- Komentari -
  1. ...ipak je sve ovo bio samo marketing za AV...zamislite samo ovu situaciju, vi ste proizvodjač nečega, uložite pare u materijal, opremu, ljude, marketing...i kad vam dodje kupac da kupi taj vaš proizvod vi mu kažete da ne možete da mu to prodate jer ne možete da napravite...znači ovo je sve toliko neozbiljno, neprofesionalno, uostalom cela država nam je takva, takvu je napravio AV, a onda ovi iz SNS kažu da je Beli neozbiljan
    (tony, 16. mart 2017 08:33)

    # Link komentara

  2. Nemoguća misija. Srbija i da kupi opremu za proizvodnju ne može proizvoditi motor mjenjač transmisiju koja je sad u tim prototipovima. to je nečiji proizvod i treba kupiti licencu. A razvoj novog je neizvodivo.
    (Srki, 16. mart 2017 08:32)

    # Link komentara

  3. Pa ima celika iz Smedereva, sedista prave ovi iz KG sto rade za FIAT, gume iz Pirota, puske sami pravimo, motor se kupi
    (Made in Srbija, 16. mart 2017 08:29)

    # Link komentara

  4. Ovo cu da ukradem prvo kada pocne zombi apokalipsa. Unitra cu da spavam, jedem i zivim potpuno blindiran. Osim toga mi treba snajper, takticka sacmara, automat M5 i postolj tipa glock i maceta.
    (Vlada, 16. mart 2017 08:19)

    # Link komentara

  5. A železnica šalje lokomotive u Rumuniju na investiciono farbanje.Blokitati boravak šefova želrznicr u Rumuniji na teret državr i uložiti u modernizaciju pogona za proizvodnju oružja.
    (Zoran, 16. mart 2017 07:43)

    # Link komentara

  6. "Zašto ne možemo da isporučimo više od 10, kada na tržištu postoji tražnja za 700 do 800 oklopnih vozila"
    Zato sto sve sto valja pobeze iz ove drzave .... NEMA KO!
    Ovo su samo ostaci nekadasnjeg znanja.
    (Mufljuz, 16. mart 2017 06:24)

    # Link komentara

  7. Zasto? Pa zato sto onda ne bi mogli da uvozimo americki i ruski otpad, zato sto bi domace fabrike proradile pa ne bi mogli da budemo evropski Banglades za strane "investitore", zato sto bi onda u Srbiji mozda i ostala pamet i mladost pa bi svaka vlast bila u frci... Od drzave koja je proizvodila avione, tenkove, automobile, belu tehniku i dr, za manje od 30 godina su nas doveli do toga da se vlast javno hvali proizvodnjom konzervi, stapica za sladoled i sl, i to u stranim fabrikama u kojima su radnici u potpunosti obespravljeni... Eto zato Srbija ne sme, nije tacno da ne moze, nista da proizvodi!
    (opusteno, 16. mart 2017 06:23)

    # Link komentara

  8. .."Milos" i "Lazar"?!..,pa ko uopste smislja ta imena?..Da se razumemo, nemam nista protiv da je necije ime Lazar ili Milos, ali da se oklopna kola, vrste vojne opreme ili sl. nazivaju takvim imenima zaista je idiotski..
    ..tako je neko jos pre puno godina mlazni avion nazvao "Galeb",.."Orao"...pa to je stvarno jadno..,a takva ce biti i narudzba i prodaja jer se niko izvan granica ove zemlje nece ni potruditi da procita naziv vojne opreme koju kupuje..isti ste ko i rusi..,nesposobni i netalentovani za plasiranje i prodaju bilo cega..srecom da je tako..
    (hogy, 16. mart 2017 00:06)

    # Link komentara

  9. @Dejan
    Stranci ne odredjuju kome mozemo da isporucimo

    @Dr. Beli
    Tenk T-84 nije ni pravljen vec M-84 I T-72(par primerka)

    @Jbg
    Imamo mi intelekt ali treba neko da ulozi u njegovo koriscenje, nema prodaje na slavu cak ni SFRJ nije mogla neke stvari da proda, veci smo od Izraela i Holandije tako da ne vidim u cemu je problem sa velicinom zemlje, nismo mi mali sem u necijim mislima a tu ne pomaze nista do promena nacina razmisljanja.

