- Komentari -

Čijih je 1.700 kvadrata u Knez Mihailovoj?

Mreža za restituciju će tražiti od nadležnih državnih organa da se imovina oduzeta posle Drugog svetskog rata vraća starim vlasnicima u naturi.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. @QQ-LELE
    S druge strane ako je zaduzbine ne sme biti prodato ili iznajmljeno, to je ostavljeno narodu. U tom slucaju se moze posmatrati da su uslovi zaduzbine prekrseni. I onda imamo pravnu papazjaniju.
    (MisterNo, 22. septembar 2017 09:12)

    # Link komentara

  2. Nije to bilo tako davno. Zamislite danas da vam upadnu sa fantomkama, otmu sve sto mogu, izbace iz stanova imprisvoje sve sto imate. Deluje nemoguce ali i tada je delovalo nemoguce. ...
    (Bata, 21. septembar 2017 23:35)

    Izvinite, a zašto je to nemoguće. Pre godinu dana, ljudi u fantomkama srušili su 1000 kvadrata tuđe imovine u centru glavnog grada te zemlje gde je to ka "nemoguće"... "Državne institucije" još istražuju...
    (Prle, 22. septembar 2017 09:04)

    # Link komentara

  3. Pa ako je tih 1700 m2 u Knez Mihajlovoj zaduzbina, to znaci da je vlasnik tu zgradu poklonio nekoj ustanovi.Ne mogu njegova deca i dalja rodbina sta tu da traze.
    (QQ-LELE, 22. septembar 2017 08:28)

    # Link komentara

  4. Nek plate partizani, oslobodioci!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jovan, 21. septembar 2017 19:53)
    ---
    A od para koje su dobijali koriscenih tih bespravno oduzetih lokala su isplacivali desetina hiljada "boracke penzije" porodicama partizana koji su iznosili i po par hiljada ondasnjih maraka sadasnjih par hiljada eura i koji su te "boracke penzije" za zivota cak i njihovi supruznici nakon njihove smrti opet za zivota i dobijali su ih na osnovu izjave dva svedoka ko zna odakle nakon zavrsetka rata,a ti koji su se zaista borili nisu smeli da pisnu.

    "Druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo(ono "ne skrenemo" znaci "sa mozgom da ne skrenemo"...i nismo skrenuli dok je bravar tukao po ledjima 50 i kusur godina svako ko bi pokusao da drugacije razmislja od bravara).
    (Izgubljena drzava sa pokvarenim narodom jednom zauvek, 22. septembar 2017 08:16)

    # Link komentara

  5. Vulinovih,pardon tetkinih iz Kanade.
     (The Dorchol, 22. septembar 2017 05:46)

    # Link komentara

  6. Nije to bilo tako davno. Zamislite danas da vam upadnu sa fantomkama, otmu sve sto mogu, izbace iz stanova imprisvoje sve sto imate. Deluje nemoguce ali i tada je delovalo nemoguce. Imdesilo se. Neko je stvarao celi svoj zivot a onda bio ubijen bez povoda. To su komunisti, kriminalci i njihovi potomci i danas borave medju nama, baškare se u otetim vilama, stanovima. Zasto emitovati obveznice imopteretiti budzet zbog dela kriminalaca? Vratite ljudima oteto, to su njihovi preci stvarali.
    (Bata, 21. septembar 2017 23:35)

    # Link komentara

  7. E, mi smo dobro prošli. U lokalu koji smo dobili morali smo 3 godine da "držimo" dotadašnjeg zakupca. Neki dan smo uspeli da ga izbacimo jer dve godine nije plaćao zakupninu ( oko 17.000€ ). Za uspomenu nam je ostavio dug za struju
     (Mirta, 21. septembar 2017 22:52)

    # Link komentara

  8. Za sve eventualne komentatore u stilu polit-komesara, SKOJ-evaca i agit-provokatora:

    Moj pradeda je imao zanatsku radnju u Leskovcu još za vreme Turaka. Deda je nasledio i nastavio da stiče, znači DA STIČE!!!! imetak a ne da se bogati!!!! To je trajalo oko 70 godina!

    Siguran sam da je isti slučaj i kod barem 90% ostalih potražilaca!
    (Zoran, 21. septembar 2017 21:56)

    # Link komentara

  9. U SLO se posle osamostaljenja, bukvalno odmah doneo zakon o restituciji. Znaci, SVE nekretnine, koje su gradjene pre 2. svetskog rata, dobile su "plombu" u katastru. Znaci zabrana trgovanja na bilo koji nacin. Ja ne znam, kako smo mi mogli biti ista drava sa vama. Kod vas je i najocitija kradja tolerisana. A ispastaju pijoni.
    (Slovenac, 21. septembar 2017 21:35)

    # Link komentara

  10. Sad ispada da ce najvise nastradati oni kojima nista nije oduzeto ali koji nista nisu ni dobili od drzave!
    (mile, 21. septembar 2017 20:31)

    # Link komentara

  11. Komunistički potomci još uvek jašu Srbe i Srbiju, sada odeveni plaštom višestranačja. Zamislite da su vaši preci generacijama sticali nešto, i onda 1945. stignu Udbaši u kožnim mantilima, i u "ime naroda" (samo kog naroda?!) izotimaju to sve, i praktično privatizuju i zadrže za sebe. Pre neki dan čitam članak o nekoj vili u Zemunu čiji je vlasnik, inače trgovac, uspeo da pobegne Udbašima koji su došli da ga hapse, i oni mu naravno otmu kuću. Kuriozitet je da je kuću 1970.-ih otkupila neka firma i to ni manje ni više od penzionisanog oficira OZNE. Znači crveni nisu vraćali narodu, nego su najlepše kuće, vile, livade, šume i zemlju pa čak i najlepše tuđe žene zadržavali za sebe, dok su vlasnici tih imanja i muževi tih žena uglavnom bili streljani. U Srbiji se još ne mogu izbrojati stotine hiljada mrtvih koje je "nova" vlast streljala do 1946. Tek se ponekad čuje za neku masovnu grobnicu žrtava komunističkog terora 1944.-1946. To treba nazvati pravim imenom. Nije to bila borba protiv izdajnika i saradnika okupatora, nego genocid, vođen bezobzirnim i samoživim razlozima, da se najboljima i onima koji mogu i znaju zatre seme da bi mogle koze da se uvedu u vilu na Dedinju.
     (Underwood, 21. septembar 2017 20:30)

    # Link komentara

  12. Ljudima platiti po trzisnoj ceni koliko to vredi na danasnji dan plus kamate za godine za koje nisu mogli da raspolazu imovinom(mogli su je izdavati). Samo to je posteno, sve ostalo.... Strazbur.
     (Novinar, 21. septembar 2017 20:29)

    # Link komentara

  13. Nek plate partizani, oslobodioci!
     (Jovan, 21. septembar 2017 19:53)

    # Link komentara

  14. A da im vrate sta je njihovo, a kupcima provere imovinsku kartu
    (zemunac, 21. septembar 2017 18:55)

    # Link komentara

  15. Vratite imovinu vlasnicima! Kakva natura, kakvo obestecenje?I ovo je znak da komunizam u Srbiji nikad nije pao. Da li je sada jasno zasto sa srpskom vlascu i partijama mozete samo ucenama nesto postici i zasto zapad tako radi? Cudi me jedino ovaj narod koji trpi tiraniju svih ovih decenija.
    (Petar, 21. septembar 2017 18:44)

    # Link komentara