- Komentari -

"Ucenili su me da prodam banku u Srbiji"

Danas je on najbogatiji Srbin čiju imovinu je Forbs procenio na pet milijardi dolara sa investicijama u nekretnine širom sveta, sedam fabrika u Nemačkoj, Italiji i Švajcarskoj, čovek čije je posuđe blagoslovio Papa Jovan Pavle II. U Srbiji ima nekoliko nekretnina i hotela, ali nikakvu proizvodnju, zbog, kako kaže, “odsustva pravne regulative ili voluntarističke primene zakona od strane vladajućih garnitura koje su se smenjivale”. U medijima, pa i od strane Međunarodne krizne grupe optuživan za prodaju oružja, bliskost sa vlastima i poslovne privilegije, nikada nije osuđen ni na jednom sudu, već naprotiv, sam je tužio za klevetu i dobijao na sudovima širom sveta. U jubilarnom broju Danasa Cepter govori o neuspelim pokušajima investiranja u Srbiju i stalnoj koliziji sa vlastima od ubistva premijera Zorana Đinđića.

Miloš Obradović Izvor: Danas
Pošaljite komentar
  1. Potpuno isti system vazi I u drugim drzavama. S tom razlikom sto u nekolicini drzava obicna raja dobija vise mrvica, kod nas mnogo manje, a u Africi skoro nista.
    (vase ime, 12. jun 2017 13:54)

    Grešite, silno grešite...
    Gori smo i od Afrike. U Africi, kada nešto radite, vi možete da preživite, a u Srbiji...pa to ovako zvuči:
    ukoliko radite za stranog investitora, nosite pelene i imate platu koja vam tek pokriva račune, ali ne i kiriju i hranu, ovde ljudi žive od Vudu magije, pozajmica, rada na crno i rođaka sa sela...

    Ukoliko ste domaća firma Srbiji, država vas čeka na zicer da zakasnite jedan jedini dan sa bilo čime (izveštaj, uplata doprinosa i bilo šta drugo) pa da vam uzme pola mesečnog prometa, kroz jednu jedinu kaznu za prekršaj, a državu baš briga što vama neko kasni sa valutom, a među takvima(koji kasne i guraju druge u problem, primera radi, faktura se plati tačno kada napuni dve godine) prednjače sama država i firme bliske vlasti.

    Ovo je je jedan zatvoreni krug, gde se ide ka tome da se pojede narod do kraja, a onda da se pojedu međusobno kad više ne bude naroda, a onda će strani investitori podstaći rat, a mi koji smo vani ćemo plakati kada nam groblja predaka budu preoravali Arapi, Rusi i razni Tenisi, Jure, Yazaki i ostali...

    Ko može, nek ide odmah u Afriku, barem tamo ima nekog reda. Tamo ovakve kao što je naša vlast odmah pojedu, nema štete, a nema ni bacanja....
    (Ivana, 13. jun 2017 10:37)

    # Link komentara

  2. Samo prodaja bivše menze brodogradilišta mu je donela mnogo više novca nego što je platio celu firmu. Možda to jeste bilo legalno, ali nikako nije bilo moralno. A u ovom članku taj čovek govori o moralu. Smešno.
    (Lazar, 12. jun 2017 19:47)

    # Link komentara

  3. Neće imati i dalje prihod iz Srbije,jer iako pošten biznismen,nije uz sadašnji režim i sistem komunista i "preobučenih radikala",pa je preusmerio svoje investicije po Evropi i svetu.
    (E U, 12. jun 2017 19:21)

    # Link komentara

  4. Ajdeee, nisu mu dali da radi sa bankom. Mislim, da je probao da otvori fabriku i sprecili ga pa da ga razumem ali banku? Sta drugo banka radi osim sto usisava pare? Sigurno nije planirao da finansira firme i gradjane iz ostatka Evrope i raznih poreskih rajeva i odatle prebacuje profit ovde vec mi se sve nesto kaze da je hteo suprotno ....
    (Bre!, 12. jun 2017 19:14)

    # Link komentara

  5. KARIĆ br 2
    (serpa, 12. jun 2017 13:51)
    Ovaj je, barem, prodavao serpe po svetu i tamo "zaradio" pare. Nije svirao po svadbama OVDE i od zarade otvorio Mobtel, univerzitet, televiziju...
     (Pera Magic Mitic, 12. jun 2017 18:46)

