- Komentari -

Zašto Holanđani neće slediti put Britanaca

Vremena se menjaju, isto je tako i u Holandiji. Tokom 1980-tih, tri stranke na vlasti (Hrišćansko-demokratska stranka CDA, Socijaldemokratska partija PvdA i Konzervativna partija VVD) obično su dobijale oko 80% glasova. Prema najnovijim anketama, tokom izbora koji će se održati 15. marta će dobiti samo polovinu tih glasova, oko 40%.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Nikada jedna partija nije uspela da osvoji vecinu a u koaliciju niko ne zeli Vildersa. Nacionalni interesi Holandjana su iznad interesa partije cija je jednina agenda anti-islam. Sadasnji premijer je deo esalona liberal kapitalizma koji zamislja da ce trziste samo da se regulise i nazalost njegova partija ima najvecu sansu na ovim izborima. Kazem nazalost jer lib kap postaje nazadan. Nadam se da ce zdrava levica uspeti da pobedi. I jos nesto da dodam: PVDA uopste nije stranka levice nego je stranka centra- kakve su to gluposti.
    (Perica, 15. mart 2017 19:42)

    # Link komentara

  2. Pa isti ovakvi tekstovi su nas ubeđivali kako VB neće izaći iz EU i šta bi? U EU postoji ogromno nezadovoljstvo. Jedna zemlja je već izašla, a još dve možda izađu već sledeće godine. Hoće li ili neće, zavisi od rezultata izbora u tim zemljama. Ako pobede Le Pen i Vilander, gotovo sigurno te zemlje izlaze!
     (politikologbezbednjak, 11. mart 2017 12:29)

    # Link komentara