBlah, 16. oktobar 2017 11:27)

    # Link komentara

  225. Zabrinjavajuće je za sve nas činjenica da g-din Vučić zaista veruje u ono što izrekao.
     (Veseljak, 16. oktobar 2017 11:27)

    # Link komentara

  226. uzmes 10 vratis 5 ? dugujes jos 5 da bi bilo"jednako"Kakvo povecanje kakvi bakraci.
     (ivke, 16. oktobar 2017 11:27)

    # Link komentara

  227. Car. Kad on objasni gradjanima matematiku, saznace svi da su u stvari puni love, samo to ne primecuju. :) :(
     (marko sid, 16. oktobar 2017 11:26)

    # Link komentara

  228. Siroma covek...
    Pa mi se samo salili. :(
     (e sad, 16. oktobar 2017 11:26)

    # Link komentara

  229. Mozda je po njemu "Nikad vece penzije" ali ja nikad manju penziju nisam imao nego u poslednje tri godine.
    To "Nikad vece" vazi samo za njih 1,060.000 (potencijali glasaci) kojima nije drpio 25% za ostale penzionere to ne vazi.
    Izvinjavam se svima koji nisu glasali kao ja.
    (Penzioner, 16. oktobar 2017 11:26)

    # Link komentara

  230. Poslednju platu u državnoj instituciji dobio 2010 u iznosu 53000 din.Kolege koje su ostale 2017 godine imaju platu 43000.Koliko je to povećanje ?
     (Debeli Sava, 16. oktobar 2017 11:25)

    # Link komentara

  231. Demagog i spiner prve klase!
    (dr Sonny 007, 16. oktobar 2017 11:24)

    # Link komentara

  232. Laki je malo nervozan.....
    (banana republic, 16. oktobar 2017 11:23)

    # Link komentara

  233. Mozda ce plata kumulativno biti veca jedan posto od januara, al koliko godina treba da prodje da nam sa tih jedan posto vrati ono sto je uzimao tri godine. TO SU TE LAZI.
     (Teodor, 16. oktobar 2017 11:23)

    # Link komentara

  234. Cekaj, zar u januaru nece biti 500?
     (zdravko, 16. oktobar 2017 11:23)

    # Link komentara

  235. Cekaj bre, a pre tri godine sto si im uzeo?
    Vrati na staro, pa povecaj 10%, i vrati ono sto si oduzeo, niko ti rec nece reci!
    (cheda, 16. oktobar 2017 11:22)

    # Link komentara

  236. laz do lazi...
     (Roki, 16. oktobar 2017 11:22)

    # Link komentara

  237. Majstor manipulacije. Ako nekom skineš 10% od plate, trebaš mu "povećati" nešto malo preko 11% da bi bio na nuli.
     (Nenad-EU, 16. oktobar 2017 11:22)

    # Link komentara

  238. Imam jedno pitanje. Gde je zavrsni racun budzeta od 2001—2017...
     (Cvele, 16. oktobar 2017 11:21)

    # Link komentara

  239. Nikad nismo u novijoj istoriji imali javni dug od 25 milijardi a prosecna plata je oko 400 evra vec 5 godina,kako se to moze nazvati boljitak,ocigledno ne zivimo u istoj drzavi,imamo manji rast i od albanije a vas stvarno treba da bude sramota "koliko nam dobro ide".
     (aleksa, 16. oktobar 2017 11:21)

    # Link komentara

  240. Ne znam kako stanje u državnoj kasi može biti dobro kada je javni dug dvostruko uvećan nego pre dolaska SNS-a na vlast. Mi smo prezdužena država. Nema govora o radu i produktivnosti ovo povećanje se finansira iz novih kredita. SNS posle više od pet godina vlasti nije učinio apsolutno ništa za standard gradjana osim što ga je dodatno urušio. Sada su napravili iznudjeno populističko demagoško povećanje pred beogradske izbore. To povećanje će brzo pojesti rast cena i neminovna inflacija u slučaju da kreditori prestanu da ulažu u domaće obveznice sa inače već enormno visokom kamatom.
    (dimna zavesa, 16. oktobar 2017 11:20)

    # Link komentara

  241. Nije povećanje gospodine Vučiću, nego vraćanje na staro pre smanjenja, zašto ne prihvatite to više?? To narod više boli nego količina novca. Znači, vratili ste uzeto, i opet smo na starom, šta tu nije jasno!?
    Druga stvar, moram da se osvrnem na struju i zašto stalno poskupljuje, kao i benzin na primer a dinar jača u odnosu na euro!? Pa ako jača, logično je da će i cene da padaju ali nije tako.
    Ja kao student i čovek rođen 1994. godine nisam osetio boljitak od početka novog milenijuma u našoj državi, sve je isto kao pre 10,15 godina.
     (student, 16. oktobar 2017 11:20)

