Lamborghini Aventador S Roadster za 2018.

Lamborghini je na frankfurtskom auto-salonu izložio restilizovanu verziju Aventadora sa otvorenom krovom.

Podeli
Foto: Newspress
Foto: Newspress

Posle prošlogodišnjeg redizajna Aventadora Coupe, koji je tom prilikom dobio oznaku “S”, stigao je i osveženi Roadster za 2018. sa istim dodatkom u nazivu.

Inače, dizajn spoljašnjosti Aventadora S izveden je pod uticajem Superveloce (SV) verzije, tako da automobil sada izgleda agresivnije zahvaljujući naglašenijem prednjem spliteru i potpuno preoblikovanom braniku, te većim otvorima za vazduh.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Za razliku od kupe varijante, ovaj automobil umesto fiksnog ima sklopivi tvrdi krov čija je masa ispod 6 kg. Paneli od kojih se krov sastoji lako se skidaju i odlažu u prtljažni prostor smešten na prednjem delu automobila.

Lamborghini je saopštio da je panele, izrađene od ugljeničkih valkana, moguće naručiti u mat završnoj obradi ili u viskom sjaju.

Iako sklopivi krov ima veoma malu masu, Aventador S Roadster za 2018. teži je 50 kg od modela S Coupe, zbog dodatnih ojačanja karoserije, pa je ukupna masa vozila 1.625 kg.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Ispod poklopca motora nalazi se poznati 6.5 V12 koji sada proizvodi 740 ks (40 ks više nego na verziji pre redizajna) i 690 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Aventador S Roadster od 0 do 100 km/h stiže za tačno 3 sekunde, a maksimalna brzina je 350 km/h.

Kao i restilizovani Coupe, i Roadster je opremljen sistemom upravljanja na sva 4 točka, što će poboljšati agilnost vozila i stabilnost u krivinama i prilikom skretanja, kako pri manjim tako i pri velikim brzinama.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Početna cena automobila u Evropi iznosi 313.666 evra, a prve isporuke očekuju se u februaru 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 36 idi na stranu