    @Srba
    Ti bi da zatvoris i ovo malo teske domace industrije sto jos postoji(FAP, IMK, Zastava, IMT, Petoletka, Zastava)? Zasto su oni uopste i postali gubitasi, ima mnogo vecih od njih pa se gleda kroz prste a oni koji bi mogli da imaju domace finalne proizvode se zatvaraju ili rasprodaju? Koliki ja FAS gubitas, kamo srece da su pare umesto u FAS otisle u navedene?

    @uništeno se teško vraća
    Nije problem kupiti masine i to mnogo savremenije nema takvih ogranicenja

    @bucko lazmisljam
    Tacno, tekst im je teska glupost, dobro je sto nisi bucko koji razmislja

    @diskretni heroj
    Ima, ja I mnogi drugi smo pravili domace


    Problem su nebulozne izjave pojedinih politicara, senzacionalni tekstovi i izjave u medijima, nizak nivo ulaganja u domaci razvoj i proizvode, sve ostalo se lako da resiti, ne potcenjujte Srbiju i njene gradjane vec ulozite.

    Naravno korupcija i javasluk je problem u biznisu posebno drzavnom ali i to se da resiti.

    Dakle resenja postoje samo da li hocemo ili necemo je pitanje, volja pre svega.
    (DPolitika, 15. mart 2017 23:33)

    # Link komentara

  10. Ovako mi sklopimo sve tj osmislimo (najskuplji deo je uvek osmisliti), pronadjemo i trziste (bez trzista nista nema poentu jel) i onda treba da napravimo linijsku proizvodnju (i za to cemo da dovrdemo strane investitore koji ce za najeftiniji deo da pokuoe sve?)

    Vrlo napredno.

    A drugo sto smo pacali sajam ako ne mozemo da proizvedemo?
    (Stefan, 15. mart 2017 22:57)

    # Link komentara

  11. Obicne budalastine. Ako imate kupce za ta borbena vozila, onda neka se drzava zaduzi i naka se kupi ta oprenma i delovi. Sta je tu skupo, ako ce da se prada ugradjeno u krajnji proizvod i zaradi? Nego ste vi svi nesposobni i/ili lazete. Pa ni namocnije firme ne prave ovakve proizvode da sede u skladistu, nego tek kada potpusu ugovor sa kupcem, a kupac jedan deo plati unapred. Ej bre, sklonite se vise, ne umete ni pertle a vezete.
    (smrda, 15. mart 2017 22:31)

    # Link komentara

  12. "Zašto ne možemo da isporučimo više od 10?" Zato sto stranci odredjuju koliko i kome Srbija moze bilo sta da isporucuje.
    (Dejan, 15. mart 2017 21:36)

    # Link komentara

  13. evo dolaze izbori pa umesto da ulozite pare u kampanju, oooo predsednice Vlade, a Vi lepo uzmite te pare i gurnite u proizvodnju, dokazite da Vam je drzava preca od toga da budete predsednik. Eto toliko od mene
    (srb, 15. mart 2017 21:31)

    # Link komentara

  14. Niko ne spori da je svaki trud super i da je svaki proizvedeni komad bilo čega super. Problem je što se premijer maksimalno trudi da se izreklamira, bez obzira na realnost. Nema veze što su mediji blokirani za bilo kakvu kritičku misao, bitno je da se priča kako je medijska scena super. A haraju Vučićevići, Studio B svako veče ima spec emisije protiv svih opozicionih lidera, a ne pada im ana pamet da pitaju ijednu jedinu stvar protiv vlasti...
    Plate niakda veće po reklami, a u stvarnosti nisu dosegle još ni nivo pre smanjenja. Inflacija minorna a cene skaču konstantno. Sada nam kažu da je inflacija u januaru bila tipa 0.7% a poskupela hrana, energije, komunalije a pojeftinila odeća i obuća???
    Problem ovde je što SDPR organizuje proizvodnju i prodaju ovih borbenih vozila. Osim NORE koja se pokazala koliko toliko dobro (istina samo prva serija a nakon toga reklamacije samo takve) MILOŠ i LAZAR si još uvek na nivou smešnih priča i samoreklamerstva. Ovo je LAZAR 3!!! Još pred neke prošle izbore je Vučić najavio početak serijske proizvodnje Lazara u MARTU! Ali 2015-te! Nadjite mu izjave. Lazar 1 i Lazar 2 nisu makli dalje od drvenih maketa. Lazar 3 je napravljen ali daleko je od proizvodnje. Miloš još gore.
    I ponavljam, svaki trud je za pohvalu ali ovde su problem SNS kadrovi ubačeni u SDPR! Bivši vozači Vučića i Nikolića su direktori. Ceo SNS Zemuna sada radi u SDPR-u a nemaju blage veze niti pojma. Promet je daleko ispod onog od pre 5 godina! Neznalice!
    (Zenunac, 15. mart 2017 21:15)

