- Komentari -
  1. Pa taj aerodrom i AIR Serbia su dve razlicite stvari, ali ih drzi SNS. Dosta bre vise kradja! Sta ima da ga prodajemo drugima!? Sta ce da urade, da naprave nove gate-ove, evo napravicemo, glupi smo, napravili smo tolike mostove, hale, solitere, a ne mozemo 3 nova gate-a? Ili ce da bude kradja kao u Becu 2012god.
    (Dovla, 24. april 2017 12:05)

    # Link komentara

  2. A sto im ne daju koncesiju da izgrade neki drugi aerodrom u srbiji nego se daje jedini koji imamo..od drzavnog monopola jedino je gori privatni monopol..srbija je u svakom pogledu preuzela africki model ekonomije
    (Dzoni, 24. april 2017 08:14)

    # Link komentara

  3. Prodajom preduzeca aerodrom Beograd koje posluje u plusu vlast pokazuje jasno da nema strategiju.
    Mozete onda zamisliti kako se odnose sa preduzecima koji posluju u minusu?
    (Paja, 24. april 2017 08:12)

    # Link komentara

  4. "Hoon-taik je rekao da su informisani da aerodrom "Nikola Tesla" planira da bude glavni u regionu i da oni žele na tome da zasnuju i svoju buduću strategiju, ukoliko budu izabrani koncesionar."

    Hoon brate, ne uzimaj za ozbiljno to što čuješ od našeg imperatora!!! Pitaj nekog iz mase kakve su njegove izjave!! Čovek lupeta! Da je npr. vojsci, policiji i prosveti do sada davao po 1 dinar svaki put kada im je obećao povećanje plate, do sada bi tim ljudima plata bila povećena za 7.000-8.000 din. Tako važi i za penzionere, mada je njima obećao da om ni neće dirati penzije, pa je slagao!
     (Tata spalio Đenku, 24. april 2017 05:37)

    # Link komentara

  5. Incheon - najbolji aerodrom na svetu, svake godine od 2005... Takodje najcistiji. Bio sam tamo u tranzitu 2002. i odusevio se kako je sve lepo i organizovano. Posto smo imali 10-11 sati pauze iznajmili smo sobu i spavali u hotelu u unutrasnjosti aerodroma, odlicna ideja za $100...
    (TurboNator, 24. april 2017 05:18)

    # Link komentara

  6. Koncesija znaci da ce aerodrom Nikola Tesla biti ustupljen na koriscenje verovatno juzno korejancima na odredjeno vreme. Da li je to isplativo za Srbiju, to znaju pre svega oni koji su upoznati sa problematikom.

    Nego, hoce li se drzava konacno pozabaviti otvaranjem fakticki zavrsenog aerodroma Morava u Kraljevu?

    Ili ostatak Srbije nije bitan? Ako je tako da se svi lepo preselimo u Bg i okolinu. I batalimo projekat zvani Srbija. Uopste ne govorim metaforicki, vec bukvalno.

    Nastavimo li sa ovakvom ogromnom centralizacijom dokusuricemo ekonomski Srbiju. A to, u krajnjoj liniji, nije dobro ni za Beograd.
     (Kontras, 24. april 2017 01:10)

    # Link komentara

  7. Zasto bi davali firmu koja donosi dobar profit Srbiji ? I jos pritom nema ni jedan kredit u bankama .
    (Ale, 24. april 2017 01:06)

    # Link komentara

  8. Projektuje se prica o stranim investitorima, a ceo posao sa finansira od domacih para, pri cemu se domace pare privlace pricom o prebogatim strancima koji su "zainteresovani". Organizatori posla su ovi iz vrhuske sns, a ko bajagi strani investitori su iz egzoticnih zemalja. Smesne opsene za obogaljeni narod, jer oni koji su misleni, vec odavno ne zive u Srbiji.
    (Dijaspora, 24. april 2017 00:48)

