- Komentari -

U Srbiju stižu najveće turske kompanije

Beograd -- Privredna komora Srbije organizuje sutra Poljoprivredni forum Srbija-Turska i bilateralne sastanke srpskih i turskih privrednika.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Ne dolaze kompanije, dolaze njihovi predstavnici. Velika je razlika. Osim toga, pitanje je zasto dolaze, da ispitaju mogucnost otvaranja pogona, da ispitaju mogucnost otvaranja predstavnistva, da ponude svoje proizvode ili da potraze firme sa kojima bi mogli da saradjuju na proizvodnji.
    (Iks Oks, 22. avgust 2017 08:30)

    # Link komentara

  2. Nista lose da dodju, ali problem je u tome sto dolazak zdravih kompanija nikad ne ugovaraju politicari. Jedino sto nasa drzava bi s time trebala imati je stabilna poreska politika i striktna kontrola u tom domenu. Pod dva fer konkurencija i nemesanje drzave u privredu, kao ni u ugovore izmedju poslodavaca i individualnih radnika. Pod 3 ukidanje platnih razreda. E tad ne bi Erdogan vukao za usi turske poslodavce, niti bi RS ikome morala davati subvencije. Sami bi ljudi dosli jer je kod nas radna snaga relativno povoljna u odnosu na njenu strucnost i kapacitet. Isterajte drzavu iz privrede i postepeno se moze ocekivati neki pomak u smislu zarada. Ne za dve godine sigurno, al za 10ak mogli bi da primetite znacajan porast primanja i zivotnog standarda stanovnistva. Preduslov za taj pomak je absolutno isterivanje drzave iz privrede i ukidanje zakonodavstva iz oblasti radnih odnosa. U ptotivnom mogu se sacekati jos dve godine i nepostojecim budzetom finansirati novootvorena radna mesta
     (turbo, 21. avgust 2017 20:41)

    # Link komentara