    # Link komentara

  6. Postenog coveka nije moguce uceniti.
    (Radnici Nisa, 12. jun 2017 18:35)

    # Link komentara

  7. Hmm, puno toga u njegovoj prici ne stoji, s dosta toga i mogu da se slozim. Covek jeste stekao kapital pre svega u inostranstvu, tamo je i pokrenuo svoj posao. "Pozajmio" je tudju ideju, ali bio dovoljno sposoban da je dodatno usavrsi i da od toga stvori brend. Koji ima kvalitet. Sad, bas da nije profitirao u Srbiji, ne bih se bas slozio. Kroz svoj posao sreo sam jako veliki broj njih koji su jos ranijih godina kupovali na rate, otplatili polovinu ili vise, a da proizvod nikad nisu dobili. Koliko sam upoznat, slican sistem postoji i danas. I nisu ni naivne cifre u pitanju. Uostalom, mozete da proverite koliko jedan proizvod kosta u fabrici u Milanu, a kolika mu je cena kad dospe na srpsko trziste?

    Tacno je i da se bavi filantropskim radom, to ne moze da mu se ospori, ali zaboravlja da spomene da je zemljiste gde se nalazi Madlenijanum dobio na besplatno koriscenje, a koliko sam upoznat bilo je i drugih lokacija u pitanju. Sem toga, na ovu vrstu delatnosti dobijaju se i poreske olaksice i ne sumnjam da ih kompanija koristi. Nije bas malo.

    Cinjenica je da bi najveca vajda bila da ovde prenese proizvodnju bar za jedan od silnih brendova, sto bi znacilo vise od 10 banaka. Koje su zackoljice i peripetije, to on sam najbolje zna. U svakom slucaju, ne moze mu se osporiti sposobnost, jer jeste napravio od sebe svetski brend.
    (Avanturista, 12. jun 2017 18:04)

    # Link komentara

  8. Vidim da neki sumnjaju u njegovo bogatstvo. Da ih podsetim da je nekim epskim čudom Vulin vlasnik vile na Dedinju pa nek im i dalje bude čudan Filip Cepter.
     (Nenad, 12. jun 2017 18:02)

    # Link komentara

  9. "Trece g-dine Cepter Srbiji treba nova recna flotila barzi, guraca,tegljaca,ledolomaca,a vi drzite brodogradiliste na fenomenalnoj lokaciji zatvoreno. Licno mislim da imate priliku za dobru zaradu ili ce te tu graditi ekskluzivan hotel na vodi?"
    Lepo je covek rekao, dok su ovakve vlasti kod kojih se zakon postuje proizvoljno, nece da radi u Srbiji, tj da proizvodi. Seca li se neko kad je postavljen na celo Olimpijskog komiteta, kada je trazio zavrsne racune za poslednje 3godine, kada mu je Curkovic(prethodni predsednik OK) rekao da ne postoje? I kada je odbio da plati svim funkcionerima i njihovim zenama Pariz ge se odrzavala neka sednica MOK-a? Da je otisao sa jos jednom osobom iz OK gde je on licno platio sve troskove? Sta se desilo, pa smenili su ga u roku od 10dana. Ne uklapa se u njihov lopovluk!
    (nele, 12. jun 2017 17:53)

    # Link komentara

  10. @bucko lazmosljam
    Tvoj komentar je retardiran na vise nivoa, ali je pre svega nepismen. Najgore je od svega sto ti spadas u obrazovanije SNSovce. Nikada u Srbiji nece biti dobro, jer je vlast ogledalo naroda, a narod je dokazano glup! Zepter Jankovic je jedan prevejani i "snalazljivi" biznismen, ali nista bolji niti gori od inih belosvestskih milijardera. Ono sto nikako ne valja je da drzava Srbija nije u stanju da napravi sistem u kojem ce i ovakvi placati porez, a ne reket mafijasima na celu drzave!
    (Mr. Spock, 12. jun 2017 16:32)

    # Link komentara

  11. SVAKA REC TACNO U CENTAR.A BRACA KARIC U SVAKOM SISTEMU PLIVAJU.SAMO NAROD NISTA NEVIDI I NISTA NECUJE.ZATO SMO TU GDE JESMO.
    (Milan Marjanovic, 12. jun 2017 16:19)