    # Link komentara

  9. Uspostavite direktmi limiju Beograd Manila. U Srbiji zive Filipinke udate uua nase ģradjanem
    (Vlajko, 24. april 2017 00:44)

    # Link komentara

  10. (Olga, 23. april 2017 23:51)
    Norveski mentalitet I srpski se dosta razlikuju.Kod nas u politici i javnim prrduzecima su uglavnom lopovi tako da bi oni gore upravljali(opljackali) nego li neka strana firma.A da se slazem sa tobom da je bolje da drzava upravlja strateskim firmama kao aerodrom ili Eps svakako da.
     (Nemanja NY, 24. april 2017 00:37)

    # Link komentara

  11. A da prepišemo domaći zadatak od uspešnih? Norveška država upravlja svim kompanijama u svom vlasništvu između ostalog i "srpskim" Telenorom.Kontinuirano kupuju od gubitnika sve što donosi profit, ništa profitabilno ne prodaju niti daju u koncesiju. Upravljanje zahteva više angažovanja i obezbeđuje veću zaradu. Prodaja ili koncesija donose daleko manje para.
     (Olga, 23. april 2017 23:51)

    # Link komentara

  12. @nasi megalomanski snovi aerodrom ne postaje bitan time što će se povezati putevima već time što će imati letove za obližnje destinacije, što Air Serbia i ima za razliku od ostalih. Time, ona čini beogradski aerodrom malim regionalnim čvorištem dok npr. Zagreb, Sofija, Ljubljana...to nisu. Primer iz Beograda imaju letovi za sve gradove regije, Ljubljanu, Sarajevo, Banja Luku, Zagreb,(Pula,Dubrovnik,Split sezonski), Tivat, Podgoricu, Skoplje, (Ohrid sezonski), Sofiju, Bukurešt, Budimpeštu, Solun da ne idem šire od ovoga. Takve veze nema nijedan aerodrom od navedenih (da je povezan sa svim ovim destinacijama). Uskoro će i Hainan Airlines da uspostavi let Peking - Beograd pa će to biti druga long haul linija pored New York-a
    (SAR, 23. april 2017 23:05)

    # Link komentara

  13. Da li je moguće da ljude ne razlikuju koncesiju od prodaje????!!!!! Hajde prvo rečnik u ruke, ili internet pod prste, pa vidite šta znači "koncesija" a šta znači "prodaja"!
    (Aja Vasil, 23. april 2017 22:08)

    # Link komentara

  14. Znate zasto bi bilo dobro dati aerodrom na koncesiju? Jer drzavno preduzece nije u stanju da resi ni banalne stvari kao sto su divlji taksisti. Mislite da ce ovi Koreanci dozvoliti divlje taksiste? Ili ce zapretiti vlastima pa ce komunalci morati da srede to ili ce unajmiti obezbedjenje i srediti to sami. Jedan banalan primer.
    (Milorad, 23. april 2017 20:37)

    # Link komentara

  15. Zasto prodajemo nesto sto radi u dobrom plusu i sve vecem?

    Zasto prodajemo ista sto radi ako nam je budzet u plusu?

    Zasto pricate da je Beograd vec centar ako ovi kazu da mogu to da urade? Ko laze?
    (Stefan, 23. april 2017 19:06)

    Ne prodaje se aerodrom nego se daje u koncesiju. Daje se u koncesiju kako bi se omogucio odrzivi razvoj, tako je i Jugic bio super auto pre 30 godina sa "budzetom u plusu" i danas je potpuno isti (sto ce reci - prop`o ). Ko kaze da je Beograd centar, mani se carsijskih prica...

