- Komentari -
  1. Bankama ne bi trebalo dati baš ništa jer su davali kredite na „dodjem ti". Ako procenitelji banaka nisu mogli da procene da je Agrokor pred pucanjem i opušteno davali kredite znači da su oni glavni krivci za krizu i da njima uopšte nije bitno da li će neka firma opstati ili neće i da li će dugove da vrati. Samim time im nije bitno da li time stvaraju sirotinju od zaposlenih u tim firmama ili ne.
     (Dobro, 24. septembar 2017 13:09)

    # Link komentara

  2. (leptirica, 24. septembar 2017 10:17)

    Mislim da nisi u pravu, moguce je da ce Tropiko iz Banja Luke ( neki dan su poslali ponudu) u vlasnistvu Deleza, preuzeti Mercator u BiH, samim tim ce biti manje favorizovanih proizvoda iz HR ( Jamnica, Ledo ..itd) , nego ce biti vise recimo belgijskih ili stranih prozvoda na rafovima kao kod nas u Maxiju. Leks Agrokor je ako cemo posteno neustavan ( zakonom je uredjen postupak stecaja), odlaganje stecaja za 15 meseci tokom vanredne uprave je samo kupovina vremena. Sigurno ce biti smanjenja udela Agrokora u BDP-u HR, samo je pitanje koliko.
     (hmm..., 24. septembar 2017 13:02)

    # Link komentara

  3. Pada kao kruška...
     (Nikola B. Luka, 24. septembar 2017 12:36)

    # Link komentara

  4. @hmm...
    Verovatno si u pravu. Ali pitanje je šta je Agrokor danas, a šta će biti za 15 meseci. Jer do tada u koncernu verovatno neće više biti Jamnica, Frikom (Ledo), Dijamant, Mercator, mnoge nekretnine itd jer će ih neko kupiti. Da su otišli u stečaj danas, bilo bi minimum 150.000 nezaposlenih više u regionu jer imaš i gomilu dobavljača koji zavise od njih. Do tada će se verovatno pola toga rasprodati i šteta će se minimalizovati. A ovo što Todorić priča nije ništa drugo nego čuvanje sebe jer je poruka:"Znam mnogo o vama i ako krenete na mene, tonemo zajedno". Inače bi to za region bilo super, jer bi to bila neka vrsta čistilišta, gde bi mnoge nerešene krize i ostalo dobilo smisao i drugu dimenziju.
    (Jim Beam, 24. septembar 2017 12:22)

    # Link komentara

  5. Sve sto je stekao omogucila mu je drzava, kroz namjestene natjecaje, privilegovane subvencije i djelimicnu amnestiju od placanja poreza. Epilog svega, on ucjenjuje tu istu drzavu, koju je prethodno opljackao. Ali imamo mi i svojih briga sa nasim Todoricima...
    (danguba, 24. septembar 2017 11:23)

    # Link komentara

  6. Agrokor bi propao da nije drzava umesala ruke i obezbedjen novi kredit.
    I ne samo Agrokor, propalo bi vecina dobavljaca, nestvaran krah bi se dsio.
    I sada kad je obezbedjena stabilnost on hoce nazad. Sa sve 600 miliona evra dobijenog kredita.
    To je jedbo zlo od coveka nadam se da mu nece proci.
     (DonnieDarko, 24. septembar 2017 11:11)

    # Link komentara

  7. A tek kad bude progovorio koliko je kog Srpskog politicara podmazao?
     (dr.kadzija, 24. septembar 2017 10:53)

    # Link komentara

  8. Prazne prijetnje jer se sve glasnije govori da će se podići optužnica protiv njega zbog raznih malverzacija i izvlačenja novca iz Agrokora. Nitko nije nasilno preuzeo upravljanje Agrokorom, Ivica Todorić je potpisao ovlaštenje za privremenu upravu, da nije Agrokor bi već tada otišao u stečaj jer je prezadužen. Druga bitna stvar je da će ako Agrokor i propadne, njegove dijelove poput Jamnice ili Leda netko drugi kupiti i nastaviti proizvodnju. Isto tako tržišni udio Konzuma ako ode u stečaj će preuzeti novi lanci, koji će opet naručiti od dobavljača robu koju je prije naručivao Konzum i prodavati kupcima koji su prije kupovali u konzumu, a za to će opet trebati otvoriti nove ili preuzeti konzumove trgovine i zaposliti još ljudi. Tako da taj udio u BDP-u neće nestati, samo će ga podijelit drugi igrači, a za Ivicu se ne brinem, negdje na nekom otočju je sigurno neki račun sa puno brojeva.
     (leptirica, 24. septembar 2017 10:17)

    # Link komentara

  9. kako god, dal za 1 mesec ili za 15 meseci ( ukoliko ne donesu novi zakon ) Agrokor ide u stecaj. To je jasno i laiku. Osim ako dobavljaci svoja dugovanja pretvore u akcije, pa da imaju neku sansu za opstanak.
     (hmm..., 24. septembar 2017 10:06)

    # Link komentara

  10. Hrvate lome sa svih strana, a sve kao posledica lose politike tj politickog vrha.
    Slovenija, BiH, i sad i ovo. Prakticno se urusavaju iznutra
     (Neutralni posmatrac, 24. septembar 2017 09:47)

    # Link komentara

  11. kanda je ovo...vadite me il cu povuci i vas za sobom, nego ova cifra mi se cini prevelika, mislim na ucesce agrokora
    (deda, 24. septembar 2017 09:32)

    # Link komentara