- Komentari -

Etihad žali: Sada su svi na gubitku...

Beograd -- Uprava aviokompanije Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazila je žaljenje zbog odluke zaposlenih u italijanskoj Alitalija da odbiju predlog za spas.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. @Kostakurta: I napisah da nema sanse da ikada propadnu ?
    Sto se Alitalije tice, evo vec jutros vest da im drzava gruva 300-400 milona €, za pocetak...
    (Bin Zajeb(an), 27. april 2017 11:37)

    # Link komentara

  2. @Bin Zajeb(an)
    ''...(inace, ubedljivo najzaduzenija drzava u Evropi), ....'' ali sa ubedljivo največom količinom zlata u trezoru od svih u Evropi.
    (Kostakurta, 27. april 2017 06:08)

    # Link komentara

  3. Alitalia ce propasti kad i Italija (inace, ubedljivo najzaduzenija drzava u Evropi), odnosno nikada! Etihad je u njih, za razliku od npr Air Serbia, upumpao ogromnu kolicinu novca. U Srbiji mogu da rade sta hoce, jer zakon ne stiti radnika, sto u Italiji nije slucaj. Jedini nacin da Etihad istera svoje bi bio da natera drzavu da promeni zakone. Ovde im je to bilo lako izvodljivo, a tamo, naravno, nemoguce. Najverovatniji epilog te price je da ce se oni odatle povuci i pomiriti se sa bacenim parama, a Alitalia ce kasnije morati da trazi drugog naivnog sponzora i ako ga ne nadje, morati da kroz slicne mere koje sada radnici odbijaju, nadje resenje za prekid gubitaskog poslovanja. To ce se verovatno desavati pod patronatom drzave ili neke njene fiktivne firme. Uostalom, tako su radili godinama unazad. Ovih par godina su samo pristali na Seikovu finansijsku injekciju, ciji puleni su naivno mislili da ce parama moci da diktiraju uslove mnogo namazanijima od sebe.
     (Bin Zajeb(an), 26. april 2017 19:43)

    # Link komentara

  4. Dobra najava za odlazak Etihada iz Er Srbije.
    (Paja, 26. april 2017 17:33)

    # Link komentara

  5. pa lepo bi bilo da se kaze da nas je air srbia kostala u 2016 160 miliona evra a u prvih cetiri meseca ove gidune 67 miliona evra budzeta srbije ,sto nama ne daju pravo da kazemo sta mislimo o sudbini vuciceve maste o avio kompaniji
    (mato, 26. april 2017 17:19)

    # Link komentara

  6. Dve najbolje kompanije, ovog ranga, sa kojima sam leteo su Japan Air I Aeroflot. Aeroflot je bila posebno iznenadjenje sa svojom obnovljenom flotilom, stvarno extra. Kod Japanaca sam to I ocekivalo tako da I nije bilo neko iznenadjenje. Inace sto se tice Alitalia, Lufthansa, one brzo zastarevaju I postaju izuzetno lose. Usluga kod lufthanse je posebno losa, nemozes da pitas za nista da ti ne k***** ili kako bi ameri rekli ne daju attitude.
    (Dacha, 26. april 2017 16:40)

    # Link komentara

  7. @dabogdapropali Singapore, Asiana i Korean su od onog cime sam ja leteo jos za kategoriju ispred tih koje si naveo u business klasi sigurno a cini mi se i u economy.
    (lion, 26. april 2017 16:26)

    # Link komentara

  8. Ovo vam je primer socijalizma na delu - dok je dobro sve je ok cim krenu problemi i treba da se seku zarade ili radna mesta odmah glasanje tako da nema sanse da se spasi ni jedno radno mesto (umesto npr 70%). Slicno kao SFRJ sve je bilo ok dok je bilo love. Cim je pocelo stiskanje poceli i problemi. Nema nista gore nego dati radnicima pravo glasa. U USA su ovo testirali sa velikim automobilskim korporacijama koje su imale ili jos imaju relativno jake sindikate. Cim je trebalo da se seku troskovi i otpustaju ljudi sindikati su bili protiv i sad su tu gde jesu. Kad su sindikatima prezentovali koliki su troskovi japanskih auto kompanija oni su samo okrenuli glavu na drugu stranu. Tako ja danas vozim Lexus umesto Cadilac.
    (Severnjak, 26. april 2017 16:24)

    # Link komentara

  9. AlItalia je najgora kompanija sa kojom sam leteo. Ne samo u Evropi vec i sire. Naravno da ima i gorih ali u konkurenciji Swiss Air-a, Lufthanse, KLM-a, British-a, a da ne pominjem Emirates, Etihad, Cathay, Quantas pa cak i americke polupropale avioprevoznike... AlItalia je tu na samom dnu. Ubedljivo!
    (dabogdapropali, 26. april 2017 16:13)

    # Link komentara

  10. Pa ti daj radnicima pravo glasa. Umesto da većina spasi radno mesto i kakvu takvu platu, sada će svi na doboš.
     (Eleftherios, 26. april 2017 15:22)

    # Link komentara

  11. Er Srbija preko Eti Hada nek kupi njihovu flotu. Dok nekom ne smrkne drugom ne moze da svane.
     (bucko lazmisljam, 26. april 2017 14:45)

    # Link komentara

  12. Etihad je zaradio u Beogradu. Srbijanska vlada dala pare.
    (bg-ny, bg-pk, 26. april 2017 14:41)

    # Link komentara