    Treba jos neko objasnjenje?
    (Ko ce Srbima nesto objasniti..., 23. april 2017 20:36)

    # Link komentara

  16. na slican nacin je hrvatska vlada postupila sa aerodromom u Zagrebu. Francuski koncesionar je izgradio potpuno nov aerodrom koji je pusten u rad pre mesec dana. Sada oni imaju kapacitete da povecaju broj letova i postanu znacajan igrac u ovom delu Evrope.
     (Svirac na mandolini, 23. april 2017 20:00)

    # Link komentara

  17. Moze da kupi ko god hoce, Nis sa letovima po ceni od 5 do 20 evra do evropskih gradova, sa povecanjem broja linija, plus aerodrom Morava kod Kraljeva gde ce ista varijanta da bude, ce da kupi sve vise putnika...Nis Berlin kosta ko taksi Surcin Beograd, ja butovao do Bratislave iz Nisa za 8 evra pre mesec dana, parking se ne placa, kad se vratis za par dana, sedas u kola i kuci
    (Dusan, 23. april 2017 19:54)

    # Link komentara

  18. Ma da bre,prodajmo sve sto se prodati moze..celu drzavu.
    (Aleksandar, 23. april 2017 19:51)

    # Link komentara

  19. Pa on vec jeste glavni i najprometniji aerodrom u regionu...
    (Kiza, 23. april 2017 19:47)

    # Link komentara

  20. Nasa stara boljka je neizleciva. Samo da budemo centar necega.

    Da bi aerodrom Beograd postao centralan za Balkn morali bi prvo imati komunikacije uzduz i popreko preko celog Balkana. A to se nece desiti ni za sledecih 100+ godina.
    (nasi megalomanski snovi, 23. april 2017 19:43)

    # Link komentara

  21. Пројекат аеродрома Инчеон је битно другачији од других светских
    аеродрома.То је потпуна новина у свету.Ради се о аеродрому-граду.
    Аеродром је центар града који се гради,у коме ће се живети,радити,
    трошити а аеродром је наравно начин да се град и бизнис који се у
    њему обавља повеже са светом.Али сумњам да кореанци имају намеру да
    то раде и са београдским аеродромом.То су велике инвестиције,које
    су дугорочно исплативе.Проблем ове владе је да ОНИ немају добар тим
    који би водио аеродром,па по њима и нема људи који би то радили.Што
    наравно није тачно,али они држе власт.И раде шта хоће.
    (артиљерац, 23. april 2017 19:37)

    # Link komentara

  22. Prodajom aerodroma samo bi jednog monopolistu nasledio drugi. Umesto prodaje aerodroma trebalo bi ponuditi na licitaciji zemljiste na slicnoj udaljenosti od centra grada za izgradnju novog aerodroma. Za 2-3 godine imali bi dva aerodroma koji bi se cenom aerodromskih taksi i za putnike i kompanije, obimom, kvalitetom i rasnovrsnoscu usluga medjusobno takmicili sto bi nam omogucilo da putujemo i cekamo let jeftinije nego do sada a i da nam vreme na aerodromu brze prodje. Tek tada mogao bi eventualno da aerodrom Surcin bude ponudjen na nekom tenderu za prodaju.
    (Glas razuma, 23. april 2017 19:26)

    # Link komentara

  23. Zar pre par meseci nije bila informacija o učesnicima na tenderu za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla? Kako se posle toliko vremena pojavljuje novi učesnik? Kakav je to tender? Prljave traju godinu dana?
    (evroskeptik, 23. april 2017 16:59)

    bili su ovi na tom spisku
     (boomerang, 23. april 2017 19:19)

    # Link komentara

  24. To zato što imamo direktnu liniju za Njujork...
    (Kucamo na vrata zaboravljenih asova..., 23. april 2017 19:18)

    # Link komentara

  25. Zasto prodajemo nesto sto radi u dobrom plusu i sve vecem?

    Zasto prodajemo ista sto radi ako nam je budzet u plusu?

