- Komentari -
  1. Kao prvo ,sargarepu oodavno ne peru u Dunavu vec u bazenima koje imaju u sklopu svog kompleksa-fabrike za preradu i pskladistenje sargarepe.Tako da Janko Medvedj i Marko Carnic 100% ne zagadjuju dunav niti peru sargarepu sa tom prljavom vodom.A sto se tice sibanja i izrabljivanja ljudi-nadnicara i to cu vas debelo ispraviti.Janko ima kombajn za vadjenje sargareoe koji niko u drzavi nema i koji menja mnooogo radnika ,a radnici koji ipak rade su placeni za svaki svoj sat 180din.Tako da ko ne zna neka ne prica bez veze samo da bi pljuvao i omalovazavao vredne proizvodjace.Nikom nije nista palo sa neba ,niti je drzava sta poklonila niti pomogla ovim ljudima.
    Hvala!
    (Darka, 22. oktobar 2017 20:59)

    # Link komentara

  2. Kako mislite da osvojite svet sa šargarepom koja košta 20 dinara po kilogramu? Kako?
    (20 dinara je 17 evrocenti, 20. februar 2017 12:42)

    # Link komentara

  3. Dajte tim ljudima zemlju da rade sa njom najbolje što je moguće. Tako će Srbija postati raj za život i rad na zemlji.
    Oduzimanje zemlje seljacima je bio izum komunističke titoističke kamarile koju smo ostavili iza sebe.
    (Pet, 20. februar 2017 07:41)

    # Link komentara

  4. Ma da, samo mi imamo sargarepu, niko u svetu nema. Izmislili smo je. Najpametniji smo. Bravo. Aplauz.
    ha ha.
     (D, 20. februar 2017 05:40)

    # Link komentara

  5. " Nemojte bacati. Mnogo je gladnih"

    E pa sada.....to mleko je sveže mleko. Verovatno si mlad pa ne znaš da ga treba pasterizovati jer ne mož' to tek tako. Pa sanitarna, pa veterina, pa ne znam ni ja koja inspekcija. To je osnovno da možeš da ga daš za Dž.... I to sve kroz papire koje na kraju TI plaćaš. Odakle da sve ovo što sam nabrojao platiš????
    (Alo alo, 20. februar 2017 05:33)

    # Link komentara

  6. (Kad smo kod poloprivrede, 19. februar 2017 22:05)

    Kad si vec pokrenuo pricu oko mleka. Mislim da mnogi ne shvataju koliko teskog rada i novca mora da se ulozi u mleko. Mnogi ne razmisljaju da ta krava ne zna ni za bozic, uskrs, slavu, more...vec mora da se muze svakog dana dva puta dnevno.

    Seljak placa svakojake namete drzavi, a drzava taj novac preusmeri ka skolama, bolnicama, domovima, javnim kuhinjama...a te institucije kupuju mleko od velikih mlekara koje su u stranom vlasnistvu a koje uvoze subvecnionisano jeftino strano mleko.

    Mnog smatraju da je bolje da seljak pokloni mleko nego da ga prosipa. Ajde da ga pokloni jedan dan, dugi dan...i sta onda? Seljaku se ne isplati! Mi nikako da razumemo, prosipanjem mleka seljak pokusava da nam kaze da se zamislimo sta ce da bude kada zakolje tu kravu pa kad ne bude vise imao mleko. Tad nece da ima sta da pokloni gladnom, on ce da bude gladan. Pa cemo da pijemo strano mleko. I sta ce to da znaci za srpskog seljaka, selo, ekonomiju.

    Da se razumemo, nisam za to da samo kukamo. Ali ovde ne pricamo o malinama gde smo treci najveci proizvodjac na svetu, vec o mleku. Strani farmeri imaju mnogo bolje uslove, jeftinije kredite (nemaju kursne razlike a imaju manje kamate) i dobijaju ogromne subvencije od drzave, i ti strani farmeri mogu da prodaju mleko po nizoj ceni.

