- Komentari -

Arapi kreću - doneće Srbiji vodu na njive

Beograd -- Izgradnja četiri magistralna sistema za navodnjavanje od 11, koliko je zaključeno ugovorom sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, počeće u avgustu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Igore,to uopste nije glupo.Gluplje je da narod kome je priroda dala toliko rodne zemlje,reka,jezera....baca u te iste reke,jezera,potoke,po sumama i njivama djubre,odpad,gradjevinski materijal,polomljene wc solje,kade,sasije automobila,plasticne flase,pa cak i lesine domacih zivotinja.Treba nas i tome nauciti da ne radimo.
    (Toni, 24. jul 2017 16:54)

    # Link komentara

  2. Evo predloga da se reše dva problema odjednom, kanalsku mrežu obnoviti i proširiti, na taj način na proleće se može rešiti problem poplava, a u letnjem periodu kada je suša problem suše.
    (Stevan, 24. jul 2017 12:24)

    # Link komentara

  3. Kada neko necega ima jako malo , ili nema uopste , tek onda pocinje da ceni pravu vrednost te stvari . Ko bi cenio i postovao vodu , vise od onoga koji je skoro i nema . U pustinji voda dobija svoj pravi znacaj . Upravo ti Arapi treba da nas nauce sta to mi u stvari imamo , i kako to treba na pravi nacin da koristimo i cenimo .
    (Imati i nemati, 24. jul 2017 11:28)

    # Link komentara

  4. @igor

    Eto vidis Igore i nije glupo, kad bar malo razmislis izuzetno je logicno.
    Nama kad je susna godina bude 10 tona kukuruza po hektaru, dok tim arapima ne bude nista, njima je uvek susa ali ne susa vec nema vode, kod njih je pesak. :-)
    I zato oni ulazu daleko vise u sisteme za irigacija, novu tehnologiju, mi jednostavno ne moramo. Upravo zemlje kao Izreal imaju najrazvijenu plastenicku tehnologiju , nadomestuju nemanje plodnog zemljista. Mi u evropi ne moramo toliko da ulazemo. Eto logika je jasna, oni imaju tehnologiju i radi im, sad mogu da je izvoze.
     (Luping, 24. jul 2017 11:14)

    # Link komentara

  5. Igore, nije glupo, glupo bi bilo da ostane ovako. A ostalo bi. Jedan Zaharije Trnavčević je svoj radni vek i do kraja pokušavao da pojača značaj pitanja navodnjavanja, sve je pokušao, i to pitanje je evo i dalje otvoreno u Srbiji... imate ovde vest da ljudi dižu zasad lešnika na 60 ari bez ispitivanja zemljišta i "kasno shvataju značaj sistema kap po kap" posle 10 godina. Zato mogu samo da kažem -Arapi, hvala vam! A o glupostima sam dovoljno napisao...
    (Saša, 24. jul 2017 11:11)

    # Link komentara

  6. Malo je glupo da Srbiju kao zemlju sa toliko izvora i reka neko iz pustinje uci sta da radi s vodom...
    (Igor, 24. jul 2017 10:32)

    # Link komentara