- Komentari -
  1. Da ne bude zabune nekretnina u Beogtadu koja se izdaje se isplaćuje za 15 do 20 godina u zavisnosti od tražnje.
    Nije isplativo kao što se misli ali je sada isplativije od kamate koje su oko 1posto. nekada su kamate bile preko 5 posto i onda je bilo isplativije oročavati devize, naročito zbog ulaganja i amortizacije stanova. Sada je povećan porez na nekretnine ali je i dalje bolje izdavati nego kamata koja teži nuli.
    (Milence, 26. mart 2017 10:25)

    # Link komentara

  2. Na zalost, jedini unosan posao u srbiji je politka.
    (Niko, 26. mart 2017 10:13)

    # Link komentara

  3. Kod izdavanja garaze koristi se sledeca formula za odredjivanje cene. Vrednost garaze po kvadratnom metru je 60% od cene kvadtata na istoj lokaciji. Mesecna renta garaze je cena koja otplacuje garazu za 10 godina rentitanja.
    (Aca, 25. mart 2017 18:26)

    # Link komentara

  4. U Rimu garaza od cigle 12 000 e a u Bgd 50 000 e?! Bolesno.
    (C i n i k, 25. mart 2017 17:32)

    # Link komentara

  5. 20000 cena plus porez a iznajmljuje se po 100 dakle treba 200 mjeseci. Pa i nije neka zarada
    (Hojte, 25. mart 2017 16:59)

    # Link komentara

  6. " Iako nije u skladu sa zakonom " . Sve Je receno. Molim da ne cenzurisete komentar , ja samo citiram Vaš tekst.
    (Nikola, 25. mart 2017 15:08)

    # Link komentara

  7. Tekst ne odgovara stvarnosti. U teoriji, sve je super, ali u praksi: cene izdavanja su 20-50% nize od navedenih, zakupci se vrlo tesko nalaze, stalno otkazuju, narocito tokom leta. Narod nema pare, a ko ima, za iste pare koje bi placao najam garaze, uzima kasko.
    (Imao garazu, 25. mart 2017 15:06)

    # Link komentara

  8. A tek stan sa garazom :)
    (Nina, 25. mart 2017 14:47)

    # Link komentara

  9. Ако узмем вашу математику да кошта 20.000 а издаје се за 50-100е значи да треба просечно 170 месеци да би се отплатила (без трошкова реновирања) то је око 15 година, што је све само не исплатива инвестиција (ако су ове цифре тачне).
    (е2, 25. mart 2017 14:29)

    # Link komentara

  10. Ovo je samo još jedan pokazatelj o pogubnoj urbanističkoj politici Beograda. Iza te politike stoje pohlepa i korupcija. U poslednjih dve godine Grad je izmenio urbanističke planove i faktički dozvolio besprizorno "zgušnjavanje" stambenog fonda, potpuno zanemarujući parkiranje, saobraćaj i zaštitu životne sredine. U pomenutim savskim blokovima je u toku "urbanizacija" nekadašnjih zelenih površina. To grdilo se već desilo na uglu Gandijeve i J. Gagarina. Upravo prodaju zelenilo na uglu Nehruove i J. Gagarina (dozvoljeno je "dodavanje" 500 stanova), a u izradi su planovi za betoniranje zelenila u 44. bloku (uz Gandijevu), bloku 70a (dve zelene površine, jedna u okviru bloka, druga uz Agostina Neta), i ceo blok IMT-a. Već sad jedno parking mesto postoji za 2-3 stana, a propis je 1,1 mesto po stanu što takođe nije dovoljno. Ovom izgradnjom će tek nastati haos. I onda se ne treba čuditi da ko ima malo para "prelomi" da kupuje garažno mesto, ako ga uopšte ima...
    (pajero, 25. mart 2017 13:47)

    # Link komentara

  11. Na investiciju u nekretninu se u Velikoj Britaniji uglavnom vraca 8% neto godisnje. U Srbiji ne znam kako se krecu te brojke. Znaci za malo vise od 10 godina nekretnina samu sebe isplati.
    (British Aristocrat, 25. mart 2017 12:18)

    # Link komentara

  12. Ako pomočni objekat; naročito garaže; čak i montažne se mora plačati porez i ubrajati u imovinu; ako nije konstantno iskorišćen u svojstvu izdavanja on se posle jednu deceniju neće isplatiti; poješće sam sebe i od gotovog pravite veresiju...To vam je danas kao poljoprivredno zemljište..ako nemate interesanata da vam obradjuje zemlju, bolje je da ga prodate jer za 10 godina ćete biti u minusu. Danas se sve oporezuje i nije nikoga briga kako ćete opstati; lako je otvoriti firmu ali nameti prilikom zatvaranju bilo čega nisu za zanemarivanje; mnogo nameta, porez na sve, akcize u startu ogromne..primer za gorivo u odnosu na zemlje u komšiluku vam onemogučava da u bilo šta danas investirate a da niste posle godinu dana čak u minusu. Nema pospešivanja bilo čega; možda ako ste član stranke možete se provuči samo da opstanete. Ambijent za bilo koji pošten biznis je na dugačkom štapu, pa to podrazumeva u investiciji u montažnu garažu; oporezićevas posle izbora...Gledam koliko praznih lokala, čak i u gradu..nameti i veliki porezi od države vam oduzme volju da bilo šta započnete da radite u zemlji Srbiji, morate misliti unapred...biti "kooperativan" za svaki slučaj...znate na šta mislim...i zato retko kome i zameram u malom mestu da se okreće kako duva vetar iz ezgistencijalnih razloga jer država, opština može biti nekom majka, drugom maćeha. Sistem ne funkcioniše. Nameti, porezi su ogromni..sve je skupo a imamo najmanje zarade. Čak i danas je bolje raditi u opštinu, kupiti diplomu, biti poslušan, ići autobusom...mahati zastavom...definitivno...manje boli glava i u sistemu si..Nažalost tako je...Danas treba imati jaku vezu, biti "podoban" raditi i u gradskoj čistoči kako nekad reče Bora Djordjević....Očekujem manje namete...ako država misli na duge staze, ko god pobedio..jer do zime se neće izdržati realno, krizu već sada mnogi osečaju, mnogi su gladni i to nije "frazeologija" treba samo prošetati...Elem ne motiviše se ništa da započneš jer mnogi zatvaraju, i ako si na nuli danas si u plusu jer si opstao....
    (Bane, 25. mart 2017 11:12)

    # Link komentara

  13. stan je prava stvar
    (zapex, 25. mart 2017 10:44)

    # Link komentara