    Srpski seljak trazi da ga rodjena drzava ne gura u podredjeni polozaj. Srpski seljak oce iste uslove, pa da moze da konkurise strancima.
    (Goblin, 20. februar 2017 00:25)

    # Link komentara

  7. I Mol u Bačkoj je poznat po kvalitetnoj šargarepi.
    (VladimirR, 19. februar 2017 23:08)

    # Link komentara

  8. Treba da brendiraju šargarepu o našem trošku i da nastave da istu prodaju bez plaćanja poreza državi. Prodaju je na više gazdinstava izbegavajući pdv. Imaju na desetine zaposlenih za koje ne plaćaju doprinose i tretiraju ih kao robove.Dokle više??!! Treba prekinuti sa ovom praksom.
     (u prolazu, 19. februar 2017 22:19)

    # Link komentara

  9. Mi izvozimo voće i povrće prvog kvaliteta a uvozimo smeće koje truli već posle dva dana. A što se mleka tiče ... pravite sir pa ga prodajte na pijaci. Ili mleko dajte u narodne kuhinje, ustanovama za nezbrinutu decu, bolnicama. Nemojte bacati. Mnogo je gladnih.
     (Kad smo kod poloprivrede, 19. februar 2017 22:05)

    # Link komentara

  10. Samo palite ovaj narod...
     (Banezi, 19. februar 2017 21:31)

    # Link komentara

  11. Jos kada ne bi tu sargarepu prali u Dunavu, verovatno bi bila najbolja na svetu.
     (lala, 19. februar 2017 21:10)

    # Link komentara

  12. Srbija ostade zemljom "trećeg sveta" koja u 21. veku veruje da će se u svet "probiti" izvozom kupusa i šargarepe.
     (Gastos, 19. februar 2017 20:21)

    # Link komentara

  13. Idite na njivu i pitajte ljude koliko ih plaćaju za 8 sati krvavog sakupljanja te iste šargarepe u zimskim mesecima.
    (X101, 19. februar 2017 19:51)

    # Link komentara

  14. Samo nam štapovi jos fale i prodajemo u kompletu.
    (Tomy, 19. februar 2017 19:28)

    # Link komentara

  15. Ovde jako mora da se pazi kako razni mesetari (da ne kazem nesto drugo), a Srbija ih ima na izvoz, ne upropaste i ovaj posao kao onaj sa malinama. Elem, malinari su u problemu zato sto su u kvalitetne vrste dodavane maline drugih vrsta, i sad od nas niko sa Zapada nece vise da kupuje. Otisli su, cini mi se, kod Poljaka. To je ono kad Srbin misli da je mnogo pametan i da je sasvim OK da svakog proba da zavrne....
    (Profa, 19. februar 2017 19:04)

    # Link komentara

  16. Mi smo iz NS, vikendom skoknemo do Begeča i pokupujemo povrće od tamošnjih proizvođača. Šargarepa je slatka i baš lepa, kupimo džak od pet kila, jedva nam bude dve nedelje.
    Drago i je zbog Begečena.
     (nada, 19. februar 2017 17:22)

    # Link komentara

  17. Zivim kod Smedereva. Do pre par sezona su seljaci sa ovih prostora izvozili jabuke na veliko direktno rusima. Od kada se pojavio nas covek, posrednik, menadzer, sa kojim saradjuju, tada su ljudi pred kraj sezone pune kamione od po nekoliko tona jabuka prazne na smetlistu jer ne mogu da prodaju, jer cena kobajagi nije odgovarajuca cena. Isto tako od drugara prijatelj prodaje mleko imleku, pre pat meseci je morao da ga prosipa i daje kravama da ga piju jer imleku nije bilo potrebno tog momenta pa je nekoliko hiljada litara otislo u kanalizaciju. Cisto da imate na uvid koliko se cene nasi proizvodi i koliko se ulaze u njih.
     (Mogli, 19. februar 2017 17:20)

    # Link komentara