- Komentari -

"Od države očekujem da ne smeta"

Verujem u ovu zemlju. Ja nisam rođen ovde. Rođen sam u Hrvatskoj i ovde smo došli sa onim groznim ratovima. Već sam napravio korak iz zone komfora sticajem okolnosti, tako da ja nemam neku potrebu da moram da promenim mesto života, kaže Darko Mandić, predsednik BEUM-a.

Izvor: Nova ekonomija
Pošaljite komentar
  1. To što vi vidite čovjeka kao prodavača magle, a ja kao mladog, sposobnog i ambicioznog čovjeka je - sukob mentaliteta.
    Po meni mu je svaka na mjestu i vrlo zrela za njegove godine. Koliko god mlad bio kada je otišao iz RH toliko odskače načinom razmišljanja od okoline u koju je stigao. Puno je stereotipova kod nas, a još više kod vas. Stereotipovi vas ograničavaju u slobodnom mišljenju jer ga ljudi već imaju iako u stvari ništa o dotičnom problemu ni ne znaju, ali ponavljaju nečje tuđe mišljenje. Naravno da takve stvari kod njega izazivaju frustraciju. Situacija je takva da svi već znaju odgovor na pitanje koje još niste ni postavili. Ali oni znaju i pitanje i odgovor. Takva situacija je sve gora od zapada prema istoku tj. od Slovenije preko RH do Srbije. Tako nema razmjene mišljenja ni zaključka ni napretka. Sve je onako kako je rekao moj deda koji je istina rođen u 1890-toj. I odonda se ništa nije promijenilo.
    (Ivan, 27. februar 2017 09:42)

    # Link komentara

  2. @ja: to je i meni prvo palo na pamet nakon sto sam pročitao trećinu teksta.
    (Radomir, 6. decembar 2016 14:03)

    # Link komentara

  3. Prodavac magle.
    (ja, 26. novembar 2016 13:59)

    # Link komentara