- Komentari -
  1. Ne sporim negativan uticaj SAD i multinacionalnih kompanija, to je tacno. Ali ne moze se sve tako jednostavno objasniti samo "zlom" Amerikom. Cinjenica je da se radi o zemlji bogatoj prirodnim resursima, kojom decenijama nije dobro upravljano. A g. Maduro nije bas kvalifikovan da vodi zemlju - covek je po profesiji vozac autobusa.
    (JA, 30. april 2017 16:46)

    Najgore je kad covek ne zna, a pravi se da zna, a ne zeli da nauci.
    Kostarika je Americka drzava, samo se razlikuje od Karoline ili Nju Jorka ili ti Aljaske, jer nemaju pravo da biraju predsednika SAD, po drugo svemu su u SAD. Ucestvuju u Saveznom budzetu, ito koliko i gore nabrojane drzave. Inace bio je referendum i velikom vecinom su prodrzali ideju da postanu 51 Americka drzava, ostalo da izglasa kongres i potpise presednik. Plata u Kostariki je ista kao i plata na Floridi, da znas.
     (atom, 1. maj 2017 09:19)

    # Link komentara

  2. Treba da daju sve na upravu Norvezanima i da kazu - sredite nam zemlju. Ovako lokalni politicari sve pokradose... Sto mi nesto poznato...
    (Komentar, 1. maj 2017 08:54)

    # Link komentara

  3. Mislite da se bolje živi u Portoriku, Haitiju, Kostariku koje imaju kapitalizam i pro-zapadnu politiku?
    Poenta je u tome što Venecuela nije prozapadna pa je satanizuju.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mare, 30. april 2017 17:10)
    Прозападна политика?? Прво, Порторико је део САД-а. Друго, у капиталистиком Порторику и Костарики се живи неуопредиво боље (иако ни тамо није савршено). Хаити је сиромашна земља, са историјом пуном диктатура и безвлашћа, у којој нема ни демократије, а ни капитализма.
    Венецуела је у сред економске катастрофе јер је тамо на власти социјалистички диктаторски режим. Сада је на власти бивши шофер, у односу на кога је наш Тома академик. Само треба упоредити Чиле и Венецуелу 80-их и сада, па се јасно види шта капитализам, а шта социјализам учини од државе.
    (Walter, 1. maj 2017 02:10)

    # Link komentara

  4. socijalizam
     (виски фор мај мен, бир фор мај хорсис, 30. april 2017 22:35)

    # Link komentara

  5. Znam momka iz Venecuele koji sad živi u Evropi. Jedva su ga pustili da izađe iz zemlje iako je imao novca koji su mu jedva poslali rođaci iz Španije. Lagao je da ide turistički, iako se selio. Kupio povratnu kartu duplo skuplju, maltretirale ga državne službe sa crnim kursom. Tako da ovo što ova dvojica pričaju ne zavređuje ni komentar. Tamo je diktatura. Kakva USA kakve gluposti.
     (Odgovor, 30. april 2017 21:15)

    # Link komentara

  6. Amerikanci mesaju prste!
     (Dragan Mitic, 30. april 2017 21:15)

    # Link komentara

  7. Mislite da se bolje živi u Portoriku, Haitiju, Kostariku koje imaju kapitalizam i pro-zapadnu politiku?
    Poenta je u tome što Venecuela nije prozapadna pa je satanizuju.
     (mare, 30. april 2017 17:10)

    # Link komentara

  8. Ne sporim negativan uticaj SAD i multinacionalnih kompanija, to je tacno. Ali ne moze se sve tako jednostavno objasniti samo "zlom" Amerikom. Cinjenica je da se radi o zemlji bogatoj prirodnim resursima, kojom decenijama nije dobro upravljano. A g. Maduro nije bas kvalifikovan da vodi zemlju - covek je po profesiji vozac autobusa.
    (JA, 30. april 2017 16:46)

    # Link komentara

  9. "Elementarna nepogoda" - SAD.
     (Smuleco, 30. april 2017 15:47)

    # Link komentara