    # Link komentara

  15. Али ретровизор!!! :-)
    (dimandi, 15. mart 2017 21:09)

    # Link komentara

  16. Ljudi da li ste svesni da je srpska privreda izgubila 20 godina od 89-09, racunam od dolaska milosevica pa do nekog okoncanja tranzicije. O kakvom izvozu borbenih vozila uopste pricate. Pa u evropi borbena vozila sa tockovima izvoze Nemacka, Francuska, Italija, Svajcarska i Finska. Jedna Britanija je kupila svajcarsku piranu za svoju vojsku. Mi treba prvo da krenemo sa proizvodnjom trotineta, bicikli i kolica za bebe pa za 50 godina mozda i da udjemo u tu igru... Sta je vama da li ste svesni koliko je ova zamlja zaostala? Ovde moze biti bolje tek za 20 godina. Pa kad je Deng Sjao Ping u Kini otvorio prvu fabriku, to je bila fabrika kisobrana na rasklapanje. !!! Tako to ide, ne moze kuca od krova.
    (Baxuz, 15. mart 2017 21:08)

    # Link komentara

  17. Vidiš.. stvarno treba biti nadaren, pa reci ovako nesto. Retrovizori su obavezni u mirodovskim uslovima po PS , a i po zakonu saobracaja RS. Jeli iko ima oci ovde? Pa milion snimaka imate , gde se vide kamere za navigaciju.. čak i termovizijske.. ovo je neverovatno...jel placa neko za pisanje ovih dezinformacija ?
    (Slav, 15. mart 2017 21:00)

    # Link komentara

  18. Eeeee u staroj dobroj Jugoslaviji se pravio tenk T-84. Sada makete pravimo.
    (Dr. Beli, 15. mart 2017 20:57)

    # Link komentara

  19. Vojne industrije su najjaci pokretaci privrede i velika lova se tu vrti. Male i neozbiljne zemlje tu nemaju sta da traze. To sto prodajemo je na staru slavu i uglavnom zaostalo od JNA
    Nemamo mi kapacitet za ozbiljne stvari vise. Proslo je sfrj vreme odavno.
    (Jbg, 15. mart 2017 20:36)

    # Link komentara

  20. I sad da ga pita covek zasto nas zavlaci sve ove godine i rasipa nas novac na sve strane? Zato sto u Srbiji nikad nijedan politicar nije odgovarao! Neki jesu, ali u Hagu (npr Milutinovic za necinjenje - u normalnom svetu ima istu tezinu kao i cinjenje). E kad budemo poceli da im sudimo za ono sto obecaju, a ne ispune, tek tada ce nam biti bolje...
    (svasta, 15. mart 2017 20:33)

    # Link komentara

  21. Smejurija. Te nazovi firne sluze samo da izvlace novac iz vojnog budžeta za neka vozila koja ustvari i ne postoje. Zatvorite vec jednom te gubitase pa da znamo da ih nemamo.
    (Srba, 15. mart 2017 20:25)

    # Link komentara

  22. Dakle, sva ona hvalisanja su bila zapravo samo privid i pokusaj reklamiranja s' necim, za sta zapravo nemamo kapacitete...
    Premijer je ovim pokazao nacin na koji vlada, a to je uglavnom sargarepa i magla!
    (Kako ko, pa ja, 15. mart 2017 20:13)

