- Komentari -

Nastavićemo da unapređujemo poslovnu klimu

U ovom mandatu moramo završiti proces rešavanja problema preduzeća koja nemaju tržišnu valorizaciju i okrenuti se daljem unapređenju poslovne klime i davanju šanse zdravom delu privrede. A to znači, privlačenju investitora i jačanju malih i srednjih preduzeća.

Vlada i ministarstvo postaju sve više partneri privrede obezbeđujući institucionalne uslove za privlačenje novih investicija, za razvoj privatnog sektora i jačanje konkurentnosti domaće ekonomije. U tom smislu će i Ministarstvo privrede, svoj fokus prebacivati sa rešavanja pitanja neefikasnih preduzeća koja su dugo opterećivala ekonomiju zemlje i podrivala fiskalnu stabilnost, na jačanje domaćih preduzeća koja su se pokazala konkuretnim i sposobnim da se prilagode tržišnoj utakmici i privlačenju investitora kojima je na raspolaganju postojeći sistem za podršku koncipiran tako da bude na raspolaganju svim zainteresovanim ulagačima, polazeći od Razvojne agencije, koja je prva stanica za zainteresovane, preko lokalnih samouprava, do Ministarstva i Vlade Srbije. „Verujem da će i grčki investitori naći interes da u ovakvim uslovima učvrstimo saradnju“, kaže ministar privrede Goran Knežević. “Tim pre što je grčki privatni sektor i dalje veoma jak i pokazuje snažan interes za investicije u oblastima obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine i transporta.“

Pošaljite komentar
  1. koje su reference našeg ministra ekonomije. Znamo da je učesnik i organizator prodaje Dijamant agrara Todoriću što je proglašeno posebnim državnim interesom / a prekršen ustav/ Todorić je taj državni interes preprodao Matijeviću po kojim cenama dali je i gde plaćen porez.
    (žaco, 26. oktobar 2016 21:21)

    # Link komentara