- Komentari -
  1. Da se ne lažemo od kad je grad uveo refundaciju, mesta u vrtićima ima kolko hoćeš a i privatnici su se lepi oparili jer ih grad dotira.
     (Kole, 19. februar 2017 23:32)

    # Link komentara

  2. A vaspitačica se postaje preko noći, prekvalifikacijom u Medicinskoj školi. Nema veze šta im je pre toga bilo zanimanje, nepismene osobe će vam čuvati decu. Prvo nađu mesto zaposlenja, i onda kreće u akciju prekvalifikacije i tako već 4-5 godina. Kriterijumi minimalni, kad se već platilo lepo pare, nije red da se kandidat zeza na ispitu.
    (pozdano, sa izvora, 19. februar 2017 23:31)

    # Link komentara

  3. Ma pred izbore ima i 6000 vaspitacica da zaposlimo.
     (Mix, 19. februar 2017 22:27)

    # Link komentara

  4. @bbb, nemam komentar na komentar. liste cekanja su toliko duge, da CAK i dvoje zaposlenih roditelja ne mogu da stignu na red za upis deteta, a nemaju svi privilegiju baka servisa. evo mi na primer, nemamo pomoc jer jedna baka ima skoro 80 godina i ne mozemo je opteretiti cuvanjem, a druga je 200 km daleko. vrtic smo cekali neko vreme i pomoglo nam je jedino produzenje porodiljskog (preko veze) jer novca za dadilju nismo imali.
     (Miki, 19. februar 2017 20:09)

    # Link komentara

  5. Nije mi jasno imammo mnogo manje dece za desetine hljada nego 70 ti i 80 tih godina, a mnogo vise vrtica nego tada (jer tada nisu postala i silna privatna kao sada) a sada toliko manjak mesta u istim. Nego je problem, sto sada nije IN da vam decu cuvaju roditleji kao 70 tih i 80 tih i postao je stvar snobizma (jos veci snob ste ako vam dete ide u neki fensi privatni vrtic gde od 3 godien uci engelsi, od 5 godine parla francuski...) i sada bi mnoge majke kada bi mogle dete dalo u jaslice cim izadju iz porodista da je to moguce a i drzava i strucnjaci kdo nas forsiraju sto ranije polazak u vrtic pa su uveli i to zakonsko prinudnu slanje dete u vrtic pred skolu. A pre mesec dana bila neka studija nekog univerziteta na zapadu tj SAD, koaj je objavljena i na mnogim nasim sajtovim i medijiam kkao i na ovom da decu koju cuvaju bake i deke odrastaj u bolje ljdue nego oni koje bake i deke nisu cuvali.
    (bbb, 19. februar 2017 19:17)

    # Link komentara