    # Link komentara

  23. Da ne možemo da ih napravimo me ne čudi, ali mi nije jasno što je pravljen trošak i išla delegacija na sajam i izlagali nešto što uopšte ne proizvodimo, i da hoćemo - ne možemo. Jel im nisu do sada već dovoljno dupeta videla puta?
    (Raya, 15. mart 2017 20:09)

    # Link komentara

  24. Kakava proizvodnja? Kod nas samo usluge i trgovina. Svi idu u trzne centre (shopping mall-ove, je li) da trose bancine pare.
    (miki, 15. mart 2017 19:34)

    # Link komentara

  25. Ali sta je poenta ovog pljuvanja po sebi?. Ali sta?. Sta je tu sporno sad.. prevara odkrivena?. Ljudi rade , razvili sredstva.. uvoze motor kaminks i menjac alison i elektroniku termovizijsku.. i ko sta tu krije? . Ljudi ne mogu serijsku proizvodnju da pokrenu, serijsku.. nema kapaciteta . Da li iko ovde razlikuje maketu od proizvodnje deset komada mesečno ? . Da li iko zna sta je proizvodna linija ?. Pa hrvati partiju , za koju imaju licencu i Djura Djakovic koji nije bombardovan, proizvode samo 4 komada mesečno .. za sebe. To i mi radimo.. ali nemozemo da stancujemo. Ali sta je problem molim vas. Jel treba da niko nista nestvara , neradi, sa bi bili srećni .. sta??!
    (Slav, 15. mart 2017 19:32)

    # Link komentara

  26. Vučić pravi planove sa kapacitetima koji odavno ne postoje.
    (PV, 15. mart 2017 19:31)

    # Link komentara

  27. Problem je što su za proizvodnju neophodne mašine koje imaju strateški značaj, uništene su u bombardovanju kao velike boverke u Kruševcu naprimer, njih ni jedna zemlja ne želi da proda jer su strateški proizvod koji daje prednost te stoga i ne mogu da se kupe (nije baš sve tako brzo moguće razvijati kao IT). Zupčanik ma koliko nekome smešno zvučalo nije jednostavno napraviti, a da istrpi sve što mora da istrpi. A o ostalim elementima i da ne pričam, trebaće vremena da se ceo sistem osposobi da može da proizvodi potrebnu opremu i isprati razvoj proizvoda.
    (uništeno se teško vraća, 15. mart 2017 19:31)

    # Link komentara

  28. Pa kod nas je sve od papira.
    Znaci magla
    (Granit, 15. mart 2017 19:26)

    # Link komentara

  29. Pre neki dan su botovi bili odusevljeni i u komentarima govorili kako ce ovo pokrenuti domacu industriju a niko od njih nije ni znao da mi skoro pa nista od ovoga ne umemo sami da napravimo.Kakav crni pogon na 6 tockova kad ni motor nemamo za njega ovde u Srbiji.Najbolje je praviti ih kao igrackice pa deliti deci u obdanistima da se super izigraju.
    (Bogoljub 1936, 15. mart 2017 19:23)

    # Link komentara

  30. @Vlada2, zapravo, Rusija je samo u 2015. potrosila preko 66000000000 (da, preko 66 milijardi dolara ) na naoruzavanje. Takodje, i pored toga sto je uz SAD najveci izvoznik istog, izvoz ruskog naoruzanja raste iz godine u godinu kontinualno i drasticno. Toliko o njima. Za to sto Srbija pravi samo makete nisu krivi Rusi, vec nasi "partneri" sa zapada.
    (mmm, 15. mart 2017 19:19)

    # Link komentara

  31. koji mi mi bogovi projektovanja. na borbeno vozilo namontiraš retrovizore od FAP-a koje će da omlati prva grana ili kamen... u 21. veku kada hd kamera i displej koštaju 50ak evra.
    (stef, 15. mart 2017 19:15)

