- Komentari -

Nestašica u Srbiji: Sve je davno rasprodato

Beograd -- Grejna sezona počinje za manje od dva meseca, a u Nišu je prava jagma za ogrevnim drvetom. Prodavci kažu da preti nestašica jer nema dovoljno drvoseča.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. (@ Grejanje na drva je katastrofa. Em se seče šuma, em se sagorevanjem drva izbacuje otrov u vazduh.) Ako se seča drveća obavlja planski i kontrolisano, neće to šumama smetati. Naprotiv, uklanjaju se stara stabla, sade nova... da li ste nekada prošetali kroz šumu i videli označena drva za seču... A što se tiče zagađenja - Nemojte molim vas o zagađenju vazduha i ekologiji... kada se Amerika i Kina ne brinu, nemojte da budemo veći katolici od Pape...
    (samo da kazem..., 24. avgust 2017 07:50)

    # Link komentara

  2. Drvosece otisle u EU, jer su uslovi bolji... Naravno da su otisli. Na ovom primeru se vidi kako izgleda vodjenje pogubne politike rada za 200e mesecno. Tako slicno ce se desiti i u drugim bransama. Cenim da je zdravstvo sledece na udaru, a sta cemo onda? Ko ce nas leciti?
     (motka, 23. avgust 2017 23:23)

    # Link komentara

  3. a da li neko zasadi neko drvo?
    ili se samo seče?
     (tuga, 23. avgust 2017 22:09)

    # Link komentara

  4. Дрва се купују у марту, најкасније у априлу, суше до августа и онда цепкају и слажу за зиму !
     (да да, 23. avgust 2017 20:47)

    # Link komentara

  5. @Vlada
    Oni koji se greju na ugalj i struju (termoelektrane) daleko više zagađuju.
    Neka se stimuliše grejenje na gas i niko neće želeti da se cima da kupuje drva, cepa, slaže, loži. Ljudima treba dati alternativu.
     (poltron, 23. avgust 2017 20:02)

    # Link komentara

  6. Sta cemo kada posecemo sve?
     (dragance1988, 23. avgust 2017 19:33)

    # Link komentara

  7. Grejanje na drva je katastrofa. Em se seče šuma, em se sagorevanjem drva izbacuje otrov u vazduh. Pitam se kada će država konačno da uvede neke akcize na ovu vrstu goriva!?
    Da, znam, sada će dušebriznici da osuju paljbu kako je kod nas minimalac toliki i toliki i sl. Sve je to tačno ali je indirektna šteta na duže staze mnogo veća i morali bi da smognemo snage da ovo prekinemo (malo po malo). A ima tu jedinim delom i navike kod ljudi...
     (Vlada, 23. avgust 2017 18:50)

    # Link komentara