- Komentari -
  1. Hektar zemlje ne može da nahrani 20 grla krupne stoke, za svinje, ovce i živinu ne mogu da govorim. U vreme ekstenzivne proizvodnje, seoska domaćinstva su držala jednu kravu po hektaru i konja na 3-5 hektara. Postojalo je nešto što se zvalo plodored, na istom zemljištu su se menjala biljka koja se uzgaja, a nakon par godina bi se zemlja ostavila da se zaparloži i odmori. Izbor biljke koja se uzgaja se nije prilagođavao isključivo zahtevima tržišta (šta će bolje da se proda), nego i potrebama zemljišta. Takva proizvodnja donosi manje prinose i hrana je skuplja. Industrijska proizvodnja hrane sa uskom specijalizacijom (na Zapadu) je dovela do toga da je glad praktično iskorenjena, a učešće troškova ishrane u kućnom budžetu relativno nisko. Nažalost, to ima svoju cenu, a osiromašivanje zemljišta je deo toga.
    (Zoki, 10. jun 2017 05:33)

    # Link komentara

  2. Poljoprivreda jaka zlata vredi ali nije dovoljno ako i ostale grane privrede , uključujući i industriju nisu razvijene ! Nama je potreban jedan pravi maršal plan , ne ovih takozvanih vojvoda , i fundamentalno menjanje shvatanja da se nešto samo po sebi reši! Imamo pametne mlađe ljude i treba njima dati šansu da uz pomoć nas matorih ovu zemlju pokrenemo napred i pteoktenrmo prema svetlijoj budućnosti!
    (dno smo već probili, 12. mart 2017 10:08)

    # Link komentara

  3. sjajan tekst! retko dobro iskoriscen medijski prostor
    (eccles, 8. mart 2017 00:03)

    # Link komentara

  4. Razmišljanja i govor pametnog čoveka u ovoj zemlji nema ko da čuje na način da razmotri predloge i odregauje.
    (gradjanka, 6. mart 2017 18:15)

    # Link komentara

  5. Danska je u 2016. ispunila postavljeni cilj - da se do kraja godine sasvim preorjentiše na organsku proizvodnju! Vojvodino, U PAMET SE, BIĆE KASNO!!!
    (olivera brdaric, 6. mart 2017 17:29)

    # Link komentara

  6. Najjadnije od svega je kada stručnjak upozorava na katastrofu, a političari kroje kapu.
     (mamlaz, 6. mart 2017 15:58)

    # Link komentara

  7. Napokon nešto pametno da pročitam.
    Srbija je poljoprivredna zemlja. Molim, nemojte je siliti da postane "industrijska"...
     (Bilo je to u jednoj zemlji seljaka... Jovančs, 6. mart 2017 15:42)

    # Link komentara