    # Link komentara

  32. Pisanje Danasa obiluje gomilom neistina, podmetacina i zlonamernih tvrdnji. Prvo Milos se pravi i pravice se. Za tri meseca ce policiji biti isporuceno 6-10 komada. Ko je to hteo da cuje mogao je. Vojsci ide 16 Lazara 3 i zandarmeriji 6 komada do septembra meseca. Serijska proizvodnja zahteva nesto drugo, a to je da nabavite sve komponente za barem 100 vozila i narucite da vam prave za jos 300 od dobavljaca. Da li su domaci ili ino nebitni i njima treba neko vreme. Drugo da osposobite liniju za seriju. Opremite alatima, obucite ljude. Fijatu je trebalo godinuipo dana da opremi fabriku i jos 3 neseca da pokrene proizvodnju. Zlonamerno pisanje Danasa manje vise, ali me cudi ovaj defetizam koje citam u komentarima. Ocigledno da ljudi pojma nemaju o proizvodnji, pa hajde nesto da napisu. Za proizvodnju serije krevta od drveta trebalo mi je 6 meseci da sve spremim i pokrenem koji ima 40 delova, a zamislite vojno vozilo sa ,3-5000 delova. Budite ljudi realni barem kada komentarisete i prestanite da potcenjujete nase ljude i nasu pamet pa se pitamo zasto nam ljudi odlaze napolje. Odlaze, jer napolju ih niko ne podtcenjuje i ne ismejava ih.
    (bucko lazmisljam, 15. mart 2017 19:09)

    # Link komentara

  33. Znam da Srbi vole da pljuju sve sto je njihovo ali zaista nema potrebe za tim...Pogledajte ostale zemlje u okruzenju,pa niko nista nije u stanju ni da smisli a kamoli i napravi.Ova vozila koja su napravljena su sigurno dobre i reprezentativne vojne masine i steta sto ne mogu biti radjene u masovnoj proizvodnji!Problem nije zato sto se nesto ne umije vec zato sto se nema para za to...Sa boljom ekonomijom i to ce biti moguce.Tako da nemojte kritikovati i pljuvati nase inzinjere.Ako ste boljli od njih,izvolite napravite nesto sami...
    (rejnald, 15. mart 2017 19:04)

    # Link komentara

  34. I ja bi mogao da budem trener Reala pa nisam niti cu biti. Isto je sa 700-800 borbenih vozila. Mogli bi izvesti slu ne mozemo napraviti. I tacka. Cak i kad bi sve delove uvezli ne bi mogli da ih napravimo. Pa mi ne mozemo da izvezemo svinjetinu u Rusiju!
    (Peter Smith, 15. mart 2017 19:03)

    # Link komentara

  35. Papir sve trpi.
    (Mita haubica, 15. mart 2017 19:03)

    # Link komentara

  36. Ne mozemo da ih isporucimo zato sto imamo manufakturu a ne industriju, sto rece neko napravili smo 10 primeraka i svaki je verzija za sebe
    (uradisam, 15. mart 2017 18:57)

    # Link komentara

  37. Poznavaoci kazu skup poduhvat!!?? Pa sta ako je skupo, svaka roba ima svoga kupca sve i da se delovi dopremaju sa Marsa .Ako traze 700-800 kom, onda ce ih, tj mogu ih dobiti. Mislim da je ovde ipak po sredi nesto drugo. Spinovanje....
    (drzava od papira, 15. mart 2017 18:55)

    # Link komentara

  38. Za sada od papira a uskoro dobijamo pravu maketu od metala i plastike sa sve srafovima.
    (Amerikanac, 15. mart 2017 18:38)

    # Link komentara

  39. Znači koliko shvatam mi jedino što možemo da proizvodimo su makete?

    Makete Miloša i Lazara,maketa Beograda na Vodi,maketa države i sl...
    (jedan iz mase, 15. mart 2017 18:36)

    # Link komentara

  40. Dajte meni mesto menadzera da vas organizujem, u početku da uvozimo sto moramo makar i 90% potrebnih delova i sklapamo prodajemo a od zarade da pravimo proizvodne pogone za delove koje cemo posle sami proizvoditi, valjda ce i na sklapanju te količine raditi 200 radnika a i zarada od prodaje ce ostajati ovde, pa i iphone se proizvodi u Kini i delovi su iz Kine i prodaje se u celom svetu.
    Pitajte mercedes koliko delova i ostalih potreba za 1 auto uvozi ili boing za avion.
    (Jovica, 15. mart 2017 18:34)

    # Link komentara

  41. Pa šta ako se komponente uvoze? I Kinezi uvoze kuglice za vrh hemijske olovke. Bitan je finalni proizvod. Motor, menjac i reduktor mogu da budu i od kamiona, ali borbeno vozilo je daleko skuplje od kamiona sa istim motorom. Treba da se uvoze, jer se ne isplati razvoj takvog slozenog mehanizma kao što je motor.
    (optimist, 15. mart 2017 18:19)