    # Link komentara

  242. Još jedna neistina od predsednika Vučića. Npr, penzioneri su imali povećanja 1,2;1,5 i sada 5%. On nabroja oko 8%. Nekima jeste toliko ali za preko 40% penzionera nije jer im se iznos penzije umanjivao po Zakonu o privremenom smanjenj plata i penzija. To tako treba reći a ne oko 8%.
    (Ratko, 16. oktobar 2017 11:19)

    # Link komentara

  243. A zaduzio nas za jos 12 milijardi dolara, uz mizerno povecanje BDP, proizvodnje i izvoza! Mi za kamate za kredite dajemo vise novca nego sto je rast BDP, to je potpuna propast, nikakvog boljitka onda i nemamo!
    (Sims, 16. oktobar 2017 11:19)

    # Link komentara

  244. kada neko kaže da je malo povećanje, on ne može da laže, to može da bude samo relativna stvar, ne znam kako je došao do tog zaključka preCednik?
     (Svedok s'lica mesta, 16. oktobar 2017 11:18)

    # Link komentara

  245. Blago meni!
    Ode ja sa 25.000 na 26.250! Al ću sad lako da plaćam račune i da se provodim!!!!
    (Ja, 16. oktobar 2017 11:18)

    # Link komentara

  246. Neka gospodin proba da živi mesec dana sa 20000 pa nek posle priča šta ga je najviše zabolelo.
    (Sp, 16. oktobar 2017 11:18)

    # Link komentara

  247. Ako će nastavnici imati 11 posto više u odnosu pre smanjenja , a smanjeno im je 10 posto, znači da im je od 2014. povećana plata 21 posto!!!?? Ko je ovde lud?
    (Pametnjaković, 16. oktobar 2017 11:17)

    # Link komentara

  248. Jel vidiš sada kako boli kada neko laže? Nas boli zadnjih pet godina od kada si na vlasti svaka tvoja reč.
    (Marko, 16. oktobar 2017 11:17)

    # Link komentara

  249. 4000 za gospodina.
     (hipokrat, 16. oktobar 2017 11:15)

    # Link komentara

  250. Ово је само враћање на старо.Када се од 100 одузме 10% то је 10 рсд остаје 90рсд,када се после на 90рсд дода 10% то је 9 рсд добија се 99рсд.Чак и код плата није повећање па ни враћање на старо а замислите тек код пензија где је смањење било 10% а сада "повећање" 5%.
    (Б, 16. oktobar 2017 11:13)

    # Link komentara

  251. ‘Imaće 9-10% vise kumolativno nego ikada‘, a inflacija u Srbiji ne postoji :)
    (ivan, 16. oktobar 2017 11:13)

    # Link komentara

  252. To stanje je takvo zahvaljujuci deranju koze sirotinji unazad pet godina, sto nekaze koliki je spoljni dug u odnosu na vreme pre njihovog dolaska na vlast ako sme !?
    (zoran, 16. oktobar 2017 11:12)

    # Link komentara

  253. A drzavna preduzeca???? Plate zamrznute evo vec 10 godina. Sindikati cute, direktori cute, vlada cuti. Radnici dokle cete cutati?
     (Bicu Slobodan, 16. oktobar 2017 11:12)

    # Link komentara

  254. Ne razumem. Uzmes mojoj baki 30000 penzije a vratis 20000. Sram te bre bilo.
     (Bekrija i Delija, 16. oktobar 2017 11:12)

    # Link komentara

  255. Nas najvise pogadjaju lazi da ce za 2 godine prosecna plata biti 500e...te lazo se ponavljaju od 2012. godine.


    I kada nekome skines 10% plate onda nema povecanja nikakvog,dok se ne vrati ono sto je smanjeno.
     (Che, 16. oktobar 2017 11:10)

    # Link komentara

  256. šta radi ovaj helikoper, vidi tamo!!!
     (kako sam sistematski uništen od idiota, 16. oktobar 2017 11:09)

    # Link komentara

  257. Demagogija na nivou.
     (mofo, 16. oktobar 2017 11:08)

    # Link komentara

  258. Joooj, sto mi ga zao. Izvini predsednice sto smo te uznemirili. Nismo hteli. Evo smanji nam penzije jos ako treba da se bolje osecas.

    Politika kao spanska serija ili los reality show.
    (AntiPA, 16. oktobar 2017 11:08)

    # Link komentara

  259. Ne povećavaš ni plate ni penzije nego delimično vraćaš oteto.
     (Pepe, 16. oktobar 2017 11:07)

    # Link komentara

  260. Zato sto prvo smanjis za 10,15,20% onda prodju godine, inflacija a vi ne menjate nista, a onda na SMANJENE PLATE I PENZIJE racunate 5 i 10%. Kako da bude neko zadovoljan
     (Neutralni posmatrac, 16. oktobar 2017 11:04)

    # Link komentara

  261. Moj tata je 2007 imao 450 evra penzije, 2014 pre smanjenja 370 , sada sa povecanjem 345? O cemu prica ovaj evroradikal?
    (del boj, 16. oktobar 2017 11:04)

    # Link komentara