- Komentari -

Nove teške optužbe "ruše" VW, hitan sastanak

Berlin/Frankfurt -- Folksvagen će održati vanredni sastanak Nadzornog odbora na kome će razmotriti tvrdnje da su nemački proizvođači automobila poslovali udruženi u široki kartel

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Nacionalna samosvest kod Nemaca je na visokom nivou. Oni to prevode u zastitu svojih interesa. Oni nude surove ali jedne od najpostenijih poslovnih odnosa. Nikog ne teraju. Uvek mi je bilo i bice zadovoljsto poslovati i uciti od takvih igraca. Kapa dole!
     (nebo, 25. jul 2017 05:47)

    # Link komentara

  2. kompletnu auto industriju drzi pet porodica , zadnjih decenija doslo je do grupisanja proizvodjaca , to je doslo do kraja i sad polako dolazi i do medjusobnih unistenja porodica , vw ce izgleda prvi da strada , do 2025 ostace 4 proizvodjaca.
     (ernesto che, 25. jul 2017 01:03)

    # Link komentara

  3. Iza svega ovoga se kriju neke zavere, neko se zesce okomio na VW
     (Fantom, 25. jul 2017 00:59)

    # Link komentara

  4. Ovo je javna tajna vec 20 i vise godina, ne samo na nivou Nemacke autoindustrije, nego na nivou sveta.
    Diktiranje sve vecih cena automobila traje dugo.
    Ne tako davno Golf u top opremi za to vreme se mogao kupiti za 15.000 dm pa i manje, a sada treba odvojiti 3-4 puta vise, pa nije inflacija tolika bila za ovako kratko vreme.
    Neko ce da pravda to skupom opremom koja se ugradjuje u automobile, ali sve to sto se sada ugradjuje je visestruko jeftinije u proizvodnji nego sto je nekada bilo, kada su mnogi bitni delovi proizvodili rucno.
    Naravno nekada Auto industrija nije vazila za narocito profitabilan biznis, ali sve se promenilo sada kada su nazidali cene automobila do neba.
    Sad za neke krs automobile treba odvojiti 20.000 eura sto nije normalno.
    Svemu ovome je krivo globalno liberalno liderstvo u vecini zapadnih zemalja, uspeli su da naprave sistem gde se bogati bogate enormno, oni koji rade za njih zive dobro, a svi ostali mogu da crknu, u prevodu 90% sveta.
    Da bi to moglo da funkcionise, stalno se stvaraju vestacki problemi sirom sveta, ratovi, krize, problemi sa "ljudskim pravima" onih ili ovih, cisto da bi narod imao cime da se bavi, da ne gura nos tamo gde mu mesto nije, po njima.
    Tu naravno znacajan uticaj imaju mediji, jer upravo vi popularizujete sve to sto oni propagiraju jer ste deo sistema.
    Dok jednog dana obican covek ne kaze "dosta"!
    Samo da ne bude previse kasno, da vise nista ne moze da se uradi.
    (Valerij, 25. jul 2017 00:39)

    # Link komentara

  5. Sve sam rekao jos ranije, Nemci ne slusaju bezpogovorno vise Ameriku i sad mogu da ocekuju navodne skandale na svim koracima. Dok Juzna Koreja i Japan su poslusne zemlje i njihovu automobilsku industriju ce da hvale na sva usta. Svako misli da je ovo slucajno i da nema veze sa politikom, vara se. Tu je milion primera, a najvidljiviji je severni tok kojim bi Nemacka i Rusija prosirili i ucvrstili saradnju.
     (Iskander, 25. jul 2017 00:07)

    # Link komentara

  6. Поштени Немци...
     (Перица, 24. jul 2017 19:46)

    # Link komentara

  7. Vlasnici akcija nemackih firmi su uglavnom nemacke firme, prilicno su zatvoreni za ulaganja spolja. To je sa jedne strane prednost, ali sa druge strane i velika opasnost. Ako se pokaze kao tacno ovo kartelsko udruzivanje(a nece, jer drzava to nece dozvoliti) berza moze da trpi velike posledice.
     (Zasto da ne, 24. jul 2017 19:22)

    # Link komentara