    # Link komentara

  42. Postoji resenje i za to. Stavi se znak Mercedes i sve je OK.
    (KUKURUZ, 15. mart 2017 18:17)

    # Link komentara

  43. ...tu negde i lezi najveca razlika izmedju ozbiljne zemlje, jugoslavije, i ovih patrljaka koji su iza nje ostali...
    ...danas svi zajedno ne bi bili u stanju da naprave jedno kvalitetnije vozilo, a pre 30-40 godina su podmirivali sve potrebe jugoslovenske armije i zaradjivali veliki novac na izvozu...
    ...samo na tenkovima je zgrtana velika lova, ali se tada slovenacka "mladina" pitala zasto jugoslavija izvozi tenkove ovamo-onamo, to kao nije miroljubivo i nesvrstano, a i te zemlje su gladne...
    ...danas bi i djavolu prodali bilo sta, samo nisu u stanju ni da proizvedu...
    ...setimo se afere patria...
    ...pravila ona zemlja i tramvaje i vagone i bagere i kranove i traktore i odlicne strugove...
    ...i sta ako su delovi uvozni...???
    ...kao sramota je staviti motore rols rojsa u avion...??
    ...svako radi ono sto je profitabilno...
    ...i kina je uvozila sve i svasta, danas sve pravi sama...
    (kraja, 15. mart 2017 18:10)

    # Link komentara

  44. ovo malo podseca na pricu o "mercedesovim" autobusima koji ce se proizvoditi u sribij ... ali sutra ... malo ...
    (tresla se gora rodio se mis, 15. mart 2017 18:09)

    # Link komentara

  45. Moćni, a motori ili tuđi ili od "stojadina"?
    (XXL, 15. mart 2017 18:08)

    # Link komentara

  46. Ne razumem se u oružje ali zašto su ga predstavljali ako ne mogu da ga proizvedu? Ili je to koncept vozilo kao na sajmu automobila.
    (nedostizni, 15. mart 2017 17:58)

    # Link komentara

  47. Car je go. Ako mu je ostalo onih Mercedes znakova od Ikarbusa, nek zalepi koji i na ova vozila pred izbore
    (Mirko, 15. mart 2017 17:45)

    # Link komentara

  48. Obicno bacanje prasine u oci pred izbore. Jel se secate 2014 i price kako je velika potraznja iz zemalja u okruzenju za srpskim Mercedesom? Znate koliko je izvezeno komada? Tacno koliko i Milosa i Lazara zajedno.
    (Huan Antonio NASAMAREN, 15. mart 2017 17:41)

    # Link komentara

  49. Znaci situacija kao i sa FIATom,Mercedesom iz Priboja i sl.

    Samo karoserija nasa a sve ostalo uvozno...

    Svaka cast...

    Jel ima mi nesto da proizvodimo a da je barem 80% nase?

    Mislim od tih namenskih vozila i slicnog prevoza?
    (diskretni heroj, 15. mart 2017 17:39)

    # Link komentara

  50. Iz jedne zemlje nam traze 10 000 komada srpskih mercedesa. Iz druge 7000 iz trece 5000 ali mi od kad je Vucic zakacio znak na autobus 2014 nismo izvezli ni jedan. Toliko o Milosu i Lazaru.
    (More mars, 15. mart 2017 17:36)

    # Link komentara

  51. Proizvodite i prodavajte makete onda.
    (sistem, 15. mart 2017 17:32)

    # Link komentara

  52. Boze me sacuvaj, mi ne mozemo da napravimo trziste za domaci med, cips i mleko vec ih uvozimo iz inostranstva, a hocemo da izvozimo tenkove i oklopna vozila. Zar su stvarno kupci ovih vozila toliko naivni ili nam se smeju u facu. Zar neko stvarno misli da smo kao drzava u stanju da pokrenemo proizvodnju, sklapanje i brend motora npr. a do izrade tog motora potrebno je jos 40 grana industrije koje kod nas ne postoje, tj. zamrle su.
    (Mogli, 15. mart 2017 17:30)