    # Link komentara

  12. A Jugodrvo?
    (Slucajno prolaznik, 12. jun 2017 15:52)

    # Link komentara

  13. Bas sam iznenadjen da je Danas objavio ovaj intervju gde se negativno pominje zuta vlast? Po novinarima Danasa oni su bili ogledalo demokratije i prava, kad trt i nije bas tako.
    Drugo bas me interesuje sto se g-din Filip nije zalio cuvenom zastitniku gradjana Jankovicu da ga oslobodi straha i pritisaka? Verovatno siroti obudsman Jankovic nije bio obavesten inace bi on to otresao ko sljivu.
    Trece g-dine Cepter Srbiji treba nova recna flotila barzi, guraca,tegljaca,ledolomaca,a vi drzite brodogradiliste na fenomenalnoj lokaciji zatvoreno. Licno mislim da imate priliku za dobru zaradu ili ce te tu graditi ekskluzivan hotel na vodi?
     (bucko lazmosljam, 12. jun 2017 14:53)

    # Link komentara

  14. Covek jednostavno ne ume da laze,to je njegov problem u vezi Srbije sve ostalo je u redu sto je rekao.U Srbiji moras prvo nauciti da dobro lazes i manipulises narodnim masama da bi uopste preziveo u finansijskom smislu reci.

    Svako od postenijih investitora ko dodje iz belog sveta kada shvati to o cemu govorim brze bolje se pokupi i izbrise sve kontakte u Srbiji koje napravio.

    Ne moze posten sa nepostenim.I obrnuto.
    (Tasic BG, 12. jun 2017 14:44)

    # Link komentara

  15. oće to od posuđa, toliko bogatstvo, ma idi
     (dada, 12. jun 2017 14:43)

    # Link komentara

  16. Inace on je vlasnik preko 100 lokala u Srbiji
    Centroteksil,Stoteks, luka itd...
    Neka me neko demantuje za male pare pokupovao i 10 godina uzima kiriju i to povelke
    Jedan opasan igrac gde rec nista neznaci.
    (Lajos, 12. jun 2017 14:18)

    # Link komentara

  17. Za 30 godina pet milijardi dolara,mašala...
    (kiki, 12. jun 2017 14:08)

    # Link komentara

  18. Objasnio covek ceo "sistem" u ovoj drzavi.
    (Sale, 12. jun 2017 13:02)

    Potpuno isti system vazi I u drugim drzavama. S tom razlikom sto u nekolicini drzava obicna raja dobija vise mrvica, kod nas mnogo manje, a u Africi skoro nista.
    (vase ime, 12. jun 2017 13:54)

    # Link komentara

  19. Svaka čast za sve što je uradio do sada, ali može li se proveriti koliko je njegova firma platila poreza na promet u vreme one pomame kada su svi kupovali to posudje preko ak izitera, na rate, u kešu, za devize....
     (Lemi, 12. jun 2017 13:52)

    # Link komentara

  20. KARIĆ br 2
    (serpa, 12. jun 2017 13:51)

    # Link komentara

  21. Nije se uklapao u partijski reket.
     (Misa, 12. jun 2017 13:48)

    # Link komentara

  22. Njegova zena finansira madlenianum,operu

    on ima reklamu u monaco na trkama f1 unazad ihaha godina

    ja mislim da je covek pravi biznis men

    +cim ne posluje u Srbiji odma znam da voli cist racun,bez muljanja
     (nothing wrong with me, 12. jun 2017 13:22)

    # Link komentara

  23. posle kazu teorija zavere . to je teorija prakse , ili ucene , ili potkupe , ili namontiraju proces , ali banke moraju uci u jedinstven bankarski sistem i zato se izmedju ostalog vodi borba sa jos nekoliko slobodnih zemalja sveta ( kuba , koreja ,idr) , da im se uvede " demokratija " banke stave u jedinstven sistem i krug je zatvoren , sve je to lepo objasnio valentin katasonov u emisiji " duznicko ropstvo".
     (rosonero, 12. jun 2017 13:20)

    # Link komentara

  24. Objasnio covek ceo "sistem" u ovoj drzavi.
    (Sale, 12. jun 2017 13:02)

    # Link komentara