Prve fotografije BMW-a M5 uoči premijere

Zahvaljujući fotografijama koje su dan pre najavljene "online" premijere dospele na Interent, u prilici smo da vidimo kako izgleda najnoviji M5.

Podeli

Dizajn spoljašnjosti je očekivan i u velikoj meri se oslanja na postojeću limuzinu Serije 5, uz nove branike i aerodinamičke dodatke na sajtnama automobila.

Već na prvi pogled, M5 se razlikuje od regularne "petice" po prednjem braniku koji ima znatno agresivniji izgled sa velikim otvorima za cirkulaciju vazduha.

Pozadi zatičemo neizbežni crni difuzor na donjem delu branika i dva para simetrično postavljenih izduvnih cevi, dok se na samom završetku poklopca prtljažnika ističe mali spojler.

Tačne specifikacije novog BMW-a M5 biće nepoznate još nekoliko sati, do zvanične premijere, ali je bavarski proizvođač ranije ove godine najavio da će se ispod haube naći 4.4 V8 twin-turbo koji proizvodi oko 600 konjskih snaga i preko 700 Nm.

Motor je povezan sa 8-brzinskim M Steptronic automatikom, snaga se šalje na sva 4 točka, uz opciju da se po želji vozača preusmeri samo na zadnja 2, a auto od 0 do 100 km/h stiže z amanje od 3,5 s.

Više detalja novom M5 očekujemo uskoro.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 35 idi na stranu