    # Link komentara

  53. Prvo papir pa onda maketa. A kupci nek se malo strpe. Godišnje 10, to znači za 80 godina da može da se isporuči svih 800. Nije to dugo za čekati. Aca na isporuci zadnjeg komada da održi govor o uspehu regionalnog tigra.
    (tigar regiona, 15. mart 2017 17:29)

    # Link komentara

  54. Znaci dzabe svo hvalisanje kad u praksi mi ne mozemo nista da proizvedemo...zato samo javni sektor i funkcionise a privreda i ne postoji
    (phant0m, 15. mart 2017 17:23)

    # Link komentara

  55. Kao i Rusija, sve ali samo kao RC varijanta ništa serijska proozvodnja.
    (Vlada2, 15. mart 2017 17:21)

    # Link komentara

  56. "To bi bio skup poduhvat, tvrde sagovornici lista, jer se najvažnije komponente i oprema za ugradnju u njih kupuju u inostranstvu - motor, menjač, vešanja, reduktor, sistemi veze i druge ključne pozicije za proizvodnju tih vozila, domaće firme više ne mogu da proizvedu. Među uništenim fabrikama su FAP iz Priboja, kruševački "14. oktobar" (u kojem je početkom 90-ih trebalo da započne proizvodnja po dokumentaciji za izradu jugoslovenskog tenka M 84, koja je iz Slavonskog Broda preneta u Srbiju), Elektronska industrija Niš, beogradski DMB i mnoge druge."


    Ko je i kada uništio sva ta srpska preduzeća, šta su bili motivi da se to učini, da li će se pokrenuti nekakav postupak zbog toga, ko će kad i kako zbog toga da odgovara i zašto od toga nema ništa?
    (hibernator, 15. mart 2017 17:17)

    # Link komentara

  57. Znaci vozilo i nije nase, sve ono sto ga cini mocnim se uvozi i strane je prozvodnje, nasa je radna snaga i skojka. Cak i da ih napravimo 60-70% od prodaje bi dali stranim snabdevacima.
    (Zoran, 15. mart 2017 17:13)

    # Link komentara

  58. Treba da se orjentišemo na visokosofisticirano oružje tj. precizno.Od gvoždjurije niko ne zaradjuje lovu , izrael je davno odustao od gvoždjurije i posvetio se elektronici, optici, avionici i visoko preciznim projektilima.Ako bi smo uložili novac u kadar za jedno 7-10 godina imali bi smo rezultata na polju sofisticirane oprema ovako je sve u nekom oblaku mogli bi a u stvari nemamo pravu strategiju.
    (Marko, 15. mart 2017 17:12)

    # Link komentara

  59. Hahahahahaha! Dobro jutro, majstooooooriiiii! Bice ovakvih budjenja jos u Srbiji. Sve ste unistili, a sada se cudite u pravite blesavi. Ostao vam je jos mali privatnik koji radi za sebe, ali su takvi najzilaviji. Sramote jedne!
    (Neptun, 15. mart 2017 17:09)

    # Link komentara

  60. Србија, земља експертских макета и прототипова.
    (Qxy вчћ пдр, 15. mart 2017 17:08)

    # Link komentara

  61. sve fabrike uništene, hvalimo se vozilima da su naše proizvodnje a svi delovi se kupuju u inostranstvu. Napredno, nema šta.
    (Vuk, 15. mart 2017 17:05)

    # Link komentara

  62. Uskoro i od drveta !
    (Limun, 15. mart 2017 17:00)

    # Link komentara

  63. I opet cu napisati....kako u svet sa retrovizorom od gradskog autobusa, pa sa tim ne mora da puca, da ide u rikverc moze da ih zaslepi odsjajem sunca....stavite kamericu, ima na spanskom tramvaju....samo prepisite i cao ...
    (borivoje surdilovic, 15. mart 2017 16:52)

    # Link komentara

  64. Ulozite pare. Pokrenite proizvodnju. Nadjite kupce. To vam je posao dragi politicari.
    (Gavrilo, 15. mart 2017 16:50)

    # Link komentara

  65. A da prodaju prototipove kao unikatna vozila malih serija
    (zemunac, 15. mart 2017 16:48)

    # Link komentara