- Komentari -

Paušalci, konačno nešto vama na dar

Paušalci i pored briga za svoj posao, često su suočeni sa birokratskim zavrzlamama. Da bi im olakšali, upravo oni koji su vodili knjige rešili su da im pomognu.

Izvor: B92, Vesna Bjelić
Pošaljite komentar
  1. Када ће певаљке да плаћају порез?
     (voxy, 14. maj 2017 10:21)

    # Link komentara

  2. Pausalci, kao i ostali privrednici su ovde ovce za sisanje. Da se ne lazemo mi,ko ne veruje neka otvori firmu,ne kosta skoro nista...
    (C i n i k, 14. maj 2017 01:15)

    # Link komentara

  3. Ja na pausalu, ukupno cetiri uplatnice mesecno, stvarno ne znam sta ce mi ovo. Bolje bi bilo kad bi poreska omogucila online uvid u stanje kartice, svaka banka ima elektronsko bankarstvo tako da ne znam sta je njima problem.

    Imas mogucnost online provere stanja. Odes u sup , dobijes elek. sertifikat na licnoj karti , podneses u poreskoj zahtev za ovlascenje da pristupas eporezima na sajtu poreske i eto te sa osmehom na licu.
     (loyd, 13. maj 2017 23:50)

    # Link komentara

  4. Dzaba sve to kad ne mozete online da pogledate karticu dugovanja,kao da je najveca tajna.Evo ja sam pausalac i nemam nikakav problem da to bude javni podatak,dostupan svima.Vazno bi bio da se omoguci i da se overavaju knjizice online,uplata poreza vec postoji.A najvaznija stvar je da u prvih mesec dana tekuce godine,saznate svoja zaduzenja za tu godinu i odlucite,hocete li raditi ili ne a ne da mi u najboljem slucaju resenje dodje u seotembru,uvecano retroaktivno za svih 8 ili 9 meseci,sa rokom uplate od 15 dana.
     (Pausalac, 13. maj 2017 23:49)

    # Link komentara

  5. Ja na pausalu, ukupno cetiri uplatnice mesecno, stvarno ne znam sta ce mi ovo. Bolje bi bilo kad bi poreska omogucila online uvid u stanje kartice, svaka banka ima elektronsko bankarstvo tako da ne znam sta je njima problem.
    (Dule, 13. maj 2017 16:07)

    Provera stanja preko interneta postoji na sajtu e-porezi, ja ga licno koristim.
    (Sale, 13. maj 2017 22:06)

    # Link komentara

  6. Ako je na dar, zašto se plaća? Mislim, razumem ali pitam.
     (tux, 13. maj 2017 21:38)

    # Link komentara

  7. U raspaloj komediji i cirkusu od drzave neko postuje zakone?
    (Goran Vlastimirovic Beograd, 13. maj 2017 20:58)

    # Link komentara

  8. A poreska resenja koja kasne 3 godine jer ne radi sistem u poreskoj?
    (Aquarius, 13. maj 2017 20:36)

    # Link komentara

  9. @Dule, 13. maj 2017 16:07
    Mozete da vidite svoju kartice i svoje obaveze (da li ste pozitivni ili negativni) na sajtu Poreske uprave. E, sad tu pstojei nekoliko problema. Da biste pristupili podacima morate da koristite Internet explorer ili prethodne verzije Mozille, jer je aplikacija radjena u Javi. Drugi problem je sto je sajt nebezbedan, jer nema SSL sertifikat, pa vas IE obavestava da je pristup nebezbedan (realno je moguce da nekao prikaci virus, sto dovoljno govori, koliko smi mi u IT bezbednosti "daleko" odmakli). I treci problem je sto vam treba elektronski sertifikat (potpis) da biste mogli da se vidite vasu karticu. To imaju obavezno oni, koju predaju finansijske izvestaje. Klasicini pausalic to nemaju. Sto se tice aplikacije, smatram da je dobro da ovako nesto postoji. Ciljna grupa, kojoj treba ovakva aplikacija je realno mala, a to su pausalci, koji trebaju da pripreme neki racun, posalju ga mailom. i da imaju evidentirano da li je taj racun placen ili ne. I da se generise KPO knjiga (ostvareni promet). Ova aplikacija korisnicima ne resava problem i ne predstavlja neku ozbiljniju automatizaciju (smanjenje troskova).
    (Alex, 13. maj 2017 19:00)

    # Link komentara

  10. Zaboravila je da kaze da mozete da ocekujete minimalnu penziju. Ne znam pausalca, a znam ih mnogo, koji uplacuje privatno penziono ili zivotno osiguranje. Razlog je sto su firme koje nude tu vrstu usluga takvi lesinari i prevarantni da je to neverovatno. Da bi usao u tu pricu treba ti citanje 50 strana dokumentacije sa sve sitnim slovima koje normalan covek nece ni razumeti i prihvatanje cinjenice da mozes ostati bez dugogodisnje ustedjevine bez problema. Drzave nigde ni na vidiku da regulise ovo trziste niti da natera osiguravajuce kuce na obavezne komponente ugovora tako da ne mogu na kraju zbog birokratske sitnice da ostanu bez svega. Do skoro su angazovali eksterne saradnike sa kojima ste potpisivali ugovor a koji su obecavali prihode na ulozeni novac "na rec" pa nestanu posle godinu dana a vi se pitajte ko je odvoran za vase novce.
     (rog, 13. maj 2017 17:28)

    # Link komentara

  11. Uvedite e-upravu u poreske organe vec jednom!
    (GetToDaChoppa, 13. maj 2017 16:56)

    # Link komentara

  12. Ne znam gde knjigovodja kosta 10 eura za tri meseca, ja placam 20eura mesecno...U svakom slucaju bas je dobro postoji portal koji ima sve potrebno za pausalce na jednom mestu. Pogledala sam aplikaciju i mislim da vredi vise od napisane cene. Svaka cast da se u sbiji neko dosetio da smanji birokratiju koje ima na pretek
    (Vesna, 13. maj 2017 16:24)

    # Link komentara

  13. Ja na pausalu, ukupno cetiri uplatnice mesecno, stvarno ne znam sta ce mi ovo. Bolje bi bilo kad bi poreska omogucila online uvid u stanje kartice, svaka banka ima elektronsko bankarstvo tako da ne znam sta je njima problem.
    (Dule, 13. maj 2017 16:07)

    # Link komentara

  14. Baš tako knjgovođa je daleko pristupačniji. U svakom slučaju projekat je za pohvalu.
     (Nikola, 13. maj 2017 15:41)

    # Link komentara

  15. Glupost, mnogo je veci problem poreska uprava.
    (Vladimir Popov, 13. maj 2017 15:35)

    # Link komentara

  16. A knjigovodja koji ti sve resava kosta 10e za tri meseca...
     (M, 13. maj 2017 15:09)

    # Link komentara