- Komentari -

Hrvati se lako obogatili: Ovo može samo kod nas

Zagreb -- Zakup pašnjaka u Hrvatskoj, donedavno je bio izrazito unosan biznis – dok su cene zakupnine simbolične, podsticaji su bili i više nego izdašni.

Izvor: Poslovni dnevnik
Pošaljite komentar
  1. pa tako je bilo i kod nas do pre par godina, pogotovo u banatu, subvencija po hektaru 12.000 a zakup recimo 5.000, niti zna gde je njiva niti kako krava izgleda, slazem se i ovde su mogli samo (pojedini) da dobiju
     (hercegovac, 26. jun 2017 07:20)

    # Link komentara

  2. U mnogim stvarima je slična priča i u našoj poljoprivredi. Zato sam mišljenja da bi sve subvencije u poljoprivredi trebalo ukinuti. Na primer u poslednje vreme popularno je gajenje ovaca jer uzgajivači dobijaju subvenciju godišnje 100 evra po ovci. U mnogim slučajevima poljoprivrednici gaje ovce samo iz razloga dobijanja tih subvencija pritom držeći ovce u nehumanim uslovima.
    (Deks, 26. jun 2017 02:50)

    # Link komentara

  3. Kod nas je obrnuto, mi plaćamo a država ne radi ništa. Na primer, platite održavanje kanala a nema održavanja i onda na proleće poplava a na leto suša
     (Zoki, 25. jun 2017 23:28)

    # Link komentara

  4. @ indijanac
    Male parcele ne donose ništa od zarade. Državnu zemlju ne mogu da dobiju svi (iako na papirima piše da mogu) već samo neki, ili iz političke opcije, ili branitelji, ili neka nameštaljka... Ništa od toga. To samo služi za isisavanje para iz budžeta i da se pare dele. Ista priča i sa oranicama. Lažna obrada zemlje (samo glumi obradu a nije prava obrada). Sve su to mućke, zato stanje i je tako.
    (kauboj, 25. jun 2017 17:02)

    # Link komentara

  5. Ovaj podsticaj mogu da dobiju svi koji imaju zemljiste, a ne samo neki.
    Neki su mogli da dobijaju pare, a da su pasnjaci neuredni to je istina.
    Da bi se dobio podsticaj izlazi inspektor na teren noseci satelitske snimke proverava stanje ne samo pasnjaka nego i oranica, vinograda, vocnjaka itd. Procenjuje stanje i odredjuje koeficijent tj u kom procentu ce se podsticaj isplatiti u odnosu na prijavljeno stanje zemljista.
    Normalno da se koeficijenti smanjuju samo "malima" a pojedini veliki su dosli na red jer koliko sam upucen promenio se i vrh vlasti.
    (Indijanac neki, 25. jun 2017 15:50)

    # Link komentara

  6. To ionako ne mogu da dobiju svi već samo neki.
    (nagrade, 25. jun 2017 14:36)

    # Link komentara

  7. Eto kad je ministarstvo za ekologiju pasivno.
     (Milojko, 25. jun 2017 14:09)

    # Link komentara