- Komentari -
  1. Amazon meni služi da pročitam ocene i iskustva drugih u vezi nekog proizvoda. Čak i sam proizvod je veoma često znatno jeftiniji na sajtu proizvođača nego na Amazonu. I ako oni prodaju svoju robu na Amazonu, to im vise služi kao reklama.
    (pantelija, 21. jul 2017 14:03)

    To nije tacno jer Amazon ima ugovor po kom je zasticena najniza cijena na Amazonu.(tzv. price protection) I ako taj isti proizvod nadjete u roku od dve nedelje negdje jeftinije, Amazon nadoknadjuje razliku u cijeni.
     (fizicarka, 21. jul 2017 20:44)

    # Link komentara

  2. @ogledalce
    Naravno da se bazira na dogovoru, na tome da ništa ne moraš ako nećeš. Poenta mog komentara je u tome da svi trgovci idu na to da te ubede raznim obmanama i lažima da je kupovina baš kod njega prava odluka i ti onda odlučiš i kupiš... počevši od običnih uličnih i prodavaca na pijaci sa forama tipa neprskano voće, ja dajem mojoj deci i slično do manipulatora svetskih razmera sa mnogo prefinjenijim forama...
     (nesha, 21. jul 2017 16:13)

    # Link komentara

  3. @nasha
    Trgovina je jedna od retkih institucija baziranih na meri i dogovoru, ako nećeš ne moraš, niko te ne primorava da kupiš. Taj kvalitet je ugrožen ako postoji monopol jer mogućnost izbora, mehanizma tražnje i pregovora se gubi. I to je ovde poenta, monopoli, SAD tolerišu i amazon i google i apple, jer im kao takvi trebaju (kasape evropu, zato se i EU latila da reže kazne pokušavajući da odbrani svoj tehnološki razvoj, SAD su pooštrile vize za one koji dolaze sa bliskog istoka, ali ne i za talente iz evrope, kupuju evropske start up i tehnološke kompanije prave mesta za talente iz evrope, to je rat sa ciljem da SAD ostane tehnološki dominatne, a vesti i saopštenja gornjeg tipa svojom površnošću dodju mu ko cenzura u odnosu na ono šta je pozadina).
    (ogledalo ogledalce moje najveći crvić ko je, 21. jul 2017 15:15)

    # Link komentara

  4. Amazon meni služi da pročitam ocene i iskustva drugih u vezi nekog proizvoda. Čak i sam proizvod je veoma često znatno jeftiniji na sajtu proizvođača nego na Amazonu. I ako oni prodaju svoju robu na Amazonu, to im vise služi kao reklama.
    (pantelija, 21. jul 2017 14:03)

    # Link komentara

  5. Ne znaju oni šta je prevara dok ne vide ove naše prevarante. Nude i obećavaju svakakve popuste, vaučere, kredite bez dodatnih troškova i sl, a kad već prelomite od toga skoro ništa. Većina ipak pristaje, jer su već potrošili predviđenu energiju za tu kupovinu, a svesni da će i na drugom mestu biti isto.

    Posebno se ježim od tzv. akcija (kako glupa i neprikladna reč) 50%. Kao sad oni nas časte!! A to samo znači da na tom artiklu inače zarađuju preko 50%, jer je sigurno da im i ta "akcijska" cena donosi dobit.
    (gigatrend, 21. jul 2017 13:11)

    # Link komentara

  6. Trgovina sama po sebi se bazira na prevari, da uvališ nekom nešto, da slažeš, da zaviješ u roze paket, loše strane prećutiš. Uvek je bilo tako. U feudalnom Japanu su trgovce smatrali najnižom klasom, upravo zbog toga...
     (nesha, 21. jul 2017 12:15)

    # Link komentara

  7. Svi trgovci varaju na periodu izmedju dva snizenja.Jednostavno kada prodaja padne onda dobavljac vrsi pritisak i nudi popust i akciju .Trgovci su alavi i prihvate.A dobavljac trazi da se popust oglasi jer ako potrosac ne prepozna popust manje kupuje.i tako u krug
     (realno, 21. jul 2017 12:01)

    # Link komentara