    Zasto pricate da je Beograd vec centar ako ovi kazu da mogu to da urade? Ko laze?
    (Stefan, 23. april 2017 19:06)

    # Link komentara

  26. Kazu da ce brzo da sire aerodrom.Gde ce da ga sire kad su kuce svuda oko aerodroma ,ja konkretno iz svoje kuce u Surcinu vidim golim okom aerodrom.
    (Darko, 23. april 2017 18:48)

    # Link komentara

  27. Zašto mi ne bismo od Korejanaca otkupili know-how u vidu licence koja bi trajala, na primer, 5 ili 10 godina? Ovako, sav profit ANTB ide u budžet, kao što će i sav novac od koncesije takođe otići u budžet, u potrošnju, ne bismo li nekako konsolidovali trenutno stanje od "izvanrednih 3 do 3,5% rasta BDP"!
    (Čabar, sa šupljim dnom, 23. april 2017 18:21)

    # Link komentara

  28. Aerodrom treba dati u koncesiju i sva ostala drzavna preduzeca treba privatizovati,osim EPSa u kom treba da zadrzimo vecinsko vlasnistvo ali da novi partner upravlja!Dosta su drzavna preduzeca imale socijalnu ulogu,pa umesto na profit razmisljali o sto vise radnika nebitno da li rade ili sede po ceo dan!Koreanci su poznati po tacnosti i radu,ako njima budemo prodali aerodrom sigurno se necemo pokajati naravno treba da ispregovaramo u nasu korist.Jedino jaka trzisna ekonomija sa niskim porezima moze da nam donese rast koji nam je potreban a sve ispod 5-6% godisnje je malo!
    (Logika, 23. april 2017 18:02)

    # Link komentara

  29. Kakva gomila praznih obecanja, kako od strane Korejanaca tako i od nas. Narocito onaj deo o cistom i transparentnom tenderu. Korejanci ce ulagati minimalno, samo ono sto je neophodno da bi ostvarili sto veci profit.
    (Marlon Brendon, 23. april 2017 18:02)

    # Link komentara

  30. Tooo! Juzno korejci su zakon!
     (DB, 23. april 2017 17:50)

    # Link komentara

  31. Ma vrh brate! Idem da zalijem ovaj najnoviji uspeh naseg Vlade...
     (ex cop, 23. april 2017 17:06)

    # Link komentara

  32. Koliko ja ovo kapiram prodaješ tj iznajmljuješ nešto što dobro radi i donosi profit jer si švorc ali to ne govoriš avpm narodu...
    (Sremac76, 23. april 2017 17:03)

    # Link komentara

  33. Pa, zar nismo vec nekoliko godina glavni aerodrom na podruciju Balkana. Barem su tako ovi nasi ministri izjavljivali .
    (slavisa, 23. april 2017 17:02)

    # Link komentara

  34. Zar pre par meseci nije bila informacija o učesnicima na tenderu za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla? Kako se posle toliko vremena pojavljuje novi učesnik? Kakav je to tender? Prljave traju godinu dana?
    (evroskeptik, 23. april 2017 16:59)

    # Link komentara

  35. samo severna dolazi u obzir!
     (Lo Fat, 23. april 2017 16:48)

    # Link komentara

  36. Ne smemo da zadržimo ništa profitabilno? Sve što donosi profit jadna Srbija mora da proda. Znali smo da ga napravimo a ne znamo da upravljamo. Nego treba stranci da pokupe profit a naši ljudi da rade za minimalce. Velika je mudrost naplaćivati aerodromske takse, kao nekad kad nismo znali da naplaćujemo autobuske karte pa morali stranci -Bus-plus. Treba nam još Jura, Gasproma.....Radna snaga bez imovine =večna beda i sirotinja. Ne dozvolimo rasprodaju.
     (Olga, 23. april 2017 16:45)

    # Link komentara

  37. Preko teritorije Srbije oduvek su vodili putevi istok - zapad jos od antickih vremena. Iskoristiti ovu sansu sa Beogradskim aerodromom da najzad dobijemo i neki benefit od toga polozaja kao sto su trgovina i prenos znanja i tehnologije, a ne samo invazije i opsade Beograda.
    (zoran, 23. april 2017 16:08)

    # Link komentara